• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ve en yakın arkadaşım arasında kaldım bir akıl verin 🙏🏻 #arkadaş #dost #eş #aradakaldım

Arkadaşlar merhaba. Benim bir derdim var ne olur bir yardım edin. 25 yaşındayım Nişanlıyım yaklaşık 40 gün sonra düğünüm var. Nişanlım çok fazla kıskanç. Ben çok sosyal aktif ve çok çevresi olan bir insandım. Benim ailem nişanlım ve nişanlımın ailesi daha tutucu yapıdalar. Ben çok fazla hayatımdan taviz verdim evleniyorum yuva kuruyorum diyerek. Çok yakın iki kız arkadaşım var . Biri yaklaşık 15 yıldır hayatımda biri çocukluk arkadaşım. Nişanlım onların Hayat tarzının düşüncelerinin giyimlerinin vs bizim aile yapılarımıza uygun olmadığı gerekçesi ile onlarla görüşmemi istemiyor. Biri zaten yurt dışında biride burda ama en son 3,4 ay önce gördüm. Nişanlım şimdi böyle evlendikten sonra çok daha az görüşeceksin sadece telefonda falan Görüşürsün diyor. Nişanlımla çok problem yaşadık bana el kaldırdığı da oldu çok üzdü çok yıprattı beni. Arkadaşlarım ayrıl diyor. Biz hep arkandayız diyor ki olurlar da çok iyi biliyorum. Ne zaman bir derdim olsa başım sıkıssa bu yaşa kadar ilk koşan onlar oldu ailemden çok onlar bana destek oldu hayatımın her anında. Şimdi onlardan kopmak bana çok ağır geliyor . Arkadaşların mı yuvan mı ben mi diyor bana ne yapayım yardım edin 🙏🏻
Adamın korkusu yok sizi kaybetmekten daha nişanlıyken boyle yaptına gore

İşin en garip tarafı annenin buna göz yummasi oldu. "o kadar insanı çağırdık" diye insan evladını göz göre göre ateşe atar mı?

Konu sahibinin ailesi de "bu dayak sayılmaz, bir şey olmaz" demiş.
Nasıl aileler var, bu insanlar neden çocuk yapıyorlar hiç anlamıyorum.
Bunlara göre aile olmak demek, her türlü pisliği dışarıya karşı canla başla gizleyen insan topluluğu demek sanırım.
Kol kırılır yen içinde kalır derler ya, o kol gerçekten kırılsa da içeride kalacak demek ki. Yeter ki elalem konuşmasın.

Ciddi ciddi sordun mu bunu?
Adam sana nisanlıyken dayak atmıs hala cocukluk arkadasım mı nisanlım mı diyorsun? Daha iyisini bulabilirsin ama baska cocukluk arkadası bulamazsın sanırım. Cevap belli.

Benim kına gecemde ve düğün günümde bende önce bir gelinin saçı yapıldı. Gelin ve annesi durmadan damatdan şikayet ettiler. Kızı dövüyormus da. Kuaför olan bayan "ama siz daha evlenmediniz. Adamdan ayrilabilir" dedi. ikiside "yooo. Ortaya çıkıldı bir kere. Hersey hazir" diye kabul etmedi. Kız şiddet göreceğini bile bile evlendi. Düğün günü tek derdi "salonda en güzeli ben olayliyim" di. Sizde galiba o kafa yapidasiniz. Nisanliniz sizi özgür insan yerine koymuyor bile ama EVLENIYORSUNUZ değil mi. Kafalar şahane. Düğün için saç modelinizi seçtiniz mi? Açık mi, topuz mu?
Ben elbette o kafada değilim, ailem tam olarak öyle ama ben bugüne kadar evin hep aykırı çocuğu oldum onlara göre. Fakat su anda çok zor durumdayım aileme açtım konuyu anneme anlattım bugün bunu yapan yarın daha büyüğünü yapar anne dedim ben bunu görünce ona sevgim çok azaldı evlenmeye isteğim hevesim yok dedim ama arkamda olmuyorlar , beni millete rezil etme istemiyorsan niye başta karşımıza cıkardın bu çocuğu ayrılırsan biz arkanda yokuz diyorlar huzur vermezler bana biliyorum yani evden de ayrılmam gerekecek muhtemelen ki bunu daha önce de yaptım bir süre uzaklaştım evden. O zaman da annemle çok problem yaşamıştım psikolojim çok bozulmuştu bir süre arkadaşmla kalmıstım

Ciddi ciddi sordun mu bunu?
Adam sana nisanlıyken dayak atmıs hala cocukluk arkadasım mı nisanlım mı diyorsun? Daha iyisini bulabilirsin ama baska cocukluk arkadası bulamazsın sanırım. Cevap belli.
Dayak atmak değil aslında bana göre şiddetin büyüğü küçüğü olmaz o yüzden el kaldırdı diye anlattım kolumu sıktı ama çok sıktı sinirliydi bende sinirliydim ben sinirli iken yalnız kalmak istiyorum gitmek istedim o sırada o ortamdan müsade etmedi kolumu tuttu sıktı gidemezsin gel buraya konuşacağız diye ama kolum morarmıştı

Ayrıl. Benzer sahneler yaşadım ama görmezden geldi m. Meğer fragmanı imiş, gerçeği kâbus gibiydi. Beş yıl sonra çocuğumla ayrılmak zorunda kaldım. Üstelik 2 yıldır çekişmeli boşanma davası çekiyorum. Lütfen kendine bunu yapma ve arkana bakmadan kaç. Bende çok uyarildim ama değişir sandım. Değişen sadece giden yılların... Onlar asla değişmiyor...
İlk nasıl başladı hiç düzelirim biliyorum yanlış gibi hatasını kabul etme durumları oldu mu, şiddetin büyüğü küçüğü olmaz ama su an çok öfkelenince kolumu sıktı bi kaç kere falan ama bana bu da çok ağır yalnız kabul etmesi tedavi olmak için bir adım atıp psikoloğa gitmesi bana umut veriyor. Hepimizin farklı problemleri olabilir bu hayatta onunkide öfke kontroldür ama sonuçta tedavi olmak istiyor yapmak istemiyor diye düşünüyorum bazen

Ben elbette o kafada değilim, ailem tam olarak öyle ama ben bugüne kadar evin hep aykırı çocuğu oldum onlara göre. Fakat su anda çok zor durumdayım aileme açtım konuyu anneme anlattım bugün bunu yapan yarın daha büyüğünü yapar anne dedim ben bunu görünce ona sevgim çok azaldı evlenmeye isteğim hevesim yok dedim ama arkamda olmuyorlar , beni millete rezil etme istemiyorsan niye başta karşımıza cıkardın bu çocuğu ayrılırsan biz arkanda yokuz diyorlar huzur vermezler bana biliyorum yani evden de ayrılmam gerekecek muhtemelen ki bunu daha önce de yaptım bir süre uzaklaştım evden. O zaman da annemle çok problem yaşamıştım psikolojim çok bozulmuştu bir süre arkadaşmla kalmıstım

Ailenle kavga edip sonra barışmak elin delisini ömür boyu dayak yiyerek çekmekten iyidir. Annen de şu elalem delilerden sanırım. Bizimkilerde eskiden öyleydi. Sonra o elalemin bi b* yaramadığını gördüler ama.

Yani?

Ailenizle aranız yine düzelir ama evlenirseniz yaşayacağınız şeyler ortada.

Adam evlenmeden gerçek yüzünü göstermiş, aynı eve girmeden size el kaldıran, arkadaşlarınıza kadar karısan adam sonrasında neler yapar hiç düşündünüz mü?

Bence düşünün, düşünmekten kimseye zarar gelmez.

Adam size el kaldırmış siz hala o mu arkadaşlarım mi kafasındasınız. İkiside değil kendi canınızı düşünün. Tehlike de olan o çünkü.

Ailenle kavga edip sonra barışmak elin delisini ömür boyu dayak yiyerek çekmekten iyidir. Annen de şu elalem delilerden sanırım. Bizimkilerde eskiden öyleydi. Sonra o elalemin bi b* yaramadığını gördüler ama.
Tam olarak öyle attığımız her adımda insanlar ne der nasıl düşünür diye düşünelim istiyor ben bugüne kadar annemin zihniyeti ile çok mücadele verdim çok savaştım bugün onunla aynı zihniyette olan biriyle bu noktaya geldim kaçtığım şey karşıma çıktı yine

Dövüyor hadi gururunuz incinmiyor canınız da mı yanmıyor ben anlamıyorum ki.
Ayağımı sehpaya çarpsam canım acıyor benim....

Bazı insanların anlaması için yaşaması gerekiyor. Bazılarına yaşamak da yetmiyor.

Tam olarak öyle attığımız her adımda insanlar ne der nasıl düşünür diye düşünelim istiyor ben bugüne kadar annemin zihniyeti ile çok mücadele verdim çok savaştım bugün onunla aynı zihniyette olan biriyle bu noktaya geldim kaçtığım şey karşıma çıktı yine

Hepimiz böyle şeylerle mücadele verdik maalesef, ama şu anda cidden hayatın söz konusu. Yani öyle kısa etek, akşam dışarı çıkmak gibi basit konular değil. Sen ne olursa olsun hayatını başkasının lafı ile çöpe atma. Bu kişi annen olsa dahi.

40 gün kalaya kadar keşke ayrılsaydınız ama şimdi de geç değil. Ailenize cok kavga ettiğinizi söylersiniz akrabalara da olmadı falan diye üstü kapalı konuşursunuz,ayrılırsınız. Cok müdahaleci ve baskıcı anladığım kadariyla ,böyle bir insani ne zamana kadar idare edeceksiniz .Başınızı yakmayın.
Ailem biliyor zaten kavgaları ama bana asla hak vermiyorlar, sende onu kızdırma eşin olacak söylediklerini yap seni çok seviyor çok kıskanıyor kafasında evlenince azalır diyorlar. Tabiki ben kabul edemiyorum. Bugüne kadar böyle sorunlar cıkmamıstı el kaldırdığı gün kolumu sıktı morardı kolum görüşmek istemedim ailem seni çok seviyor ayrılık konusunda bana destek olmaz diye kendine sakın güvenme daha önce aileme rest cektim ayrı bi hayat kurdum yine yaparım dedim şiddeti kabul edemem dedim tedavi olacağım dedi dün ilk seansa gittik psikoloğa Cumartesi ikinci seansa gidecek. Kabul etti ilk görüşmede de bunu aşmak istiyorum öfke sorunum var yaptığım kabul edilmez bi şey diye konuştu. İnanmalı mıyım düzelir mi bilmiyorum

Evlenirsen boşanacaksın. Belki 1 sene sonra belki 10 belki 20. Sadece bunu söylemek istiyorum.

Dövüyor hadi gururunuz incinmiyor canınız da mı yanmıyor ben anlamıyorum ki.
Ayağımı sehpaya çarpsam canım acıyor benim....

Bazı insanların anlaması için yaşaması gerekiyor. Bazılarına yaşamak da yetmiyor.
Elbette gururum da inciniyor bu canımın acısından daha önemli çünkü canımı yakacak kadar bi dövme dayak zaten yok kolumu sıkma kolumdan çekiştirme itme vs bu yüzden ailem ciddiye almıyor beni ama bana göre sadece çok sinirlenip el kaldırıp vurmasa bile yanlış

e boşanamazsın da sen o zaman. ailene göre daha büyük rezillik.
yazık üzüldüm sana ömrün boyunca dayak yiyecek itilip kakılacaksın. psikolojk şiddette cabası.

Cididyim bu evle kalicam korkusundan bence.
Ya da bu adamların şeyi altından bizim haberimiz yok.
Yok hayır öyle değil o ailem arkamda yok tek başıma bir hayat kurmak nasıl olacak herkes bana sırtını dönecek evden ayrılmam gerekecek bunları nasıl aşacağım düşünceleri

Ailem biliyor zaten kavgaları ama bana asla hak vermiyorlar, sende onu kızdırma eşin olacak söylediklerini yap seni çok seviyor çok kıskanıyor kafasında evlenince azalır diyorlar. Tabiki ben kabul edemiyorum. Bugüne kadar böyle sorunlar cıkmamıstı el kaldırdığı gün kolumu sıktı morardı kolum görüşmek istemedim ailem seni çok seviyor ayrılık konusunda bana destek olmaz diye kendine sakın güvenme daha önce aileme rest cektim ayrı bi hayat kurdum yine yaparım dedim şiddeti kabul edemem dedim tedavi olacağım dedi dün ilk seansa gittik psikoloğa Cumartesi ikinci seansa gidecek. Kabul etti ilk görüşmede de bunu aşmak istiyorum öfke sorunum var yaptığım kabul edilmez bi şey diye konuştu. İnanmalı mıyım düzelir mi bilmiyorum

evladım senin çocuğun zihniyeti çöp psikolog ne yapsın.
öfke sorunu olduğu için değil kadın olduğun için vurmuş.
onun lafından nasıl çıkar arkadaşını nasıl kendin seçersin?
o erkek senin kontrolün onda olmalı. kafası ona basıyor çünkü.

Back