Eşim ve annem

Kızlar arada kalmak kadar kötü bi durum yok annemle daha yeni konuşmaya başladık ama kurban bayramı zehir olacak bana eminim annem söylenecek kocam gittim diye zehir edecek falan filan

hem eşin hem annen anlayışsız valla arada kalmışsın. ikisini de takma git isteiin zaman ailende kal. annen eşin hakkında konuştuğunda da gerekirse ters konuş azarla. ikisi de durması gerektiği yeri bilmiyorlar. bu kadar taviz verme. kendini düşün biraz.

eşiniz sinirli bir yapıya sahip diye annenize bağırıp çağırma hakkını vermez ayrıca anneniz evladım yeter ki geçsin ezilsin kötü muamele görsün ama yeter ki yuvasında olsun diye idareci olmak zorunda değil eşiniz annenizi sevmek zorunda değil evet ama saygılı olmak zorunda en azından eşiniz sizi seviyorsa sizin hatırınız için ailenize saygılı olmalı ben burda eşinizde daha fazla hata buldum belliki bencil agresif ukala bir yapıya sahip şahsen ben olsam bende eşimin aileme yada anneme hakaret etmesine bağırmasına müsade etmem! bu arada eşiniz bağırıp çağırıp karışma bize demeye utanmadı da özür dilemek mi ağır geliyor aynı muameleyi siz onun annesine yapsanız onun tepkisi ne olurdu birde böyle düşünsün zor bir durumdasınız arada sıkışıp kalmışsınız Allah sabır versin size umarım herşey yoluna girer:26:

Ben ailesine yapamaz mısım salagım ben diyorum ki bende yapacağım ailene diyorum yeri gelince yap bakalım onun anası da anlasın diyorum. Bugün tv de evlilik danışmanı çıktı ailenize ihtiyaçları olunca yanında bulunun lafını almış tek:) bende ailemin bana yaslanınca ihtiyacı olacak yaslılıgına kadar bekleyecek miyim dedim ölüp mezara girince ailem olmayacak şu an gençken onlarla dolu dolu vakit gecirecegim dedim hem aile danışmanı ıkımız için söyledi senin için de geçerli o zaman dedim sustu. Dün kardeşi abla ne zaman geliyorsunuz dedi bende abin bana demez ayrı bi zamanda arayın size söyler dedim ne soruyor kardeşim dedim söyledim sinir oldu oturdu ben biraz hazır cevap bir insanım benim kaynanamla konusalim bi laf demısımdır mesela kaynanam döner yine arar kusmez ama benim ailem öyle değil eşim aramıyor diye sormazlar bile hoş bende aramam kaynanamları arasalarda ver konuşayım demem onlar sorup isterler beni içimden gelmiyor ışte konuşmak

Ben ailesine yapamaz mısım salagım ben diyorum ki bende yapacağım ailene diyorum yeri gelince yap bakalım onun anası da anlasın diyorum. Bugün tv de evlilik danışmanı çıktı ailenize ihtiyaçları olunca yanında bulunun lafını almış tek:) bende ailemin bana yaslanınca ihtiyacı olacak yaslılıgına kadar bekleyecek miyim dedim ölüp mezara girince ailem olmayacak şu an gençken onlarla dolu dolu vakit gecirecegim dedim hem aile danışmanı ıkımız için söyledi senin için de geçerli o zaman dedim sustu. Dün kardeşi abla ne zaman geliyorsunuz dedi bende abin bana demez ayrı bi zamanda arayın size söyler dedim ne soruyor kardeşim dedim söyledim sinir oldu oturdu ben biraz hazır cevap bir insanım benim kaynanamla konusalim bi laf demısımdır mesela kaynanam döner yine arar kusmez ama benim ailem öyle değil eşim aramıyor diye sormazlar bile hoş bende aramam kaynanamları arasalarda ver konuşayım demem onlar sorup isterler beni içimden gelmiyor ışte konuşmak annemi çok özledimbayrama gidince yok orası yok burası kavgası beni bekliyor

işte demek istediğim bu bencillik yapıyor sen onun ailesine yapamazsın ama o senin ailene istediği muameleyi hak görür yok öle bir şey herşey karşılıklıdır evlilikte... o sizin ailenize saygılı ve hoşgörülü olsa belki sizde onun ailesine karşı yakın duracaksınız ben öleyim mesela kayınvalideme bayılmıyorum ama eşim aileme karşı son derece saygılı ve kibar olduğu için bende onun ailesine saygılıyım hoşgörülü olmaya çalışıyorum... birde unutmadan ailen en azından her türlü arkanda ezilme diyor... kızının yuvasını bozup kızını torunu kabul etmeyen aileler var belkide eşin bu yüzden annenize gıcık kapıyor olabilir kızım idare et başa gelen çekilir o senin kocan döver söver dese anneniz eşinizin hoşuna gidecek

canım, sen sen ol annen ne derse desin eşine söyleme. hatta iyi bişeyler söylüyomuş gibi söyle. ben bu hatayı geçen sene annem bendeyken yaptım ve annemle eşim birbirine girdi. sonra eşim çok pişman olup özür diledi ağladı, ama annem de hastanelik oldu, 3 gün yattı hastanede. neyse şimdi iyiler ama annem benim için susuyor, eşim de annem çocuğumuza baktığı için muhtaç olduğunu biliyor ve ses etmiyor, iyi davranıyor. annen ve eşin kadar sen de(ben de) hatalısın. enyse, olan olmuş önüne bakmalısın, annenle ve eşinle açık açık konuş ve sonra bu meseleyi uzatmayın.

eşin sana haksızlık yapıyor bence. annem hep der 4 atanın hakkı bir diye. yani nasıl sen çay içip gelecekmişsin, bu nasıl zihniyet anlamıyorum. benim uyuz k.v. de aynısını yapmaya çalıştı ama ben onlara pabuç bırakmadım. bu konuda da hakkını yedirme, yerlerse de, aileni özlediğinde eşin ya da başkası maddi imkan varken engel olursa da hakkını haram etmelisin bence...

Of annen ne kadar dominant...
Tipik kaynana tavırları sergiliyor.

Bu olayı atlatsanız bile,bu gidişle işin zor.
İçişlerine anneni karıştırmasan,ser verip sır vermesen iyi edersin.

Biraz geri tut kendini.Artık evlendiğini,eşinle senin yetişkin olduğunuzu,kendi hayatınız hakkındaki kararları kendiniz vereceğinizi anlatmaya çalış.
Eşine de fazla yüklenme derim.Hakikaten bunalmış olabilir.
Tatlılıkla ikna etmeye çalış.Annemin huyu böyle,ne yapalım idare edeceğiz gibi sözlerle,aslında eşine hakverdiğini ama ailenden kopmak istemediğini anlat.

Kimisi annemi kimisi eşimi haklı yada haksız buluyor 2side inat memlekete gıttıkmı zehir olacak o günler bana biliyorum neyse hayirlisi artık teşekkür ederim yorumlarınız için hakkinizi helal edin

Kimisi annemi kimisi eşimi haklı yada haksız buluyor 2side inat memlekete gıttıkmı zehir olacak o günler bana biliyorum neyse hayirlisi artık teşekkür ederim yorumlarınız için hakkinizi helal edin

ikisi de haksız, sakın ikisine de yüz verme.

Bence annen hatalı hemde çok.
Eşin bir hata yapmış ama anne olmak çocugu için pekçok seyi görmezden gelmeyi gerektirir bence.
Bence sende de hata var, eşini annene, anneni eşine karşı ezdirmemelisin. Öyle iki taraf da birbirine laf söylememeli senin yanında.
Benim annem asla sevsede sevmese de eşim yada eşimin ailesi hakkında ters birşey söyleyemez cünkü tepki göstereceğimi bilir
Aynı şey kaynanam ve eşim için de geçerli, asla annem ailem için alenen laf söyleyemezler. Dengeyi kurmak senin elinde.

Eşime sakin şekilde anlattim dedıkı oğlumun ismi tam denilecek yoksa ben derim dedi şöyle dedim ama sakin şekilde anne biz ismini böyle söylenmesini istiyoruz de dedim bilmem ne olur artık

bence annenizi dinleyin.pişman olmazsınız inanın.alın çocuğu ve gidin.ondan sonra olaylar şekillenir zaten.acınızı arttırmamak için ayrıntılara girmiyorum ama cesur olun .önemli olan günü kurtarmak değildir kalıcı çözüm bulmaktır

yorumumu konunu tamamını okumadan yazmıştım.şimdi ise kesinlikle eminim ki annenizin dediğini yapın.yolun daha başındasınız.olaylara anneniz gibi yaklaşamazsınız.çok sinirlendim,kelimelerimi seçmeye çalışacağım.eşiniz sizi satın mı aldı.annenize gidip çay içeceksiniz ama onun ailesine sağlığınız pahasına olsa da gideceksiniz öyle mi.ayrıca tartışmanız sonunda gelip size sarılıp ^öyle demek istemedin değil mi,özür dilersin değil mi^ demesi çok dikkat çekici.eşiniz hakimiyet altına girmeyi sevmeyen ,kendi dediğinin olmasını isteyen biri.ve inanın bana bu tip insanlar akıllanacaklarına gittikçe boyutunu artırıyorlar bu duygunun.ileride çok daha büyük sorunlar yaşamak istemiyorsanız restinizi çekin.yoksa başınızı taşlara çooookkkk vurursunuz.tecrübe konuşuyor(malesef)

Ben gidip iki tarafın üzülmesini yaparım ama şu var eşim gelip beni babamdan isterse vermez babam o evden 1kere çıkarsınlar biter dedi eşim de bunu biliyor kavga etsek de gönlümü alır ama annem bi söylenmeye başladı mi bitmiyor yok şöyle yok böyle diye ben bunalıyorum anlayacağınız

sende haklısın canım ama birde şöyle düşün anne ne laf söylerse söylesin canınızı acıtmaz çünkü anne asla evladının kötülüğünü istemez çıkarsızca sever ama eşinin tek lafı ömür boyu içinde yara olur canını acıtır:26:

neden sizce hep anne idareci olmak zorunda? neden hep anne hataları görmezden gelmek zorunda? küçük küçüklüğünü bilmeyecek saygısını esirgeyecek annelerde bu durumu görmezden gelip idare edecek! neden çünkü kızını verdi çünkü damadı çünkü anne çünkü kayınvalide çünkü kızı bu adamlar geçinmek zorunda çünkü...bu sıralama böyle uzayıp gider!!! hiç kusura bakmayın anne olmak bu değildir... anne olmak saygıyı hürmeti gerektirir! bir anne kızını verecek ama damadı kızını göndermek istemeyecek ama damat bey kendi ailesi söz konusu oldumu laf söyletmeyecek benim ailemde kalacaksın diye emirvaki yapacak itiraz edilirse karısının boğazına yapışacak... annesi laf soktuysa haklı nedeni var çünkü verilen sözler tutulmamış anneside bu durumu hazmedememiş haklı olarak... bende anneyim bende evlatlarımı güzel yerlerde iyi imkanlarda görmek isterim yapılmıyorsa kimse altından kalkamayacağı sözler vermesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…