• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim mi askerlik yapacak ben mi ?

Duru-

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2016
128
70
48
31
Herkese merhaba
Eşim askere gidecek 6 ay.Ailemden 3 saat uzaklikta bir sehirde yaşıyoruz.Askerlik konusu cok dert oldu bir turlu anlasamiyoruz guzellikle konusuyorum olmuyor,kavga ediyorum olmuyor.Annemde kalayim ara ara gidip gelirim diyorum kabul etmiyor,1 ay burda 1 ay annemde kalayim diyorum kabul etmiyor.Evimde kalacakmisim 2 ayda bir anneme gidermişim oyle diyor.Gecici bir süre zaten kalsam ne olur diyorum anlatamıyorum.Ne yapacagim bilmiyorum dinleme kafana gore takil diyor bir yanim ama bir yanim da huzursuz.Yanlis mi düşünüyorum.Siz olsaniz ne yapardiniz fikirlerinizi dusuncelerinizi merak ediyorum tesekkur ederim okudugunuz için.

İnsanın kendi evi varken başkasının (annesi bile olsa) evinde kalmak istemesini anlayamıyorum.

Evlenecek kadar büyümüş bir kadının evinden nasıl uzun süreler uzak kalabileceğini anlayamıyorum.

Bir kadının bulunduğu yerde sosyal çevresi yok mudur? Alıştığı bir market, yürüyüşe gittiği bir park yok mudur? Eşiniz Allah korusun ölse tek başınıza yaşayamayacak mısınız?

Siz bir bireysiniz. Büyümüş, kocaman, evlenme sorumluluğu almış bir kadın. Evinizde neden kalmıyorsunuz anlayamıyorum.

İnsanın kendi evi varken başkasının (annesi bile olsa) evinde kalmak istemesini anlayamıyorum.

Evlenecek kadar büyümüş bir kadının evinden nasıl uzun süreler uzak kalabileceğini anlayamıyorum.

Bir kadının bulunduğu yerde sosyal çevresi yok mudur? Alıştığı bir market, yürüyüşe gittiği bir park yok mudur? Eşiniz Allah korusun ölse tek başınıza yaşayamayacak mısınız?

Siz bir bireysiniz. Büyümüş, kocaman, evlenme sorumluluğu almış bir kadın. Evinizde neden kalmıyorsunuz anlayamıyorum.

Evim de kalabilirim tabi ki ama gecici bir sure oldugu icin ailemle vakit gecirmek istiyorum

Kesinlikle evimde kalırım.
Ama eşinizin bu konuda karışmaya hakkı var mı, bilemedim.

Evet biraz da bu beni uzuyor bende
Evinde oturmak ne zamandan beri askerlik olmuş! Dua et anama babama git kal demiyo. Otur evinde 2 ayda bi gitmek neyine yetmiyo! Bi taraf, bi konuda ısrarcı ise üstüne gitmeyin! Azıcık idare ediverin yani dünyanın sonu değil yaa...

Neden bu kadar sert tepki verdiniz anlamadim.
Kayinvalidemle altli ustlu oturuyoruz ister istemez her gun gorusuyoruz zaten.Bu yuzden bile istemiyor oldugunu dusunuyorum.Neden ben idare ediyorum ki o etse ne oluyor yeteri kadar anlayisliyim zaten

öyle bir durumda bende ailemin yanina gitmek isterdim sizi cok iyi anliyorum. Evde yanliz kalmaya korkuyorum kötü bir sey yapmiyorum ki sadece sen gelene kadar ailemin yaninda kalmak istiyorum diyin.

Anlamiyor malesef cok konustum guzellikle de kavgayla da olmuyor

Şu dönemde ailenizin yanına gitmek istemeniz mantıklı değil kusura bakmayın. 1-2 ay çabuk geçer. 2 ay sonra gitseniz daha iyi olur. 2-3 hafta evde kalınmalı bu dönemde. Sonra gidersiniz tabi eşinize bakmayın. 6 ay da sıkılır insan. Ama bu ara gitmek istiyorsanız çok yanlış.

Ben kendi evimde kalmak isterdim ama eşiniz sizin o yokken ailenizde ne kadar kalacağınıza karar vermemeli.

Durum tersi olsa, siz yokken eşiniz ailesinin evine gidişini sizin lafınıza göre mi belirleyecek?

Iste konu biraz da bu sanirim.Cok soyledim ailenle gorusmene laf edemem sende edemezsin diye ki ailesi hemen alt katimizda.

Şu dönemde ailenizin yanına gitmek istemeniz mantıklı değil kusura bakmayın. 1-2 ay çabuk geçer. 2 ay sonra gitseniz daha iyi olur. 2-3 hafta evde kalınmalı bu dönemde. Sonra gidersiniz tabi eşinize bakmayın. 6 ay da sıkılır insan. Ama bu ara gitmek istiyorsanız çok yanlış.

Öyle dusunuyordum ama su donemde evdeyim tabiki.1 ay sonra anca gidebilirim o da zaten olabilirse

Back