Eşim Ve Çok Değerli Ailesi.. Neden Herşey Böyle Kötüye Gidiyor :(

ilk zamanlar buna benzer olaylar oluyor.
eşim de annesi de bana da çok söylediler, eşim sürekli arada eşitlik kurmaya çalışıyodu. ben anneme gittysem onlara da gitmeliyiz diye düşünüyodu. ama ben kimsenin annem gibi olmayacağını her defasında annesine de eşime de söyledim.ben kızım anneme çok düşkünüm 2 gün görmesem özlerim diye direttim. kayınvalidemle hiçbir zaman aynı olamayacaklarını söyledim de söyledim.
madem annesi sürekli çağırıyor, ben olsam oraya gittiğimde hiçbir iş yapmam eşimle aramı iyi tutarım sürekli orada da eşimle vakit geçiririm. bütün iş annesine kalacağından annesi sizin gelmenizi bir külfet olarak görebilir.
işim var ,temizlik yapcam, hastayım, yorgunum vs diye bahaneler de bulabilirsiniz; madem eşiniz gitmeye bahane arıyor siz de gitmemeye bahane bulun. onlar plan yapmadan siz deyin haftaya şöyle yapalım şuraya gidelim; ben kocamla vakit geçirmek istiyorum deyin. siz bahaneler buldukça karşı taraf da çağırmaları kesmeye başlıyor.

eşim söyledi zaten.. madem öyle annem sana laf mı sokuyor sende cevabını ver ezdirme kendini dedi.. ben gerektiğinde annemede laf söylemesini bilirim diyerek kestirdi konuyu.. bende anlamıyorm benm annem tek başına kimsesi yok ben bu kadar düşkün değilken onu anlamıyorum ben kaynanamı bir gün aramasam sorun oluyor nasıl bir insanlarmış böylr önümde çok yol var nasıl güçlü duracağımı bilmiyorm

su an ne düşüneceğimi ne yapacağımı bilmiyorum benm strese dayanamadımı üzüntüye dayanamadımı hemen yıkıldığımı biliyor üstelik .. anne diye ölecek ya..
Bak uzun süredir görüştüğüm erkek arkadaşım var 3 yıl oldu. Cidden çok seviyorum ve çok değer veriyorum.

Fakat hareketlerini gözlemliyorum. Eğer bu kadar anneci olacaksa evlenmeyi düşünmüyorum. Evlendiği halde karısına ilgi göstermeyen, hâlâ anneci olan, karısına laf söyleten erkek bana normal gelmiyor çünkü. Ben soğurum hemen. Çünkü erkek dediğinin bir duruşu olmalı..

O kadar uzun yazmışsın ki bir gidip gitmeme konusunu.
Sanırım sen çalışmıyorsun.
Gündüz yaptığın her haltı Z raporu olarak veriyor musun akşam?

O kadar uzun yazmışsın ki bir gidip gitmeme konusunu.
Sanırım sen çalışmıyorsun.
Gündüz yaptığın her haltı Z raporu olarak veriyor musun akşam?
hayır çalışmıyorum ben kpss için dershaneye başlıcam rapor olarak değilde bugün neler yaptın diyor mesela..
ve ben dedim gibi anneme 2 gitsem kaynanamada 2 gitmek zorundayım şu aan

CANIM EŞİN GÖNLÜNÜ ALMAK İSTEMİŞ AMA TRİP YAPMIŞSIN
SOĞUTURSUN BÖYLE YAPARAK VE SANADA HAK VERMİŞ
SEN ONUN AİLESİ İÇİN LAF EDİYORSUN ODA SANA
ODA SENİN ANNEDEN SENİ KISKANIYOR OLABİLİR
BU KONUŞMADA BEN PEK BİR ŞEY GÖRMEDİM
FAZLA BÖYLE UZATMA EŞİN SENDEN SOĞUR

Canim dedigim gibi gececek merak etme.hep boyle gitmeyecek. Sıkılacak eşin de oraya.her hafta gitmekten.senle ozel vakit gecirememekten.. ama azicik sabret. Ben eminim o artik plan yapacak senin icin. Sen ariza cikartma ama mutsuzlugunu ufaktan nazlanarak belli et.
Dedigim gibi senin dusuncelerine hislerine obem veriyor bence. Ama evliligin ilk zamanlarda karsi tarafa ailemi ezdirmem ona yapiliyorsa benimkine de yapilacak dusunceleri sevginin onune gecebiliyor.. gecici bi durim seni. Esin icin. Cunku adam odun degil

evet trip yaptım biliyorum ama cok agladm üzüldüm yıkıldım resmen bana öyle göz yaşı dıöktürdükten sonra dışarı cıksak ne sinemaya gttsek ne kolkola gessek ne hiç anlamı kalır mı sizce

Daha cok yeni evlisiniz esiniz alisma asmasinda ama alisamayacak gibi degil. Size karsi tutumu cok sert gelmedi bana tanam haftaya gitmeyelim demis ailesine de bahane bulmus. Ailesine bahene bulmasi normal onlarida kirmka istemez tabi. Annesin size soylediklerini anlatmissiniz cevap ver ezilme demis. Yasli kadin ne varki soylediklerinde dememis sonucta. Daha ikinizde alisma asmasindasinjz boyle sikintilar baslarda olur zamanla rayina oturur. O da sende nasil davranmaniz gerektiginiz daha iyi anlarsiniz.

Benden sana tavsiye bir sorun daha olsa uzatma. Pazar gunu gelmissiniz hadi disari cikalim demis demis kabul etmemissin film cektireyim izleyelim demis kabul etmemissin. Bence kabul etmeli rahatsiz oldugun konuyu dile getirdikten sonra uzatmamaliydin. Boyle uzattikca esin daha cok inada binebilir.

hayır çalışmıyorum ben kpss için dershaneye başlıcam rapor olarak değilde bugün neler yaptın diyor mesela..
ve ben dedim gibi anneme 2 gitsem kaynanamada 2 gitmek zorundayım şu aan
yani annene gidiyorsun diye yalan söylemek zorunda değilsin.
Nereye gidip gitmeyeceğine eşin karar veremez.
Böyle şehzade modlu kocalara inanılmaz sinir oluyorum. Kaldı ki senin çok geçerli ekstra nedenlerin var.
Madem öyle eşine söyleme. Bu kadar net yani. Bunu hak eden biri kocan.

Ama boyle yaparak onu annesine daha cok itersin. Anlami kalir niye kalmasin hemde o gunu tatliya baglamis olurdunuz. Sonucta sana hak vermis.

Eger senin yaninda huzur bulmazsa annesinin yaninda arar o huzuru benden soylemesi.

kabul etmek istemedim çünkü gerçekten beni çok üzdü yaraladı.. annesi daha şimdiden haftaya pazara plan yapıyor bu beni gerçekten cileden çıkartıyor.. evet annem yaşlı hasta demek yerine ezilme lafını oturt söyle dedi bana ama ben anneme 2 kere gidiyosam orayada 2 kere gitmem gerekli gibi hissediyorum ya bu durum bana cok agır geliyor inşallah zamanla düzelir en çok isteiğim bu sabredecem değil mi başka bir yolum yok sanrım

Siz evliliğinizde sürekli benim param senin paran, benim anne senin annen, ben sen kavgasına giriyorsunuz. Önce bunu aşmalısınız...

Eşin senin ile başlayan bir cümle kurduğunda kibarca ama net şekilde ben-sen ayrımı olmayacağını, senin isteklerinin aslında ikiniz için olduğunu, böyle olmaması gerektiğini, o senli cümle kurduğunda henüz evliliğe alışamamış olduğunu düşündüğünü söyle. Önce çözüme burdan başlayın derim ben.

bu kadar ana kuzusu adamlar neden evlenir bilmiyorum..
otur işte annenin dizinin dbinde sadece pazar günleri değil her gün yanında ol..
hiç mi anlamadın evlnemeden önce ana kuzusu olduğunu..
tavrını koy hafta içi gelelim pazar gelmicez bundan sonra de kaynanana..
ezdirme bu kadar kendini kocaman insansın

zaten artık gittimi geldiğimi söylemicem gerekirse saklı gideceğim.... napym

Evliliğin ilk zamanları çok sıkıntılı geçiyor. Eşler aileden kopamıyor, kız tarafı da daha sakin oluyor sanki...
Ben de bayağı sıkıntı çekmiştim ama genelde sakinliğimi korudum. Baktım eşim sakinlikten, tatlı dilden anlayacak biri değil farklı yöntemler uyguladım. 1 sene sonunda şimdi bakıyorum aslında bayağı yol katetmişiz. Önemli olan eşin hangi dilden anladığını bilip ona göre davranmak.
Yalnız şunu da belirteyim bazı noktalarda baştan itibaren sınırları çizmek gerekiyor. Benim ailem başka şehirde ama buna rağmen ne zaman gitmek istesem gittim ve eşime tek kelime konuşturmadım bu konuyla ilgili. Bazen "paramız var mı ki gidiyorsun" diyecek oluyor, senin var mı bilemem benim var ki gidiyorum diyorum susuyor.

yapamıyorum işte büyüğüüm o benm diyorum içime atıyorum ama atmamalıymşım

Ayrıca bir erkeğe trip yaparak onu asla yola getiremeyeceğinizi bilmenizi isterim. Onun yerine dışarı çıkıp güzelce konuşmayı deneseydiniz eşiniz hatasını kabul edebilirdi ancak trip attığınızda savunma mekanizması direk devreye giriyor...

zaten artık gittimi geldiğimi söylemicem gerekirse saklı gideceğim.... napym
yani yapacak bir şey yok.
Çünkü kocan aklınca seni idare edecek. Yarın öbür gün ona buna karışmaya da başlar.
Sonuçta senin annen o. Ve kimse iddaa edemez anne ile kvalide aynı kefede tartılsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…