- 8 Nisan 2023
- 198
- 182
- Konu Sahibi reyhanburada
Hanımlar, herkese selamlar. Sizinle son günlerde canımı sıkan ve beni çok üzen bir olayı paylaşmak istiyorum. 13 yıllık evliyim. Evliliğimin ilk yıllarında hem benim hem de eşimin ailesiyle ilgili bazı sorunlar yaşadık. Eşimin ailesi ısrarla işimi bırakıp onların yaşadığı ilçeye yerleşmemizi istiyorlardı. Ben işimi sevdiğim için istemedim. Kendi ailem de borç adı altında tüm altınlarımı aldı ve geri vermedi. Eşim ailemle yaşadıklarımızı da fırsata çevirerek ailesinin yaşadığı ilçeye gitmemiz konusunda bana uzun yıllar baskı yaptı. Çok direndim. Neticede yaşadığımız yeri değiştirmedik. Eşim bu olaylardan sonra bir daha ailemle görüşmedi. Beni de kendi ailesiyle görüşmem için zorlamadı ama annesi yılda bir iki kez gelip bir haftayı geçmeyecek kadar kalıyor. Bu bayram eşim yıllar sonra ilk kez onunla birlikte ailesini görmeye gitmemi istedi. Normalde ailelerimizin yanına ayrı ayrı gidiyoruz. Annesi de bir kaç kez beni evlerinde görmek istediğini söylemişti. Neticede ölümlü dünya, onlar ısrar edince bir günlüğüne evlerine gidip ailemin yanına döndüm. Son günlerdeki sorunumuz ise şu; benim ailem eşim memlekete gittiğinde bize gelir, birlikte vakit geçiririz. Eşimin gelmesine yakın da dönerler. Bu yıl annem ve kardeşlerim eşim evdeyken gelmek istediler. Yıllardır hiç bir araya gelmediler. Birbirlerinden hiç hoşlanmıyorlar. Bir araya gelseler durum ne olur bilmiyorum. Anneme çok düşkünümdür olur da eşim bir aksilik yaparsa bunu kaldıramayabilirim. Ayrıca bu aralar mesleki olarak da çok yoğun bir dönem geçiriyorum. Bu sebeplerden iki hafta sonra gelmelerini istedim. Ama annem ve kardeşlerim eşim evdeyken gelme konusunda ısrar ettiler. Başta durumu izah etmeye çalıştım ama anlamak istemiyorlar. Son konuşmamızda anneme sesimi yükseltmek zorunda kaldım çünkü ısrarcı davranıyor. Bilmiyorum belki de yanlış düşünüyorumdur. Telefonu kapattık ve bir kaç gündür konuşmuyoruz. Çok üzgünüm. Hatalı mıyım sizce? Benim yerimde olsanız ne yapardınız? Okuyan ve cevap veren herkese şimdiden teşekkürler.
Açıklama: Ailem beni kullanıyor olabilir mi yorumumdan alıntı yapan arkadaşlar, ben de durumun farkındayım. Sadece sevgisizlik boyutunu sorguluyorum. Bu çok can yakıyor. Tereddütüm ondan.
Açıklama: Ailem beni kullanıyor olabilir mi yorumumdan alıntı yapan arkadaşlar, ben de durumun farkındayım. Sadece sevgisizlik boyutunu sorguluyorum. Bu çok can yakıyor. Tereddütüm ondan.
Son düzenleme: