Eşim mi benmi mantıkli düşünüyoruz

Benim bir evim var demişsiniz. Eşinizle beraber almadınız yani,ailenizden size miras mı kaldı?
Ve seneye yüklü meblağ para nereden kimden ne vesileyle gelecek?
Ben soracaktım tamda şimdi. Ev evlilikten once mi edinildi tamamen sizin mi? Eğer cevap evet ise içime kurt düşerdi benim. Heleki 1 sene sonra toplu para gelmesi, araba alınması gibi durumlar olucaksa...

O evi evlenmeden mi aldiniz? Evlenmeden onceyse esinizin dedigini yapmayin. 😬
Hatta evlendikten sonra alindiysa da o evde gonlunuz varsa satmayin.. Dag basi olan yerler milyonluk yerlere donusebiliyor birkac yil icinde.

Araba alinca sorun cozuluyorsa bence 1 seneligine yol cekmeye deger. Insanin yasadigi ev onemli.. Bazi insanlar icin evin konumu, merkezi olmasi vs. onemli olabilir ama benim icin evimin ferah ve guzel olmasi daha onemli. Icime sinmeyen bir evde temizlik yapmak bile icimden gelmez benim. 🙄
Evlendikten sonra eşimle aldık.
Evet evimi seviyorum

Valla
Kızlar bişi sorucam.

Şimdi benim bı evim var eskiden köymuş sonradan şehire dahil edilen çok lüks siteler yapılan bı yer .

Evler gerçek çok güzel ama .
Hep tarla sahiplerine pay verildiği için böyle köy ortamı var hep bahçede uzananalar dedikodular kavgalar .

Birde ulaşım çok sıkıntı
Çok tenha bir yer
Pazar
Market uzak araba şart yani ve bizde araba yok.

Şehir merkezinde güzel evler var eşim diyor evi satalım.Bizim sattigimiz para ile hem ev alabiliriz hem araba hemde borcumuzu kapatabiliriz.

Ama bu kadar ince işçiliği olan şık modern bir eve birdaha denk gelirmiy bilemem.

Sizce mantıklı olan ne.

Normalde merkezde evler daha pahalı olur tezat lik var diye düşünebilirsiniz diye yazıyorum evler çok geniş ferah mis gibi

Sizce mantıklı olan ne

Kızım var araba olmayasi zorluyor bizi.
Ama suda var
Bu sene değil ama senye inşallah araba almış olucaz ozamn fiyatlar ne olur bilmiyorum ama seneye elimize yüklü para gelecek.

Bir taraftan Diyorum sabret seneye araba al sorun bitti eşimde satalim diyor başka bişi demiyor
Valla eşinizle sizin tam olarak nasıl rahat ettiğinizle, işinize gidip gelmenin kolaylığı ve konforla alakalı. Demek istediğim benim için uzak olsun hiç önemli değil gürültü olmasın. Huzur isterim ben evimde. Sessiz sakin doğayla iç içe :D 3 yıldırda bununla uğraşmışlığım var :D Ben yaparım ama siz ulaşım ve şehir merkezinde olmam çok önemli işi gidip glemek çok zor olur derseniz o ayrı. Bana göre köy mantıklı dedikodu en elit yerde bile var ya ondan kurtuluş yok. Müstakili bu yönden seviyorum kimse bana karışamaz edemez ağaçlarla kapatıyorum bahçemi oh mis :)

Ya hayır tabi miras falan değil bı aldik.
Ek iş yapıyoruz
Miras değilse benim bir evim var dememelisiniz,bizim bir evimiz var demelisiniz. İlk önce o kısmı sordum. Ona göre cevap verecektim çünkü önemli bir detay.

Mantıklı olanı değil de ulaşımı yapan kişiyi düşünerek çözüm üretmelisiniz. Okula giden çocuk varsa,okula neresi yakın ,işe gidenlerin işine neresi yakın vs.

Valla

Valla eşinizle sizin tam olarak nasıl rahat ettiğinizle, işinize gidip gelmenin kolaylığı ve konforla alakalı. Demek istediğim benim için uzak olsun hiç önemli değil gürültü olmasın. Huzur isterim ben evimde. Sessiz sakin doğayla iç içe :KK70: 3 yıldırda bununla uğraşmışlığım var :KK70: Ben yaparım ama siz ulaşım ve şehir merkezinde olmam çok önemli işi gidip glemek çok zor olur derseniz o ayrı. Bana göre köy mantıklı dedikodu en elit yerde bile var ya ondan kurtuluş yok. Müstakili bu yönden seviyorum kimse bana karışamaz edemez ağaçlarla kapatıyorum bahçemi oh mis :)
Ev tamda tenha sessiz doğa ile iç içe.

Eşimde aslında evi seviyor böyle bir ev alamya siyor ama araba sevdası yiyip bitiriyor onu.

Arabayı satali 1 yıl oldu sisini sıksa 1 yıl sonra yine alabiliriz

Şu an o güzel eve yakın iyi okullar var mı?
Acil hastaneye gitmeniz gerekse ordan taşıt bulabiliyor musunuz
İşinize gitmek sıkıntıli mi
Bunlarla ilgili sıkıntı yaşamıyorsaniz evinizi satmamayi düşünebilirsiniz
Ama bunlarla ilgili sıkıntı varsa ki arabasiz market alışverişi de zor ben bir yıl bekleyecegime merkeze tasinirdim

Miras değilse nasıl benim bir evim var dememelisiniz,bizim bir evimiz var demelisiniz. İlk önce o kısmı sordum. Ona göre cevap verecektim çünkü önemli bir detay.

Mantıklı olanı değil de ulaşımı yapan kişiyi düşünerek çözüm üretmelisiniz. Okula giden çocuk varsa,okula neresi yakın ,işe gidenlerin işine neresi yakın vs.
Haklısınz yanlış ifade etmisim

Kızlar bişi sorucam.

Şimdi benim bı evim var eskiden köymuş sonradan şehire dahil edilen çok lüks siteler yapılan bı yer .

Hep tarla sahiplerine pay verildiği için böyle köy ortamı var hep bahçede uzananalar dedikodular kavgalar .

Birde ulaşım çok sıkıntı
Çok tenha bir yer
Pazar

Şehir merkezinde güzel evler var eşim diyor evi satalım.Bizim sattigimiz para ile hem ev alabiliriz hem araba hemde borcumuzu kapatabiliriz.

Ama bu kadar ince işçiliği olan şık modern bir eve birdaha denk gelirmiy bilemem.

Sizce mantıklı olan ne.

Normalde merkezde evler daha pahalı olur tezat lik var diye düşünebilirsiniz diye yazıyorum evler çok geniş ferah mis gibi

Sizce mantıklı olan ne

Ama suda var
Bu sene değil ama senye inşallah araba almış olucaz ozamn fiyatlar ne olur bilmiyorum ama seneye elimize yüklü para gelecek.

Bir taraftan Diyorum sabret seneye araba al sorun bitti eşimde satalim diyor başka bişi demiyor

Mevcut evi satmak en mantıklısı. İnsanlar sırf çocukları için bile okula başlayınca onları düşünüp ev taşıyor. Ben sizin neden şuanki evde ısrarcı olduğunu anlamadım, zaten üç kişisiniz, evin genişliği sizi çokta etkilemez. Her şeyden önce sırf çocuğunuz için bile ev değiştirseniz ona avantajlı olur.

Ben soracaktım tamda şimdi. Ev evlilikten once mi edinildi tamamen sizin mi? Eğer cevap evet ise içime kurt düşerdi benim. Heleki 1 sene sonra toplu para gelmesi, araba alınması gibi durumlar olucaksa...
Aynen,belki adam evi sattıracak paranın üstüne yatacak vs. Tanımam etmem adamı ne bileyim her ihtimali düşünürüm yani.

Kızlar bişi sorucam.

Birde ulaşım çok sıkıntı
Çok tenha bir yer
Pazar

Sizce mantıklı olan ne.

Sizce mantıklı olan ne

Ama suda var

Şehri söylerseniz daha net anlaşılır. Mesela Bursa Batıya doğru genişleyen bir şehir, gidip şehrin en batısında metronun henüz gelmediği eskiden tarlalık olan çok uzak bir bölgeden ucuza site içi ev alabilirsiniz ve bu ev yine de en merkezdeki evlerden daha pahalı olur. Ama bu tarz evler merkezden ev almak için satılmaz çünkü yatırımlıktır, zamanla değerleneceğini batıya doğru mutlaka altyapının gelişeceğini bilir herkes.

Evinizi seviyorsanız, muhit sizi çok rahatsız etmiyorsa ben olsam kredi çeker araba alırdım şu an. Toplu para geçince de krediyi kapatırdım. Biraz faiz ödemek çok koymaz diye düşünüyorum. En azından huzurunuzdan önemli değil biraz faiz .

Şehri söylerseniz daha net anlaşılır. Mesela Bursa Batıya doğru genişleyen bir şehir, gidip şehrin en batısında metronun henüz gelmediği eskiden tarlalık olan çok uzak bir bölgeden ucuza site içi ev alabilirsiniz ve bu ev yine de en merkezdeki evlerden daha pahalı olur. Ama bu tarz evler merkezden ev almak için satılmaz çünkü yatırımlıktır, zamanla değerleneceğini batıya doğru mutlaka altyapının gelişeceğini bilir herkes.
Buraya da metro flgelecek yani proje so çok güzel çevremiz hep iş hanı olucak ilerde tabi

İleride değerlenebilecek bir evse satmam. Hem içinize de sinen bir evmiş.

Hele eşiniz evi satıp araba almayı düşünüyorsa hiç satmayın derim.

Bir müddet uzaklığı idare edebilirsiniz. Eşiniz kredi ile araba alabilir. Ya da bir süreliğine kiraya verip sizi zorlamayacak kiralık bir eve geçebilirsiniz.

Satmaktansa kiraya verin. İleride ekonominin ne olacağı belli olmaz. Eşiniz acele ediyor. Bir de ev sizin bekarlık döneminde aldığınız bir ev mi? Eğer öyleyse satmayın.

Tercihe kalmış ise durumlar elit bir yerde daha orta halli bir evde oturmayı isterim.
Ne kadar güzel olursa olsun ev, dışarı çıktığımızda çocuğun oyunundan okuluna her şey farkeder.
Ki kirada bile öyle tercih ettik. Tutarken uzak ama sıfır daireler varken eski ama iyi semti tercih ettim.

İleride değerlenebilecek bir evse satmam. Hem içinize de sinen bir evmiş.

Hele eşiniz evi satıp araba almayı düşünüyorsa hiç satmayın derim.

Bir müddet uzaklığı idare edebilirsiniz. Eşiniz kredi ile araba alabilir. Ya da bir süreliğine kiraya verip sizi zorlamayacak kiralık bir eve geçebilirsiniz.
Satmak istememin en büyük swbebi bu aalinda eşim wvi satip araba alıp ev almak istemiyebilir.o derece araba diye yesi kendini

Haklısınz yanlış ifade etmisim
Ben şöyle anlatayım. Çok sevdiğimiz bir evimiz var oturuyoruz işte. Oğlum okula başlamadan önce okulların olduğu semtten çok ev aradım. Niyetim müstakil bahçeli bir evdi. İki arabadan tek arabaya düşecektik,şu anki evimizi satıp yeni eve geçecektik ,ya da kiraya verip kiraya geçecektik olmadı. Ev beğenemedik,bulamadık. Bulsam asla düşünmezdim. Oturduğumuz ev 1,5 milyon anca ediyor,satmak istemem,satsam o paraya bir daha asla ev bulamam. Beğendiğim evler 10 milyon civarı. Kiralık eve 15bin verebilirim aylık,ama istediğim evi bulamadım tabi o ayrı konu. Yani ayda 15 bini vermek gözüme gelmemişti,evim nasıl olsa daha da değerlenecek. Belki annemin evini de satarız ileride hep beraber daha büyük eve geçeriz diye düşündüm.

Yani demem o ki,okula işe yakın ev bulursanız hiç düşünmeyin kiraya çıkın. Evinizi satmayın,ödeyeceğiniz kira her türlü ev parasından daha uyguna gelecektir. Ve eviniz de değerlenmeye devam etsin.

Ev tamda tenha sessiz doğa ile iç içe.

Eşimde aslında evi seviyor böyle bir ev alamya siyor ama araba sevdası yiyip bitiriyor onu.

Arabayı satali 1 yıl oldu sisini sıksa 1 yıl sonra yine alabiliriz
Araba gerçekten er geç alınır. Ama ev hepsinden imkansız gibi bir şey. Bu sayfada da çok pişman olan oldu adamın 250, 400 bini var ama yine alamıyor. Her biriktirdiğinde üstüne 100 bin ekliyorlar :D Sen kovaladıkça ev kaçıyor. Ben arsa arayışındayken 3 ayımı almıştı ilk araştırmamda 180 200 bine 400 m2 lik arsalar alınıyordu sonra zamlar hızla artınca anneme '' ya ne kadar çıkarabilecekler 1 trilyona satacak halleri yok ya ahahahah '' diye dalga geçmiştim valla fazlasına satıyorlar burada. Üstelik küçük vasıfsız bir şehirde yaşıyorum öyle yeşillik manzara falan yok ona rağmen Antalya'da denize sıfır daire ile aynı fiyata satıyorlar. Biz arsayı 200 binin üzerine çıkmadan alacaktık hedefimiz oydu 250 bine aldık babamda çok cimriydi 50 bin vermem dedi bizde şimdi 50 bin zararın olacak onu bi şekilde telafi edersin ama ileride bir daha böyle nezih bir yerden asla arsa alamayız avcumuzu yalarız ancak dedik. Gerçekten de öyle oldu. Şimdi olduğumuz yerde 1.000.000 e arsa var şaka gibi. Birde üstüne ev yapacaksın :D Ciddi fark var arada. Şimdi ben kendime daire bile alamam açıkçası. Bence ev öncelik olmalı :)

Araba gerçekten er geç alınır. Ama ev hepsinden imkansız gibi bir şey. Bu sayfada da çok pişman olan oldu adamın 250, 400 bini var ama yine alamıyor. Her biriktirdiğinde üstüne 100 bin ekliyorlar :KK70: Sen kovaladıkça ev kaçıyor. Ben arsa arayışındayken 3 ayımı almıştı ilk araştırmamda 180 200 bine 400 m2 lik arsalar alınıyordu sonra zamlar hızla artınca anneme '' ya ne kadar çıkarabilecekler 1 trilyona satacak halleri yok ya ahahahah '' diye dalga geçmiştim valla fazlasına satıyorlar burada. Üstelik küçük vasıfsız bir şehirde yaşıyorum öyle yeşillik manzara falan yok ona rağmen Antalya'da denize sıfır daire ile aynı fiyata satıyorlar. Biz arsayı 200 binin üzerine çıkmadan alacaktık hedefimiz oydu 250 bine aldık babamda çok cimriydi 50 bin vermem dedi bizde şimdi 50 bin zararın olacak onu bi şekilde telafi edersin ama ileride bir daha böyle nezih bir yerden asla arsa alamayız avcumuzu yalarız ancak dedik. Gerçekten de öyle oldu. Şimdi olduğumuz yerde 1.000.000 e arsa var şaka gibi. Birde üstüne ev yapacaksın :KK70: Ciddi fark var arada. Şimdi ben kendime daire bile alamam açıkçası. Bence ev öncelik olmalı :)
Bence de öyle ama eşim araba araba diye kendi sevdasına orta ta bırakacak bizi.Ayrica şu kafada eşim gerekirse araba alalım kirada kalalım araba

Back
X