• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim sürekli ailesini takip ediyor sizce normal mi??

yazcicegi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2011
803
1
0
İstanbul
arkadaşlar benim eşim ailesine aşırı düşkün bir kişi ve bu durum beni zaman zaman zorluyor...sanki biz aile olmamışızda o halen anne babasının evinde yaşayan bir birey..demem o ki eşimin ailesi bir yere (gezmeye..vs) gitse arar gittinizmi diye,akşam olur acaba döndülermi diye tekrar arar...
yada k.pederim bir yere gitse tek olarak yine arar baba naptın gittinmi diye..kardeşi ve annesi içinde durum böyle...yani sürekli onlardan ama 7/24 onlardan haberdar olmak istiyor..bazen kendimi onun yanında eğreti gibi hissediyorum..şimdi k.pederlerim 1 aylığına yazlık kiralamak istiyor..ben ne zamandır eşime bir yerlere gidelim diyorum 2 günlüğüne de olsa ama eşimde tık yok..bugün de tlf açtı işte falanca yerde fiyatlar nasıl baksana die bende ikimiz için bir tatil düşünüyor sandım,ardından işte 1 aylık 45 günlük ev kiralama fiyatları ne kadar dedi..bende babamlar için mi bakayım dedim..bak işte dedi..yani hiçbir şeyi bizi düşünerek yapmıyor sürekli ailesini düşünüyor onlar için birşeyler yapmaya çalışıyor..sürekli aklı fikri onlarda,bir yerden gelirler gidelim,bişey olur aradınmı sordunmu..yani arkdşlar benmi abartıyorum sizin eşleriniz nasıl..bu arada 2 yıl olacak evleneli ve eşimin ailesiyle çok yakın oturuyoruz..tabiki ailesi görüşecek arayacak ama eşim gerçekten abartıyor gibime geliyor lütfen benmi yanlışım yorum yapın..sevgiler..

siz biryerlere gittiğinizde sizi arayıp sormuyorsa o zaman bir sorun var demektir..ailesini sevip kollayan biri sizide sevip kollar..ailesine sırtını çeviren ileride sizede sırtını çevirir...sevinin,mutlu olun aile olmayı seven bir eşiniz var..nasıl olduklarını sormak,merak etmek,ilgilenmek kötü değil,sorumluluk sahibi olduğunu gösterir..

bence aman aman abartılacak bir durum yok ortada..ailesi tabikide haber almak istiyordur..ki bende öyleym.sürekli ailem nerede geldilermi gittilermi bilmek isterim..onlar benim canlarım..olurmu.el gibi habersiz nesiz..

bence sende fazla takılıp kendine sorun etme..

Ailesi de eşini bu kadar arıyor mu ? Uyandın mı,işten geldin mi filan diye...

Böyle evhamlı bir aile ise çok zor.

başlığı okuyunca ne oluyoruz,takip ne iş dedim:1::1:
bende sürekli sevdiklerimden haberdar olmak isterim.bir yere gideceklerse çıkmadan ararım.yolda ararım,indiniz mi diye ararım,ararım da,ararım:34:

aynı ilgiyi sana da gösteriyorsa sorun etme canım kimi insanlar ailesine çok düşkün olur kafanda büyütme ama seni ihmal ediyorsa işte orda sorun var demektir bende olsam bozulurum:19:bu arada benimki de ailesine çok düşkündür annesi yaşıyorken herşeyden haberdar olmak isterdi hergün yanına giderdi eşin gibiydi yani:31:

açıkcası bende böyleyimdir aileme karşı ama eşimide asla ihmal etmem onun üstüne de titrerim
bunlar kişilik meselesi hayatım değiştiremezsin ya kabul ediceksin yada sürekli içten içe kendini yiyip bitireceksin
en önemlisi sana tavrı eğer senin üzerinede titriyorsa bi dediğini iki etmiyorsa bu şekilde yaşamaya alış
çünki eğer dile getirirsen sen hatalı olursun ve eşin hiç değişecek bi tipe benzemiyor
bazı huylar malesef değiştirilemiyor
eşim banada takılır aileme çok düşkün olduğumdan
bu huyumdan malesef vazgeçemiyorum bende

hayır ailesi eşimi hiç aramaz,zaten aramalarına gerek kalmıyor eşim hergün ailesini arıyor zaten..yani eşim onları merak ettiği kadar onlar eşimi merak etmiyor..

eşim beni ihmal etmez hakkını yiyemem bu konuda ama eşim ailesi ile yaşamıyor benimle yaşıyor artık ayrıca ailesinin hal hatırını soracak birşeye ihtiyaçları varmı diye soracak tabiki ama nereye gittiklerini ne zaman gittiklerini yada akşam kaçta döndüklerini paranoyak gibi sürekli bilmek istemesi de bana normal gelmiyor..

arkadaşlar benim eşim ailesine aşırı düşkün bir kişi ve bu durum beni zaman zaman zorluyor...sanki biz aile olmamışızda o halen anne babasının evinde yaşayan bir birey..demem o ki eşimin ailesi bir yere (gezmeye..vs) gitse arar gittinizmi diye,akşam olur acaba döndülermi diye tekrar arar...
yada k.pederim bir yere gitse tek olarak yine arar baba naptın gittinmi diye..kardeşi ve annesi içinde durum böyle...yani sürekli onlardan ama 7/24 onlardan haberdar olmak istiyor..bazen kendimi onun yanında eğreti gibi hissediyorum..şimdi k.pederlerim 1 aylığına yazlık kiralamak istiyor..ben ne zamandır eşime bir yerlere gidelim diyorum 2 günlüğüne de olsa ama eşimde tık yok..bugün de tlf açtı işte falanca yerde fiyatlar nasıl baksana die bende ikimiz için bir tatil düşünüyor sandım,ardından işte 1 aylık 45 günlük ev kiralama fiyatları ne kadar dedi..bende babamlar için mi bakayım dedim..bak işte dedi..yani hiçbir şeyi bizi düşünerek yapmıyor sürekli ailesini düşünüyor onlar için birşeyler yapmaya çalışıyor..sürekli aklı fikri onlarda,bir yerden gelirler gidelim,bişey olur aradınmı sordunmu..yani arkdşlar benmi abartıyorum sizin eşleriniz nasıl..bu arada 2 yıl olacak evleneli ve eşimin ailesiyle çok yakın oturuyoruz..tabiki ailesi görüşecek arayacak ama eşim gerçekten abartıyor gibime geliyor lütfen benmi yanlışım yorum yapın..sevgiler..

Sizi ihmal etmiyorsa ailesi ile ilgilenmesinde bir sakınca yok. Biraz abartıyorsunuz galiba.

Ben her öğlen annemi ararım, kardeşlerimi ararım, işleri var ise elimden geleni yaparım, biri bir yere gittiğinde yolda mutlaka ararım; eşim bu durumdan hiç rahatsız olmadı cünkü onunla da aynı şekilde ilgileniyorum. Hepsi benim ailem.

eşim beni ihmal etmez hakkını yiyemem bu konuda ama eşim ailesi ile yaşamıyor benimle yaşıyor artık ayrıca ailesinin hal hatırını soracak birşeye ihtiyaçları varmı diye soracak tabiki ama nereye gittiklerini ne zaman gittiklerini yada akşam kaçta döndüklerini paranoyak gibi sürekli bilmek istemesi de bana normal gelmiyor..

ben burda hafıf kıskanclık sezdım canım olabılr ınsan cok sevdıgı ınsanı kımseyle paylasmak ıstemez senı anlıyorum bende senın gıbıyım esımı kendı annesınden bıle kıskanıyorum kımı kımden kıskanıyorumusum ulen ben:))

Son düzenleme:

Benim eşimde öyle canım, ama sadece annesine çok düşkün. Babası umurunda olmaz:1: günde kaç sefer arar, hatta benden önce, annesini arar:1: Allah var banada düşkündür. Muhetemelen eşin onları kaybetmekten korkuyor, bu yüzden çok düşüyor üzerlerine sanırım. Her akşam işten gelirken annesini arar, marketten birşey istermisin diye sorar. Eve geldiğinde annesiyle sarmaş dolaş otururlar.:1: Ben hiç kıskanmam. Onun annesi nede olsa. Benim eşimin böyle davranmasının sebebi gerçi, trafik kazası geçirmiş, ölümlerden dönmüş. Rabbim korumuş. O zaman ailesinin onun sağlığı için nasıl çırpındığını görünce, ailesine, özellikle annesine aşırı düşkün olmuş:34: Öncesinde haşarı bir delikanlıymıştı.

Son düzenleme:
eşinin iyi bir psikologa terapiye gitmesi lazım. eşinde ailesini kaybetme korkusu var, bu yüzden bir yetişkin gibi mesafe koyamıyor. mesafeden kasıt sizinle bir aile kurduğunun bilincinde değil.

evli birinin ailesini bu kadar takip etmesi normal değilmiş. psikolog öyle söyledi.

bunda rahatsız olacak bır sey yok bana gore.bende annemı kardeslerımı muhakkak gunde bazen 2-3 defa ararım duruma gore.esımın babası da her aksam bızı arar.aıle onemlıdır.bunu kaybetmeden anlamak ve degerlerını bılmek cok onemlı.ne mutlu sıze kı esınız ne sızı ne aılesını ıhmal edıyor.

Son düzenleme:
bence eşin daha kendi ailesini kurduğunun bilincinde değil aile bağları tabiki herkes için önemlidir ama sabah akşam ailemle görişim onlarla sürekli program yapim, her yere herşeye birlikte gidelim bu sağlıklı bir davranış değil kadın için de erkek için de.. kendi kurduğun yeni ailenle özel vakit geçirmek, onunla yalnız program yapmak, onun ihtiyaç ve beklentilerini doğru anlamak ve karşılamak gerekir. ben gece gunduz ne kendi ailemle ne de eşimin ailesiyle görüşmek istemem hergun ne yediğimi ne giydiğimi nereye gideceğimi söylemek istemem ya da onlar ne yapmışlar adım adım bilmek istemem doğru ve sağlıklı olan da bu gibi geliyor. benim eşimde ailesine düşkün ben de öyleyim sıksık görüşüp haber alıyoruz birbirimizden ama yeterli ve dozunda oluyor bu. sonuçta bizimde ailelerimizden bağımsız ayrı bir dünyamız arkadaş ve iş cevremiz, komşularımız ve sosyal aktivitelerimiz var. bence sen eşinle birlikte yapabileceğin onun da hoşlandığı arkadaş çevresiyle sosyalleş ve eğlenceli başbaşa aktiviteler yapın zamanla doğru sıklıkla ailesini aramayı ve görüşmeyi öğrenecektir. seninle dolu dolu vakit geçirirse ailesine duyduğu özlem ve yalnızlık duygusu azalacaktır. yeni ailesini kabullenecektir. kolay gelsin..

ne güzel seni de ihmal etmiyomuş,daha ne:34:
eşinin iyi bir psikologa terapiye gitmesi lazım. eşinde ailesini kaybetme korkusu var, bu yüzden bir yetişkin gibi mesafe koyamıyor. mesafeden kasıt sizinle bir aile kurduğunun bilincinde değil.

evli birinin ailesini bu kadar takip etmesi normal değilmiş. psikolog öyle söyledi.
24 senedir kendi ailemi kurduğumun farkında değilmişim demekki:53:

Konu sahibesi biraz gereksizce evham yapmış.
Benim anladığım "her şeyi ailemle yapalım" diyen bir adam yok ortada.
Yola çıkanı bindin mi indin mi diye hepimiz ararız.
E ailelerimizin işlerine de koşmayacak mıyız?
Evlenince evlatlıktan istifa etmiyoruz ki.
Ben de eşim de ailelerimizle gün içinde konuşuruz, yapabileceklerimizi yaparız.
Evlenince çekirdek ailemiz oluyor evet ama bir de geniş aile mensubu oluyoruz iki taraf hep birlikte.

Bu konuda yorumlar,herkese göre değişiyor sanırım.
Ben meraklı ve evhamlı değilimdir,merak etmem.Bu sebeple aramayı ve aranmayı sevmem.
Tabii uzun yol veya seyahat hariç.
Yani annem misafirliğe veya alışverişe gitmişse,döndün mü diye aramam.

Eşim de öyledir.Bazen ilk kez gittiğim uzak bir yer olur,eşime yol filan sorarım.Sonra dönünce ararım.Geldim derim.
Eee der,neden aradın gibi..Aa olmaz beyime haber vermeden adım atmam derim,gıcık olur :)

sana da aynı şekilde davranıyorsa bunun neresinde sorun var ki anlamadım. bence hoş bir davranış düşünceli, aileye değer veren bir insan olduğunun ispatı yaptıkları

sana da aynı şekilde davranıyorsa bunun neresinde sorun var ki anlamadım. bence hoş bir davranış düşünceli, aileye değer veren bir insan olduğunun ispatı yaptıkları

bence konu sahibesi tatil olayına alınmış. ben 2 gün istedim kılını kıpırdatmadı ailesi istedi bir, bir buçuk aylık tatil ayarlıyor diye ki bence haklı.

Back