eşim ve geçmişlerimiz

halaa yargılanıyorum beniç çocuğumla aynı evin içinde diyorum ona yokmuş gibi davranıyor onun çocuğuna gitmesii tabii rahatsız edicek üstelik ankaraya
bu güne kadar yargılanmayı en çok hakeden konulardan biri. sizin kafa ve düşünce yapınıza ulaşmamaıza imkan yok zaten allah korusun ulaşmayalım bir gün bu kadar bencil olursam vurun beni..

halaa yargılanıyorum beniç çocuğumla aynı evin içinde diyorum ona yokmuş gibi davranıyor onun çocuğuna gitmesii tabii rahatsız edicek üstelik ankaraya
Senin cocuguna oz gibi davranmasini bekliyorsun, kendi cocugunu silsin istiyorsun. Bencillikte cigir actin.
Senin cocugun altindan mi

Sen bu zihniyetle hareket ettikçe bundan sonra daha da kötü olacak
Sen onun evladını düşünmüyorsun, o senin kini neden düşünsün
Düşmanlık yaratırsan, düşmanlık bulursun
Merhametli davranırsan, merhamet bulursun iyi düşün
Ankara'ya gitmesinde bir şey yok, çocuğu Afrika'da da olsa gidecek
Düşün en son sömestir tatilinde görmüş, sen evladını görme bakalım onca ay
Adam evladını göremeyecek, sen aynı evin içinde çocuğunla koyun koyuna ona nispet yapacaksın, o da sonra o çocuğu sevecek, bu beklenti biraz fazla değil mi sence de ??

Senin çocuğuna yok gibi davraniyor vesen halao adamlasın pes asil konu bu olmalıydı ne koca derdin varmış

Pardon da yani inat edip çocuğunu vakti zamanında görmeye bile gitmeyen adam durdu durdu da ne zaman konu sahibini uğruna silecek kadar sever oldu, ilgili baba oldu. Eskiden olsa yapmazdı öyle laflar etmezdi beni kaybetmekten korkardı diyor adama lüzumsuz bir cürret gelmiş hakikaten çocuğu için mi bunca inadı acaba? Yoksa başka bir şey için mi inadı ben de emin olamadım. Bunun adı merhametsizlik değil güvensizlik ve şüphe.

Demek ki adam bosanmayi dile getirmekte hakli. Kimbilir adama ne laflar soylediniz de cildirdi. ALlah ona da sabir versin. Ve helal olsun. Kendi cocugunu bir kadin icin silmemis, gerekirse bosansin dedigi gibi. Beni cocugumdan zorla aliykoyan, bu ugurda kavgalar cikaran insandan ben de bosanirdim buyuk bir zevkle.

Pardon da yani inat edip çocuğunu vakti zamanında görmeye bile gitmeyen adam durdu durdu da ne zaman konu sahibini uğruna silecek kadar sever oldu, ilgili baba oldu. Eskiden olsa yapmazdı öyle laflar etmezdi beni kaybetmekten korkardı diyor adama lüzumsuz bir cürret gelmiş hakikaten çocuğu için mi bunca inadı acaba? Yoksa başka bir şey için mi inadı ben de emin olamadım. Bunun adı merhametsizlik değil güvensizlik ve şüphe.
Hah tam onu sahibinin istedigi yorumu yaptiniz.
Simdi bu destekle sittin sene gondermez kocisini.

Bir insan hatasini anlayip telafi edemez mi?
Bu adamin vicdani sizlamis da cocuguna artik hakettigi ilgiyi gostermek istemis olamaz mi?
Cocuklarla ilgili bu tur laflar ve supheler beni deli deiyor acikcasi. "Eskiden oyleydi de simdi niye boyle" filan diye altinda bir sey aranmasi. Bunlar baba-kiz yahu, otesi var mi? Bu adamin kendi kizini, kendi evladini gormek istemesinin altinda niye birsey araniyor, niye sorgulaniyor? Eskiden ne olursa olsun, simdi normal olani yapmak istiyor adam. Ve karisi bundan anlam cikarmaya calisiyor manasizca. Bir insanin cocuguna baba olmak istemesi kesinlikle sorgulanasi bir sey degil. Kiziyla gecmisteki iliskisi ne olursa olsun.

O kadar ustune gitmeyin konu sahibinin. Tavsiye verin yeter. Bence birak gitsin kizini gormeye, insanlik sende kalsin. Sen yok gitmeyeceksin sen de dedikce, kizi degerlenmis. Bundan sonra sen tesvik et. Yasaklarsan asil cok gitmek ister. Allah yuvanizi evladinizi korusun

Bu adamin vicdani sizlamis da cocuguna artik hakettigi ilgiyi gostermek istemis olamaz mi?
Cocuklarla ilgili bu tur laflar ve supheler beni deli deiyor acikcasi. "Eskiden oyleydi de simdi niye boyle" filan diye altinda bir sey aranmasi. Bunlar baba-kiz yahu, otesi var mi? Bu adamin kendi kizini, kendi evladini gormek istemesinin altinda niye birsey araniyor, niye sorgulaniyor? Eskiden ne olursa olsun, simdi normal olani yapmak istiyor adam. Ve karisi bundan anlam cikarmaya calisiyor manasizca. Bir insanin cocuguna baba olmak istemesi kesinlikle sorgulanasi bir sey degil. Kiziyla gecmisteki iliskisi ne olursa olsun.

Adamın karakteri sorgulanası bence. Konu sahibi de hissediyor. Çocukla bağdaştırmadan düşünün.

ki 3 aylık bebekle, kimbilir kaç yaşına gelmiş çocuğun beklentisi bir mi?
3 aylık bebeğin ihtiyacı zaten baba değil annedir. asıl okul çağına gelmiş çocugun babaya şimdi ihyitacı var.
belki 23 nisanda gösteri falan yapacaklar. ona katılacak adam. bu kız ne kadar mutlu hissedecek. yani bunu hissetmek için anne eş olmak gerekli değil ki. insanlık bu.

uzun zmanadır yorum yapmıyodum konuyu görünce dayanamadım.....
haklı oldugunuz bi yer var bence eşinizin oğlunuza yokmuş gibi davranması ..... hiçbir cocuk bu muameleyi haketmiyor.... ama geri kalan tüm düşünceler yapılanlar bence düpedüz yanlış.......

1. eşiniz size izin vermemiş olabilir(ki ben izin istemezdim haber veriridim oğlumu alıp geliyorum 1 saate kadar diye) ama sizinde ona kızıyla görüşmek için izin vermemeniz doğrumu bence hayır bırak adam gitsin görsün kızını evet bunca yıl görmemiş olabilir ama demekki bazı şeyler dank etti falan fistan görmek istiyo

2.sizi niye götürsün? biliyoki oraya gidince her hareketi gözlenicek , biliyoki oraya gidince kızıyla yanlız kalamayacak, siz hep yanlarında olacaksınız, kızda rahat edemeyecek , belki oğlunuzda gidicek ne gereği var yani hem gidip napcaksınız neyi engelleyeceksiniz yapacak adam her yerde yapar....

3.bi adam için oğlunuzun ağlamasına nasıl katlandınız ben bilsemki boşanıcam kestirip atardım elin adamı oğlumun tırnagından kıymetli diil.... belki çooook buyuk kavga edicektiniz ama eşiniz bilecektiki seher oğlu söz konusu oldugunda her seyi yakar yıkar gider oğlunuzada öyle yokmuş gibi davranmaya çekinecekti....

4.yeni bi ev almış dyamış olabilirsiniz eğer eşinizle anlaşamadıgınızı düşünüyosanız evi satıp borcunu ödersiniz kalan parayıda eşyayıda paylaşırsınız oğlunuzla huzurlu şekilde evde yokmuş muamelesi yapılmadan yaşarsınız davulun sesi uzaktan hoş gelmiyo ayrıcadabelirtmek istedim

yapabileceğin şey bence eşine konuşmak istediğini söyle ikinizinde yanlış davrandıgını cocukları bu konudan uzak tutmanız gerektigiini söyleyin gitsin görsün kızını oda size bidaha karısmasın ve oğlunuza insan gibi davransın yok kabul etmiyorum dere vıdı vıdı yaparsa çekin restinizi kararlı oldugunuzu görsün ... belki buyukkavga edersınız belki ayrılırsınız bilemicem ama ayrılmazsanız sizin cocugunuz konusunda kararlı oldugunuzu görür gidersede by by diyin oğlunuza sarılın:)

• Beğen
Reactions: anu
kizimin sacinin bir teline dunyayi yakarim. o evimi o kocayimi o hayatimi gorecek gozlerim. kizim yoksa saraylar olsa ne yazar. melek gibi kocam olsa ne yazar.

Çocuğuma değil elin adamı kendi babası böyle davransa ortalığı yıkar yine çocuğumu alırım..çocuğumu dünyaya değişmemmmm...

• Beğen
Reactions: anu
bende boşandım oğluma bakıyorum ve babası kendi ayatını kurup çoktan gitiii
sorun o kadın evet ben doğulu adama kabulendirdim üvey babasıyla yaşamayı bir kadın olarak o yanında beni götürmüyorsa ben altında herşey ararım
Bu mesajların içinde bayağı bir mesaj var aslında. Çok yanlış bir zihniyettesiniz. Kendinizi toparlayın bence. Size yıllarca çektirmiş olabilir, çocuğunu bırakmış olabilir ama burada asıl olan çocukların psikolojisi. Eşinizin kızının psikolojisini düşünebiliyor musunuz, babası hep sizin çocuğunuzla kalıyor, her gün ve her gün ama onun yanına hiç gidemiyor. Ne kadar iç acıtıcı bir durum bu.

Yazık etmeyin kendi bencilliğiniz ve tartışmalarınız için çocuklara. Sizin eski eşinizin ayrı bir hayat kurup çocuğunu görmemesi normal değil, bildiğin mallık, hödüklük. Anne baba ayrıldı diye çocuklar da ebeveynlerinden ayrılmıyor sonuçta. Unutmayın ki çocukluk bütün karakterin çizildiği yıllardır ve annenin de babanın da yeri ayrıdır. başkası sizin çocuğunuza baba olmadığına göre bu çocuğun hayatında baba figürü nasıl oluşacak? Aynı şey eşinizin kızı içinde geçerli. Eşiniz gibi size de empati yapmanızı öneririm.

Sizi götürmek istememesi, çocuğuyla yalnız zaman geçirmek istemesi çok normal. Haftada bir bile olmalı ama en azından ayda bir çocuğunu görmeli. Beraber de kalmalı, yanına da getirmeli.

Benim çocuğuma kötü davrandı, ben de onun çocuğuna kötü davranacağım tavrı çok yanlış. her ne kadar içinizin acıdığını, asıl istediğinizin eşinizin oğlunuza iyi davranması olduğunu fark etsem de, haklıyken haksız oluyorsunuz bu durumda. Böyle yaparak, yalnızca ilişkinizi bozar, eşinizi uzaklaştırır ama en en en önemlisi sizin tarafı ve suçlusu olduğunuz sorunlu ilişkilerin cezasını bir ömür boyu masum yavrulara çektirirsiniz.

Suçlu derken de suçlamak için demiyorum, evliliklerde irade ve taraf biz eşler oluyoruz, sorumluluk bizdeyse, sevabı da günahı da bizde oluyor. Olmuyorsa ayrılırsınız ama ayrılmayı göze almayacaksanız, bu kadar yıpratmayın ilişkinizi. Bebek düşünmeyin bence de şu anda ama eşinizden dolayı değil, sizden de kaynaklı sebeplerle. Daha kendi çocuklarınızla ilişkilerinizi oturtamamışsınız, bir de ortak bebekle iyice karışır durumlar.

X