Eşim ve annem

Suç birazda sende sanırım Keşke annene anlatmasaymışsın yaşadıklarını Çünkü o senin eşin bugün kötü yarın iyi olursunuz . Annenin olayları bilmesi her anne gibi evladını koruma iç güdüsüyle son bulacaktır. Seninde çocugun varmış şimdi bi arkadasıyla sorun yaşasa sende bunu bilsen daha sonra onlar çok iyi de olsa senin içinde hep tereddüt olmaz mı acaba evladıma hep aynı seyi mi yapacak diye... Yani annene kızamıyorum . Zor durumdasın Allah yardımcın olsun cnm, ama en azından bu kadar yıpratma kendini, gelmesin bırak ailene . Sen git gel. Mümkün oldukça ikisiyle de bu mevzuyu konuşma...

Souvennır hanım annem bildiginden sasmayan bi yapıda dediğim dedıktır değişmez daha 16 aylık evliyim ve 3 aylıkken başlayan bi konu bu. Annemle konuşmam eşimi rahatsız ediyor yeri geliyor. En son tartismalarinda ben anneme dedim ki anne ben eşime rica ettim aradı şayet sana tek laf denılsın senin yanında olacagim dedim annemlere biraz geç gittik kaynanamda idik ışte eşimi zor ikna ettim geç oldu gitmemiz annem de erzurumdan gelir gibi geldiniz dedi kapıdan hosgeldin demeden eşim de anne bi gün de hosgeldin de diye bağırdı birbirlerine girdiler eşim sinirle sen benle eşime edeceksin sonunda dedi çıkıp gidiyordu eşime yalvardım gitme gidersen babam birakmaz sana bi daha beni dedim daha 20 gunluktu bebeğim. Neyse eşim girdi başka odaya hatırım için babam geldi babam konuştu eşimle oğlum sakin davran he de geç kaynanana dedi eşimde baba herşeye de he denilmez dedi annem hep dibinde istiyor kizini evlendi ha deyince burda olamaz dedi haklıydı bu konuda annem arayınca hemen orda bitmem gerekiyor

Anneniz ile eşiniz inat gitmiş birbirine.
Anneniz çık gel diyor eşiniz özür dilemem.
Eşiniz aradıysa özür dilemesine lüzum kalmamış.Anneniz keimelere neden takılıyorki bukadar.
Sevmediği istemediği için olabilirmi.
Buarada anneniz ne dedide eşiniz karışamaz bize.dedi.
Eşiniz boğazınızı neden sıktı çok karışık yazmışsınız

Canım konunun devamını okuduktan sonra (diğer yorumlarını) daha iyi anladım.
Sorun tamamiyle annenin tavırlarından kaynaklı, benim eşim anneme karşı saygılı ve sevgilidir.
Bunun tek sebebi ben zamanında anneme (nişanlı olduğumuz dönemlerde de) "nişanlım böyle istiyor, böyle olacak" veya "onun kararıdır, sen birşey deme" diyerek uyardım hep.
Annem de hep saygı gösterdi eşime, eşim de ona saygı gösterir ve sever.
Akşamları bile sorar "anneni aradın mı? bende bir arayayım" der mesela.

Annenin bu kadar müdahaleci olması eşinin tabii ki hoşuna gitmez.
Ne kadar tatlı dil o kadar güler yüz hesabı. Anneni değiştiremezsin elbetteki.
O zaman mesafe kurman gerekecek canım, yoksa şu ortam tartışmaya çok müsait.
Eşin ile annen arasında mesafe olmak zorunda, babanın eşini anlıyor olması bir avantaj.
Kendini bu kadar üzüp yıprama bence, kimseyi değiştiremezsin...
O yüzden annene gideceğin zamanlarda eşine gelmesi konusunda ısrarlarda bulunma.
Anneninde sürekli laf sokmasına müsade etme canım... O laf soktuğunda sende lafını söyle ki yanlış yaptığını anlasın en azından...

Perıpek hanım haklısınız yanlış yaptım yeni evlısın nerden bileceksin anlatilir sandim anlattim anne,me pişmanım yoruldum bi o kadar da

Ben anneme eşime birşey dersen ondan tarafim dedim 4 ay annemle konuşmadım daha dün aradim çocuğu sordu oğlumun ismi yahya bera annemde bera diye hitap etti yahya kayın peder adı hususi soylemedi normalde iki isim soyluyoruz biz ama annemler tek dedi eşim duydu ben uyardım bakın eşimin yanında iki isimle söyleyin dedim dün sesi acmistim oğlum duysun diye bera deyince esımde adını öğrensin öyle dedi çocuğu götürdü sustu bende odaya gittim neden çektin dedim ismini düzgün desin bosaarım seni dedi senin davranışlarına karşılık onlar öyle diyor dedim çocuğu aldı benden git dedi cıldırdım bende oylelıkle birbirimize girdik bogazini öyle sıktı

annen damadyla inatlaşmış resmen... annen ne özür bekleyecek eşinden, ne de başka bişey... senin mutluluğun için, senin aile içinde ki huzurun için, bişeyleri görmemek, duymamak zorunda....
bu böyledir... evlatları yeterr ki mutlu olsun die çok şeye katlanan anneler var... ama annen gibi sende sen, bende ben yaparsa, seni değil, kendini düşünmüş olur... annenle güzelce konuş.. bu böyle devam etmez.. benim mutluluğumu, benim iyiliğimi, aile huzurumun bozulmasını istemiosan, biraz pasif kal de... senin için, mutluluğun için annen damadınla geçinmek zorunda... biraz ağam, biraz paşam dediği zaman ortada sorun kalacağını sanmıyorum...

Yahu o ne öyle çocuk gibi. Oyuncagımı ver git mi diyor. Evlat bu sadece onun evladı mı?:S Ne var bunda şimdi bera demişmiş...Bu yüzden boşayacak seni! Bence basit bahaneler bunlar.Boşa deseydin çocugu o vermese devlet verir sana . Saçma sapan tavırlar can sıkıcı yani:S Bu çocugu alıp git demesine çok kızdım açıkçası. Gideceksem çocugumu da götürürüm niye sana bırakayım Valla annende haksız sayılmaz arkadasım. Bnm çocuguma böyle yapan adamı kessem gözüm görmez herhalde :S

Annen bildigin kaynanalık yapıyo normalde erkek anneleri böyledir eğer eşinin annesi böyle olsa nolur annemi idare et filan der en iyi ıhtımalle. Kötü ihtimalle de annesinin tarafını tutup seni haksız cıkarırdı. Ama şimdi hiç alttan alma filan yok tamam annen laf sokuyor hataları vs var ama yılda bi kere görüyor eşimin annesi die niye alttan almiyor biraz da saygı duysun bu ne ya bosayacakmıs bılmemne.

Söylüyor söylüyor tabi bende altta kalmıyorum:) bıdı bıdı konusunda boşa dedim korkmuyorum dedim biraz da ağır laflardan ettim yalan yok gece konusmadan yattım geldi yattı aslında öyle demek ıstemedın (hakaretler için söylüyor)değilmi özür dılersın değilmi dedi sarılıp uyudu anlamiyorum bazenkocamı

konuyu okudumda bayagı bı problem var arada ben senın yerınde olsam esımın yanında annemın falan lafnı etmem bı sure mesafelı dururum cunku artık senın yuvan ayrı demekkı esınde bazı seylerden ıyıce bunalmıss aılem ıle sadece ben görüşürüm esıme de onlarla ılgılı hıcbsı solemem aılemede esımle ılgılı bısey soylemem bıraz aradan zaman gecsın belkı hersey rayına oturur...

Bende bir ara aralarında kalmıştım. Aralarından çekil kendileri çözsün diyenler olmuş ama öyle olmuyor işte. Arada yıpranan üzülen sen oluyorsun. Allah yardımcın olsun. Eşine annenle ilgili iyi şeyler söyle. O da benim oğlum ne olacak daha anlayışlı olsa diye sitem ettiğini züldüğünü söyle, annene de eşinin ağzından duymuş gibi seni kırmak istemiyormuş ama huyu bu ya yapıyo sonradan gelip bana dert yakınıyo keşke kırmasaydım dye filan de. Arada pembe yalanlar söyle. Başka çözüm gelmiyor aklıma..

Esin annene bagiramaz, oncelikle bunun iyice altini ciz kocana. Annen nasihat verdi diye de tavir yapamaz. Elin adami demissin ama ailenin damadi.
Kiz ailesinin bir adim geride durmasi fikrine kesinlikle katilmiyorum. Bu kiz o ailenin evladi, o erkek de damadi. Ailen tabi ki saygi gormek isteyecek. Suclari kiz ailesi olmak mi?
Ozur dilettir, sen bagirsan kaynanana ozur dilemeyecek miydin?
Ozur dilemiyorsa sen de onun ailesi ile gorusme. Ailesine de soylersin, sizinle bir sorunum yok ama oglunuz aileme bu sekilde davraniyor, benim de size saygi gostermek gibi bir zorunlulugum yok dersin. Cozsunler kendileri.
Ha esin annenden ozur dileyip, bagirmasina son verince de annen laf sokmalarina son versin.

Aynen. Bu ne boyle. Annen Bera dedigi icin cocuga cocugu alip getiriyor, seni de bosarim diye tehdit ediyor. Sorun bence koca da. Ailenin ona itaat etmesini istiyor, o damat degil, aile ona damat geldi herhalde. Karsisinda yasli basli insanlar var, terbiyesizlik ediyor bence.

terbiyesiz
bu kadar basit

Eşim biraz kız tarafı artık geri durmalı diyenlerden ama o zaman ben savunmasız kalırım ailem senin de ailen var bunu bilsin diyor ailem elbette var ışte anlamak istemiyor kızlar annem de öyle

annemle resmi nikahlı eşim daha duğun olmadı: ufak bi tartışma sonucunda kavga eetiler sonuçta düşünmeden edlen konuşmalarından dolayı küs kaldılar nişanlım haklıydı ve ben o tartışmada iki tarafada tepki göstermedim annem bana düşman kesildi 20 gun kaldı evlenip gitmeme her gun o olayda ondan taraf olmadığım için beni ağlatıyo eşime bana beddua ediyor mutlu olmassınız inşllh gelinliği giymek sana nasib olmasın diyor ve daha bir suru beddua ediyor ben napacağımı şaşırmış durumdayın ondan soğumam için elinden gelgni yapıyor hazırladğım çeyizi başıma kakıyor beni soydun soğana çevirdin diyor öyle çok fazla bişi değil bildiğinz el işleri sinirle söyluyor kalpten değil ama ağrıma gidiyor ,,, üstelik onun rızası alınmadan yapılan bi evlilik değildi,annem o tartışmayı çok buyyuttu ...ben bile yazdıklarımı okuyunca şaşırıyorum ben bunları haketmedim eşim konuyla ilili sonda söylemesi gerekeni başta söyledi ve annem çileden çıktı ama sonuç olarak sadece olması gereken bişi anlatmaya çalışıyordu fakat konuya alakasız yerden girdi...ne yapmamı nasıl davranmamı önerirsininz... biri bi akıl versin ne olur...

eşin anneni arayıp bize karışma diyerekçok büyük terbiyesizlik yapmış. aynı şeyi sen kaynana yapsan işte o çok sevdiğin kocan kimbilir sana neler yapardı kızma. ikincisi evde misafir varken böyle kavga etmeniz çok yanlış hadi sen ona vurdun ama onun seni boğazına sarılması inan çok kaygı verici. ve kız tarafı geri dursun diyen bir tavrı varmış. o tavır içinde şunu söyliyeceğim bu gün ''karım'' dediği eşini, o aileden aldı ve onlar senin ailen..sende emekleri var..böyle yobaz bir düşünceye hakkı yok..ve enteresan sen hala seviyorum kocamı diyebiliyorsun..ben olsam boşanmaktan bahsetmiyorum tabiki ama en azından o adamdan sogurdum.

Nasıl ki biz gelinler kayınvalidelerimiz sacmaladiginda sinirlensek üzülsek hatta bazen nefret etsekte pat diye cevap veremiyor susuyorsak eşlerimizde aynısını yapmalı bence çünkü biz kocalarımızın Hatri var diye sineye cekebiliyorsak onlarda çekebilir. Ha erkeğin annesinin kötü olması alışık olduğumuz bir durum ama kız annesi böyle yapınca biraz garip oluyo hele beddualar falan hic hoş değil inşallah bi çözüm bulabilirsiniz

Hep kız annelerı sussun oh ne ala
Kendı aması olsa sız 100 kez ozur dılemıstınız dıletmıstı
Annenız haklı ne terbıyesız bı tavır o
Annenızın yanında olun derım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…