Eşim maaşı eksik söylemiş bana bı akıl verin 🤦🏻‍♀️

maasini sormak hesabini takibini yapmak bence erkegede ayip sonucta 1 ay o maasi almak icin calisan o.
Sene olmuş 2023 çıksak mi artık şu kafalardan?? 🥴
Erkeğe ayıp olan ne ????
Ne kadar maaş aldığını sormak mi ?

Son noktayı koymaya geldim maalesef babam MD, kendim yurtdışı PhDyim, yani doktor kızı doktorum ikiniz de bu durumda bitiyorsunuz :KK59: Bu durumda bu konuya yorum yazma hakkı 2nize de değil bana düşer gencolar sizi pistten alalım ablanız geldi:halay:
:halay::halay:
Bebeğim çok havalısın . :rapci:🤣

Ben niye mutlu ya da mutsuz olayım bu aile için bana ne? Adam mutsuz.
Benim kazandigim para üstünden kimse harcamama karışamaz. Çok biriktirmek isteyen varsa aha orda iş var girer çalışır biriktirir.
Komik yorumlar yapmayın. Üç cocukla ilgilenecek bakıcı bulunsun maaşı odensin evin işinide yapacak kişiler ayarlansin bende çalışayım. Emin olun evde üç cocukla ilgilenip ev işimi yoksa düzenli maaşlı meslek yada herhangi bir ismi deseler iş derim. Benimde çalışma geçmişim var ikisinin her zorluğunu biliyorum çalışmak kendi paranı kazanmak elbette mükemmel bişey. Ben evde oturmayı tek başıma seçmedim. Eşimde tek başına istediği şeyi yapamaz harcamayaz.

8 yillik evliyim ben esimin ne kadar kazandigini hic bilmiyorum. Ben esime ne kazaniyorsun diye soramam utanirim cok. Kartim var ordan harcamalari yapiyorum esimde oduyor. Ben calistigimda da esim bana sormaz soylersem ben derim su ucrete anlastim diye. Evine bakiyorsa esinin cocugunun ihtiyaclarini karsiliyorsa maasini sormak hesabini takibini yapmak bence erkegede ayip sonucta 1 ay o maasi almak icin calisan o. Hesabinida yapiyordur ona gore. Simdi o disarda calisiyorsa bende evde calisiyorum diyenler yazarlar valla ikisi ayni sey degil.

Evin gelirini bilmeden neye gore alisveris yapiyorsunuz? Elinizdeki kartin dişina cikmadan mi yasiyorsunuz?
Nebilyim neye gore tatil, gezi seciyorsunuz ayarlayabiliyorsunuz? Her şeyi eşinize mi soruyorsunuz.

Henuz evli degilken, ben sormadan soylemişti eşim gelirini, yani butce bilmeden neye gore plan yapilir ki. 😬 Bu kadar gizlenmesi de garip.

Komik yorumlar yapmayın. Üç cocukla ilgilenecek bakıcı bulunsun maaşı odensin evin işinide yapacak kişiler ayarlansin bende çalışayım. Emin olun evde üç cocukla ilgilenip ev işimi yoksa düzenli maaşlı meslek yada herhangi bir ismi deseler iş derim. Benimde çalışma geçmişim var ikisinin her zorluğunu biliyorum çalışmak kendi paranı kazanmak elbette mükemmel bişey. Ben evde oturmayı tek başıma seçmedim. Eşimde tek başına istediği şeyi yapamaz harcamayaz.
Zaten baştan beri dediğim gibi şunu kabul edende hata var yani. Kendi hatası, çekecek artık yapacağı bir şey yok. Sonra da böyle gizli saklı para ayıracak ki saatlerce çalışıp kazandığından 2 gün eğlenip içki içsin.

Sene olmuş 2023 çıksak mi artık şu kafalardan?? 🥴
Erkeğe ayıp olan ne ????
Ne kadar maaş aldığını sormak mi ?
Aslinda erkege de degil calisan herkese maasini sormak ayip bence. Şahsen ben sormam ne kadar kazaniyorsun diye kimseye. Dedigim gibi esiminde ne kazandigini bilmem kendisi isterse soyler zaten. Birde calisan insanin parasinin hesabinin sorulmasi sacma degilmi adam ac acikta birakmiyor sonucta. Bayan istedigimi aliyorum diyor. Ev butcesinden sadece kadinlarmi sorumlu evlilikteki adamlarin maasini ogrenmek istiyorlar. Maasi kazanan gayet butceyide yapiyordur erkeklerde yapabilir yani.

Açıkçası en iyi maaşı da kazansam eşim yalan söylediği için o parayı nereye harcadığını merak ederdim. Ama şöyle bir şey de var; siz bir alışkanlığına müdahale etmişsiniz. Ona vermek için eksik söylemiş olabilir. Basmayın şu adamların boğazına. Sonra böyle gizli iş yapıyorlar. Siz tedirgin oluyorsunuz.

Şimdi sizi çalışmıyorsunuz ya evin bütçesi ile ilgili hiç söz hakkınız olmamalı, kocanızın verdiğine tamam deyip gerisine karismamalisiniz. 🙄 aile olmak, kadının ev, çocuk, bir sürü şeyler uğraşması önemsiz çalışmak büyük herseyden.

Maaşı yeni arttiysa bu 3 bini hep mi eksik söyleyecekti acaba, aklıma o takıldı. Alkol ya da başka bir şey 3 çocuklu, bahsettiğiniz düzeyde maaş alan birinin kişisel olarak bu kadar para harcama lüksü yok bence şu şartlarda. Siz istediğimi yapıyor derken her ay bu kadarlık bir harcamadan bahsetmiyorsunuzdur bence. Farklı bir şey de olabilir yarın sakin bir sekilde sorun. Mesele alkolse de orta bir yok bulmaya çalışın yine.
🙏 Beni anlamissiniz. Evet tabiki yani bulmuyor. Tek kişisel kendime harcamam okadar etmez. Alkole ayırdığını sanmıyorum evde içmesine izin verdiğim için ne kadar harcadığını görüyorum. Ayda bir yada iki ayda bir arkadaslariyla çıkarsa eh işte anca okadar harcar ama oda herzaman olmuyor kendinide garantiye almak istemiş olabilir arkadaşlarıyla dışarıya çıktığında okadar harcasa tepki veririm çünkü ben atıyorum ihtiyacim yok boş boş harcarim bana 3 bin ver desem bir buçuk bu ay bir buçuk bidahaki veriyim der mesela

Aslinda erkege de degil calisan herkese maasini sormak ayip bence. Şahsen ben sormam ne kadar kazaniyorsun diye kimseye. Dedigim gibi esiminde ne kazandigini bilmem kendisi isterse soyler zaten. Birde calisan insanin parasinin hesabinin sorulmasi sacma degilmi adam ac acikta birakmiyor sonucta. Bayan istedigimi aliyorum diyor. Ev butcesinden sadece kadinlarmi sorumlu evlilikteki adamlarin maasini ogrenmek istiyorlar. Maasi kazanan gayet butceyide yapiyordur erkeklerde yapabilir yani.
Sakamisin sen ya 😂 niye ayıp olsun sormak eşim o sonuçta. Ben evde duruyorum diye elimde kumanda 7/24 yatamıyorum. O çocuklar hep tepemde sonuçta onlar ilgi beklerken aynı zamanda ev işinide başkası yapmiyor benim hafta tatilim yok maaşım yok birakta istediğimi alsın yapsın bi zahmet.

Ama siz erkeğe diye belirtmissiniz.
Karı,koca arasında ayıp olmaz neden ayıp olsun ki ?
Eşimde benim aldığım parayı bilir, bende bilirim.
Bunda ayıp bişey göremedim. 😀

Evin gelirini bilmeden neye gore alisveris yapiyorsunuz? Elinizdeki kartin dişina cikmadan mi yasiyorsunuz?
Nebilyim neye gore tatil, gezi seciyorsunuz ayarlayabiliyorsunuz? Her şeyi eşinize mi soruyorsunuz.

Henuz evli degilken, ben sormadan soylemişti eşim gelirini, yani butce bilmeden neye gore plan yapilir ki. 😬 Bu kadar gizlenmesi de garip.
tatil gezileri beraber oturup karar veriyoruz tarihlerine , genelde esim odemesini yapiyor ama ben cok yeni ayrildim isten calisirken bende aliyordum musait tarihleri konustuktan sonra. Alisveriside ne eksikse aliyorum yani peynir eksikse evde hepimiz dolapta peynirin eksik oldugunu goruyoruz zaten. Esimde alip gelir eksik olanlari yada ben alirim bunlari sormuyoruz birbirimize. Elimdeki karti kullaniyorum esimin kartlarindan aliyorum bazen alicaklarima gore degisiyor. Buyuk meblagli bisiler alinicaksa tabiki konusuyoruz ama kalan seyler icin sormuyorum bir problem varsa esim zaten soyler heralde bu ay sikintiliyiz gibisinden. Esim para yonetimi konusunda cok iyi bana gore bence ben o yuzden ne kazanip harcadiginin takibini yapmiyorum sanirim. Ama yinede soramam ben kazancini bilmiyorum benim annemde babama sormazdi sanirim yetistirilme kaynakli olabilir. Bizde ayip sayilir birine maasini sormak kendi isterse paylasir zaten

Ben kesinlikle sizin ne kastettiğinizi anladım..
zaten sizin istediklernizi yapıyo, muhtaç bırakmıyor ne güzel ..
3 binle tabikide istediğini yapabilir. Ama en azından söylesin.

Bence eşinizin anlayışlı biri olduğunu düşünüyorum. Sorduğunuzda eminim açıklama yapar, kesinlikle sorun, gizli kalmasın. En azından siz rahatlarsınız..

Bende sorduğumda gayet güzel cvplar vermişti 😍
Açıklama yapar zaten bordronun mailini silerdi tamamen gizleyecek olsa. Bu arada o üç bin fazla yaptığı mesai ücretidir zaten net maaşın üstünde ama ben ona toplam yatan para ne kadar dedim insan kusurati söylemez anlarimda 3 binde sorulmayacak bı rakam değil bakalm sabah öğreniriz 😊

tatil gezileri beraber oturup karar veriyoruz tarihlerine , genelde esim odemesini yapiyor ama ben cok yeni ayrildim isten calisirken bende aliyordum musait tarihleri konustuktan sonra. Alisveriside ne eksikse aliyorum yani peynir eksikse evde hepimiz dolapta peynirin eksik oldugunu goruyoruz zaten. Esimde alip gelir eksik olanlari yada ben alirim bunlari sormuyoruz birbirimize. Elimdeki karti kullaniyorum esimin kartlarindan aliyorum bazen alicaklarima gore degisiyor. Buyuk meblagli bisiler alinicaksa tabiki konusuyoruz ama kalan seyler icin sormuyorum bir problem varsa esim zaten soyler heralde bu ay sikintiliyiz gibisinden. Esim para yonetimi konusunda cok iyi bana gore bence ben o yuzden ne kazanip harcadiginin takibini yapmiyorum sanirim. Ama yinede soramam ben kazancini bilmiyorum benim annemde babama sormazdi sanirim yetistirilme kaynakli olabilir. Bizde ayip sayilir birine maasini sormak kendi isterse paylasir zaten

Aslinda olay parayi yönetmek değil yani adamin gelirini bilince parayi adamdan alip sen yonetmiş olmuyorsun. 😬
Yetişme tarziyla alakalidir evet. Annem babam calisiyor ve birbirlerinin kazanclarini hep biliyorlardi.

Ben geliri bilmeden yaşamak istemezdim cunku dedigim gibi bir şey ayarlamak istesem ya da degisik bir yer gormek istesem butceyi bilmedigimde devamli eşimin agzindan ne cikacak onu yoklayip duramam, istemem yani sikisigiz der mi, butcemiz buna yeter mi diye dusunmek, cunku dusunurum ben.
O yuzden gelir gider nedir kendim de bilerek hareket etmek bana rahat geliyor. 🤷

Sakamisin sen ya 😂 niye ayıp olsun sormak eşim o sonuçta. Ben evde duruyorum diye elimde kumanda 7/24 yatamıyorum. O çocuklar hep tepemde sonuçta onlar ilgi beklerken aynı zamanda ev işinide başkası yapmiyor benim hafta tatilim yok maaşım yok birakta istediğimi alsın yapsın bi zahmet.
Ben sana evde yatiyorsun mu yazmişim bi yerde sen nerden cikardinki bunu. Ben kendi şahsi fikrimi soyluyorum bana gore ayip sana gore degildir. Ben sana calismiyosun evdesinde yazmamisim hemen savunmaya gecmissin cocuk ev isinden de bende evdeyim calismiyorum ayni isleri bende yapiyorum benimde cocugum var tepemde yani atomu parçalayip uzaya füze firlatmiyoruz o kadar abartmana gerek yok.

Yani belki de günahını alıyoruz belki tek seferlik bir şey alacak elektronik eşya mesela. Parayı yiyip içeceğine emin miyiz?
Ya parayı benden habersiz ekstra harcamaz yani nasıl diyim bişey alırken bana gösterir bunu alayimmi diye fikir alır illaki pat diye bişey alıp ben bunu aldım demez 1000tl üstü biseyi sorar alalimmi der yani bilirim. Tek başına yiyip içeceği anca arkadaşlarıyla alkol içmeye yemek falan anca okadar hesap gelir diyemi söylemedi işte bu olabilir başka ihtimal yok eşim hep evde zaten akşam kahveye gitmez dışarıya çıkmaz kızım iki yıldır okula gidiyor üçüncü bebeğim supriz oldu tek başıma hepsini halledemem çıkmıyor iki yıldır buyuzden benden habersiz dışarda yeme olanağı yok birtek arkadaşlarıyla alkol aldığı ayda bir harcarsa Ogün harcar 🤷🏻‍♀️ ama ben bunun için kavga kıyamet tartışma çıkarmam iste saf değilim biliyorum alkolün ne kadar olduğunu yemeğin falan da işte yarın yinede soracağım doğruyu söylese zaten bişey demeyeceğim ki adam dediğim gibi mesai yapıyor alkol için

Aslinda olay parayi yönetmek değil yani adamin gelirini bilince parayi adamdan alip sen yonetmiş olmuyorsun. 😬
Yetişme tarziyla alakalidir evet. Annem babam calisiyor ve birbirlerinin kazanclarini hep biliyorlardi.

Ben geliri bilmeden yaşamak istemezdim cunku dedigim gibi bir şey ayarlamak istesem ya da degisik bir yer gormek istesem butceyi bilmedigimde devamli eşimin agzindan ne cikacak onu yoklayip duramam, istemem yani sikisigiz der mi, butcemiz buna yeter mi diye dusunmek, cunku dusunurum ben.
O yuzden gelir gider nedir kendim de bilerek hareket etmek bana rahat geliyor. 🤷
Ben esime gelirini sorsam bile farzimisal her ay farkli rakam soylerdi kendi isi oldugu icin sabit geliri yok zaten. Dedigim gibi esim butce yonetimi konusunda benden kat kat iyi oldugu icin de bir problemimiz olmadi bu zamana kadar cok sukur ama olsaydida ben yine soramazdim heralde bu benden kaynakli birsey.

Ben sana evde yatiyorsun mu yazmişim bi yerde sen nerden cikardinki bunu. Ben kendi şahsi fikrimi soyluyorum bana gore ayip sana gore degildir. Ben sana calismiyosun evdesinde yazmamisim hemen savunmaya gecmissin cocuk ev isinden de bende evdeyim calismiyorum ayni isleri bende yapiyorum benimde cocugum var tepemde yani atomu parçalayip uzaya füze firlatmiyoruz o kadar abartmana gerek yok.
Tamam sen kocanın senin karnını doyurduguna şükret maasida sormamaya devam et 🙏 herkes bir düşünecek diye bişey yok sonuçta

sizi anlıyorum ama yetişkin birini 'kisitlayamazsiniz' siz bunu anlamıyorsunuz.
kısıtlar gibi gorunursunuz sonra işte bugunku gibi ortaya çıkar yalanı / eksik anlatısı vs
eşinizi düşünüyor olabilirsiniz elbette öyledir ama davranış biçiminiz rasyonel değil.
Eşimden çok çocuklarımı dusundugum için kısıtlama gereksinimi duyuyorum. Yetişkin birini elbette kisitlayamam bir yere kadardir ama işte benim bu şekilde davranmam bile etki ediyor etmese zaten banane aman ben nasılsa istediğimi alıyorum derim.

Ama siz erkeğe diye belirtmissiniz.
Karı,koca arasında ayıp olmaz neden ayıp olsun ki ?
Eşimde benim aldığım parayı bilir, bende bilirim.
Bunda ayıp bişey göremedim. 😀
Dedigim gibi bana oyle geliyor bir bayanada yazmistim yetistirilme tarzindan olabilir. Annemde babamin maasini bilmezdi hic sordugunu hatirlamam. Bayan esinden konu acinca erkek diye yazdim ama genel calisan insanlarin maasinin sorulmasini kendimce hos bulmuyorum. Karsi taraf problem oldugunda kendisi soyler heralde

Back
X