Eşim uyku terörü ve ben korkuyorum

Senede 1 kez çok değil ya ben sandım ki sık sık oluyor. Nörolojiye gitsin eşiniz, eeg,emg çektirsin.
Üzüldüm yani, koskoca adam da bunu yaşamak istemezdi, seçemiyoruz ki böyle şeyleri. Birgün hepimiz yaşayabiliriz, ayrıca anladığım kadarıyla tedaviye kapalı bir adam da değil zamanında psikoloğa falan da gitmiş.

Sizin sorunuzun çözümü Psikiyatri. İlaç kullanarak sıkıntınızı en aza indirebilirsiniz. Hem sizin hem de ailenizin konforu artar.
İlaç kullanamıyorum şuan başka sebeplerden ötürü istemiyorum ama bu ilaç olayı da insanı biyere kadar götürür sonrası tırt ağrı kesici gibi düşünün geçici süre ağrıyı bastırır uyuşturur bırakınca başlar onun gibi. Psikolojik benimkisi zaten kaybetme kaygı endişe durumu ama aşırı stress üzüntüden kaynaklanıyor stress çok fark yaratıyor

Psikoloğum, 10 yıldır psikiyatristlerle çalışıyorum. İlaçların etkisini biliyorum ama şurada yanılıyorsunuz. İlacı uzun süre kullanmayacaksınız zaten. Senelerce ilaç kullanmanın bir mantığı yok dediğiniz gibi. Şartlarınızı iyileştirene kadar ilaç kullanıp yanında da terapi desteği alırsanız problemlerinizle baş etme yöntemlerini öğrenirsiniz. Böylece tekrarlandığında neler yapmanız gerektiğini bilirsiniz. Sebeplerinizi bilemiyorum ama hamilelik vs gibi bir durumunuz varsa hamilelikte ve emzirmede kullanılabilen güvenli ilaçlar mevcut. Önemli olan iyi bir doktor bulabilmek, özel ya da devlet fark etmez. Önemli olan doktorun mesleğe bakış açısı. İlaç yanlısı olmayan bir doktor bulursanız ilacın durumunuza faydasınız daha rahat görebilirsiniz. Çünkü ilaç yanlısı olmayan doktorlar sadece zorunlu durumlarda ilaç veriyorlar. Naçizane tavsiyem.

Bende bu şekilde uyanırım, odanin kapisini biri pat diye acarak girse yada beni dürterek uyandirsa allah canımı alıyormuş gibi uyaniyorum.
Kızimda denk geldi hatta, beni bidaha durterek yada birden hizlica odaya girerek uyandirma kizim çok korkuyorum bir anda başımda birini gorunce dedim şimdi odanin kapisindan sesleniyo sakince.
Yani başında bir anda bagirarak konusarak yada durtukleyerek uyandirmazsaniz sorun olmaz

Çok zor bir durum , eşiniz için de çok zor genel olarak iyi bir eşse onun için için cabalayin , bebeğinizi sakın aynı odada uyutmayın , başka bir psikoloğa mutlaka gidin ...

Teşekkür ederim araştırcağım inşallah

o kadar bile uzun sürmüyordur muhtemelen 45-60 saniye sürüyor ayılması. ama o 60 saniye korkuyorum yani ya kendine zarar verecek veya beni tanımıyor mesela benden korkuyor çırpınıp kaçmaya çalışıyor eline bir şey geçse fırlatır. yapmadı ama yapsa şaşırmam.

Rahatsızlığı olan insan tüm çarelere başvurmazsa ben destek olmam şahsen. Eşiniz nörolojiye göründü mü? Uyku lab. Gitti mi? Her şey yapıldıysa ve gerçekten çözüm yoksa da hayatı kolaylaştıracak formüller kullanmak lazım. Mesela siz hiç uyandırmayın bu adamı. Bebeğinizi de bilinci oturmaya başladıktan sonra babayı kaldırmıyoruz/uyandırmıyoruz tamam mı diyerek büyütün. Alkol bağımlısı bir baba ile büyüdüğüm için annem de bu şekilde büyüttü bizi. Biz çok küçükken dahi uyuduğu odaya asla girmezdik.

siz de bağırıyor musunuz peki?
ya ebeveynini uyandırmaya gidip de onun böyle korkup bağırması filan travmatiktir diye düşünüyorum. bu konuda bir şey yapmayacak mısınız? oğlum için de üzülüyorum babası böyle diye.

Fazla dramatize ediyorsunuz bir senede bir kere olan bir şey için. Suçlayıcı olmanız konusunda eşiniz haklı bundan sonrasında böyle bir şeyi senede bir bile yaşamak istemiyorsanız destek alırsınız.

Bende de uykudan uyandırılış şeklime göre değişen bir durum var. Bağırarak ya da sinirli bir ortama uyandırılırsam çok korkuyorum. Stresli bir dönemden geçiyorsam eğer uyandığımda hala tam uyanmamış oluyorum direktiflere uyup yataktan kalkıyorum ancak rüyamda ne görüyorsam onu yapmaya devam ediyorum.

Çocukluk zamanı istemediğim halde yatılı kuran kursuna yollandım ve orda korkutularak uyandırılırdık o zamandan beri var bu bende. Ayrıca yatakhanede bir iki kez uyur gezerlik yapmışım ancak üstünden 15 sene geçmesine rağmen bir daha yaşamadım bu durumu. Eşinizi tam olmasa da bir nebze anlayabiliyorum bir çok farklı duygu ve düşünce ile uyanıyorsunuz o an her şeyi anlamaya çalışırken buluyorsunuz kendinizi ve bazen hareketlerinizi bilmeden yapıyorsunuz ben bunları yaşarken eşim de bana dönüp ilk söylediği şey psikolog bul kendine olsa ben de kırılırdım !

Ayrıca anlayamadım ne var ki babasında oğlunuz için üzülmeye bile başlamışsınız ? Çözülmeyecek bir durum değil her sabah yaşanan bir olay değil altı üstü bir kaç kere yaşanmış bir şey için 'oğluma üzülüyorum böyle bir babası olduğu için' şeklinde yazmanız çok absürt ! Adam dövmüyor sövmüyor kırmıyor dökmüyor katil değil hırsız değil düzgün uyandırılması gereken dümdüz bir babası var işte. Bunu da becerebilirsiniz bence.

ay haklısınız tekrar okuyunca biraz sert olmuş ama cidden üzülüyorum yani böyle bir şey denk gelme ihtimaline karşı. oğlum korkacak filan diye. daha 5 aylık ya ondan herhalde çok üstüne düşüyorum çocuğumun.

O halde buyuk ihtimalle uyku teroru yasiyorsunuz, dedigim gibi isi, isik ve ortam degisikligi gerekiyor bu durumda.

Esinizin tetiklendigi günleri not alin, son 1 hafta 10 gun icinde neler yasamis, ev sicakligi nasilmis, atiyorum dolunay mi varmis, bu tarz detaylari not alarak onlari minimize etmeye çalışın. Yatak odanizda tetikleniyorsa odanin şeklini değiştirebilirsiniz mesela.

Uzman destegi konusunda önerileri diger arkadaslarda yazmis, ben tekraren yazmayayim.

Yahu tamam çocuklarımızı travmatik ortamlarda büyütmeyelim ama hayat bu bee. Daha büyüsünler neler yaşayacaklar birazcık gerçek hayatın içinde büyütmek lazım bu da sağlıklı değil. Annesinin evinde prens olan herifler ondan sonra bir türlü olgunlaşamıyor gerçek hayatta gördüğü ilk zorlukta ayağı takılıyor. Gerek yok bu kadar abartarak her şeyden korumaya. Şu an böyle hissetmeniz normal ancak bu kadar üstüne düşmemeye çalışın.

Ben yanimdakine bagirmiyorum korktugum icin bi anlik tepkiyle efendim diyip korkarak uyaniyorum sanki bir sey olmuş gibi.
Mantikli bi aciklama yaparsaniz neden travmatik olsun ki

Bende de vardı. 1 yıl boyunca tek başıma yaşamak zorunda kaldım. Ve 1+1 evde kalıyordum ve tüm dairelerin yedek anahtarları ev sahiplerinde vardı. Ben yine üstten alltan kilitleyip anahtarı da üstünde bırakıp yatıyordum biri girer diye. O kadar tedirgin yatardım ki pencereden rüzgar esse hafif değse çığlıklarla kalkıyordum. Sonra hep tedirgin yata yata sindi bana. Evlendim bir kaç kere eşim beni uyurken uyandırdı ya yerime yatmam için ya da ne ise hatırlamıyorum. Sanki hem çok derin uyuyorum yatağa gömülmüşüm gibi hemde en ufak rüzgardan bile uyanıcakmış gibi tedirgin. Benim korkmamla eşimde çok korkardı. Terapi almadım ama eşime bunu anlattığımda tüm evi kontrol eder benim göreceğim şekilde kapıyı kilitler benden sonra uyurdu. Yani güvende hissettirirdi. Zamanla geçti en son 4 yıl önce olmuştur. 7 yıllık evliyim.
Belki sizde bunun kaynağı ne? zamanında böyle tedirgin olarak yatmak zorunda kaldığı durumlar oldu mu? bunun gibi sorunları gün yüzüne çıkararak çözüm üretebilirsiniz umarım. Terapiye de gidebilirseniz kabul ederse güzellikle iyilikle çocuğunuzun ileride korkacağını yumuşak bir dille belirterek daha iyi olur tabi ki.

İyi de adam sürekli geçirmiyor yılda 1 kere geçirilen bu şey uyku terörü değil başka bir şey var. Mesela geçen yıllar hangi zamanlarda geçirmişti. Öncesinde ne yemişti, nasıl bir duygu durum olmuştu? Bunları bilin. Kabus görüyor bence ve tepkisi bu şekilde. Bir kere benim eşime de olmuştu o zamanlar aşırı stresliydi ondan olmuştu. Bir daha olmadı aradan 10 yıl geçti.

Destek vermeyip sinirlenmenizi anlayabiliyorum ben, annelik içgüdüsel bir şeydir, o an çocuğunuzun tehlikede oldugunu düşündünüz ve gelecek için kaygilandiniz, bunun icin suçlanamazsiniz. Umarim esiniz düzelir

Siz daha önce kendiniz bir psikiyatrist ya da psikologla hiç görüştünüz mü? Tüm konularinizi göz önüne alırsak sizinle ilgili bir tahminim var ve şimdiye kadar bir uzman görmediğinizi düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…