- 27 Nisan 2012
- 15.284
- 17.990
- 498
- Konu Sahibi peaceful16
-
çok kılı kırk yarıyorsunuzbende onu doverim o bana vurursa o zaman :) dayak yiyip oturmam.
evet valla lafimi sokusturucam illaki biraz sabirli olup sussam kesinlikle dedigin gibi olacak, kendiliginden haber verecek daha cok arayacak belki. herseyide rapor veremem sana ani karar verdik bulustuk sabahin koruydu sende zaten buyutulecek birsey yok, ayni seyleri soyleyip durma konuyu uzatmayalim dedi.
Bu arada hani cok sevgisiz duygusuz yaziyorum belki buraya ama, esim telefonda bunlari soylerken askim canim cicimli konusuyor.. benim sikayetim mesela sabah aramisim acmadi, mesajima cevap vermedi, 2-3 saat sonra aradi beni, o beni arasa mutlakaki ulasir...
Ama hesap sorar gibi sormak ilk etapta bu düşünceyi çağrıştırıyor.
Güzellikle sitem edin,baskı altında hissettiği sürece böyle davranması kaçınılmaz.
Aslında neyin ne olduğunun farkındasın. Ama bu sende takıntı galine geldiği için umursamıyorsun. Yorumlarında da pek ciddiye almıyorsun bişeyleri. "Aslında böyle yapsam bişeyleri düzelir" diyorsun arkasından kocam canm cicim aşkım der ama bana haber vermemiş yazıyorsun. Sanıyorum ki konuları açmanın sebebi de yalnız olman burada sohpet edince bi nebze kafan dağılıyor. Konuyla alakalı yorumları taktığından veya sorunların var diye değil. Tamamiylr yalnızlıktan yapıyorsun!
Ben seni yargılamıyorum sadece aşırı derecede yalnız kaldığından eşini takıntı haline getirmişsin diyorum. Ayrıca da sen bu kadar üzerine gitmezsen bu sefer eşin sen istemeden senin üzerine düşecek :) etkiye tepkidogrulari yaziyorum, telefonda askim canimli konustu , ama arkadasiyla gittigini haber vermedi mesela.
hayir konulari acmamin sebebi sizden destek almak, yorum almak. bazen bana gore cok hakli oldugum bir durum baska bayanlar tarafindan cok sacma karsilaniyor mesela. bunun icin..
evet surekli takip ediyosun napiyorum diye diyo. Ben bilerek umursamayarak yazmadigini aramadigini dusunuyorum. Aslinda aramak zorunda degil zaten, boyle yaptikca gorev haline geliyo.
Zor bir durum..
hic aramamam yazmamam lazim, kendimi tutamiyorum ya.. yani aramasamda onun aramasini bekliyorum ya o surectense kendim arayayim daha iyi diyorum sonunda...
Benim de eşim yurtdışına çıkıyor ve on gün olmadığı oluyor. Ben hiç aramadım 3 yıllık evliyim ha derseniz odaya geçip haber vermediği oldu mu İnan takip etmedim. Hatta yeri geldi o beni iş yerimden aradı ulaşamadım sana diye. Çok üzerine gitmeyin yurtdışında böyle kalıp dönmek bile omların dengesini bozuyor. Eşine güveniyorsan bunları takma. Sonuçta biz bayanlarında unuttuğu atladığı şeyler oluyordur.Merhaba,
esim is dolayisiyla seyahatte, gittigi yerle aramizda saat farki var, orada geceyken burda gunduz oluyor bu yuzden gunde 5-10 dk anca konusabiliyoruz cunku o calisiyor, odaya geldiginde veya is arasinda firsati olursa ariyor.
Dun aksam ben arkadaslarimla disaridaydim gece eve geldim, o zaman konustuk 2-3 dk , ise gitmesi gerekiyordu dediki odaya donunce konusuruz yani bana gore sabah oldugunda. Bu sabah uyandim aradim, cevap yok, mesaj yazdim askim napiyosun diye bekledim ama cevap gelmedi. belliki uyumus. Bende "haber vermek cok zor heralde odaya geldim veya yatiyorum ben demek. Saat farkini biliyosun tam ters, haber verebilirsin bende beklemem" yazdim.
Diger konularimi biliyorsunuz, fazla ilgi bekledigim ,usteledigim ve onu kontrol etmeye calistigim icin sorun yasiyoruz esim bunaliyor.. Hatta en son 1 hafta once bana bu huylarimi duzeltmem gerektigini yoksa bu evliligin eninde sonunda bitecegini ve onu kaybedebilecegimi soyledi.
Peki bu durum icin ne dusunuyorsunuz? Esim 10 gun kalacak gittigi yerde, yani sizce odaya gelince bir mesaj atmasi veya haber vermesi ne kadar zor olabilirki. Umursamazlik degil mi bu ? Ben olsam benden haber bekledigini arayacagimi bekledigini bildigim icin odaya geldim askim ama cok uykum var yatiyorum diye bir mesaj atardim yani... yine mi haksizim .
Uzaktayken iyice bir nasil davranmam gerektigini bilemiyorum... akil verin lutfen..
Ben seni yargılamıyorum sadece aşırı derecede yalnız kaldığından eşini takıntı haline getirmişsin diyorum. Ayrıca da sen bu kadar üzerine gitmezsen bu sefer eşin sen istemeden senin üzerine düşecek :) etkiye tepki
Kendini eşinin yerine koy mesela sen bu kadar aşırı ilgi alaka istemeseydin ve eşinde sana aynısını yapsaydı hoş olurmuydu
peaceful16 birine sürekli aramasını telkin edersen sıkarsın, eşin sıkılıyor bu durumdan, bu kişi illa eş olmak zorunda değil, bir yakınıma içimden gelipte telefon açtığımda sitem ederse bir anda telefonu kapatasım geliyor benimde.
Eşin diye uyuyorum, şimdi yemek yedim, birazdan tv seyredeceğim diye her anını telefonla sana raporlamak zorunda değil, bunu görev haline getirmesini isteme, bırak arama, adam içinden gelerek arar illa ki seni, evliyiz diye erkeklerle yapışık ikiz modunda olmak zorunda değiliz.
Senin gibi 1-2 yıllık evliyken eşimde iş sebebiyle şehirdışına çıkardı, biliyordum ki çalışıyor, ki acayip işkolik bir adamdır, zamanı olunca arardı konuşurdum.
Düşkünlükse bende eşime düşkünümdür, merak ederim, yollarda başına birşey gelir mi diye endişe ederim ama devamlı beni ara baskısı da yapmam.
Esim diye kendimde hak goruyorum kontrol ediyorum yani , cok yanlis oldugunu biliyorum, kolay degismiyor adim adim yapicam umarim. Aslinda bir adim attim degismek icin..
Bir arkadasim var burada kadin psikoloji egitimi aliyor 6.sinifta (ingiliz, onlarin sisteminde 10 senede tamamliyormussun) 40li yaslarda cocuguda var ve cok bilgili biri. iyi denk geldi bana.. onunla paylastim durumu ve bana adim adim gitmem gerektigini soyledi. birkac farkli yol izlemeyi onerdi ayni anda, birincisi hobi bulmak ama bu evde yapacagim bisey olmamaliymis, ikincisi kocami aramak istedigim zaman kendime yarim saat gecistirme hedefleri koymaliymisim, ve her yarim saatin sonunda tekrar bir yarim saat daha bu sekilde.. ucuncusu iliskideki guc dengesini cok farkli buldu kendi kontrolunude esine vermissin dedi, ozguven eksikliginden kaynaklaniyor dedi, bunun icinde once rol yaparak baslamak gerekiyormus yani esin aradigi zaman musait degilsen acmayarak, herseyi haber vermeyerek, kendine ait bir alan yaratarak vs, sonrasinda aliskanliga donuyormus falan. baya bir konustuk... beni takipte edecek.. kisacasi ucretsiz cok iyi bir psikologa gidiyorum artik :)
Bu güzel ve olumlu bir adım, umarım devam edersin, evliliğinizde tek sıkıntı bunlarsa üstesinden gelinebilecek bu kadar basit sorunlar için evliliğin yıpranıp bitmesinden yana olan biri değilim şahsen.
Bizim için basit ama senin için zor bununda farkındayım lakin istedikten sonra başarılamayacak birşey değil, ki evliliklerde herkes ayrı birer bireydir, mutlaka kendilerine özel alanları olmalı çiftlerin.
Eşin evde dahi olsa tek başına çıkıp bir yürüyüş yapabilmelisin veya eşin arkadaşlarıyla takılabilmeli.
Sizi yönlendiren kişinin tespitlerine de katılıyorum, sizde özgüven sorunu da var, çok içten söylüyorum umarım hepsini aşarsınız, eşinizde sizde kendinizi özgür hissedince evliliğinizde daha huzurlu ve dingin olacaktır.
Cok tesekkur ederim.. Evet en onemli sıkıntılarımız bunlar..
Benim icin cok zor cunku bu benim.. Umarim psikolog yardimiyla ve kendi istegimle asabilirim bunlari cunku gercekten hic degmeyen seylerden yipratiyoruz evliligi.. Belli bir sorunumuz bile yok.. Ama hergun bunlari yasadigimiz icin cok buyuk bir sorun haline geldi..
Adim adim hepsini yapacagim.. Psikolog once kendine alan olustur dedi, haftasonu bir gun disari cik, bi yere git, kendi basina esini zorlamadan.. Kendimi zorlamadikca bu psikolojiden cikamayacagimi soyledi birde , yani kolay gelirmis alistigim bu dongunun icinde olmak, sonucu mutsuz etse bile bu duruma alistigim icin daha rahat hissedermisim bunun icinden cikmak cok zormus. Kendimi zorlamam gerekiyormus ilk zamanlarda, sigarayi birakmak gibi dedi..
Insallah cok tesekkur ederim, bende oyle umuyorum... Buraya gelismeleri yine yazarim. - Yine cok tepki alabilirim tabiki ama bu benim yapim, ben kimseye giciklik olsun diye veya dalga gecmek icin yazmiyorum...
Evet kizlar onu demek istemiştim, tabi ki kadin da cikip gezecek eglenecek arkadaşlarıyla, kadin cikamaz diye bir şey yok, ama bu arkadaş fazla bencil sanki, diğer konularini bilmiyorum ama genelde yazan herkes de bu arkadaşı problemli görüyor, biraz değişime ihtiyacı var sanki :)Kadinsan ona gore davran ne demek :) kadin gece disari cikamaz mi? Bence siz kendinizi yanlis ifade ettiniz. Siz giderken iyi ama kocaniz cikmasin mi falan demek istediniz ve biz yanlis anladik diye dusundum. Umarim oyledir yani
Evet kizlar onu demek istemiştim, tabi ki kadin da cikip gezecek eglenecek arkadaşlarıyla, kadin cikamaz diye bir şey yok, ama bu arkadaş fazla bencil sanki, diğer konularini bilmiyorum ama genelde yazan herkes de bu arkadaşı problemli görüyor, biraz değişime ihtiyacı var sanki :)
Amacınızın bu olduğunu düşünmedim hiç, evliliğinde kendine ve eşine nefes alacak alan bırakmayan tanıdıklarımda olduğundan bu yapınız bana yabancı gelmiyor, evet belki sürekli eşiniz odaklı konular açıyorsunuz diye birçok insanı bunaltıyor bu durum, çünkü birçoğumuz için sorun bile sayılmayacak konular fakat sizi de anlamak zor değil, artık karakterin içine yerleşmiş davranışlardan bir anda vazgeçmek kolay değil, bugün fikir alıp yarın bambaşka insan oldum demen beklenemez.
Zaman, sabır ve çabayla düzelir umarım, genel olarak evliliğinizdeki davranışlarınızın yanlış olduğunu kabullenmiş olmanız bile birşeydir, bu sefer istikrarlı olun ve başa dönmeyin.
Basakmis. Kocasi akrep..Merak ettim akrep burcu musunuz
Ben de merak ettimAraniz nasil peace
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?