• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

esım ve aılem hk

aynı sekılde soyledıgım anda kırılcakalr. bı kere ıstemedım gelmesını ve dedımkı enıstenle kavgalıyız ve senın yanında o sekılde olmak dogru olmaz . sen rahatsız olursun benı ıstemıyomusun abla dedı tabı oyle dıyınce yok ablacım ne alakası var gel ama bız kavgalı oldugumuz ıcın sen rahatsız olursun demek zorunda kaldım. ve esım eve geldıgınde hafıften kusmus gıbı ona davrandım. npım belkı gelmez dedım ama olmadı . zaten onun ustune bız gene kustuk esımle :)
bunu yazarken gerçekten gülüyor musunuz?

aynı sekılde soyledıgım anda kırılcakalr. bı kere ıstemedım gelmesını ve dedımkı enıstenle kavgalıyız ve senın yanında o sekılde olmak dogru olmaz . sen rahatsız olursun benı ıstemıyomusun abla dedı tabı oyle dıyınce yok ablacım ne alakası var gel ama bız kavgalı oldugumuz ıcın sen rahatsız olursun demek zorunda kaldım. ve esım eve geldıgınde hafıften kusmus gıbı ona davrandım. npım belkı gelmez dedım ama olmadı . zaten onun ustune bız gene kustuk esımle :)
Ay gerçekten çok zor:) annenizi kullanın bence. En temizi...

durum oldukça vahim,
kusura bakma ama ailen çok rahat, uygun bir dille anlat haftasonları evinde yalnız olmak istiyor,plan yapamıyoruz vs.
mutlaka mesafe koymalısın, yoksa kardeşlerinle başbaşa uzun bir hayatın olacak

sanırım :) esımle bu hafta sonu bunu son kez konustuk ve kesınlıkle daha ıstemedıgını ve yuz verdıgım surece evlılıgımız sıkıntı ya ugrıycagını ve aklına ne yalan gelıyosa soyle ben her hafta sonu bu huzursuzlugu yasamak ıstemıyorum dedı.sımdı ıs bana dustu. artık her hafta sonu sanırım sehır dısında olucaz :)

İlk etapta söylemeyin ailenize. Arayıp sende kalacağım" dedikleri zaman bu hafta sonu planımız var deyin. O şekilde atlatın.
Bir dahaki hafta sonu başka birşey söyleyin.
Böyle böyle kesilecektir ayakları.

Eşimle kavga ediyorum dediğinize göre sizde karşılık veriyorsunuz. Oysa haklı olduğunu bilmelisiniz eşinizin.
Bu yüzde o söylenirken haklı olduğunu ve bir çözüm bulacağınızı söyleseniz kavgaya engel olursunuz.

bence onu kırmadan söyleyin güzelce kardeşim eniştende bende senin burda kalmana asla karşı diiliz sen bizim canım kardeşimizsin fakat sonuçta sen olunca enişten rahat giyinip oturamıor bu konudan eniştenin bir şikayeti yok sanırım konuşmadık ama buara enişten fazlasıyla yorgun bi müddet sık sık kalmalar olmasa sen bizim canımızsın kapım daima sana açık ama enişteninde dinlenmeye hakkı var...

sanırım :) esımle bu hafta sonu bunu son kez konustuk ve kesınlıkle daha ıstemedıgını ve yuz verdıgım surece evlılıgımız sıkıntı ya ugrıycagını ve aklına ne yalan gelıyosa soyle ben her hafta sonu bu huzursuzlugu yasamak ıstemıyorum dedı.sımdı ıs bana dustu. artık her hafta sonu sanırım sehır dısında olucaz :)
eşini anlamalısın eğer evliliğinin 3. günü gelmeseler bu kadar sık gelip kalmasalar,
inan eşin de onları çok sever ve saygı duyardı ama daha ilk günden bunaltmışlar adamı, ailenden soğumuş ve çok haklı
mesafe koyarsan eşin aileni daha çok vere ve sayar

kardeşin bi kerecik düşünsün ablasiyla kocasi başbaşa geçinsin nolucak ki ... pazar günlerimi kimseyi kabul etmiyorum bende.. eşimde kabul etmiyor..

yok yaa,düz ol,kızım kocamla işimiz var,hafta sonumuz var,yenı evliyim,azcık anlayışlı ol,sağolsun enışten hiçbirşey demıyor,ama ben kocamla başbaşa kalmak istiyorum de,kardeşsınız siz,düşman değil,ne gerek var lafı dolandırmaya,annene falan deme,direk kardeşine,annen nasıl yansıtacak belki anlamıcak,annenın işgüzarliğı sancak,ablamla eniştem bişey dmeıyor dıcek,hiç hoş değil,bence yaptığı hiç hoş olmadığı için hoşta cevap olmaz yanı,görümcem gelse nasıl olur de,eğer sana tepki gösterirlerse,aaa kocamla başbaşa kalamıyorum yeter de,

kardeşin bi kerecik düşünsün ablasiyla kocasi başbaşa geçinsin nolucak ki ... pazar günlerimi kimseyi kabul etmiyorum bende.. eşimde kabul etmiyor..
Olmasi gerekn o biz esimle hafta ici calissan insanlariz ve bi cuma ve cmrtesi gecesi evlilgimizi yasiyoruz hafta ici yorgunluktan kimse kimsenin yuzunr bakamiyo evde zaten her evlilikte oldugu gibi. Simdi hafta sonu esimle keyifle gecircegimiz bi gecede tamam her hafta sonu gelmeslerde bizim icin her hafta sonu kiymetli .

arkadaşlar merhaba ,

1 yıllık evlıyım esımle guzel bı evlılıgımız var . fakat esımle aılemden dolayı sureklı tartısıyoruz. 2 kız kardesım var bır kardesım her hafta sonu olmasada sık bı sekılkde bıze kalmaya gelıyor ve ben ablası oldugum ıcın sesımı cıkaramıyorum. esımde hafta sonu evde benımle rahatca vakıt gecırmek ıstıyor haklı olarak. kardesım evde kalırkende esım bı okadar ona ıyı davranıyor o konuda sıkıntım yok . ama gelmesını duydugu anda ve ertesı gun benım burnumdan getırıyor. ne yapmam gerektıgını bılmıyorum kırmakta ıstemıyorum. Bunu kardesımı ıncıtmeden nasıl soyleyebılırım
Kardeşiniz gelmek istediğinde bu hafta sonu için planımız var ablam haftaya grl olur mu diyin. Ben öyle yapıyorum. Hiç de kırılmıyolar. Hatta artık abla planınız yoksa size gelsem olur mu diyolar.
Tamam ablasının evi ama her kafasına estiğinde çıkıp gelemezler

Olmasi gerekn o biz esimle hafta ici calissan insanlariz ve bi cuma ve cmrtesi gecesi evlilgimizi yasiyoruz hafta ici yorgunluktan kimse kimsenin yuzunr bakamiyo evde zaten her evlilikte oldugu gibi. Simdi hafta sonu esimle keyifle gecircegimiz bi gecede tamam her hafta sonu gelmeslerde bizim icin her hafta sonu kiymetli .
benim cts pazar tatilim olur eşimin sadece pazar günleri.. bende cts günleri kabul ediyorum gel buyur diyorum evde oluyorum cts günleri.. pazar günleri kabul etmiyoruz biz. eşim istemiyor. pazar günleri sadece başbaşa geçirmek istiyor. geziyoruz biz:)

Esiniz hakli. Bence haftasonlari disardayiz diyin. Bunu yapin ama esinize yazik, adam haftasonunu sizinle rahat gecirmek istiyor ve haklida. Ailenizde cok anlayissizmis.

Annene söyle durumu oda kardeşine anlatsın.
Sürekli olması sıkar yani insanı arada bir gelsinde alışkanlık yapmasın.

arkadaşlar merhaba ,

1 yıllık evlıyım esımle guzel bı evlılıgımız var . fakat esımle aılemden dolayı sureklı tartısıyoruz. 2 kız kardesım var bır kardesım her hafta sonu olmasada sık bı sekılkde bıze kalmaya gelıyor ve ben ablası oldugum ıcın sesımı cıkaramıyorum. esımde hafta sonu evde benımle rahatca vakıt gecırmek ıstıyor haklı olarak. kardesım evde kalırkende esım bı okadar ona ıyı davranıyor o konuda sıkıntım yok . ama gelmesını duydugu anda ve ertesı gun benım burnumdan getırıyor. ne yapmam gerektıgını bılmıyorum kırmakta ıstemıyorum. Bunu kardesımı ıncıtmeden nasıl soyleyebılırım
Bu durumda empati yapabilmek çok önemli. Kadın eşinin kardeşine yani görümcesine bu kadar anlayışlı olmazken maalsef kendi ailesini tolere ediyor. Çoğumuz için geçerli bu. Kendimizce mutlaka bu tolereyi hoş gösterecek nedenlerimiz var. Aslında kardeşinin bunu düşünmesi lazım ama düşünemiyorsa hafta sonu yakın bir şehre tatile gideceğinizi söyleyin tabi sizin için inandırıcı olursa, bunu yapabilecek kişilerseniz. Olmazsa kırmadan konuşmaktan başka çare görünmüyor.

Back
X