• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ve güven sorunu

eseseslem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2016
175
60
103
Eşim ile 10 yıllık evliyim.2014 yılında bir ayrılık süreci yaşadık...boşanma aşamasına geldik.5 ay telefonda bile görüşmedik.birbirimizin yüzünü unuttuk.tabi bir de 1,5 yaşında bir kızım var.annemlerde kaldım.ikimizde aşırı inatçı ve gururlu karakterler olduğumuz icin,hep adımları birbirimizden bekledik.esim baskın çıktı tabi..devreye büyükler girdi.aileler görüştü.ortalik biraz sakinleşti.tam 5 ay sonra,gece 3gibi eşimi aradım.sesini özlemiştim.esimle sanki hiçbir şey olmamış gibi konuşmaya başladık.cocugu sordu hemen. Sabaha kadar konuştuk.ertesi gün eşim hiç uyumadan tam 4 saat araba kullanarak bizi aldı. 5 aylık sürede tam 12 kg verdim.esim ise benden daha beterdi.kilo vermiş o da.yuzu cokmus resmen.iste ne olduysa bu ayrılık sürecinden sonra oldu.esim kıskanç biri değildi.ama bu olaydan sonra,eşim bana olan güvenini tamamen yitirmiş,opmekten bile çekiniyordu.her davranisimdan bir mana ve anlam çıkartıyor.bunu kendi içerisinde yaşıyor.kendi içerisinde resmen savaşıyor,ama dışarıya hiçbir tepki vermeden,sadece uzaklaşarak yaşıyor.ickisi yok.bana bırakın tokadı,bağırmaz bile...ama inanın bunları yapsa daha iyi.cunku yüzüme bile bakmaz.eve geç gelir.kendi işini kendisi görür.ben Yokmusum gibi davranır.cok hisli,aşırı duygusal,aşırı hassas bir hale dönüştü...bakın çok afedersiniz,bu özel bir an tabi ama durumunun izahinin en güzel örneği de bu,o yüzden vericem bu örneği,ilişki sirasinda gözlerim gayri ihtiyari kapanıyor,"gözlerini neden kapatıyorsun?başkasını mı düşünüyorsun?"diyor...sakallarını şöyle kestir,saçlarını şu şekil yapsana,şu renk kot al sana yakışır diye öneri yapiyorum, "beni kafandaki erkeğe mi benzetmeye çalışıyorsun?"diyerek saçlarını 3 numaraya vuruyor.sakalini kesiyor.soyledigim rengin zıttı, absurd bir renk kot alıyor."beni seviyorsan her halimle seversin"diyor."elbette oyle"diyorum.ama o kafamda başka birinin hayalini kurduğumu düşünerek benden uzaklaşıyor.asiri guvensiz,aşırı şüpheci biri oldu ayrılık sürecinden sonra...onu kendime nasıl guvendirebilirim tekrar?onun bu hali beni çok üzüyor.benim ona üzüldüğümü fark ettiginde,"bana acıma"diyerek tekrar uzaklaşıyor.beni aşırı seviyor.bunu hisettiriyor. destek önerdim,psikoloji bilimine inanmadığını söylüyor.tedavilerin,onleyici degil,geçici olduğunu söylüyor.ya cok kültürlü biri.gunde 2 kitap okur.felsefe,tarih,bilim,siyaset makaleleri okur...çevresi tarafından,sevilen,sayılan gıpta edilen biri kültürel birikimi ile..onun bu yönüne bende hayranım ama güven problemi yüzünden normal bir ilişki yaşayamaz hale geldik...

Son düzenleme:
Güvenini sarsacak bir şey mi yaptınız? Ayrılırken, ayrı kaldığınız süre zarfında vs?

Güvenini sarsacak bir şey mi yaptınız? Ayrılırken, ayrı kaldığınız süre zarfında vs?
Hiçbir şey yapmadım...ayrılmadan önce eşime çok düşkündüm.hala öyleyim tabi ama o öyle düşünmüyor.2 saatte bir arardım.bu ayrılık sürecinde bir kere bile gorusmememiz,eşimde böyle bir şüphe uyandırmış.baska mantıklı bir açıklaması olamaz demiş kendi kendine..

Neden ayrilmistiniz 5 ay az bi süre değil o arada biriyle konustugunuzu görüştüğünüzu düşünüyor olabilir hatta adımı siz attığınız içın biriyle görüşüp onla olmayınca bana döndü gibide düşünüyor olabilir ben olsam bende eşime 5 ay ne yaptı diye kendi kendimi yer hatta sırf o yüzden geri barismam eşiniz benim gibi düşünüyor olabiĺir

Neden ayrilmistiniz 5 ay az bi süre değil o arada biriyle konustugunuzu görüştüğünüzu düşünüyor olabilir hatta adımı siz attığınız içın biriyle görüşüp onla olmayınca bana döndü gibide düşünüyor olabilir ben olsam bende eşime 5 ay ne yaptı diye kendi kendimi yer hatta sırf o yüzden geri barismam eşiniz benim gibi düşünüyor olabiĺir
Güvenini tekrar nasıl kazanirim peki..bir fikriniz var mı?

O 5 aylık ayrılık sürecini neden yaşamıştınız peki?

Bakın anladığım kadarıyla suçlu hissediyorsunuz.
Ama boşuna.
Bir evlilik bu aşamalardan geçmişse az ya da çok iki tarafın da katkısı vardır.

Madem 5 ay hiç aramamak şüphe uyandırıcı, o nasıl dayanmış?
Biz de ondan şüphe edelim değil mi ama?
Hatta biz daha çok şüphe edelim.
Çünkü kişi kendinden bilir işi demişler..

Yüz vermeyin demek istiyorum.

Hayat bu, inişler çıkışlar arasında, ruhumuz hep bir yontulma halinde. Eşinizle, çoğu kişinin üstunden gelemeyecegi bir sureçten gecmişsiniz, siz biraz daha belki güçlü atlattınız, eşiniz belki hala sancılarıni çekiyor, size göre belki biraz daha fazla. Biraz kalıntı gibi, ama şefkat ile, sevgi ile kocaman sarmalama ile kucaklayabilirsiniz. Yuvanız, kalbinizin sıcaklığı ile yeniden can bulabilir, önemli olan belki de inanmak... eşinizden beklentiye girmemeyi deneyebilorsiniz belli bir süre, karsılıksız şefkat ve ilginizle duygusal doyumuna katkıda bulunabilirsiniz. Ona mektuplar yazıp kalbinizi açabilirsiniz, ona tavsiye yerine onu - kendi var olan özellikleriyle övebilirsiniz, çevrenizde ayrı kaldığınız döneere şahit olmuş birileri varsa sizin olmadığınız vakitlerde, sizin onu nasıl özlediğinizi, yıprandığınızı belirten cümleler kurmaaında yardım isteyebilirsiniz( ne llursa olaun kişinin ruhunu oksayacaktır) o uyurken onu sevebilirsiniz, kulağına güçlü ailenkzden bahsedebilirsiniz( zaman içerisinde bilincaltına bunlar işlenecek) ... ilk önce siz inanin, sonra zaman ile hepsi olacak. Ask ve güvenle dolsun evinkz♡

Bir jisi yaamadigi bir duyguyu bilemez mesela güvensizlik ...
Esinize karsi yaptiginiz en ufak guvensizlik hareketi onu sogutmus sizden ben oyle dusunuyorm bende esime karsi guvensizlik yasiyordum yaptigi biseyden dolayi heran oyle mi yapacak diye diken ustundeydm zamanla esim.bana o guveni sagladi sizde oyle acik olun heran eskisi gibi olun bence hatta daha ozenli...

Ben esimi iki saatte bi arasam buda bizde guvensizlige yol.acar sizde normal bisey yani burda kim nasil akil.versin en iyisi siz esinizin nasil daeranmasini istiyorsa oyle yapin sizi seviyor aldatmiyorsa baglanin ona simsıkı bi daha da ayri kalmayin uzak kalmak hep en kotusudur.

Eşim ile 8 yıllık evliyim.2014 yılında bir ayrılık süreci yaşadık...boşanma aşamasına geldik.5 ay telefonda bile görüşmedik.birbirimizin yüzünü unuttuk.tabi bir de 1,5 yaşında bir kızım var.annemlerde kaldım.ikimizde aşırı inatçı ve gururlu karakterler olduğumuz icin,hep adımları birbirimizden bekledik.esim baskın çıktı tabi..devreye büyükler girdi.aileler görüştü.ortalik biraz sakinleşti.tam 5 ay sonra,gece 3gibi eşimi aradım.sesini özlemiştim.esimle sanki hiçbir şey olmamış gibi konuşmaya başladık.cocugu sordu hemen. Sabaha kadar konuştuk.ertesi gün eşim hiç uyumadan tam 4 saat araba kullanarak bizi aldı. 5 aylık sürede tam 12 kg verdim.esim ise benden daha beterdi.kilo vermiş o da.yuzu cokmus resmen.iste ne olduysa bu ayrılık sürecinden sonra oldu.esim kıskanç biri değildi.ama bu olaydan sonra,eşim bana olan güvenini tamamen yitirmiş,opmekten bile çekiniyordu.her davranisimdan bir mana ve anlam çıkartıyor.bunu kendi içerisinde yaşıyor.kendi içerisinde resmen savaşıyor,ama dışarıya hiçbir tepki vermeden,sadece uzaklaşarak yaşıyor.ickisi yok.bana bırakın tokadı,bağırmaz bile...ama inanın bunları yapsa daha iyi.cunku yüzüme bile bakmaz.eve geç gelir.kendi işini kendisi görür.ben Yokmusum gibi davranır.cok hisli,aşırı duygusal,aşırı hassas bir hale dönüştü...bakın çok afedersiniz,bu özel bir an tabi ama durumunun izahinin en güzel örneği de bu,o yüzden vericem bu örneği,ilişki sirasinda gözlerim gayri ihtiyari kapanıyor,"gözlerini neden kapatıyorsun?başkasını mı düşünüyorsun?"diyor...sakallarını şöyle kestir,saçlarını şu şekil yapsana,şu renk kot al sana yakışır diye öneri yapiyorum, "beni kafandaki erkeğe mi benzetmeye çalışıyorsun?"diyerek saçlarını 3 numaraya vuruyor.sakalini kesiyor.soyledigim rengin zıttı, absurd bir renk kot alıyor."beni seviyorsan her halimle seversin"diyor."elbette oyle"diyorum.ama o kafamda başka birinin hayalini kurduğumu düşünerek benden uzaklaşıyor.asiri guvensiz,aşırı şüpheci biri oldu ayrılık sürecinden sonra...onu kendime nasıl guvendirebilirim tekrar?onun bu hali beni çok üzüyor.benim ona üzüldüğümü fark ettiginde,"bana acıma"diyerek tekrar uzaklaşıyor.beni aşırı seviyor.bunu hisettiriyor. destek önerdim,psikoloji bilimine inanmadığını söylüyor.tedavilerin,onleyici degil,geçici olduğunu söylüyor.ya cok kültürlü biri.gunde 2 kitap okur.felsefe,tarih,bilim,siyaset makaleleri okur...çevresi tarafından,sevilen,sayılan gıpta edilen biri kültürel birikimi ile..onun bu yönüne bende hayranım ama güven problemi yüzünden normal bir ilişki yaşayamaz hale geldik...
telefonunu ortada birak. aynisi sende ona yap .ben olsam oyle yaparimmm

telefonunu ortada birak. aynisi sende ona yap .ben olsam oyle yaparimmm
Zaten benimde öyle telefonumda şifre falan yoktur...bütün hesaplarım acik.ama o benim beynimin içini gormek istiyormus.beynimde başka biri olduğunu düşünüyor.cinselligi bile yaşamak istemiyor benimle.kendini aldatılmış hissediyor. ama beni de çok sevdiğini söylüyor..sevdiğini hissettiriyor.ne biliyim,bazen gelir saçlarımı koklar dakikalarca,boynumu koklar..göğsüme kafasını koyup sessizce durur öylece.sonra üzgün bir şekilde yatar.

Bir jisi yaamadigi bir duyguyu bilemez mesela güvensizlik ...
Esinize karsi yaptiginiz en ufak guvensizlik hareketi onu sogutmus sizden ben oyle dusunuyorm bende esime karsi guvensizlik yasiyordum yaptigi biseyden dolayi heran oyle mi yapacak diye diken ustundeydm zamanla esim.bana o guveni sagladi sizde oyle acik olun heran eskisi gibi olun bence hatta daha ozenli...

Ben esimi iki saatte bi arasam buda bizde guvensizlige yol.acar sizde normal bisey yani burda kim nasil akil.versin en iyisi siz esinizin nasil daeranmasini istiyorsa oyle yapin sizi seviyor aldatmiyorsa baglanin ona simsıkı bi daha da ayri kalmayin uzak kalmak hep en kotusudur.
Bunun ben de farkına vardım maalesef.onu çok seviyorum.beni bu şekilde düşünmesi ,beni kahrediyor...öl dese ölecem...ama o sessizliği ve uzaklaşmayı tercih ediyor.

Zaten benimde öyle telefonumda şifre falan yoktur...bütün hesaplarım acik.ama o benim beynimin içini gormek istiyormus.beynimde başka biri olduğunu düşünüyor.cinselligi bile yaşamak istemiyor benimle.kendini aldatılmış hissediyor. ama beni de çok sevdiğini söylüyor..sevdiğini hissettiriyor.ne biliyim,bazen gelir saçlarımı koklar dakikalarca,boynumu koklar..göğsüme kafasını koyup sessizce durur öylece.sonra üzgün bir şekilde yatar.
ya ben bisey deyicemde yanlis anlamyin birde sizi kuskuya sokmak istemiyorn sizi sevdigini. his ettm ama sorun surda bagzi erkler aldatrigi zamn karsi tarafa surekli bu sekilde imalarda bulunurmus sadece bir varsayim bosu bosuna suphe ermeyin gene dikkat edin derim

Güvenini tekrar nasıl kazanirim peki..bir fikriniz var mı?
Esinizi bilemem ama benim kocamda ise yarayan şeyler böyle bazen sen beni begenmiyon cirkinim filan gibi tripler yapınca iltifat ediyorum bi anda yakışıklı kocama bak be filan bişey yaptığı zaman ovuyorum bakıp bakıp öpüyorum sen ne tatlısın filan diye hemen havalara giriyor düzeliyor ise yararmi bilmiyorum ama

ya ben bisey deyicemde yanlis anlamyin birde sizi kuskuya sokmak istemiyorn sizi sevdigini. his ettm ama sorun surda bagzi erkler aldatrigi zamn karsi tarafa surekli bu sekilde imalarda bulunurmus sadece bir varsayim bosu bosuna suphe ermeyin gene dikkat edin derim
O benim de aklıma geldi canım...yani ters psikoloji uyguluyor olabilir dedim..cinselliğe düşkün biriydi çünkü.cinsellikten soğuması aklıma bu ihtimali de getirdi..ama adam işten geliyor eve.evden gidiyor ise.gelis gidiş saatlerinde en ufak bir sapma yok telefonu takibimde.bilgisayari takibimde...en ufak bir belirti yakalayamadım...haftasonun da beraberiz...melankolik bir hal var sürekli uzerinde

Esinizi bilemem ama benim kocamda ise yarayan şeyler böyle bazen sen beni begenmiyon cirkinim filan gibi tripler yapınca iltifat ediyorum bi anda yakışıklı kocama bak be filan bişey yaptığı zaman ovuyorum bakıp bakıp öpüyorum sen ne tatlısın filan diye hemen havalara giriyor düzeliyor ise yararmi bilmiyorum ama
Ay canım benim ki kesinlikle o numaraları yemiyor..hatta numara yaptığımı anladığında sahte davranıyorum diye daha çok kızıyor...için neyse dışında o olacak benim gibi diyor...değişik biri işte..duygu adamı..duygu yoksa sevişmeyi bile bırakır...bir keresinde,ben çok yorgun onun ise çok azgın olduğu gün,ona kıyamadım ve söylemedim yorgunlugumu..ona eşlik edeyim dedim..ama anladı ve ben hayvan degilim,senin bedeninle değil ruhunla birlikte olmak istiyorum,zorunluluk ve acıma hissi ile bana gelme dedi ve yattı..böyle ilginç hareketleri var..

Back