eşim ve geçmişlerimiz

ben size farklı bir açıdan yazmak istedim. eğer kırılırsanız da kusura bakmayın.
bende boşandım 3,5 yaşında oğlum var. 2 yıl önce ayrılırken sırf oğlumun velayetini alabilmek için ortak mallarımızın hepsinden vazgeçtim. hepsini olduğu gibi bıraktım ha hatalı taraf değildim ama sırf oğlum polisle mahkemeyle vs uğraşmasın üzülmesin diye. babası önceleri arada görüyordu 1,5 yıldır hiç görmüyor arayıp sormuyor. evlendi belki onun da eşi sizin gibi görmesin diyor o da sorun olmasın diye aramıyor tabi ki bu geçerli değil ama varsayım. gelelim bakış açısına ne olursa olsun benim oğlumun da baba sevgisine ihtiyacı var parkta babasıyla oynayan çocuk görünce boynu bükülüyor, anne ben de erkek anne istiyorum diyor düşüne biliyor musunuz baba kavramını yorumu bu şekilde. şimdi bu çocuğun vebali kimde? geçen bir arkadaşına gittik kız bak bunu babam aldı babam bunu yaptı babam şöyle diye anlatıyor ve benim kuzum sadece mahsun bir şekilde dinledi ve bana da annem aldı diyebildi. çocuk bu nispet için yapmadı eminim ama benimki üzüldü. ne olur sanki adam zaten hep sizinle gitsin evladını görsün o çocuk mutlu olsun ona iki hediye alsın hatta siz de alın yollayın ne olur yani bir çocuğun gülmesinden daha mı kıymetli egolarınız. o çocuklar nasıl heyecanla umutla bekliyor babasını biliyor musunuz? arkadaşları babasıyla gezerken boynu bükük kalıyor yılda bir kaç gün babasıyla el ele gezme şansını elinden alarak ne kazanacaksınız çok merak ettim. kusura bakmayın ama bencillikten öte bir şey bu....
ayrıca kendi çocuğunuzu başkaları uğruna (kocanız) ihmal ederseniz o adam da ona sahip çıkmaz. siz çocuğunuza değer vermezseniz kimse değer vermez.

çocuğunuz şu an yanınızda olsa da daha önce çok değerli kocanız izin vermiyor diye çocuğunuzu çağırdığı halde görmeye gitmediğiniz gerçeğini değiştirmez :KK43: çok şaşırdım ben bir anne nasıl evladını bir koca için bırakır yazık o çocuğa

bir arkadaşın dediği gibi eşiniz size güzel bir ders vermiş siz onun için çocuğunuzdan vazgeçtiniz ama bakın o vazgeçmedi boşanırım diyor çocuğu için ,hala dayalı döşeli ev derdindesiniz:110:

Bi sarhoşa çovuğunuzu değişirseniz olacağı bu...
Çocuğum anne gel diye ağlayacak ben beyzadem izin vermiyo diye gitmicem. Ne biçim annesiniz siz?
Çocuğunuz orda ağlarken üzülmediniz de, dayayıp döşediğiniz eve mi üzülüyosunuz?
içinde bulunmadığın durum için ileri geri yorum yapma gülüm:KK62:

Siz eşinizin kızını görmesine izin vermiyorsunuz, neymiş efendim Ankara'daymış. Evlat bu isterse uzayda olsun ne fark eder ki mesafeler. Ayrıca eşinizin daha önceden kızıyla ilgilenip ilgilenmemiş olması sizi hiç ilgilendirmez, her insan hayatında hata yapar önemli olan da bu hatayı fark edip düzeltmeye çalışmaktır. Eşinizde hatasını fark etmiş ki düzeltmeye çalışıyor ama bu seferde siz buna izin vermiyorsunuz. Eşinizin oğlunuza yokmuş gibi davrandığını söylemişsiniz. Ne bekliyordunuz, siz onun kızını yok saymaya çalışırsanız o da sizin çocuğunuzu yok sayacaktır aksi olsa garip olurdu zaten. Yazık bu kadar bencil olmayın olan arada kalan o iki çocuğa oluyor. Biri babasını göremiyor, diğeri annesinin evinde üvey babası tarafından istenmeyen bir çocuk olarak yaşıyor. Kendi ellerinizle her iki çocuğunda psikolojisini berbat ediyorsunuz.

Gülüm?
İleri geri konuştuğumuda sanmıyorum ayrıca.
Ben 39 derece ateşle titrerken bile bebeğim ağlarken başkasında olmasına dayanamadığım için yarım saat ayakta dolanarak onu sakinleştireb bi anneyim.
Besin zehirlenmesi geçirip tüm gün kusa kusa canım çıktığı halde hastaneye gidersem ilaç verirler bebeğim mama içmiyo aç kalırsa dayanamam diye 2 gün mide ağrısıyla kusmayla çocuğuyla tek başına ilgilenen o halde bile çocuğunu emzirmekten vazgeçmeyen bi anneyim.
Doğum yaptığım gün gece ya çocuğumu karırlarsa, ya ağlarsa duymazsam diye sabaha kadar 1 dk lığına bile olsn gözünü kırpmamış bi anneyim. Çocuğum 8.30 da akşam uykusuna yattığı yattığı halde. Erkenden yatıp dinlenmek varken, evimin tüm işini gece yapıp çocuğumun tüm gününü dolu dolu faydalı geçirmesi için çırpınan bi anneyim.
Sırf çocuğum huzursuz bir ortamda büyümesin diye boşanmayı göze almış bi anneyim ben.
O yüzden hiç kimse bana 'çocuğum benim için ağlarken, kocam olacak adam izin vermediği için gitmedim' lafının geçerli bir nedeni olduğuna inandıramaz.

yorum yapan kimse konunun içinde değil içini bilmiyor ama anlatılana göre fikrini beyan ediyor .zaten konular buraya farklı yorumlar yapılsın diye açılıyor size ne oldu ki?herkezin olaya bakış açısı olaylar karşısındaki tavrı aynı değildir hanimefendide kendine göre yerinde bir yorum yapmış.

yorum yapan kimse konunun içinde değil içini bilmiyor ama anlatılana göre fikrini beyan ediyor .zaten konular buraya farklı yorumlar yapılsın diye açılıyor size ne oldu ki?herkezin olaya bakış açısı olaylar karşısındaki tavrı aynı değildir hanimefendide kendine göre yerinde bir yorum yapmış.

galiba arkadaş konunun içinde,millete böyle gülüm-lü balım-lı ayar vermeye çalıştığına göre.

Eşiniz çocuğunuzla hiçbir zaman mı görüşmenizi istemiyor yoksa sadece bir kere mi dedi görüşme diye hiç mi göremiyorsunuz oğlunuzu aynı şehirdesiniz sonuçta ve eşiniz izin vermedi diye oğlunuzu mu görmüyorsunuz hiç.

Eğer bir kereye mahsus olduysa normalde görüyorsanız onun da çocuğunu gidip görmesine karışmamanız lazım. Aslında nasıl ki onun karışmaması gerektiğini düşünüyorsanız siz de hiç karışmamalısınız.

Benim garibime giden bir anne olarak hayır görüşemezsin oğlunla dediğinde buna karşı çıkmamış ve kabul etmiş olmanız ben asla bunu kabul etmezdim. Evlenirken bu en önemli konuları konuşmadınız mı? tek diyeceğiniz hayır gidemezsin değil, git tabi gör çocuğunu ama bende çocuğumu görücem senin hakkın ise benimde hakkım demektir. Bir de 2. evliliklerin daha düşünerek mantıklı yapılması lazım siz bu adamı hiç mi tanımadınız alkolü var filan diyorsunuz.

Bir de burada bir hayatı var artık, şehir dışına gidemez ne demek siz bir anne bir evlat sahibi olarak kendi oğlunuz ağladığında nasıl gitmek istediyseniz tabii ki o da gitmek isteyecek şehir dışına gittiler diye kız hiç babasını görmesin mi. Hem oğlunuzla görüştürülmediğinizden dert yanıp hem aynı şeyi sizin yapmanız garip. Zaten eşin izi vermedi diye ağlayan oğlunu görmemen ayrı garip ne yani eve mi kilitledi seni gidemezsin diye .

Haa pardon oğlunuz zaten sizinle kalıyormuş o zaman kusura bakmayın sonuna kadar haksızsınız. Eski eşim nafaka vermiyor ilgilenmiyor diyorsunuz demek ki tüm ihtiyaçlarını yeni eşiniz karşılıyor bakıyor büyütüyor kabul etmiş evinde ama onun kızı sizinle bile kalmazken gidip görmesine karşı çıkıyorsunuz bir anne olarak hiç mi empati kuramıyorsunuz. Ne demek ya kendi hayatımız var gidemez demek nasıl bir bencilliktir bu.

merhaba hanımlar ihtiyacım var bugün size : eşimle ikinci evliliklerimiz onun kızı benim oğlum var benim oğlum yanımda onun kızı ankarada önceleri burdaydı görüp geliyordu 4ay önce taşındılar benim oğlum babasındaydıı beni al anne diye ağladı bi akşam gezmeye gittiğinde babasına alayım geleyim çocuk ağlıyo dedim asla gidemessin dedii bana şehir içi tm dedim evim eşim için şimdi kızını görmeye gidicekmiş ankaraya 23nisana izin vermem dediim ve bilet almış gidicem diyoo ve 2gündür kavgalarımız dehşet yıprandık ben onun alkolunu çok çektim ilgisliğini hatta beraber olamıyoo rahatsız onu sevdiğim için onadakatlandıım hep ondan bu fedakarlığı bekledim ama gidicem kabullenmiyoran bitsin dedii boşanmaya geldik yenii ev aldık dayadım döşedim mutluydum herşeyi sildi ezdi geçtii ne yapmalaıyım sussam çiğnedi eskisi gibi davranamam gitmessem senin çocuğuna zehir ederim diye cevapladıı çok kötüyüm
Onun ki evlatsa,seninki de evlat.Bir de zihniyeti kötü.Alkol var,cinsellik yok,anlayış sıfır ve çocuk üzerinden tehdit var.Neresinden baksan kötü.

• Beğen
Reactions: anu
her doğurandan anne olmuyor ne yazıkki.
üzgünüm ama eşiniz izin vermiyor diye çocuğunuzu görmeye gitmiyor oluşunuz...
pes diyorum.
kocalarınızı ilah sanıp gözleriniz bir tek onları görüyor ve evlatlarınızı duymuyor hatta görmüyorsunuz..
bir kez boşanmıssınız oysa ki daha tecrubeli olup önceliğiniz eşiniz değil çocuğunuz olmalıydı.

Çocukların bu şekilde alet edilmesi çok kötü we üzücü tehdit ettiği şeye bakarmsn bırak defolsungtsn ewladın dan daha mı önemli

dayadığım döşediğime değil tabikii ben yaptığım fedakarlıklardan sonra bir tek sorun ettiğim şeyi yıkma pahasına yapmasıı hayatımın tepe taslak olması
bu sorun ettiğiniz şeyin adı evvlat... dünya yakılır evlat için kusura bakma...

sizinki evlat sevgisi kıyaslamasından ziyade ego savaşından başka bir şey değil...

merhaba hanımlar ihtiyacım var bugün size : eşimle ikinci evliliklerimiz onun kızı benim oğlum var benim oğlum yanımda onun kızı ankarada önceleri burdaydı görüp geliyordu 4ay önce taşındılar benim oğlum babasındaydıı beni al anne diye ağladı bi akşam gezmeye gittiğinde babasına alayım geleyim çocuk ağlıyo dedim asla gidemessin dedii bana şehir içi tm dedim evim eşim için şimdi kızını görmeye gidicekmiş ankaraya 23nisana izin vermem dediim ve bilet almış gidicem diyoo ve 2gündür kavgalarımız dehşet yıprandık ben onun alkolunu çok çektim ilgisliğini hatta beraber olamıyoo rahatsız onu sevdiğim için onadakatlandıım hep ondan bu fedakarlığı bekledim ama gidicem kabullenmiyoran bitsin dedii boşanmaya geldik yenii ev aldık dayadım döşedim mutluydum herşeyi sildi ezdi geçtii ne yapmalaıyım sussam çiğnedi eskisi gibi davranamam gitmessem senin çocuğuna zehir ederim diye cevapladıı çok kötüyüm

Siz oğlunuzun anne beni al diye haykırışlarını duymamışsınız ama eşiniz çocuğunu görmek için sizi ezmiş. Üzgünüm ama eşiniz doğru olanı yapmış. Size karışmaya hakkı yoktu, siz karıştırmayacaktınız, asla gidemezsin dediğinde haddini bildirecektiniz. Çok şeyler yazardım ama neyse... Onca insan yazmış zaten:KK14:

her iki çocuğu da yok saymak istiyorsunuz.
ama doğru siz mutlusunuz, eviniz yeni dayanmış döşenmiş.
birbirinize karı koca olmuşsunuz ama evlatlarınıza ana baba olamamışsınız.

ben size farklı bir açıdan yazmak istedim. eğer kırılırsanız da kusura bakmayın.
bende boşandım 3,5 yaşında oğlum var. 2 yıl önce ayrılırken sırf oğlumun velayetini alabilmek için ortak mallarımızın hepsinden vazgeçtim. hepsini olduğu gibi bıraktım ha hatalı taraf değildim ama sırf oğlum polisle mahkemeyle vs uğraşmasın üzülmesin diye. babası önceleri arada görüyordu 1,5 yıldır hiç görmüyor arayıp sormuyor. evlendi belki onun da eşi sizin gibi görmesin diyor o da sorun olmasın diye aramıyor tabi ki bu geçerli değil ama varsayım. gelelim bakış açısına ne olursa olsun benim oğlumun da baba sevgisine ihtiyacı var parkta babasıyla oynayan çocuk görünce boynu bükülüyor, anne ben de erkek anne istiyorum diyor düşüne biliyor musunuz baba kavramını yorumu bu şekilde. şimdi bu çocuğun vebali kimde? geçen bir arkadaşına gittik kız bak bunu babam aldı babam bunu yaptı babam şöyle diye anlatıyor ve benim kuzum sadece mahsun bir şekilde dinledi ve bana da annem aldı diyebildi. çocuk bu nispet için yapmadı eminim ama benimki üzüldü. ne olur sanki adam zaten hep sizinle gitsin evladını görsün o çocuk mutlu olsun ona iki hediye alsın hatta siz de alın yollayın ne olur yani bir çocuğun gülmesinden daha mı kıymetli egolarınız. o çocuklar nasıl heyecanla umutla bekliyor babasını biliyor musunuz? arkadaşları babasıyla gezerken boynu bükük kalıyor yılda bir kaç gün babasıyla el ele gezme şansını elinden alarak ne kazanacaksınız çok merak ettim. kusura bakmayın ama bencillikten öte bir şey bu....
ayrıca kendi çocuğunuzu başkaları uğruna (kocanız) ihmal ederseniz o adam da ona sahip çıkmaz. siz çocuğunuza değer vermezseniz kimse değer vermez.

çok üzüldüm. özellikle evladınızın erkek anne düşüncesine, kimbilir o küçücük dünyasında ne duygular yaşıyordur.

X