eşim "sana bakarım işten çık" diyemedi :'(

hatibulut

canım oğlum :)
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2011
7.770
1.539
448
41
devamlı buraya yazarak aslında içimi döküyorum ama bekar olanlarada fikir verme amaçlı yazıyorum..evliyim ve özel bi şirkette çalışıyorum.eşimle tanıştığımda çalışmak istemediğimi söyledim.oda eşya borcumuz bitsin zorlanmayalım çıkarsın demişti.bende hak verip çalıştım.aradan bi süre geçti borç bitti işyerim özel olduğu için elli tane patron var başımda ve bıktım insanlarla uğraşmaktan.eşime iki senede 2-3 kere çıkmak istiyorum dediğimi hatırlıyorum.oda bana bekle şu tüp bebeği yapalım sonra çıkarsın diyordu.tabiki borcun sonu gelmiyordu...neyse şükürki hiç borcum yok şu an.önümüzdeki ay yine tüp bebek yaptıracağz.ama bugün işyerimdekilerle çok felaket tartıştım hatta kavga ettim.çok fazla eziliyorum haksızlığa uğruyorum.eşime hemen mesaj attım."aşkım bugün işten çıksam bana bakar mısın?" dedim.ne oldu kim ne yaptı dedi.aşkım cevap ver bugün istifa etsem bana bakabilirmisin yazdım.oranın maaşı iyi öyle bi iş bulamazsın yazdı.3.kez sorduğumda ise başka iş bakarız sana yazdı.bende sağol cevabımı aldım yazdım ve bir daha mesaj atmadım..tabi elli tane mesaj geldi ondan.ve mesajlarında hep şunu yazmış herşeyde ben haksızım ben ne dedimde küstün şimdi.hattımıda kırıyorum telefonuda..gir çık işten evinde otur.....
gerçekten o kadar üzgünüm ki eşimi seviyorum.iyi anlaşıyoruz.o zor durumda kalmasın diye elimden geleni yapıyorum elime geçen parayı sırf borca yatırıyorum ne üstüme alıyorum ne yiyorum.borcumuzda yok.tüp bebeğide devlette yaptırırdık dedim.onun maaşı kiraya faturaya yemeğe hayli hayli yeterdi..ama ondan "ben sana bakarım" kelimesi çıkmadı...annem bekarken bize zar zor bakardı.bi yere girip çalıştğmzda birinin bişey dediğini duysa çık hemen ben kızımı millete ezdirmek için büyütmedim derdi..meğer koca öyle öyle olmuyormuş..çok üzüldüm gerçekten

neden çalışmak istemiyorsunuz

valla sizi doldurmak gibi olmasin ama nasil bi esiniz var anlamadim karisini ezdire ezdire calistiriyor cik isten bakarim sana diyemiyo ustelik borcunuzda kalmamis bastanda belirtmissin calismam diye cok tuhaf bi durum allah yardimcin olsun ama ben olsam iyi bi konusur tartisirdim bu konuyu onunla hem suclu hemde gucluyu oynuyo birde pes pes pes

GALAXY S NOTE tarafindan gonderildi

bende üzüldüm şimdi
önce bir akşam konuşun yüzyüze
eşinin bunu söylemesi lazımdı
ama acaba senin bilmediğin başka borçlar filan varmı

bence sizin çalışmanızı istemesi sizi düşündüğü içindir.
sigortanızın olmasını ileride emekli olabilmenizi falan düşünüyordur.
Allah korusun eşinizle boşandınız mesela?

Eşimin maddi durumu bana kat be kat bakacak kadar,ama bana çalışma dese ona çok kızarım...Çalışmayı sevin,emek verip kazanmak çok güzel.İşinizi değiştirin bence.Eşinize de hak verdim tek başına yettirebilseydi gani gani,o zaman sizi çalıştırmazdı sanırım.Ona da yüklenmeyin.

"Bana bakar mısın" çok itici bir cümle olmuş bence."Bakmak" "bakılmak" nedir Allah aşkına. Siz sorunu acık acık konuşmak yerine tek kelime ile anlatmaya calısmışsınız.

Annenizin söylediği duygusal birşey, benim annem olsa "kendini ezdirecek kadar özgüven aşılayamadıysam istifa et" derdi.

bu erkeklerin geneli böyle canım boşver hiç üzülmeye değmez....ben üniv mezunuyum hem okudum hem özelde çalıştım özellerin ne kadar berbat bir yer olduğunu çok iyi biliyorum evlendikten sonra bıraktım gurbette geldiğimiz için kayınbabam ve eşim sürekli alttan alttan baskı yaptılar bana çalışayım diye kpssye çalıştım bir ara sonra boyun ve bel fıtığım çıktı çalışamaz oldum kayınbabam her konuşma da laf vurur eşimde ağzını açıp beni savunmazhastasın canın sağolsun ben sana bakarım diyemedi bu zamana kadar tüp bebek sorunu bizde de var şuan aşılama yaptırdım 7.günüm eğer tutmazsa tğp bebek yolu gözüküyorrabbim bana da sana da tüm isteyenlere de hayırlı evlatlar versin canım üzülme Allah büyük birgün bizler de anne olacağız inşallahiş konusuna gelince keşke eşine öyle mesaj atacağına istifa ettim haberin olsun beni geçi,ndirmek senin görevin yazsaydın neyse olan olmuş bir kere ben inat ettim oturuyorum evde insan da çalışma hevesi bırakmıyorlarki eşim bazen hala uğraşır seni şuraya yazdırayım diye sanki çocuk var karşısında ilk başta susuyordum ama artık susmuyorumsende artık kendini yıpratma canım çalışmak istemiyorsan çalışma eşlerimizi ailemiz gibi olmuyor malesef....rabbim yardımcın olsun canım

Yemeye,içmeye,giyinmeye devam ettiğimiz sürece borç bitmez.İnsanın olduğu her yerde sorun var.Elinizde böyle bir imkan varken neden tepiyorsunuz? En basiti ha deyince kuaföre bile gidemezsiniz.Ya da bir sağlık sorunu ortaya çıkabilir.Kimse kimseye bakmak zorunda değil.Sağlığınız yerinde,eliniz ayağınız tutuyor.Evde oturmak neden?

Son düzenleme:
Erkek evde oturan birini istese çalışmayan bir bayanla evlenir. Eşitlik diye bir taraflarımızı yırtıyoruz. Ama iş çalışmamaya gelince aaaaaaaa bana bakmıyorrr diyoruz. Eşiniz size dese ki ben işten çıksam bana bakar mısın ? Ne yaparız hadi mertliğe leke sürdürtmemek adına tamam dedik. En fazla 1 ay. Sonra vura vura kafasına adamı bezdiririz değil mi ? Zaten tee nişanlıyken demiş adam rengini belli etmiş. Eğer işten çıkmanızı istese, ben evlenince çalışmanı istemiyorum derdi. Ki adam köprüyü geçme zamanlarında bile çalışmanızdan yanaymış. Güçlü kadınlar her zaman daha çekicidir. Ha haksızsınız demiyorum, eşinizde ayrı odunmuş hadi yağmıyosan gürle be adam ! Ama siz şuan o işten çıkmayı o kadar istemişsiniz ki kavga etseniz de bu inandırıcı olmayacaktır. Çıkmak - çıkarılmak için yapmış gibi anlaşılabilirsiniz. Benim eşimde başlarda çıkmamı istiyordu, özel sektörde değil benimkisi kamu. Ama şimdi zorluğu gördü, geçinmenin o kadar da kolay bişey olmadığını gördü ve bana ısrar etmiyor çıkayım diye. Hatta bazen benim maaşıma kaldığımız aylar oluyor. E bu adam nasıl desin ki bana çık çalışma diye ? Evliliklerin yüzde 90'ı maddi sıkıntılardan sonlanıyor. Şahsen işinizi bırakmamanızdan yanayım.

tatlım demekki eşin eve kendi bakabileceğine güvenmiyor..
belkide yetiştiremem diye korkuyor olamazmı..
hemen kçtüsünü düşünme bence..
oturun akşam güzelce konuşun...

Günümüzde artik kadin erkek birlikte calismayinca gecinilmesi cok zor oluyor. Simdi borcunuz yokmus ama gelecegin garantisi yok ki, belki siz isten ciksaniz yine bir borcun altina girilecek bir sekilde ve problemler baslayacak. Ki iki kisi calisip biriktirdigi zaman borcunuz olmasa bile yatirim yapma imkaniniz olur ilerisi icin, geleceginiz icin.

Diger konu icin de, esiniz bir hayli anlayissiz davranmis. Ama belki bunun sebebi sizin isten cikmak istemeniz onun da istememesi. Ben esimin arkamda durmasini isterdim. Sevmedigim bir yerde calismami istememesi gerekir. Destek olmasi gerekir. Ama sizin de ona destek olarak, bana bakar misin yerine, buradan ciksam, belki daha düsük bir maasla bile olsa baska bir is bulsam ama huzurlu olsam? ne dersin, derdim.

Hatta ben ona sormaz cikardim bile herhalde, biraz fevriyim haksizliga ugradim mi biter.

Bence esinizle konusun, kirildiginizi söyleyin. Cidden "ordaki parayi baska yerde bulamazsin" mantigi hos degil. Mutlu degilsiniz sonucta, eziliyorum diyorsunuz. Ama siz de orta yolu bulmaya calisin, daha düsük maasli da olsa baska bir yere gecmeye calisin.

bazı konularda size katılıyorum ama kamu ve özel sektör çok farklı kamu da çalışsaydı arkadaş bende asla bırakma derdim ama özel sektör ve işinden memnun olmadığını söylemiş elbette her özel sektör kötü demiyorum ama gerçekten çok kötü olan yerlerde yok değil....

Esinizle bastan konusmussunuz ben calismak istemiyorum diye belirtmissiniz ama belliki eşiniz bunu istemiyor.
Ben olsam sizin yerinizde o isyerinde duramayacak durumda olsam, başka iş arar bulur orda çalışırım.
Benim halimi, derdimi anlamayan ve bana açıkça seninde calışman gerek, ben böyle düşünüyorum diyemeyen eşimin eline bakmazdım.
Kolaylıklar dilerim.

Tabiki öyle anlayabiliyorum bende yıllarda özelde çalıştım. Ama ben işi bırakmamasından yanayım. Başka bir iş bulup çalışsın, yoksa bu adamla çok problem yaşarlar.

allah razı olsun gerçekten çok zor dayanıyorum

ağustos 2013 işten ayrıldım zaten süreci biliyordu her canım sıkıldığında dert yanardım ama sürekli çekme kahırlarını derdi ben o kadar emeğim var olmaz derdim en sonunda emeğimi alarak ayrıldım ama son hafta işler çok karıştı sürekli beni telkin ederdi neyse beni ardılar konuştular işte n çıkarıldığımı haber verdiler bende biraz sakinleştikten sonra eşime mesaj attım buraya kadarmış buradan bitti kismetimiz şimdi ne yapsak ki dedim ki?

kuru emek yeriz yine geçiniriz sen kafanı takma dedi o an zaten ben her şeyi unuttum hayata daha güzel baktım. eve geldim düşünme biraz dinlen gez toz dedi tamam dedim ama 45 gün sonra başka işe girdim halada ordayım .

çünkü evde oturmaya alışık değilim insanın kendi parasını kazanması gibi güzel bir şey olamaz. 45 gün boyunca param vardı ama azaldığı zaman utanırdım istemeye garip gelirdi alışkın değilim çünkü sürekli kendi paramı harcamışım ısrar para verirdi bana.

bende dalgasına '' koca parası yemekte ne güzelmiş'' çıtır çıtır diyor dum

bende üzüldüm şimdi
önce bir akşam konuşun yüzyüze
eşinin bunu söylemesi lazımdı
ama acaba senin bilmediğin başka borçlar filan varmı

yok canım herşeyini bilirim başka borcu falanda yok

bence sizin çalışmanızı istemesi sizi düşündüğü içindir.
sigortanızın olmasını ileride emekli olabilmenizi falan düşünüyordur.
Allah korusun eşinizle boşandınız mesela?

çocuk olunca çıkacağımı biliyor zaten hani nasip olursa hamileliğin sonlarına doğru zaten çıkacaktım.emeklilikle alakasıda yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…