- Konu Sahibi muhammedalininannesi
eşim 7 senelik flört dönemimizden bu yana kendisini sütten çıkmış ak kaşık gibi,efendi gibi göstermek için,hatalarını yüzüne vurmamam için sürekli yalan söyledi vede hala söylüyor .. ve ben yalanlarını,sadece nişanlılık dönemimizde yakalamaya başladım .. ne yapacağımı şaşırdım .. hata dahi yapsam,dürüstlüğümden ötürü ucunda her şeyi ve herkesi kaybetmeyi göze alarak her defasında doğru oldum .. ve her defasında da karşıma alarak,ne yaparsan yap bana dürüst ol,yaptıkların adına gözümün derinliklerine bakıp beni aptal yerine koymaya çalışma,bana yalan söyleme diyorum hala yalan söylüyor .. hata yapıp gerçeği söylese bu kadar çıldırmam,ama yalan söyleyince ve bu ortaya çıkınca iş değişiyor .. dışarıya çıkıyoruz,alımlı bir kadın görse bana çaktırmadan bir kaç kez bakıyor,televizyondaki kadınları gözleriyle yiyor resmen..üstü açık adamlar çıktığında da kanalı değiştir diyor..neden bakıyorsun diyorum,bakmıyorum diyor,sinirleniyor,küfür ediyor,üzerime iftira atıyorsun diyor..bu sefer kendimden şüpheleniyorum,yanlış mı anladım acaba diyorum..ama eminim bakıyor,her defasında da yanlış anlayacak değilim ya ..bekarken dövmeli,piercingli,gayet alımlı,hayat dolu,açık görüşlü,modern ve çok alımlı bir kızdım..beni gören,defalarca dönüp bakıyordu..bunun farkında olduğu için ve annesine de uyduğu için,beni istemediğim halde zorla tesettüre büründürdüler .. tamam tesettürlü olanlara saygı duyuyorum,beni sakın yanlış anlamayın..her insanın,her konuda seçim hakkı var..tesettür herkese yakışabilir ama,bana ve karakterime yakışmıyor .. çok çılgın,macera dolu bir insanım..ruhum cıvıl cıvıl ama konu tesettür olunca ruhum daralıyor ..kişiliğimi olduğundan yaşlı gösteriyor,olgunluk değil;kasvet basıyor .. bunu eşime bir çok defa anlattım,açılacağımı söyledim ama kabul etmedi..eşimin ş*i ve ailesinin de delilikleri bu sıkıntıma eklenince,gına geldi .. noluyoruz ya dedim kendi kendime,nedir bu..bu kabus ne?.beni istemediğim halde kapattırsın,kendi alımlı kadınlara baksın,güzelliğim de tesettürün altında buruşsun gitsin ne ala .. bende açılıcam dedim .. ailesi çok gerici,dağdaki çobanlar bile;eşimin ailesinden daha moderndir..olmasalar da çabalıyorlardır..ama bunun ailesinde binbir tane yalan dolan,her türlü konularına nazar değmesin diye,her şeyi yalanlıyorlar..kendilerini komşularına,eşlere,dostlara hanım gösteriyorlar..ama günlük hayatta hanımlık nedir bilmiyorlar .. eşim de bunlar gibi işte .. taksiye bineriz,nerede ineceğimizi bana söylettirmez,marketten çıkınca erkeğe kolay gelsin dediğimde 1 saat hesabını görür,balkona saçım açık çıkarttırmaz daha bunun gibi bir sürü saçmalıklar .. arkadaş ortamına girdiğinde gizli kamera koyup da videoya kaydetsem,eminim bilmediğim farklı emrah karakterleri çıkacak..tamam hakkını yiyemem,maddi olarak hiçbir şeyimi noksan koymuyor..yemek yapmayı bile bilmiyorum,1.5 senelik evliliğim de sayılı yemek yapmışımdır,kendisi işten gelince nadirde olsa yemek yapıyor,çoğu kezde dışardan fast food söylüyoruz,gezmelere gidiyoruz vs .. ama maneviyata gelince tık yok,evliliğimiz 6. ayına kadar mükemmeldi .. anası bi konuda araya girdi,evliliğimizin içine etti .. o gündür bu gündür evliliğimiz sarsıntılı gidiyor .. ya benim için ne yapıyorsun diyorum,çalışıyorum,istediklerini alıyorum diyor .. bu bana özel şeyler değil,görevin;kanıma girdin sonuçta..eğer bu şekilde bir şeyler yaptığını sanıyorsan yanılıyorsun,ben çalışıp senden daha çok kazanırım ve bana yaptıklarından daha fazlasını alırım kendime,ben maneviyat istiyorum,huzur istiyorum diyorum .. kendini haklı çıkarmak için saçma sapan şeyler söylüyor..kendisi öz teyzemin oğlu,onlar istanbul da ben izmir de oturuyordum,her hafta,her ay beni görmek için izmir e geliyordu..ayrıldığım zaman kapımda sabahlıyordu,telefonda hıçkırıklarla ağlıyordu,köpek gibi peşimden koşuyordu,önüme defalarca diz çöküyordu .. şimdi bunları yapan o değil sanki,adam iş değiştirdi 365 derece döndü .. ailesiyle alt üst oturuyoruz ve onlarla anlaşamıyorum .. geçen babasıyla konuştu bize ev aldırtacak .. buralardan gideceğiz nasip olursa (pek inanasım gelmiyor da neyse..ailesi çok tuhaf,ben böyle insanlar görmedim..şeytanla aynı gün doğmuşlar resmen) ve tesettürden sıyrılmamı,açılmamı kabul ettirdim eşime .. nişanlıyken açılmıştım ama ağzımdan burnumdan gelmişti,yok şunu giyme,yok bunu sürme,yok dar paça,boru paça pantolon alma,yok dar giyme,yok eğilme,yok şöyle oturma (denizdeyiz) sana bakıyorlar,katil olucam gibi gibi gibi .. kabul ettiği için mutluyum ama bu yalanları beni öldürecek vede açılınca bu baskıları tekrarlayacak diye ödüm kopuyor..şimdiden tembih ettim,o tür baskılara gelemem artık,yuvamız sarsıntıda,hiçbir şeye tahammülüm yok,alırım çocuğumu giderim izimi bulamazsınız diye .. tamam söz yapmıcam diyor,ama hastalıklı bir kıskançlığı ve bencilliği var,o yüzden güvenemiyorum .. geçen gece saat 2 de topladım çocuğun kıyafetlerini,eşim uyuyordu..çektim kapıyı çıktım,merdivenlerde yakaladı.çok tuhaf,bu tür tehtidler savurduğum da deli gibi yalvarıyor,bırakmamak için uğraşıyor..bir iki gün sonra da ne halin varsa gör tınım da değilsin gibi tavırlar sergiliyor .. ne yapacağımı şaşırdım,1.5 yılım kabus oldu resmen..çıldırmak üzereyim,azıcık tersleyecek olsa evden çığlıklarım eksik olmuyor..hiçbir şeye tahammülüm kalmadı,rica ediyorum bana akıl verin arkadaşlar,evladımın tadını bile çıkaramıyorum..herşeyden çok sıkıldım:84: