Eşim uyku terörü ve ben korkuyorum

Sizinki kadar ağır olmasa da eşim de ani olarak uyandırıldığında bilinçdışı sert tepkiler veriyor. Ben uyandırmak istediğimde müzik açıyorum, biraz tıkırtı yapıyorum, kendi uyanıyor.

Teşekkür ederim. Evet orda eşimi bırakıp oğlumun yanına koştum içgüdüsel olarak. Aslında bebeğim uyuyordu yani yanına koşmamı gerektirecek bir şey yoktu ama ne bileyim tehlike içindeyiz diye algıladım herhalde ona koştum :’)

Benim kadar çok psikolog psikiyatrist gören azdır ya anksiyete panik atak kronik depresyon okb tanılarımdan dolayı 15 sene ilaç kullandım. Son 5 yıldır kullanmıyorum ama :) şu an iyiyim aslında niye öyle dedin ki.

Durumunun bebeginizle bir alakasi yok gördüğünüz gibi,sizinki aşırı korumacılık gibi bir şey.
Benim eşim aşırı horlar mesela kizim ilk dogdugu zamanlar esimin horultusuna simdi uyandi simdi uyanacak derken ben uyuyamazdım stresten.
Sonra bir gun baktim bebekde dahil herkes uyuyor ben uyanacak diye paniklemekten uykusuz kalip bitap düşüyorum.
Travma dedigimiz şey oyle ayy şunu gordü kesin travma olacak gibi bir şey degilmi demisti benim psikiyatristim.

Benim oğlumda da vardı senede bir falan olurdu dediginiz gibi onun cigliginda benim kalbim duracak gibi olur sicrardim. Normal çığlık degildi. Son 3-4yildir olmuyor 11yasinda. Benim ergenlik ve evlilikten sonra falan asla beni uykudan uyandiramazlardi delirmemden korkarlardi eşim ailem falan. Uzaktan gürültü yaparak uyandirirlardi yoksa çığlık kıyamet çırpınma ve yataktan kaçma gibi hareketler olurdu kendime gelesiye kadar. Ama benimde geçti maşallah diyim kendime çok nazarim değer uykum aşırı hafif oldu aynı zamanda, etkisi varmıdır bilmiyorum uyurken yaklaştığında biri ayak sesinden zaten uyanıyorum başımda gormeme gerek kalmıyor. Bunu ailemde eşimde çocuklarda bilip öyle davrandilar bana yani korkmadilar. Tabi eşinizin tepkisi farklıysa bilemem.

Nesini teselli edeceksiniz ki gitsin tedavi olsun. Uyku laboratuvarları var, eeg falan hepsine girdi mi? Nöroloji deneyin hatta normal değil bu tepkisi.
Kesinlikle
Örneğin koltukta uyuya kalinca oluyor demis konu sahibi
O zaman koltukta uykuya kalmayacak gidecek yerine yatacak.
Koca adam kadin o durumda bebek gibi piş pişleyemez ya
O arada kadin bir yumruk tokat yese ne yapacak?
Doğru dürüst bir psikoloğa görün derdim bende olsam
Ayrıca ne değişik psikologlar var sahte psikolog mudur nedir?
Bu durumda yapacak bir şey yok demek nedir?
Uzmanlik alanin değilse başka bir yere yönlendir bati

Eşinizi nasık uyandırıyorsunuz? Yüksek sesle veya dokunarak mı? Belki uyurken dokunulunca korkuyordur. Ben eşimi uyandıracağımda sakin sakin sesleniyorum. Dokunacaksam sonra dokunuyorum

Abim böyleydi kızı suratına otura otura torpuledi yengem önce sesleniyor sonra dokunuyor. Mesela askimm hayatimm falan diyor hafif uyandırıyor sonra dokunuyor. Ama en büyük etken kızı oldu. Bizim cimcime heyecanla yatan babasının üstüne atlaya atlaya abim yendi bağırarak uyanmayı.

Kuzenimin eşinde de vardı. O bir de bağırırken kuzenimi dövüyordu. Adam tedaviye ikna olmayınca boşandılar.

Adam seneler sonra evlendi ama evlenmeden önce tedavi olmuş. Olan bizim kıza oldu. Tedavisi varmış demek ki.

Benim yeğenimde bebekken vardı bu sorun saatlerce susmuyordu yemek yediriyorduk çerez fln verince sakinleşiyordu kedi gibi ağlama krizi geldiğinde kafasını dağıtmak için birseyler yedirin belki kısa sürer

Gece terörü yada uyku terörunu ben de ara ara yaşıyorum. Bu nedenle eşinizi çok iyi anliyorum. Bu yüksek sesle seslenip korkutarak uyandirmakla alakalı bir şey değil. Mesela ben aniden kendiliğimden uyanıyorum. Bir anda, beni kimse uyandirmadan. Ama beynim rüya gormeye devam ediyor. Gerçek ve rüya bir araya gelince çok korkutucu oluyor. Uyandiginizi biliyorsunuz ama hala rüya gördüğünüzü bilmiyorsunuz. Dolayisiyla gördüğünüz rüyaya bağlı olarak yatak odanızın içinde bir insan, bir hayvan vs goruyorsunuz. Korkudan gerçekten kalp krizi geçirecek gibi olduğum zamanlar oldu. Bu öyle ay çok korktum vs gibi bir korku değil. Bilin ki eşiniz inanılmaz bir korku yaşıyor. Anlamak için deneyimlemek gerekir.
Bu durum beynim rem uykusuna geçerken yaşadığı bir sorundan kaynaklanıyormuş.

Bende uzun zaman yaşadım bu durumu nasıl bir korku tahmin bile edemezsiniz benim eşim bişey yok ben burdayım felan deyince uyanıyorum.o zaman sakinlesiyorum.su anda ilaç kullanıyorum daha iyiyim.Esinize aşırı tepki vermeyin elinden ghlen bişey değil söylemek istediklerinizi sabah soylersiniz.kimse kalbi deli gibi atarken afallamis bir vaziyette karşısındakini dinlemek istemez

Benim yeğenimde bebekken vardı bu sorun saatlerce susmuyordu yemek yediriyorduk çerez fln verince sakinleşiyordu kedi gibi ağlama krizi geldiğinde kafasını dağıtmak için birseyler yedirin belki kısa sürer
45 saniye filan sürüyor zaten o kadar uzun değil çok şükür ki :)

ne ilacı kullanıyorsunuz?
sadece kalk yerine yat diyecektim ya onun için uyandırmıştım :/
eşim de öyle diyor aşırı korkarak uyanıyormuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…