• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ve güven sorunu

Ay canım benim ki kesinlikle o numaraları yemiyor..hatta numara yaptığımı anladığında sahte davranıyorum diye daha çok kızıyor...için neyse dışında o olacak benim gibi diyor...değişik biri işte..duygu adamı..duygu yoksa sevişmeyi bile bırakır...bir keresinde,ben çok yorgun onun ise çok azgın olduğu gün,ona kıyamadım ve söylemedim yorgunlugumu..ona eşlik edeyim dedim..ama anladı ve ben hayvan degilim,senin bedeninle değil ruhunla birlikte olmak istiyorum,zorunluluk ve acıma hissi ile bana gelme dedi ve yattı..böyle ilginç hareketleri var..
Bence ilginç değil gayet güzel keşke benim esimde okadar duyguyla çalışsa ama işte onunda güven problemi var bilemedim tirip mi yapsan acaba sen bana guvenmiyorsun mutlulugumuzu kisitliyorsun ben seni çok seviyorum beni çok uzuyorsun falan filan duygusal yaklaş bide ağla filan

O benim de aklıma geldi canım...yani ters psikoloji uyguluyor olabilir dedim..cinselliğe düşkün biriydi çünkü.cinsellikten soğuması aklıma bu ihtimali de getirdi..ama adam işten geliyor eve.evden gidiyor ise.gelis gidiş saatlerinde en ufak bir sapma yok telefonu takibimde.bilgisayari takibimde...en ufak bir belirti yakalayamadım...haftasonun da beraberiz...melankolik bir hal var sürekli uzerinde
canim benm simdiden bahsetmiyorum o bes ay icerisinde yapmistr aslinda oda soyle dusunuyor ben uaptim oda yaparmi bu bir fikir belkide psikolojisi bozulmustr

Benim anladığım kadarıyla siz eşinizi yaşadığınız 5 aylık ayrılık öncesinde fazla gözünüzde büyütüp şımartmışsınız.
Ayrılık sürecinde hiç aramayınca,adam şok olmuş.
Psikolojik yardım almayı kabul etmiyor,psikoloji bilimine inanmıyor demişsiniz.
Evlilik terapisi almadığınız takdirde,eşinizin bu melankolik halleri devam eder,siz de çekersiniz.
'Öl dese,öleceğim' demişsiniz ya konunun düğüm noktası burası.
Niye öleceğinizi ben anlayamadım.
Hiç bir şüpheli durumunuz olmadığı halde,
eşiniz sizi ahlaksızlıkla suçluyor,siz de aşkınızdan ölüp onu nazlıyorsunuz.
Kusura bakmayın ben sizi hatalı buldum.
'Eee yeter artık,kendine gel'demediğiniz sürece böyle sürer gider bu iş.

Benim anladığım kadarıyla siz eşinizi yaşadığınız 5 aylık ayrılık öncesinde fazla gözünüzde büyütüp şımartmışsınız.
Ayrılık sürecinde hiç aramayınca,adam şok olmuş.
Psikolojik yardım almayı kabul etmiyor,psikoloji bilimine inanmıyor demişsiniz.
Evlilik terapisi almadığınız takdirde,eşinizin bu melankolik halleri devam eder,siz de çekersiniz.
'Öl dese,öleceğim' demişsiniz ya konunun düğüm noktası burası.
Niye öleceğinizi ben anlayamadım.
Hiç bir şüpheli durumunuz olmadığı halde,
eşiniz sizi ahlaksızlıkla suçluyor,siz de aşkınızdan ölüp onu nazlıyorsunuz.
Kusura bakmayın ben sizi hatalı buldum.
'Eee yeter artık,kendine gel'demediğiniz sürece böyle sürer gider bu iş.
Haklı olabilirsiniz...ama ben eşimi seviyorum...hiçbir zaman onu simartmak veya simartmamak için davranmadim.duygumu yasadim.hala da öyle.icimdeki duyguya teslim oluyorum.esimin kendisi de biliyor benim suçsuz olduğumu.ama içinde ki bu şüphelere engel olamadığını söylüyor.beni bu şekilde itham düşüncesine girdiği için kendine kızıyor...onun bu çaresiz halini görmek beni de üzüyor.onu bu durumdan kurtarmak için ne gerekiyorsa yaparım.

Eşim ile 8 yıllık evliyim.2014 yılında bir ayrılık süreci yaşadık...boşanma aşamasına geldik.5 ay telefonda bile görüşmedik.birbirimizin yüzünü unuttuk.tabi bir de 1,5 yaşında bir kızım var.annemlerde kaldım.ikimizde aşırı inatçı ve gururlu karakterler olduğumuz icin,hep adımları birbirimizden bekledik.esim baskın çıktı tabi..devreye büyükler girdi.aileler görüştü.ortalik biraz sakinleşti.tam 5 ay sonra,gece 3gibi eşimi aradım.sesini özlemiştim.esimle sanki hiçbir şey olmamış gibi konuşmaya başladık.cocugu sordu hemen. Sabaha kadar konuştuk.ertesi gün eşim hiç uyumadan tam 4 saat araba kullanarak bizi aldı. 5 aylık sürede tam 12 kg verdim.esim ise benden daha beterdi.kilo vermiş o da.yuzu cokmus resmen.iste ne olduysa bu ayrılık sürecinden sonra oldu.esim kıskanç biri değildi.ama bu olaydan sonra,eşim bana olan güvenini tamamen yitirmiş,opmekten bile çekiniyordu.her davranisimdan bir mana ve anlam çıkartıyor.bunu kendi içerisinde yaşıyor.kendi içerisinde resmen savaşıyor,ama dışarıya hiçbir tepki vermeden,sadece uzaklaşarak yaşıyor.ickisi yok.bana bırakın tokadı,bağırmaz bile...ama inanın bunları yapsa daha iyi.cunku yüzüme bile bakmaz.eve geç gelir.kendi işini kendisi görür.ben Yokmusum gibi davranır.cok hisli,aşırı duygusal,aşırı hassas bir hale dönüştü...bakın çok afedersiniz,bu özel bir an tabi ama durumunun izahinin en güzel örneği de bu,o yüzden vericem bu örneği,ilişki sirasinda gözlerim gayri ihtiyari kapanıyor,"gözlerini neden kapatıyorsun?başkasını mı düşünüyorsun?"diyor...sakallarını şöyle kestir,saçlarını şu şekil yapsana,şu renk kot al sana yakışır diye öneri yapiyorum, "beni kafandaki erkeğe mi benzetmeye çalışıyorsun?"diyerek saçlarını 3 numaraya vuruyor.sakalini kesiyor.soyledigim rengin zıttı, absurd bir renk kot alıyor."beni seviyorsan her halimle seversin"diyor."elbette oyle"diyorum.ama o kafamda başka birinin hayalini kurduğumu düşünerek benden uzaklaşıyor.asiri guvensiz,aşırı şüpheci biri oldu ayrılık sürecinden sonra...onu kendime nasıl guvendirebilirim tekrar?onun bu hali beni çok üzüyor.benim ona üzüldüğümü fark ettiginde,"bana acıma"diyerek tekrar uzaklaşıyor.beni aşırı seviyor.bunu hisettiriyor. destek önerdim,psikoloji bilimine inanmadığını söylüyor.tedavilerin,onleyici degil,geçici olduğunu söylüyor.ya cok kültürlü biri.gunde 2 kitap okur.felsefe,tarih,bilim,siyaset makaleleri okur...çevresi tarafından,sevilen,sayılan gıpta edilen biri kültürel birikimi ile..onun bu yönüne bende hayranım ama güven problemi yüzünden normal bir ilişki yaşayamaz hale geldik...
5 aylik surecte kirilan guven gelmez canim erkekler cok on yargili oluyorlar.Allah sabir versin cok zor tekrar toparlamak.

Bir hatayı telafi eder gibi değil de , artık durumun sıkıntısından bunalmış tavrınızla konuşmayı deneyin.
Kabahatli olduğunuz bir durum yoksa net ve biraz sert olmakta fayda var bence.
Silkelenmeye ihtiyacı var eşinizin. Karşılıklı olarak, tartış - ayrıl - barış sonra sadece bir tarafta güven problemi.
Olur mu canım öyle şey.

Bir aksam al karsina herseyi soyle tum sorunlarini bu davranislarinin nedenini sor ve 5 ay sen beni aramadin belki de sen baskasiyla birlikte oldun ve bendende bunu bekliyosun de...omur gecmez bununla

Haklı olabilirsiniz...ama ben eşimi seviyorum...hiçbir zaman onu simartmak veya simartmamak için davranmadim.duygumu yasadim.hala da öyle.icimdeki duyguya teslim oluyorum.esimin kendisi de biliyor benim suçsuz olduğumu.ama içinde ki bu şüphelere engel olamadığını söylüyor.beni bu şekilde itham düşüncesine girdiği için kendine kızıyor...onun bu çaresiz halini görmek beni de üzüyor.onu bu durumdan kurtarmak için ne gerekiyorsa yaparım.
Bu durumdan kurtulmak için eşinizin hatasını anlayıp,kendisinin çabalaması gerekiyor.
Eşit şartlarda ayrı kalmışsınız,siz niye şüphelenip irdelemiyorsunuz beyfendiyi?
Kişi,kendinden bilirmiş işi.
Sizi körüklemek istemem ama eşiniz,hiç masum gelmedi bana.
Fiiliyatta sizi aldatmamış olabilir ama bu işi ya düşünmüş,ya da sanal alemde macera yaşamış gibi.
Ya suç bastırıyor,ya da psikolojik anlamda sorunları var.
Üçüncü bir ihtimal gelmiyor aklıma.
Ne yazık ki bu iki durum da sürekli alttan alıp,nazlanmayla çözülmez.
Siz iki yetişkinsiniz,beyfendinin tavırları ise son derece çocukca.
Ne senden ayrılırım,ne huzur veririm diyor resmen.
Kendine kızan adam,çözüm arar.
Forumdaki arkadaşların çoğu şahitlik edecektir,genelde yapıcı ve olumlu bir tarzım vardır ama sizin konunuzda istesem de böyle olamıyorum.
Bana kırılıp,kızmazsanız,eşinizin sizin duygularınızı ve sevginizi istismarı ettiğini düşünüyorum.

Yok niye kırılıyım...eleştiriye açık olmasam burda paylaşım yapmazdım zaten.ama burda eşimi sucluluk suphesinden kurtaran,benim onu bırakıp gitmem diye düşünüyorum...yani o beni kovmadi..ben gittim.ikimizinde aileleri anlaşamıyor.aileler arasındaki sorunlar yüzünden sürekli tartisiyorduk...bu ayrılığın sebebi de yine böyle bir tartışma oldu..esim gitmememi,gidersem kötü hissedeceğini söyledi ama ben dinlemedim.iste bu sebeb eşimden suphelenmemi engelliyor,onun da benden suphelenmesini güçlendiriyor.yani suçluluk duygusu hisseden o değil benim aslında.guveni daha kapıdan çıkarken sarsilmis.mesela 2 mizde karşılıklı olarak birbirimizin aileleri için olur olmaz şeyler söyledik.icimizdekileri döktük.ama o tüm bunlara rağmen bana gitme dedi.ben ise gittim.eşim,onun sevgisinin benimkinden daha fazla olduğunu ama karsiliginin olmadığını hissetmiş.o zamana kadar aynı duyguları yaşadığımızı zannediyordum dedi.yani şimdi tüm bunları bilip de duyupta eşimden nasıl suphelenebilirim?belki de eşim haklı diyorum bazen.ben onun sevdiği kadar asla sevemiyecem.korku ve aşk arasına sıkıstirdin beni diyor.kendisinin travma yaşadığını söylüyor.ama bu travmayı atlatmayı zamana birakacagini,ama bu aralık da çok yıpranacagini söylüyor.yani kendi durumunun farkında.cozumu ise zaman diyor.esim huzurlu olduğunda ben de huzurlu olacam.

Back