Eşim ve arkadaşım... lütfen yardım edin :(

Eşin bir bakıma "şişman olmasa fit olsa olabiliritesi var" demek istemiş. Siz kıza obez şişman çirkin eşimin dengi değil diyin. Kocayı da evde pohpohlayin... pff

Evimde kameranız mı var:) Tabikide eşimi pohpohlamadım. Kız için 'çirkin' kelimesi kullanmadım. Kız eşiminn tipi değil bunu biliyorum. Ne tip kadınlara baktığınıda biliyorum. Adam İzmirli. Ben kız böyle ama ben şöyle böyle güzelim mi dedim. Demedim mesela. Yani demek ki konu tip değil burda değil mi.

Bende üzgünüm. Aklımda ki soru eşim flörtleşti mi yoksa sadece ilgiye yanıt mı verdi. İlişki nerde bitmeli. Yeter dediğimiz nokta hangi nokta. Kafamda deli sorular
İlgiye yanıt vermek sence masum mu? Bir de onu düşün.
Tam tersi olsa idi, eşinin erkek arkadaşının ilgisine sen yanıt verseydin eşin bunu normal karşılar mıydı?Bu masumca bir şey mi peki?
İlişki nerede başlar demişsin? Arkadaşının senin telefonunu kurcalayıp eşinin telefonunu almasıyla ön hazırlıklar başlamış zaten. Arkadaşının niyeti baştan bozukmuş.
Telefonda görüşmediklerinden emin misin peki, sosyal medyadan engellemiş olabilirler birbirlerini ama...
İlişki nerede başlar diye filozofça şeyler düşünmek yerine, sen kondurmak istemesen de eşin de sen fark edene kadar gayet de bu durumdan mutluymuş aslında.

Arkadaşınızın bakışlarından bile anladığınız halde size tuvalette "sarhoş olup eşine sarılsam kıskanırmısın?"diye sorduğunda neden "niye sarılacaksın benim eşime başka adam mı kalmadı ne münasebet yani?"gibi bir cevap verip susturmadiniz da eve gidince kocaya cemkirdiniz ben onu anlamadım?

sizde hata var ama , çok guvenmıssınız
benım 1995 senesınden berı arkadasım olan bır dostum vardı
eşime geregınden fazla yaklasmaya calıstı ve ben 22 senelık arkadaslıgı sonlandrdım
guvenemedım
siz de dikkat edın bundan snr

Peki kız yakınlaşınca eşinizin tepkisi ne oldu? Yanlış anlamayın önümde bir örnek olsun diye soruyorum. Bu efsun benim düğünümde de arkadaşımın nişanlısını dansa kaldırmıştı. Kız direk tepki koymuştu ben anlam verememiştim. Şimdi çok iyi anlıyorum.

Bu konuda düşünmüştüm. Ve eşimede sordum. Ben senin bir arkadaşınla bu kadar yakın olsam ne derdin dedim. Eşim zaten yaptığı hatayı kabullenmiyordu. Orada düşündü ve evet dedi haklısın ben gereksiz yakınlık kurmuşum.
İlişkiler böyle başlar zaten: flörtle... İlişki nerede başlar demişsin de....
Ben asıl kabahati eşinde buluyorum kusura bakma. yoksa bugün Efsun gider diğer başka biri gelir. Ama eşin tavır koysaydı ya da hareketleriyle bu tip şeylerden rahatsızlığını belli etseydi, kız bir daha böyle şeylere cesaret edemeyecekti. Demek istediğimi anladın mı? Şu an için eşini Efsun'dan korudun. Ama dışarıda bir sürü Efsunlar var, hepsinden de koruyamazsın ki. Hem sen neden bu vazifeyi üstlenesin ki, eşin kendi kendini korusun....Asıl sorununuz bu bence.

Arkadaşınızın bakışlarından bile anladığınız halde size tuvalette "sarhoş olup eşine sarılsam kıskanırmısın?"diye sorduğunda neden "niye sarılacaksın benim eşime başka adam mı kalmadı ne münasebet yani?"gibi bir cevap verip susturmadiniz da eve gidince kocaya cemkirdiniz ben onu anlamadım?

Nedenim şu. Hem kızı havaya sokmak istemedim. Hemde kız genç bir kız olduğu için gururunu kırmak istemedim. Ve onun yerine utandım. Evet ben bayadır çok utanıyorum zaten başkaları yüzünden. Eşime çemkirdim çünkü ona herkes ilgi gösterebilir ama o duruşunu koruycak ben onun gardiyanı olamam ki. Erkek biraz kendini korumalı yani. Bence büyük suç erkekte. Biz kadınlar kendimi sakınırız hep aman elalem ne der aman şöyle olur diye. (o elalemde kimse artk) ama erkekler rahat genişşşş. Oh paşa gibi.

Ha bir de sunu unutma bizi sirtimizdan en sevdiklerimiz vurur tanimadiklarimiz degil.
Kadinlar kulubunde de inan esim ve arkadasim diye acilan ilk konu degil bu.

Daha önce zaten hep okuyordum burayı. En sonunda üye olup yazayım dedim. Sonuçta üçüncü göz bakmalı konuya.

Sana bir büyüğün olarak söyleyeceğim tek şey daha var: eğer beklediğin ilgiyi eşin sana değil de başkasına gösteriyorsa (seni masadan kaldıracak kadar), orada bir terslik var demektir. Eşinin ilgi göstermesi gereken esas kişi sensin, seni memnun etmeli, arkadaşlarını değil.

Nedenim şu. Hem kızı havaya sokmak istemedim. Hemde kız genç bir kız olduğu için gururunu kırmak istemedim. Ve onun yerine utandım. Evet ben bayadır çok utanıyorum zaten başkaları yüzünden. Eşime çemkirdim çünkü ona herkes ilgi gösterebilir ama o duruşunu koruycak ben onun gardiyanı olamam ki. Erkek biraz kendini korumalı yani. Bence büyük suç erkekte. Biz kadınlar kendimi sakınırız hep aman elalem ne der aman şöyle olur diye. (o elalemde kimse artk) ama erkekler rahat genişşşş. Oh paşa gibi.
Eşinize cemkirmeyin demiyorum tabiki hatanın büyüğü onda çünkü size sadakat sözü veren o zaten arkadaşınız değil. Ama öyle bir sözün karşısında susmakta olmamış. Kıskanırsam ne karşımdakinin havasını takarım ne de gururunu.Genç kızda olsa herkes haddini bilecek. Keske böyle düşünseydiniz sizde.

En çok kafama takılan şey eşinin 'ben de görüşmeyelim diyecektim' demesi oldu. Farkındaydı, kardeş mardeş ayağı hikaye yani bunu ağzıyla söylemiş durumda aslında.

Peki kız yakınlaşınca eşinizin tepkisi ne oldu? Yanlış anlamayın önümde bir örnek olsun diye soruyorum. Bu efsun benim düğünümde de arkadaşımın nişanlısını dansa kaldırmıştı. Kız direk tepki koymuştu ben anlam verememiştim. Şimdi çok iyi anlıyorum.
Bu Efsun un çiftleşme zamanı gelmiş bence.Herkesin eşine yürüdüğüne göre başka açıklaması olamaz.Doğal ortamına salın onu ne bileyim bir ormana falan bırakın sevabına..Yoksa çok pis sopa yiyecek yakınlarda :))

Merak ediyorum hanımlar flörtöz tavırlara karşı koyan bi erkek tanıyor musunuz
Tavrını direk belli eden had bildiren
Ama eşinin yanında olmayacak ve (dini hassasiyet gözetmeyen)biri olacak

En çok kafama takılan şey eşinin 'ben de görüşmeyelim diyecektim' demesi oldu. Farkındaydı, kardeş mardeş ayağı hikaye yani bunu ağzıyla söylemiş durumda aslında.
+1000
Görüşmeyelim demek için senin çemkirmeni mi beklemiş adamcık

Merak ediyorum hanımlar flörtöz tavırlara karşı koyan bi erkek tanıyor musunuz
Tavrını direk belli eden had bildiren
Ama eşinin yanında olmayacak ve (dini hassasiyet gözetmeyen)biri olacak
Kardeşim :)) Manyak mı bu alın şunu başımdan diyecek, ağız burun büküp rahatsızlığını belli edecek kadar karşılık vermiyor. Eşim için bir şey demiyorum çok soğuk çünkü. Ne sohbet eder ne güler. Kimse flörtöz yaklaşmadı henüz yanımda

hikayenizin en başlarında eşinizle aranızda ki yaş farkından bahsederken sizin 23 yaşında ve eşinizin sizden OLGUN olduğunu 7 yaş fark olduğunu yazmışsınız.birrr eşiniz olgun değil.iki nerede ne zaman kime nasıl cvp vereceğini ve samimiyet kurulacağını bilmiyor.

yaşantımızın içinde bizi ailemizi malımızı riske atacak konular karşısında korumacı bir özelliğimiz vardır. insan olan herkes bunu yapar. çocuğumuza bir ilaç vereceğimiz zaman prospektusunu okuruz,içeriğini bilsekte okuruz...evimizden uzak bir yere gitsek evimizi 40 kere kontrol ederiz.kapısı bacası elektriği suyu acıkmı diye...neden peki.. zarar gelmesin diye...

ortalıkta çiğ sut emmiş milyonlarca insan var. çoğumuzun çalışma hayatı ve nalet egoları var. bizlerin karşısına evli olduğumuz halde yalakalık yapan ,ağız arayan, sohbet açmaya çalışan,gözleriyle şuursuzca izleyen bir sürü insan çıkabiliyor.bebeğimizi zarar görmesin diye koruduğumuz gbi,evimizi zarar görmesin diye koruduğumuz gibi sahip olduğumuz değerleri,insanları ilişkileride koruyabilmeliyiz. ilişkilerimizi tehlikeye sokan yada tehlikeye sokma potansiyeli olan konulara karşı atakta durmalıyız.

fakat hikayenizi okuduktan sonra düşündüğümde bu yazdıklarımı eşinizde ve arkadaşınızda göremedim. gereksiz bir samimiyet ve mekanın w c sinde konuşulan hadsiz bir sohbete karşı sizin duruşunuzuda çok sakin gördüm. ne münasebet sarhoş olursam sarılmak vb ...benim efsun diye bir yakın arkadaşım olamazdı.yakını geçtim efsun diye bir arkadaşım bile olamazdı. o bayanı hayatınızdan çıkarın

Eşinize cemkirmeyin demiyorum tabiki hatanın büyüğü onda çünkü size sadakat sözü veren o zaten arkadaşınız değil. Ama öyle bir sözün karşısında susmakta olmamış. Kıskanırsam ne karşımdakinin havasını takarım ne de gururunu.Genç kızda olsa herkes haddini bilecek. Keske böyle düşünseydiniz sizde.

Tabi sizin fikrinize görede öyle yapmak doğrudur. İnsandan insana değişen birşey. Kırıldığım yalnızca eşimde değil. Arkadaşlık, dostluk bir söz değilmidir. Sessizce aramızda verdiğimiz. Benim yıllardır emeğim var bu kıza. Dertlendi onla dertlendim, güldü onla güldüm. Maddi manevi herşeyimi paylaştım. Okul bittikten sonra iki kız birbirimize tutunup atladık basamakları. Koskoca şehire karşı birbirimizi kolladık. Sonra ne oldu hayatıma biri girdi benim ilk defa bir erkekten yüzüm güldü ve o bu mutluluğumdan rahatsız oldu.

Bir kere arkadaşınız size "sarhoş olsam, eşine sarılsam kıskanır mısın" dediğinde ağzının payını vermeliydiniz. Eşinizde arkadaşınızla fingirdeşiyor, sonra kızı her yerden siliyor ne ayıp. Kızın yaptıkları zaten ayıp onları saymıyorum bile.
Not: Ayrıca bir erkeğin bir kadınla fingirmedemesi için güzel ve fit olması gerekmiyor, aynı sizin Efsun gibi işveli cilveli olması yeterli bence.

Son düzenleme:
Ben onları hıc yuzyuze getırmedım
bu arkadasım sürekli nişanlınla benı ne zaman tanıstıracaksın diye sorup durdu
evlendik soruları devam etti
tanıstıracaktım da zaten
snr bir gece size geleyim üçümüz içelim dedi
o teklıften cok hoslanmadım

daha sonrasında eşimin işyerini detaylı sormaya basladı
arkadasım da o civarda çalışıyordu

snr kız arkadasım bana biz evlendiğimizde eşinden bosanırsan uzulur musun dedı
2 yıllık evlıydık artık bosanmazsınız di mi siz dedi:)

hep esımın evde oldugu saatte bıze gelmek ıstıyordu ben de bır bahane buluyordum
bır pazar gunu çat dıye kapı caldı
kapıda kız arkadasım vardı, eşim de o ara evde yoktu dsarda ıslerı vardı

eşimin gelme saatıne yakın bu kız arkadasım yanında kıyafet getırmıs onları gıydı
ve tum vucununu vucut spreyi ile boca etti.
makyaj yaptı

mesela eşim 5 de gelecek
hep kacta gelır falan dıyordu
ben de 5 gibi gelir dedim
bu saat 4 bucuk gbı basladı suslenmeye

süreklı bana eşinle ne zaman tanısıcam ne zaman tanısıcam falan derdi, en sonunda komple bıtırdım bagımı
güven vermedi çünkü.

X