İlaç kullanamıyorum şuan başka sebeplerden ötürü istemiyorum ama bu ilaç olayı da insanı biyere kadar götürür sonrası tırt ağrı kesici gibi düşünün geçici süre ağrıyı bastırır uyuşturur bırakınca başlar onun gibi. Psikolojik benimkisi zaten kaybetme kaygı endişe durumu ama aşırı stress üzüntüden kaynaklanıyor stress çok fark yaratıyorSizin sorunuzun çözümü Psikiyatri. İlaç kullanarak sıkıntınızı en aza indirebilirsiniz. Hem sizin hem de ailenizin konforu artar.
İlaç kullanamıyorum şuan başka sebeplerden ötürü istemiyorum ama bu ilaç olayı da insanı biyere kadar götürür sonrası tırt ağrı kesici gibi düşünün geçici süre ağrıyı bastırır uyuşturur bırakınca başlar onun gibi. Psikolojik benimkisi zaten kaybetme kaygı endişe durumu ama aşırı stress üzüntüden kaynaklanıyor stress çok fark yaratıyor
Çok zor bir durum , eşiniz için de çok zor genel olarak iyi bir eşse onun için için cabalayin , bebeğinizi sakın aynı odada uyutmayın , başka bir psikoloğa mutlaka gidin ...3 yıllık evliyiz 5 aylık oğlum var.
Eşimle evlendiğimizden beri uyku terörü problemi var. Toplamda 4 kez oldu. Neredeyse senede bir yaşıyoruz. Uyuyorsa ve ben seslenerek uyandırdıysam oldu hepsinde de. Ben sesleniyorum ve o aniden aşırı korkarak bağırmaya başlıyor sanki baş ucunda katil gördü öyle söyleyeyim yani son kuvvetiyle böğürüyor resmen ve kaçmaya çalışıyor gibi tekmeler savuruyor filan.
Bebek doğmadan önce bunun için psikoloğa gitmişti ama çözüm olmadı zaten psikolog da bunun çözülebilir veya tedavi edilmesi gereken bir şey olmadığını ima etmişti.
Şimdi bebek var, dünkü bağırmasını duymadı farklı odada uyuyordu. Ama bir gün onun yanında da yapar veya çocuk büyür babasına seslenir o da böyle çığlık kıyamet uyanır diye çok korkuyorum. Yatakları ayırmak da istemiyorum ama düşünmekten uyuyamadım gece.
Ne yapabiliriz? Başka bir psikolog veya psikiyatriye gitsek çözüm olur mu?
Ek olarak eşim de gece bana kırılmış çünkü “orda kalbim yerinden çıkacak deli hibi atıyordu korkarak uyandım ne olduğunu anlamadım çok kötü durumdaydım ama sen bana geçmiş olsun deyip sarılmadan başka psikologa git dedin” dedi. Evet o an tek aklımdaki oydu ama kim olsa bunu düşünür ben anneyim sonuçta onu teselli etmeden önce oğlumu düşünmeliyim.
Teşekkür ederim araştırcağım inşallahPsikoloğum, 10 yıldır psikiyatristlerle çalışıyorum. İlaçların etkisini biliyorum ama şurada yanılıyorsunuz. İlacı uzun süre kullanmayacaksınız zaten. Senelerce ilaç kullanmanın bir mantığı yok dediğiniz gibi. Şartlarınızı iyileştirene kadar ilaç kullanıp yanında da terapi desteği alırsanız problemlerinizle baş etme yöntemlerini öğrenirsiniz. Böylece tekrarlandığında neler yapmanız gerektiğini bilirsiniz. Sebeplerinizi bilemiyorum ama hamilelik vs gibi bir durumunuz varsa hamilelikte ve emzirmede kullanılabilen güvenli ilaçlar mevcut. Önemli olan iyi bir doktor bulabilmek, özel ya da devlet fark etmez. Önemli olan doktorun mesleğe bakış açısı. İlaç yanlısı olmayan bir doktor bulursanız ilacın durumunuza faydasınız daha rahat görebilirsiniz. Çünkü ilaç yanlısı olmayan doktorlar sadece zorunlu durumlarda ilaç veriyorlar. Naçizane tavsiyem.
o kadar bile uzun sürmüyordur muhtemelen 45-60 saniye sürüyor ayılması. ama o 60 saniye korkuyorum yani ya kendine zarar verecek veya beni tanımıyor mesela benden korkuyor çırpınıp kaçmaya çalışıyor eline bir şey geçse fırlatır. yapmadı ama yapsa şaşırmam.Gece teroru cozumu olan bir problem, psikolog boyle birseyi nasil ima edebilir ki.
Ben öncelikle gece teroru olduguna emin olmanizi tavsiye ederim, gece teroru isi, isik ya da ortam degisimiyle aniden kesiliyor, en onemli ozelligi de kisa sureli olmasi (atiyorum 15 dk korkularla bogusuyorsa bu gece teroru değil diye hatırlıyorum, buyuk kizimda bundan suphelenildiginde doktorumuz boyle anlatti diye aklimda kalmis)
Esiniz boyle birsey yasadiginda hemen isigi acin, cami acin ortami serinletin, tabiki once esinizin uyku haliyle o cama kosmayacagina emin olun, gerekirse uzak bir odadaki cami acin.
Esinize sarilabiliyorsaniz, sarilip sirtini sivazlayin sessizce. Sarilamiyorsaniz uzaktan sakin bir ses tonuyla telkin edici konusun. Yanindayiz, esin ve bebegin seninle, gozlerini acarsan guvende olduğunu goreceksin, burasi guvenli gibi.
Birde guvenli hissettigi bir battaniye, yorgan, esya vb var ise onu yatagina ya da yakin yere koyun, muzik seviyorsa sakinlestirici bir muzik acin.
Mutlaka bir uzmandan destek alin.
Ne yapabiliriz? Başka bir psikolog veya psikiyatriye gitsek çözüm olur mu?
siz de bağırıyor musunuz peki?Bende bu şekilde uyanırım, odanin kapisini biri pat diye acarak girse yada beni dürterek uyandirsa allah canımı alıyormuş gibi uyaniyorum.
Kızimda denk geldi hatta, beni bidaha durterek yada birden hizlica odaya girerek uyandirma kizim çok korkuyorum bir anda başımda birini gorunce dedim şimdi odanin kapisindan sesleniyo sakince.
Yani başında bir anda bagirarak konusarak yada durtukleyerek uyandirmazsaniz sorun olmaz
Fazla dramatize ediyorsunuz bir senede bir kere olan bir şey için. Suçlayıcı olmanız konusunda eşiniz haklı bundan sonrasında böyle bir şeyi senede bir bile yaşamak istemiyorsanız destek alırsınız.siz de bağırıyor musunuz peki?
ya ebeveynini uyandırmaya gidip de onun böyle korkup bağırması filan travmatiktir diye düşünüyorum. bu konuda bir şey yapmayacak mısınız? oğlum için de üzülüyorum babası böyle diye.
Ayrıca anlayamadım ne var ki babasında oğlunuz için üzülmeye bile başlamışsınız ? Çözülmeyecek bir durum değil her sabah yaşanan bir olay değil altı üstü bir kaç kere yaşanmış bir şey için 'oğluma üzülüyorum böyle bir babası olduğu için' şeklinde yazmanız çok absürt ! Adam dövmüyor sövmüyor kırmıyor dökmüyor katil değil hırsız değil düzgün uyandırılması gereken dümdüz bir babası var işte. Bunu da becerebilirsiniz bence.siz de bağırıyor musunuz peki?
ya ebeveynini uyandırmaya gidip de onun böyle korkup bağırması filan travmatiktir diye düşünüyorum. bu konuda bir şey yapmayacak mısınız? oğlum için de üzülüyorum babası böyle diye.
ay haklısınız tekrar okuyunca biraz sert olmuşAyrıca anlayamadım ne var ki babasında oğlunuz için üzülmeye bile başlamışsınız ? Çözülmeyecek bir durum değil her sabah yaşanan bir olay değil altı üstü bir kaç kere yaşanmış bir şey için 'oğluma üzülüyorum böyle bir babası olduğu için' şeklinde yazmanız çok absürt ! Adam dövmüyor sövmüyor kırmıyor dökmüyor katil değil hırsız değil düzgün uyandırılması gereken dümdüz bir babası var işte. Bunu da becerebilirsiniz bence.
O halde buyuk ihtimalle uyku teroru yasiyorsunuz, dedigim gibi isi, isik ve ortam degisikligi gerekiyor bu durumda.o kadar bile uzun sürmüyordur muhtemelen 45-60 saniye sürüyor ayılması. ama o 60 saniye korkuyorum yani ya kendine zarar verecek veya beni tanımıyor mesela benden korkuyor çırpınıp kaçmaya çalışıyor eline bir şey geçse fırlatır. yapmadı ama yapsa şaşırmam.
Yahu tamam çocuklarımızı travmatik ortamlarda büyütmeyelim ama hayat bu bee. Daha büyüsünler neler yaşayacaklar birazcık gerçek hayatın içinde büyütmek lazım bu da sağlıklı değil. Annesinin evinde prens olan herifler ondan sonra bir türlü olgunlaşamıyor gerçek hayatta gördüğü ilk zorlukta ayağı takılıyor. Gerek yok bu kadar abartarak her şeyden korumaya. Şu an böyle hissetmeniz normal ancak bu kadar üstüne düşmemeye çalışın.ay haklısınız tekrar okuyunca biraz sert olmuşama cidden üzülüyorum yani böyle bir şey denk gelme ihtimaline karşı. oğlum korkacak filan diye. daha 5 aylık ya ondan herhalde çok üstüne düşüyorum çocuğumun.
Ben yanimdakine bagirmiyorum korktugum icin bi anlik tepkiyle efendim diyip korkarak uyaniyorum sanki bir sey olmuş gibi.siz de bağırıyor musunuz peki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?