• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ve eşime bitmeyen öfkem ve surekli ev terk eden eşim

Gençliğinizi, ekonomik özgürlüğünüzü, hayatınızı feda etmişsiniz. Ne uğruna? Bir hiç uğruna. Boşanma fobisi nasıl olur biliyor musunuz? Mükemmel bir ilişkiniz, eşiniz, yuvanız vardır da kaybedersem ne olur diye düşünürsünüz. Siz neyi kaybetmekten korktunuz mesela? Eşinizin aşkı mı, ilgisi mi, saygısı mı?
Sizi aldatmış adam, daha ne yapsın? Bu ara bir moda oldu herkesin eşi gizli narsist. Narsist falan değil, adam açık açık sevmiyor işte bazen de kabul etmek gerekir.
Anasından kopamayan, başka kadınlarla düşüp kalkan, çocuk gibi her tartışmada evi terkedip yalvarmanızı bekleyen adamı kaybetseniz ne olur kazansanız ne olur

Biz ne desek boş,20 yıldır aşağılanan, aldatılan inatla adamın kapısında yatıp zorla eve gelsin diye yalvaran siz.Adam sizi takmıyor,sevmiyor, değer vermiyor.20 yıl cekmişsiniz ayrılmayı gözünüz yemiyor ömrünüz varsa bir 20 yıl daha çekin.Duzelme olmayacağına göre.Artik kimin ömrü biterse kalan yoluna devam eder.....

Haklisiniz kendimde kendime defalarca soyledim artik kabul et seni sevmedigini diye. Dediğiniz gibi daha ne yapsin bunu ispatlamak icin. Yine de yuzlesemiyorum kendimle sanki mutlu bir evliligim var, hersey yolunda ve ben nankorluk yapip yillarca emek verdigim bu iliskiyi bos yere yıkıyormus hissinden kurtulamiyorum. Acikcasi korkuyorum, daha yalniz olmaktan, iki cocukla hayati surdurememekten.

Malesef üzülerek söylüyorum olmayınca olmuyor. Eşiniz yıllardır aynı ve değişmesini beklemeyin. Sizi önemsemediği ilk günden belliymiş zaten genelde bu tarz konularda ama çok iyi bir baba diye savunurlar eşlerini sanirim sizde de durum aynı
Evet dediğiniz gibi uzun bir zaman iyi bir baba diye de kendime engel oldum

Haklisiniz kendimde kendime defalarca soyledim artik kabul et seni sevmedigini diye. Dediğiniz gibi daha ne yapsin bunu ispatlamak icin. Yine de yuzlesemiyorum kendimle sanki mutlu bir evliligim var, hersey yolunda ve ben nankorluk yapip yillarca emek verdigim bu iliskiyi bos yere yıkıyormus hissinden kurtulamiyorum. Acikcasi korkuyorum, daha yalniz olmaktan, iki cocukla hayati surdurememekten.
Her şey yolunda ve nankörlük mü ediyorsunuz? Yolunda olan tek bir şey söyler misiniz mesela, hiç iyi baba falan konularına girmeyin çocuklar 2 yaşında değil artık.
Ayrıca baba olmakla koca olmak birbirinden farklı şeyler. Emek hak edene verilir sizin emek dediğiniz şey devamlı adama yalvarıp eve döndürmek, kısır döngü gibi.
Hepimizin çocukları var bu işi bırakıp adamın eline bakmak için bir bahane ya da sebep değil ve yine bu her şeyi yutacağımız anlamına da gelmiyor.

Şu aşamada ben artik bosanma bosanmama konusunu gectim. Bosanma davasi acarsa surec baslar zaten. Ben kendimi iyilestirmek istiyorum. Bu olanlari kabullenmek ve ofkemi yenmek istiyorum acikcasi. Psikolojik saglamligim olursa zaten rahatlikla onume bakabilirim. Bir de isin maddi kismi var. Yıllar icinde calisarak edindigimiz malvarliklari. Tum bunlara ek olarak onlarin da yanina kar kalmasını istemiyorum.

Aldatılmak da hatanız yok bal börek olsanız beyim bilir olsanız bu olurdu onu geçiniz.Madem sizde yapaydiniz oda matah değilmiş ne alaka ? Ezdirmiş ailesine ne politik ligi bazı insana Sicilya diplomatı olsan orta yolu Boşa gitmiş yıllarınız keşke gençlik hatası olan bu evliligi aldatmalarda noktalasaydiniz .Yanlış evlilik er geç biter çok uzatılmış konu bu

Şu aşamada ben artik bosanma bosanmama konusunu gectim. Bosanma davasi acarsa surec baslar zaten. Ben kendimi iyilestirmek istiyorum. Bu olanlari kabullenmek ve ofkemi yenmek istiyorum acikcasi. Psikolojik saglamligim olursa zaten rahatlikla onume bakabilirim. Bir de isin maddi kismi var. Yıllar icinde calisarak edindigimiz malvarliklari. Tum bunlara ek olarak onlarin da yanina kar kalmasını istemiyorum.
Evlilik birliği içinde edinilen mallar zaten ortak, eşinize kalmaz. Bir psikiyatri uzmanından randevu alın ve destek görün.

Ama herseyden onemlisi bunlarin artik beni acitmamasi icin guclu olmak istiyorum. Ne yazik ki, duygu durumum degisiyor, ruh halimi stabil tutmak istiyorum. Kendisi sorumluluk alip davasini acarsa acsin.

Bu evlilikte gizli bir narsist var dogru, ama o esiniz degil sizsiniz, uzgunum sert yaziyorum ama dogru olan bu.

Bahsettiginiz sey kaybetme korkusu degil, mukemmel bir evliligi degil size "ait" bir esya gibi gordugunuz esinizi kaybetmek istemiyorsunuz siz, bu bosanma korkusu degil yenilme korkusu.

Sizin yenilme korkunuz sebebiyle 3 kisinin hayati sizin kotu evliliginize mahkum olmus, esinize hic uzulmedim beter olsun ama o iki çocuğa yazik, bir sorun bakalim boyle bir ortamda yasamak istiyorlar mi?

Evet kendime deger vermedigimi cok geç anladim zaten. Bunca seyi hak ettigimi elbette sanmiyorum ama hanimlar hersey bir anda olmuyor ki, bu donguyu fark etmek bile yillarimi aldi. Bir kac sene oncesine kadar kendimi sucluyor onun hep cok iyi olduguna inaniyordum. Daha yeni yeni fark ediyorum, bazi seyler kolay olmuyor herkesin kisilik ozelligi farkli, ve disardan olaylara bakinca objektif olsan da, kendi hayatinin icinde inaan kayboluyor çoğunlukla. Ya da ben kayboldum.

Bu evlilikte gizli bir narsist var dogru, ama o esiniz degil sizsiniz, uzgunum sert yaziyorum ama dogru olan bu.

Bahsettiginiz sey kaybetme korkusu degil, mukemmel bir evliligi degil size "ait" bir esya gibi gordugunuz esinizi kaybetmek istemiyorsunuz siz, bu bosanma korkusu degil yenilme korkusu.

Sizin yenilme korkunuz sebebiyle 3 kisinin hayati sizin kotu evliliginize mahkum olmus, esinize hic uzulmedim beter olsun ama o iki çocuğa yazik, bir sorun bakalim boyle bir ortamda yasamak istiyorlar mi?

Back