Eşim ve komşum

Ay zaten bu hayır diyememe annelerimiz yüzünden bize bulaştı. Bizim de çocukken bir komşumuz vardı aynı zamanda akrabamız. Yahu hemen hemen hergün gelirdi bize gelmediği zamanda başka komşuya giderdi gece 12’ye kadar kalırdı. Yemekte de kalırdı 3 çocuğu ile sofraya otururdu. Sofraya sığamazdık. Annem de söyleyemezdi. Böyle insanlardan nefret ediyorum. Tabi keyfi yerinde yemek yapma derdi yok, alışveriş yok. Bedava lokanta. Bir de tam misafir geldiği gün gelirdi güzel yemekler olacak diye. Annemde hata. Niye çekiyorsun.

Dogru diyor. Fazla samimiyetntez ayrilik getirir. Ayrica esinizin size soylemedigi de bisey olabilir. Bi insan ne alaka gelir bi eve 10nsaat oturur gercekten anlamiyorum. Siz nasil dayaniyosunuz. Bi sorunu anlatmak 10 saat mi surer.yapmayin allahaskina

Çok iyi niyetlisiniz kadının dertleri var diye siz de kırmak istemiyorsunuz ben de öyleydim çalıştığım işyerinde bir arkadaş vardı sorunlu sürekli anlatırdı yemek arasında 1 saat hiç susmadan millet nasıl neden tahammül ediyorsun ona diyorlardı acıyordum.Sonra tam değiştim komşulara falan az daha selam bile vermeyeceğim. Valla sadece kendinize acıyın kimsenin ağlama duvarı olmayın. Kesin net bir şekilde eve almayın işim var falan sonra anlar herhalde.

Akşam vakti komşuda insanın ne işi olur yahu?

Çok istiyorsa bir nefes almak, çıksın dışarısı kafe dolu içsin çayını kahvesini.

Eşiniz haklı ama kapı açmamaktan ziyade bence açıkça konuşup eşinizin ve sizin rahatsızlığınızı söylemelisiniz.

Herşeyin bir yöntemi var, tabii ki hadi kalk git diyemezsin. Mesela geldiğinde, önce bir buyur edersin. Aaa ben de şimdi dışarı çıkacaktım dersin. Ya kuaföre gitmen gerekir ya başka bir tanıdığına. Kimi zaman olur kapıyı açmazsın. Duymamışsındır, kimbilir belki içeride uyuyorsundur. Gibi gibi...
Böylece biraz aranıza mesafe koymuş olursun.

Hayir demek nezaketsizlik değildir önce onu bir ayirt edin lütfen aksine insanin ozsaygisi oldugunun en buyuk göstergelerinden biridir gerektiği yer ve zamanda hayir demek komsunuz sizi resmen rahatsiz ediyor ki eşiniz sonuna kadar hakli ama bakiyorum ki burda yazilan onlarca çözüme hep bir bahane bulmusunuz.O halde oturun dinleyin ne de olsa eşinizden sınavınızdan önemli demek ki komşu dertleri sizde bedavadan terapisti olmusunuz ama yarin sizin başınıza en küçük bir is gelse o komsuyu göremezsiniz bu da aklinizin bir köşesinde kalsin.

Valla hiç bu fikirler aklıma geçmemişti, çok iyiymiş bu fikirler de, eşim, gelmesini istemiyorum diye bilsin ki, bir daha gelmesin diyor ve eşim sizi eve almamı istemiyor dememi istiyor.
Hayır canım doğrudan öyle denmez tabi. Kim olursa olsun çok ayıp olur. Ama laf arasında eşimde çok yoruluyor, bu aralar biraz bitkin falan diyip en azından akşamları sizle oturmasını azaltırsınız. Gündüzde o gelmeden siz kahve içmeye çağırın mesela. O gün evde olmayacağınızı, bi arkadaşınıza gideceğinizi söyleyin. Yada yine birine aratabilirsiniz. Böyle olmaz. Eşiniz sonuna kadar haklı.

Eşiniz kesinlikle haklı. 8 9 saat nedir ? Beraber yaşayın siz en iyisi . 1-2 saatten fazla oturulmamalı ve her gün bile gelmesi saçma ne alaka. Hafta sonu da geliyor mu peki böyle? Duzgunce konuş meseleyi esim bu konuyu sorun ediyor de. Anlamazsa kapıyı acmazsin artık

bence doğru diyor eşiniz. ben işten yorgun argın geleceğim ve evde hiç tanımadığım biri. çekemem, bu kadın halimle bile çekemem ki erkek olarak o hiç çekmez. gerçekten abartı her şeyin bir yol yordamı var. 8 saat oturmak ne demek gerçekten. araya mesafe koymak şart. en azından her gün olmaz da haftada 1 ,2 görüşürzsünüz tabi makul sürede. yada siz gidin evine. yada dışarda bir iki saat vakit geçirin madem sorunları var temiz hava da iyi gelir hem açılır.ama gerçekten eşiniz haklı. tabiki o şekilde söylenmez kırıcı olur ama , gerçekten çok fazla yüz bulmuş gibi komşunuzda.

Ben eşinizi haklı buluyorum bir iki saat otursun konuşsun sonra gitsin tabiki eşim istemiyo seni eve alamam ya da git artık vs denmez. Gelir benim bugün isim var bir iki saat konuşalım sonra ben işlerimi halledeyim diyin vs vs yavaş yavaş alışır . Açıkçası ben kendimi eşinizin yerine koyuyorum ben eve geldiğimde evden giden ya da oturmaya devam eden bi arkadaşı olsa ben de eşimle konuşurdum bu böyle olmaz diye.

canım esın yokkken gelsın arana mesafe yok adam rahatsız olması normal gelıcekse eşinle gelsin sorunu varsa dert köşesimi orası bosver

Ya komşuluk güzel de afedersiniz b.kunu çıkarmamak lazım. Belki bu konu sayesinde komşusunda saatler geçiren kadınlar da azcık akıllanır. Bence eşiniz haklı. İnsan evinde rahat etmek ister. Benim gördüğüm kadarıyla ev hanımları eşleri işteyken birbirine gidip bi kahve içip kalkıyor. Sizinki abartı yani....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…