halaa yargılanıyorum beniç çocuğumla aynı evin içinde diyorum ona yokmuş gibi davranıyor onun çocuğuna gitmesii tabii rahatsız edicek üstelik ankaraya
bende boşandım oğluma bakıyorum ve babası kendi ayatını kurup çoktan gitiii
sorun o kadın evet ben doğulu adama kabulendirdim üvey babasıyla yaşamayı bir kadın olarak o yanında beni götürmüyorsa ben altında herşey ararım
Bu mesajların içinde bayağı bir mesaj var aslında. Çok yanlış bir zihniyettesiniz. Kendinizi toparlayın bence. Size yıllarca çektirmiş olabilir, çocuğunu bırakmış olabilir ama burada asıl olan çocukların psikolojisi. Eşinizin kızının psikolojisini düşünebiliyor musunuz, babası hep sizin çocuğunuzla kalıyor, her gün ve her gün ama onun yanına hiç gidemiyor. Ne kadar iç acıtıcı bir durum bu.
Yazık etmeyin kendi bencilliğiniz ve tartışmalarınız için çocuklara. Sizin eski eşinizin ayrı bir hayat kurup çocuğunu görmemesi normal değil, bildiğin mallık, hödüklük. Anne baba ayrıldı diye çocuklar da ebeveynlerinden ayrılmıyor sonuçta. Unutmayın ki çocukluk bütün karakterin çizildiği yıllardır ve annenin de babanın da yeri ayrıdır. başkası sizin çocuğunuza baba olmadığına göre bu çocuğun hayatında baba figürü nasıl oluşacak? Aynı şey eşinizin kızı içinde geçerli. Eşiniz gibi size de empati yapmanızı öneririm.
Sizi götürmek istememesi, çocuğuyla yalnız zaman geçirmek istemesi çok normal. Haftada bir bile olmalı ama en azından ayda bir çocuğunu görmeli. Beraber de kalmalı, yanına da getirmeli.
Benim çocuğuma kötü davrandı, ben de onun çocuğuna kötü davranacağım tavrı çok yanlış. her ne kadar içinizin acıdığını, asıl istediğinizin eşinizin oğlunuza iyi davranması olduğunu fark etsem de, haklıyken haksız oluyorsunuz bu durumda. Böyle yaparak, yalnızca ilişkinizi bozar, eşinizi uzaklaştırır ama en en en önemlisi sizin tarafı ve suçlusu olduğunuz sorunlu ilişkilerin cezasını bir ömür boyu masum yavrulara çektirirsiniz.
Suçlu derken de suçlamak için demiyorum, evliliklerde irade ve taraf biz eşler oluyoruz, sorumluluk bizdeyse, sevabı da günahı da bizde oluyor. Olmuyorsa ayrılırsınız ama ayrılmayı göze almayacaksanız, bu kadar yıpratmayın ilişkinizi. Bebek düşünmeyin bence de şu anda ama eşinizden dolayı değil, sizden de kaynaklı sebeplerle. Daha kendi çocuklarınızla ilişkilerinizi oturtamamışsınız, bir de ortak bebekle iyice karışır durumlar.