• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ve annem

bsrgms

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2011
248
0
66
Antalya
Slm kızlar benim derdim annem ve eşim konuya gireyim hemen. Geçen sene evlendim ben annem bize gelmişti eşime kötülük olsun diye değil bir kaç nasihat etmiş neyse annemi yolcu ederken eşimle aramda bi tartışma çıktı ve eşimde annemi arayıp bizim hayatımıza karisma dedi annem otobusmu beni benmi otobüsü götürdüm anlamadim dedi kavgadan dolayı yolun ortasında bıraktı gitti beni bende otogara gittim neyse o an babam aradı ve durumu öğrendi babam kızdı cık gel dedi annem aradı kızım dur kocan alır ordan dedi ben öyle yapmasina rağmen yinede eşimin yanında oldum annem bi zıt gitti özür diyecek diyor ben telde konuşurken eşim hakkında kötü dedi eşim de diğer telden onu duyuyor ve zıt gidiyor eşim benim hatırıma 6 ay sonra aradı nasılsın diye ama annem özür istiyor ve araları kötü şimdi. Gelelim asıl konuya ben elin ogluna nasıl özür dile derim aramakta özür ama annem kabul etmiyor. Eşin seni baskılıyor die annemden duymadığım hakaret kalmadı eşim annem hakkında birşey diyecek olsa dedirtmem büyük kavgalar ettim sürekli. Annem sen savunmuyorsun der kocam ananı savunma der arada kalan benim hep;( dün çok büyük kavga ettik yine annemden dolayı çocuğumu aldı git dedi resmen girdik birbirimize evde de tam misafir vardı canım, öyle yandı ki çocuğu vermıcem deyince çileden cıktım vurdum kocama hakaret ettim oda boğazıma sarıldı ilk defa böyle büyüdü neyse evdeki misafirlere durumu anlattik eşim biraz erkek tarafında kalır lkadın annesini ozleyınce çay içmeye gider diyen bi yapıda ben 20saat uzakta bi yerde oturuyorum anam, babam beni ozlemıyor mu hiç gıttıkmı eşit kalma tarafıyım ama eşim sağolsun anneme gittim mi mesaj atıp zehir ediyor bana kalacagim günleri. Ama eşimi de kavga da etsek seviyorum o da öyle dün büyük kavga ettik geldi sarıldı yattı benimle aileme gidecek olunca koca sözü dinlemiyor oluyorum yoldan çıkmış insan söz dinlemez anne babamı görmek söz dinlememe mi oluyor şimdi :( bana yardım edin nasıl yol ızleyeyım;(

anneniz sizi seviyor aman kızım yuvasında huzurlu olsun dyorsa susacak
özür de beklemeyecek
eşin aramış konuşmuş daha ne istiyor
siizi böyle arada bırakmaya hakkı yok
annenle konuş arada kalıyorum diye
mutlaka anlayış göstercektir...

Annen ve esin arasinda tam olarak ne geci anlamadim ama esini ne olursa olsun annene saygisizlik yapmamasi gerek.eslerin birbirine yaptiklari affedilebilir am birinin esinin annesine yaptigi affedilemez.
Esin saygisizlik yapmaya utanmiyor zorlanmiyor da ozur dilemek mi zor geliyor?
Ayrica evlendin diye anne babanin evlatligindan cikmadin ya.allah gecinden versin olumlu dunya.git anne ve babani gor bol bol
Senin koca gibisi cok bulunur ama ana baba bi daha bulunmaz

Çok denedim annemle konusmayı kabul etmiyor çıkıp gelsem daha mi iyi dedim baskı içinde olacaksan gel diyor eşimin sinirli yapısı var birşey denilse bağırıp çıkıyor annemle de böyle oluyo annem de o nasıl bağırır bana diyor ailesine de böyle sakin olamıyor ışte

Çok denedim annemle konusmayı kabul etmiyor çıkıp gelsem daha mi iyi dedim baskı içinde olacaksan gel diyor eşimin sinirli yapısı var birşey denilse bağırıp çıkıyor annemle de böyle oluyo annem de o nasıl bağırır bana diyor ailesine de böyle sakin olamıyor ışte ailem le tartismada bagirarak konuşuyor saygı göstermiyor

yine zor anlaşılan bir yazı,
canım keşke paragraf yaparak yazsaydın.. bi solukta değil.. zor anladım valla..
konuna gelince bence annen uzatmamalı.. ona arada kaldığını zorlandığını söyle.. ama annenden de ailenden de vazgeçme.. ziyaretlerine git.. merak etme zamanla düzelcektir..

çok büyük sorun yoksa kız ailesinin geri durmasında fayda varr
anneni yok say demiyorum asla sayamazsın zaten
ailendir laf söylensin istemezsin ama anneni aramış konuşmuş
adamın huyu buysa yapacak bişey yok
benim abimde çok sinirlidir
ufacık laftan nem kapar bağırır
huy meselesi

Sana sadece aradan çekil diyebilirim ... Annene o benim eşim onunla yaşamak zorundayım ve aranıza girmek istemiyorum. Sorununuz varsa kendiniz çözün demelisin. Tabi aynı şekilde eşine de o benim annem sen var olsanda olmasanda annemi degistiremem. Sorununuz varsa kendiniz halledin beni yıpratmayın demelisin bence. Bu arada eşin kaç yaşında sorması ayıp cnm ?

Bir erkek ailesiyle karısı arasında kalırsa durumu bir şekilde çözüyor ama kadınlar için çok zor bir durum, hem de can yakıcı.
İşiniz kolay değil. Basit bir nasihatı ne hale getirmiş eşiniz ! Anne işte nasihat vermesi çok normal.
K.valideniz size nasihat verirse aynı şeyi mi yapmanız gerekiyor ?

Acaba anneniz gittikten sonra eşinizin söylediklerini alttan alamayıp üstüne mi gittiniz ?
Çünkü erkeklerin çoğu ailesi söz konusu olduğunda karısını alttan alır ya da sert bir ifadeyle düşüncesini söyler asla tartışmaya girmez.
Kadınlar biraz açıklayıcı oluduğu için taviz veriyor, verdiği tavizi karşıdan suistimali görünce öfkelenip yanlış yapıyor.

Eşinizle tatlı bir şekilde konuşup sizin için özür dilemesinin çok mu zor olduğunu, aynı durum sizin başınıza gelseydi onu üzmeyeceğinizi anlatabilirsiniz.
Anlamıyorsa annenize sığının. Ona yuvasının söz konusu olduğunu, biraz daha alttan alması gerektiğini anlatın tatlı bir dille.
Anneler kıyamaz evladına. Annenizin ne olursa olsun inat etmemesi lazım. Unutmuyorsa bile affetsin.

Aradan nasıl cekıleyım ikiside bana söyleniyor daima. eşim 27 yaşında bu arada annem anlamiyor annem hep bi laf sokma cabasinda bunu eşimin yanında yapıyor eşim kaldıramıyor sana demiyor desem de pat orda bi tartışma. Annem susmasını bilmiyor bağırmasına kızıyor annen yarıyor beni hep diyor evlılıgımızde aracı olan teyzeye söylemiş teyzede eşime tam çocuğumun olduğu gün söylüyor kızyor beni yerıyor diyor annem de ovmesını de bilirim ovulecek yanı olursa diyor

1sen hanım eşim anneme yaptığı saygıszlıktan sonra ben onun vardım yanına uzandım ben ailesine asla terbiyesizlik yapmadim hiç o yapinca yeri gelecek aynı tepkiyi anan da benden görecek dedim eşim konuşma taraftarı birisi değil memlekete gidelim annem lere götür derim hop bi kavga çıkar git nereye gidersen der ana babası giriyor devreye anne babası ile yüz göz oldum hep ben onu ailemle hiç bu duruma getirmedim

Annenizin küslüğünü bir nevi anlarımda devamlı laf atma çabasına aklım ermedi. Bu sizi düşünmediği anlamına gelir.
Yuvanızın tadı kaçtığı zaman mı devreye girecek anneniz ?
Eşinizde biraz anlayışlı olmalı, anneniz ise artık tamamen susmalı.
Annenizi susturacak biri yok mu devreye sokacağınız ?

Biraz görüşmeyi seyrekleştirebilirsiniz. En azından eşiniz gelmesin her defasında.

annenizin davranışlarını çok yadırgadım. nasihat arada çok güçlü bir bağ oluşunca verilir. öyle bir bağ henüz oluşmadıysa kimse bunu çekemez, hele ki erkekler. bence aralarından çık. eşin annen hakkında olumsuz konuştuğunda mahzun dur, anneni savunma. haklısın hayatım (ki haklı), seni incitti, üzdü farkındayım ama ne yapayım annem işte. çok üzülüyorum deyin ve susun.annene de ne olursa olsun o benim eşim, lütfen ilişkimize karışma anne deyin. elin oğluna özür dileyecek diye baskı yapmak da ne demek? üstelik aramış sormuş. bazı kız annelerini anlamakta gerçekten güçlük çekiyorum. malesef ailen hiç yapıcı değil canım. aranızda başka sorun yok, çık gel diyebiliyorlar. bu nasıl zihniyettir?

senin durumunda olsam yapacaklarım gerçekten budur. eşini anladığını, değer verdiğini, önüne kimseyi geçirmediğini hissettirmen gerek.

Son düzenleme:
eğer ki sorun cok büyük değilse annenizin geri cekilmesi lazım.

elin adamına annemden özür dile diyemem demişsiniz. o elin adamı değil eşiniz artık. bir kisiye sunu yap bunu yap denmez.

eşiniz aramış,tatlı dille özür de dileyebilirdi. ama kavga neden oldu kim haklı bilmiyoruz.

sizin iki arada bir derede kalmanız ve sürekli evde huzursuzluk olması da hos değil.

Annesi söyler söyler siz bilirsiniz yine de der benim annem doğrudan fikrini sunar doğum yapacak oldum 2 ay önce gittim memlekete eşit kalacagim dedim uyguladım da tansiyon çıktı annem de idim doktor kontrole aldı ailesi köy yerinde yaşıyor benim ailem ilde yaşıyor durumu söyledim orda tansiyon olculmez doğru dağ başı bizim orası falan dedi annesi fitili verip ustume salıyor mesajla beni sinir etti doktor sinir stres mi yaşıyorsun tansiyonun normal değil diyor o ailemin evine git diyor erken doğum olabilir dedi doktor 30 km yolda dogursam umrunda değil gitmedim ben ailesinin evine. 3hafta erken doğum yaptım herşey normalken hep eşim ve anası yüzünden. Tek sorun ailem,de olmam

1sen hanım annem sundan dolayı laf sokuyor ben evlendim 20 saat uzakta bıryere eşimin görevi nedeni ile geldim ve ev rutubetli 2. El üstüne geldim eşim bana baştan seni saray gibi yerden copluge götüreceğim am,a geçici süreyle orda göre bitince çıkacağız dedi annem de evi gördü evlendikten sonra ben böyle boğa yer olduğunu bilsem vermezdim demiş ben odada değilken eşim gucenmıs bide eşimin ailesi borçsuz göndereceğiz dedi bi yığın borcla geldim ben buraya evlenmeden öncede varmış borcu soylemedi bana borcsuz bi evden gelince daraldım ve anneme anlattim yanlış yaptım biliyorum ama icimde bırıkmıstı annemde bunlardan dolayı kınlendı eşime bende de var suç

Bu sorun malesef senin çözebileceğin birşey değil. Sanırım annen biraz fazla üstüne gidiyor. O zamanda eşine haklısın ama koca kadın ben ne demeliyim hayatım de. Sonuçta hiçbirsey icin degilse annen oldugu için saygı duymak zorundasınız. Eşine haklısın dersen belki bu kadar üzerine gelmez ...

Slm kızlar benim derdim annem ve eşim konuya gireyim hemen. Geçen sene evlendim ben annem bize gelmişti eşime kötülük olsun diye değil bir kaç nasihat etmiş neyse annemi yolcu ederken eşimle aramda bi tartışma çıktı ve eşimde annemi arayıp bizim hayatımıza karisma dedi annem otobusmu beni benmi otobüsü götürdüm anlamadim dedi kavgadan dolayı yolun ortasında bıraktı gitti beni bende otogara gittim neyse o an babam aradı ve durumu öğrendi babam kızdı cık gel dedi annem aradı kızım dur kocan alır ordan dedi ben öyle yapmasina rağmen yinede eşimin yanında oldum annem bi zıt gitti özür diyecek diyor ben telde konuşurken eşim hakkında kötü dedi eşim de diğer telden onu duyuyor ve zıt gidiyor eşim benim hatırıma 6 ay sonra aradı nasılsın diye ama annem özür istiyor ve araları kötü şimdi. Gelelim asıl konuya ben elin ogluna nasıl özür dile derim aramakta özür ama annem kabul etmiyor. Eşin seni baskılıyor die annemden duymadığım hakaret kalmadı eşim annem hakkında birşey diyecek olsa dedirtmem büyük kavgalar ettim sürekli. Annem sen savunmuyorsun der kocam ananı savunma der arada kalan benim hep;( dün çok büyük kavga ettik yine annemden dolayı çocuğumu aldı git dedi resmen girdik birbirimize evde de tam misafir vardı canım, öyle yandı ki çocuğu vermıcem deyince çileden cıktım vurdum kocama hakaret ettim oda boğazıma sarıldı ilk defa böyle büyüdü neyse evdeki misafirlere durumu anlattik eşim biraz erkek tarafında kalır lkadın annesini ozleyınce çay içmeye gider diyen bi yapıda ben 20saat uzakta bi yerde oturuyorum anam, babam beni ozlemıyor mu hiç gıttıkmı eşit kalma tarafıyım ama eşim sağolsun anneme gittim mi mesaj atıp zehir ediyor bana kalacagim günleri. Ama eşimi de kavga da etsek seviyorum o da öyle dün büyük kavga ettik geldi sarıldı yattı benimle aileme gidecek olunca koca sözü dinlemiyor oluyorum yoldan çıkmış insan söz dinlemez anne babamı görmek söz dinlememe mi oluyor şimdi :( bana yardım edin nasıl yol ızleyeyım;(

Ne desem bilemedim açıkçası. Eşinin yaptığını da annenin yaptığını da doğru bulmuyorum...

Öncelikle senin eşin ile aranda olan "aileye olan saygı" konusunda oturup bir güzel konuşman gerekecek.
Sen onun ailesine nasıl saygı duymakla yükümlü isen, o da senin ailene saygı duymakla yükümlü...
İkinizde ağaç kavuğundan çıkmadınız ya! Senin de bir annen baban var, her insan evladı gibi.
Ayrıca kadın için annesi en önemli desteğidir. Yeri gelir arkadaşı ile paylaşamadıkları bile (evliliğinde) annesi ile paylaşır.
Danışacak birisini aradığında, annesine danışır...
Eşinin bunu anlamaması gerçekten tuhaf bir durum, ama rastlanmayan birşey değil.

Sana tavsiyem eşin ile ailen arasındaki ince çizgiyi belirgin hale getirmen, bu zaman alacak birşey.
Kavga gürültü ile olacak birşey değil, zamanla konuşarak ve anlaşarak bunun üstesinden gelmek zorundasınız.
Aksi taktirde bu tarz sorunları çok yaşayacaksınız...

Annene gelince, annenin elbetteki eşine nasihat vermesinde bir sakınca yok.
Sen nasıl onun evladıysan, artık eşini de bir evlat gibi görüyordur düşüncesindeyim.
Aralarında geçen diyaloğun dozajını ancak sen anlayabilirsin, eğer gerçekten eşini "sen bize karışamazsın" dedirtecek kadar annenin dozajı ayarlayamadığından eminsen, o zaman senin annen ile bir konuşman, gerektiği yerde durmasını bilmesi gerektiğini söylemen gerekir.
Benim annenin hareketlerinde yanlış bulduğum taraf, bu kadar müdahaleci olması.
Evet arada bir tartışma yaşanmış, hoş olmayan noktalara gelmiş, eşinin seni yol ortasında bırakması kadar saçma birşey olamaz.
Madem bırakacaktı niye evlendiniz, sorusu doğuyor benim kafamda, annenin tepkisini de anlayabiliyorum.
Tamamen seni koruma, başına bir iş gelmesin, eşin seni üzüyorsa sana hala kapımız açık mantığı ile hareket etmiş.
Fakat yangına körükle gitmesi hoş olmamış.

Dediğim gibi, hem eşin ile, hem annen ile ayrı ayrı oturup sınır çizgisini belirlemen gerekiyor.
Eşin ailene karşı bu şekilde davranmamalı, yanlış tutumda bulunuyor.
O senin ailen, en zor zamanında olduğu kadar en iyi zamanlarında da yanlarında bulunacak yegane insanlar.
Annenin de senin hayatına fazla müdahale etmemesi gerekiyor, gerektiği yerde tabii ki annen olarak desteğini gösterecek.
Fakat tartışma çıkmasına yol açacak davranışlardan kaçınması gerekir.
Yeri geldiğinde annen, yeri geldiğinde eşin alttan almasını bilmezse, devamli eşin ve annen arasında sorunlar oluşur.
Fakat bunu konuşarak, anlatmaya çalışarak sen sağlamalısın..

Kaç senelik evlisin bilmiyorum, fakat bir an önce dengeyi sağlamanda fayda var.
İnşallah sorunların hallolur ve yuvanın huzuru eksik olmaz..
Allah yardımcın olsun... :34:

Eşim bi insana kin duyarsa bitmis demektir benim hatırıma geliyordu sen olmasan girmem o eve diyor düzeliyor anladım da aileme gitmem konusunda da istemiyor gitsek oturur insan yüzüne bakmaz önemsemiyor gibi gözüküyor bu hallerıde beni deli ediyor gelmesini bile istemiyorum aileme

Back