eşim "sana bakarım işten çık" diyemedi :'(

seninkide bi alemmiş kız :)))

aynen öyle cnm işte erkekler öküz kadın halinden hiç anlamazlar takma kafana onu boşver seveceğin bi iş bul eğer çalışacaksan allah yardımcın olsun cnm şu dinle ilgili yorumlar yapanlara da ayrı bi gıcık oluyorum yyaa

aslı astarı öbür tarafta görücez
bana göre işin içini açsak benım yazdıklarımında ötesinde derin mevzular
diyorum ya mahşer yerınde ney dogru ney yanlış görcez
sanmakı tesetturu uyguluyorum sanmakı dedıklerımı yapabılıyorum
ben kaçsamda gerçeklerin bu oldugunu düşünüyorum
yusuf ve züleyha aşkında bile züleyha hz.yusufa gitme diye sırtını gömleği olmasına ragmen tuttugu için suçlu sayılmış
asırlar geçti kurallar revizyon mu edildi sanki
ahzap suresınde bile geçiyo..soka çıkarken cilbabların üzerine alınması gerektiği...bu onların tanınmasına engel olur diye
düşün tanınmayacak şekilde yani..ne demek bu?
kuranda geçen ayete yorum yapcak mantık arıyacak halimiz yok
hakikati mahşer yerınde görücez.ama emın ol allah affetmezse ben uygulayamam tarafta olucam

Şimdi öncelikle evlenmeden önce söylenen şeylerin verilen sözlerin tutulması taraftarıyım. Her ne kadar bir kadının kendisine bakılması gerektiğini düşünmesini hoş bulmasam da dürüstçe ne istediğini evlenmeden önce belirtmiş. Çalışmak istemiyorum demiş. Kocası da bunu kabul etmiş. O zaman şimdi çark etmemeli ya da en azından alıp karşısına konuşmalı. Yani bence bir konuşun. Yeniden bu konu üzerinde ne düşünüyorsanız dökün eteğinizdeki taşları. Misal eşinin çalışmasını istemeyen erkeklerden de hazzetmem ama adam ne istediğini evlenmden önce belirttiyse bunu da bilerek evlendiyse hatun kişi sonra gelip buraya konu açınca ee diyesim gelir. E yani adam en azından yalan söylememiş, kandırmamış, şartlarını söylemiş kabul etmişsin.

Bir de işten ayrıldım dünya varmış diyen arkadaşlar, kimse şu dünyada keyfinden çalışmıyor. Hayatının sonuna kadar şu anki standardını karşılayacağız deseler eşim de ben de ayrılırız işten. Dünyayı gezeriz. Eşim çok sevdiği müziğine konsantre olur. İşiyle ilgili bir şey yapmak isterse de telefonlara uygulama yazar. Keza ben de öyle. Kim istemez evde blog yazayım, istediğim saatte kalkayım, akşam bir konser olduğunda sabah erkenden işe gitmem gerektiğini düşünmeyeyim diye. Çok gülüyorum böyle çalışmak zor, ayrıldım dünya varmış diyenlere. E herhalde zor. 65 yaşına kadar milletin ağız kokusunu çekiyorsun. En sevdiğin işi bile yapsan yetiştirmen gereken bir zaman olunca geriliyorsun. Oooof bu sabah da uyuyacağım gitmeyeceğim işe deme lüksün yok. Ama gene de ne babamın ne kocamın parasını yemek isterim. Loto falan tutturursam ancak :)

şu an ki yaşam standartları tek maaşla çok zor.evet bizler vaktinde tek maaşla geçindik.ama ne bir sinemamız,ne bir cafemiz vardı en fazla beraber yürüyüş yapar,çekirdek yerdik.çok nadiren de dışarıda yemek yerdik.gerekmedikçe giyim alışverişi bile yapamazdık.ama şu anda gençlere ve yeni evlilere bakıyorum da çoğu vakitleri dışarıda.en az haftada bir sinema,cafe gibi eğlence merkezlerindeler.değil yemek birer kahve bile çok para.giyim kuşam dersen o şekilde.
tek kişinin çalışmasıyla imkansız şeyler bunlar.çıkmam,gezmem deseniz bile eminim bir süre sonra sıkılacaksınız.zaman bizim zamanımız değil çünkü

hayat müşterektir.ama sadece dışarıda değil evde de.kadın çalışıyorsa erkek de evde işleri yapmalıdır

allah razı olsun canım sağolasın :)

ben olsam asla işi bırakmz biraz para biriktirirdm bastan beri çalışma taraftarıyım ama ne eşim ne ailem izin verdi şimdi hiç çalışamm biri kucamda biri karnmsbimde bes kuruşum yok borçlar var hamd olsn yinede esimede üzülüom cebinde haskıksz gezio biz ew aldk zorlndk şimdi çocuklarm olmasına ragmn kaynanm bakim dese hiç durmm çalışırm niemi daha ii geçinmk için istedimi almk için esime yardm etmk için esinizde belki çocukta yokkn bellki bir ew sahibi fln ilerde çocujlar büyüdnde masrf çogalck

"Bana bakar misin?" Nedir yahu? Hasta misin? Muhtac misin? Neden adami evlendigine pisman ettirecek taleplerde bulunuyorsun? Bu zamanda tek kisinin calismasi kolay mi?

Hersey esit olsun, dugunde takilan altinlar kadinin olsun, oy hakki, soz soyleme hakki herbiseyi olsun, ama o calismasin, evde otursun adam ona baksin..

Cok sacma. Adamin sizin calismanizdan yana oldugu basindan belliymis. Ha siz de calismak istemiyorum dediginizde o da su bitsin bu bitsin calismazsin diyerek sizi oyalamis. Kizmakta haklisiniz. Kandirilmissiniz

Senin canın sıkkın bayağı, belki eşininde sorunlu bi günüdür dir düşündüm ama hiç destek görmedim demişsin. Senin yerinde olsm eşime sitem etmem. Akşam geldiğinde derdimi anlatr. Bi planım varsa onu söylerim. İş arıcam çalışmaya devm edicem gibi yada çalışmak istemiyorm derim. Sana bakmayıp napıcak be saçma bi düşünce...

Çalışmayan milyon kadın var sokaktamı kalıyolr:))) sıkma canını sen. Birbirinize çıkışmayın tatlı tatlı konuşun. Anlaşın.

Ben hiç çalışmadım ama ne yalan söylim özenirim çalışan kadına dr. Tut temizlikcisine kadar. Bekarken ailem bırakmadı ihtiyacımız yoktu, evlendim eşim izin veriyo ama iki bebeğim var bırakamm. Yada eşim bırakmıyacağımı bildiği için olumlu bakıyo bilemiyorum

''evinde otur ne çalışması ne gerek var '' dese eşim ben daha çok sinirlenirdim galiba.
eşiniz siz işi bırakınca zorlanacağını biliyordur.2 maaşın çok rahatlığı var.erkekler de farkında bu durumun.
çalışmak istemiyorsanız bence çıkın niye bakar mısın bakmaz mısın diye soruyosunuz.adam evden atcak değil ya.

ha bu arada evde oturmak istediğinize emin misiniz?evdeyken daha çok yorulduğumu düşünüyorum.şurası pis şurasını da temizliyim vs.evde rahat yok bence:)

Noktadı virgülüne aynı düşünüyorum. Ki bu konuda aynı şeyleri yaşamışız.

KİB...Konu dışı/dini mesaj.

Çalışmaktan şikayet edenleri anlayamıyorum, kimse kusura bakmasın.

Erkekler de eve bakmak zorunda falan değil.

Biz etten kemikten yaratıldık da onlar çelikten mi yaratıldı?

Biraz empati!

Burada eşim çalışmıyor diyenlere hemen boşan adam olmaz ondan yazıveriyoruz.

Her şeyde eşitlik aramakta üstümüze yok, iş çalışmaya gelince, e ben kadınım.

Ne ilgisi var?

Çalışın, muhtaç olmayın, dik durun!

ben üniv. mezunuyum eşim çalışmamı hiç bi zaman istemedi hiç bi zaman da maddi olarak beni mağdur etmedi sağolsun ama ev hayatı da insanı köreltiyor bi süre sonra sıkıyor çalışmaya alışkın birisin bu bi süre sonra seni sıkabilir.
bu bi yana ben 3.5 senedir çocuk sahibi olmayan ve tedavi sürecini başlayacak biri olarak yaklaşıcam konuna sen de çikolata kisti hastasısın sanırım daha önce yazıştık seninle tedavi zamanı stres yükünün az olması gerekiyor stres tedavi sürecini olumsuz etkiliyormuş bunu dr lar aynen bu şekilde söylüyor.istersen hem tedaviye rahat gidip gelmek hem de evinde stressiz bi süreç geçirmek istiyorsan eşinle de konuşup işten çık olmadı daha sonra farklı işlerde şansını denersin eşinle de bu şekilde konuş seni anlayacaktır mesajla bazı şeyler farklı oluyor yanlış anlaşılıyor akşam sakin sakin konuşun.....unutma stres sana yasak rahat ol biraz

yorumlari tamamen okumadim ama calisip ayaklarinin ustunde durmak mecbur olmak yada olmamak baska sey esinizin bu tavri bambaska bisey.
kadin tabiki calissin ayaklarinin ustunde dursun. eslerimizde insan yetiremiyolarsa destek olalim ama benim esim bana ben isten cikicam dedigimde bu tavri sergiliyosa orda durucaksin.
burdaki sorun calismak calismamak bakilmak degil o sirada verdigi tepki. karisi orda mutsuz ya tamam hayatim cik desin eve geldiginde ciktin ama baska is bakariz uzulme tavriyla bi konusma yapabilir. cift maas daha rahat elbette ama burdaki mevzu paradan cok farkli bence.
benim esim simdi bana gelip deseki erkek haliyle isyerinde boyle boyle oldu canim skkin cik dememek icin hic bir sebebim olamaz.

Bazı kadınlar cidden evde oturup yemeğin, işin gücün tamamını yapmayı hakediyormuş onu gördüm ben sonunda. 30 yıllık feministim (evet doğduğumdan beri) pankartlar açıp erkek hakları için sokağa dökülücem nerdeyse. Erkek bütün geçimi sağlayacak kadar çalışıp kazanmak zorundadır diye düşünen kadınlar varsa, yemek yapmak kadının eline yakışır, erkek halimle ev işi mi yapıcam diyen erkek olur tabi. Evde işleri kim yarı yarıya bölüşüyor ki denmiş. Bunun çaresi kadının çalışmaması değil erkeklerin daha da bilinçlendirilmesi. Ama o bilinçli erkekleri kim yetiştirecek ki? Erkek evi geçindirmek zorunda diyen kadınlar mı? Yok cidden bizden bir 100 yıl daha bi şey olmaz.

Öncelikle bu konuyu din konusuna nasıl getirebildiniz yahu?
Yasak din hakkında konuşmak üstelik. Ama şunu söyleyim bahsettiğiniz sureye baktım. Dediğiniz gibi bir şey yazmıyor. Yanlış anlamışsınız bence siz.
Konu sahibesi hanım; eşinizin lafında kırılacak bir şey yok bence. Siz fazla duygusal davranıyorsunuz. Biraz mantık çerçevesinden bakarsanız çalışmanız gerektiğini ve bakılmanızın hoş olmayacağını anlarsınız.

Dinen olaya bakılırsa dediğiniz gibi çoğu şeyi yerine getiremeyebiliyoruz evet. Yalnız dinimizde kadın çalışmak zorunda değildir ama çalışmasına da engel yoktur.
Kadın erkek bir birey olduğumuza göre ayaklarımızin üzerinde durmamız gerek. Artık devir o kadar değişti ki çalışan kadın bile aldatıliyorsa, çalışmayıp aldatılan ne yapsın. Maddi durum yok e baba evine geri mi dönsün. O yüzden kendi ayaklarımizin üzerinde durmalıyiz. E ne demişler beni ayakta tutan sağ ve sol ayağım

Konu sahibi arkadas belki sende o an bunaldın ve işten çıkmayi çare olarak gördün ama bence yüz yüze konuşmalısin bunu esinle, mesajla birbirimizin tam olarak ne düşündüğümüz anlayamayabiliyoruz.

Bu konu bile din konusuna bağlanmış ya hayret birşey

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek kurus borcumuz yok ve konu sahibi gibi esimle aynı anda ise gidip geliyoruz ona ozel sofralar falan hazırlamıyorum ama asla çalışmamayı düşünmem. Borcum yok ama daha cok parası olsun güvencesi olsun kim istemez. Ki tüp bebek cok pahalı bise onu da geçtim bebekte başlı basına masraf bence her kadın çalışmalı.

Biz kadınlar kulübünün geneli olarak kendimizi mucize gibi tanımlayıp, erkekleri köle gibi gördüğümüz için ilerde süper kaynanalar olarak tekrar gün yüzüne çıkıyoruz işte. Ben kadın bebeğini emzirmek zorunda da değil yazanı da gördüm. Sanırım değerimin farkında değilim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…