Eşim maaşı eksik söylemiş bana bı akıl verin 🤦🏻‍♀️

eşiniz bile olsa kendi kazandığı parayı kendisine harcamasına nasıl bu kadar karışabiliyorsunuz aklım almıyor
bir kaç konuda daha bunu gördüm
eşiniz yine ek mesai yapıyorum alkol paramı çıkarıyorum filan demiş
ben çok başka şeyler söylerdim ne bileyim ya
bana tuhaf geliyor bu hal durum
Kendisine harcamasına sadece alkol anlamında karisiyorum genel olarak başka şeyler için değil.

Nasil yani kendi kazaniyor diye kendine ait gizli bir ekonomik hayati mi olacak?
hayır kendi kazanıyor diye evin harcamalarını bitirdikten sonra keyfi istediği gibi kendi parasını kendisine harcayabilir
ben kendim kazanıyorum kimseye de kendime aldığım şeylerin hesabını vermiyorum
evlenince de vermeyeceğim.

Ama yukarıda alıntıladığım kısımdan mide rahatsızlığından değil de, siz içmediğiniz için boşa giden para olarak gördüğünüz sonucu çıkıyor. Yaklaşımınız çok kontrolcü geldi bana.
Herkes kendi yaşantısıni bilir kontrolcü olmadığımı söyleyemem. Ama evet alkol kısmını yazdığım için öyle anlaşılmış yoksa baka giyimdir başka hobileridir karışmam tabiki balık tutmayı sever malzeme al o parayla kendine derim alkol kendisini etkilemese onada karışmam sonuçta maaşının yanında alkole harcadığı para sakız parası

Bi kere böyşe bi durum benimde başıma geldi.
Yani mesela örnek diyelim 5000 tl maaş alıyosa o 6000 olmuş, bana söylemedi. Ama tahmin ediceğini düşündüm dedi. Yani ben nerden tahmim ediyim öyle birşeyi.

Ben direk konuyu açtımm konuştum. Böyle birşeyleri gördüğümde genelde susan taraf olamıyorum direk açıklama bekliyorum..

Ayrıyettende evlilikde böyle şeylerin saklanması konusunda.
yok o kendi maaşı kendine harcar istediği gibi bir durum olamıyor malesef,
tek çalışabilir ama o parayla bi çocuk ve bir ev geçiniyor.. o kazanıyor diye hesap vermeme gibi bir durum olamaz..
biz bir aileyiz tabikide söylicek açıklamasını yapıcak. Sonra naparsa yapsın..
kadın ver 3 bini diye adamın gırtlağına çökmez 😃

Valla yorumların çoguna şaşırdım açıkçası.
Alkol almasını istemiyor, istemiyorsa icmeyecek tabiki. Çünkü bağımlılık gibi birşey sonu kötü olabilir.
Ayrıca istemiyor diye yalan söylemesine gerek yok.
Evlilikte kendi kazanir harcar diye de birşey yok. Herşey ortaktır.
Kadın bilecek ki evi çekip çevirecek, gelen giden gideri bilecek...
Ben çalıştığım zaman esimle hesaplarimiz ortakti. Giden, gelen gideri bilirdik böyle olmasi lazım.
Çalışmadığım dönemde de bilirdim.. bu böyledir.
Kendi harcamalarimiz olmuyor mu ? Tabiki oluyor..

Herkes kendi yaşantısıni bilir kontrolcü olmadığımı söyleyemem. Ama evet alkol kısmını yazdığım için öyle anlaşılmış yoksa baka giyimdir başka hobileridir karışmam tabiki balık tutmayı sever malzeme al o parayla kendine derim alkol kendisini etkilemese onada karışmam sonuçta maaşının yanında alkole harcadığı para sakız parası
Bence bunu tolere edin kocaman adam midesini de kendi düşünsün. Benim de midem hasta acı yememem gerek ama acı yemeyince yemek yiyesim gelmiyor. Sonuçlarını da kendim çekiyorum 😕

ya adamın herhalde beyni vardır diye düşünüyorum kendisi için neyin iyi olup olmadığına karar verebilir?
eşten çok annelik yapıyorsunuz resmen
Annelikle ne alakasi var. Adam ertesi gun midem ağrıyor diye iki büklüm duruyorken beynin var icmeseydin demek o haldeki insana ne fayda sağlar.

hayır kendi kazanıyor diye evin harcamalarını bitirdikten sonra keyfi istediği gibi kendi parasını kendisine harcayabilir
ben kendim kazanıyorum kimseye de kendime aldığım şeylerin hesabını vermiyorum
evlenince de vermeyeceğim.
😂
Evliligin ne oldugunun farkinda misiniz? Evlilik seffaf olmaktir bana gore. O kazaniyor bu kazaniyor olamaz. Neyse ortada olur. Para saklayan adamin baska isler karistirma ihtimali çok yüksektir.
Ama tabi günumuzde evlilikler cok baskalasmis. Bana sorsan hakaret eden mi para saklayan mi? Ikisi de esit

😂
Evliligin ne oldugunun farkinda misiniz? Evlilik seffaf olmaktir bana gore. O kazaniyor bu kazaniyor olamaz. Neyse ortada olur. Para saklayan adamin baska isler karistirma ihtimali çok yüksektir.
Ama tabi günumuzde evlilikler cok baskalasmis. Bana sorsan hakaret eden mi para saklayan mi? Ikisi de esit
vala evlilik konusunda sizden daha doğru fikirlerim olduğuna inanıyorum.
siz eşinizi masumlastirmak için mi bu konuya geldiniz ?

vala evlilik konusunda sizden daha doğru fikirlerim olduğuna inanıyorum.
siz eşinizi masumlastirmak için mi bu konuya geldiniz ?
Hayir kafa dagitmak için. Bak ben sana ne diyeyim arkadasim yasini bilmiyorum senden daha büyük ve egitimli oldugumu dûsunuyorum. Cok büyük konusuyosun. Hic bir kadinin kocasi Ile sinanmasini istemem cunku hemcinslerimi seviyorum. Tecruben olmadigi konularda gözlemci olabilirsin.

Eşlerin birbirinden para saklaması benim gözümde kabul edilebilir bir şey değil. Uyandırıp uyku sersemi haliyle hesap sormalık bir durum hatta.

Ama ayda 1 2 kez içtiği için laf etmek de kabul edilebilir değil.

O 3000 TL fark ayda 2 kez dışarı çıkmanın bedeli işte. 1500-2000 TL hesap geliyor ortalama artık.

Valla yorumların çoguna şaşırdım açıkçası.
Alkol almasını istemiyor, istemiyorsa icmeyecek tabiki. Çünkü bağımlılık gibi birşey sonu kötü olabilir.
Ayrıca istemiyor diye yalan söylemesine gerek yok.
Evlilikte kendi kazanir harcar diye de birşey yok. Herşey ortaktır.
Kadın bilecek ki evi çekip çevirecek, gelen giden gideri bilecek...
Ben çalıştığım zaman esimle hesaplarimiz ortakti. Giden, gelen gideri bilirdik böyle olmasi lazım.
Çalışmadığım dönemde de bilirdim.. bu böyledir.
Kendi harcamalarimiz olmuyor mu ? Tabiki oluyor..
Aynen bu dusuncedeyim. Eşimde bu düşüncede olduğundan aldığımiz şeyi birbirimize sorarak alıyoruz. Ben çalışmıyorum diye benim söz hakkimin olmadigini düşünen biri değil. Bana sende bu evin işini goruyorsun bizim için yapıyorsun bende bizim için çalışıyorum der. Ama niye böyle yaptı anlamadım zaten harcıyoruz alkol dışında kisitladigim biseyde yok biriktirelim derim diye olabilir ama sabah konuyu açıp konuşmak istiyorum baklm

Hayir kafa dagitmak için. Bak ben sana ne diyeyim arkadasim yasini bilmiyorum senden daha büyük be egitimli oldugumu dûsunuyorum. Cok büyük konusuyosun. Hic bir kadinin kocasi Ile sinanmasini istemem cunku hemcinslerimi seviyorum. Tecruben olmadigi konularda gözlemci olabilirsin.
gerçek sevgi ve sevilmek konusunda sizden daha çok tecrübem olduğunu düşünüyorum.
ayrıca yaş hadi neyse de eğitim ne alaka ?

Herkese merhaba
Eşim bu zamana kadar maaşını hiç eksik söylemedi. Bu ay bana 3 bin eksik söylemiş. Maaşı geçen ay birden arttı zaten çok sevindik. Neyse bu akşam onun telefonunu sarja takacaktim internetten alışveriş yapmıştım onun maili gelmiş ona baktım sonra maaş bordrosu mailini gördüm. Baktığımda bana söylediğinden 3 bin fazla yatan gözüküyor. Şok oldum tabi. Uyuyordu kendisi. Sabah bunun nedenini soracağım. Açıkçası kavga edip tartışmak istemiyorum. Ben çalışmıyorum bu arada. Benim her istediğime taman der. Maddi anlamda pinti biri değil. Dışardan yeriz giyim kıyafet alırım bu gereksiz pahalı bilmem ne falan karışmaz lazımsa al der. Kızımın ve benim bı kaç ihtiyaclarim vardı falan aldım biraz pahalıya geldi ama sesini çıkarmadı. Öyle gizli saklı borç yapacaginida sanmıyorum ama bunun sebebini merak ediyorum. Asgarinin 3 katı maaş almaya başladı. Aralık'ta kesintiler falan 9 bin yatiyordu bordroda görüyordum. Bu arada eşim iki haftada bir alkol icer. Bende istemediğim için boşa ona para harciyorsun diye sıkıştırdığım İcinmi böyle yaptı bilmiyorum. Ben böyle yapıyorum diye genelde ayda iki üç gün mesaiye kalıyor yani alkol parasini öyle çıkardığını söyleyip beni yatıştırmaya çalışıyor. Yinede üzüldüm yani benim için kabul edilir bişey değil. Ben biraz birikim yanlısı biriyim eşimde tam tersi harcama taraftarı. Hoş başkasına harcamıyor da yinede bana fuzuli geliyor davranışları. Varken yicen kafasında. Belkide biriktirelim diye üstüne gidecegimden böyle yaptı. Kötü düşünüp kendimi kurup sabaha patlamak istemiyorum 🤦🏻‍♀️ rabbim kimseye kötü dertler vermesin ama yalanda iyi bişey değil...
Alkol kısmı çok sıkıntılı. Parasını istediği gibi harcayabilir ama onun bile sınırı olmalı. Aile kurduysan ve çocukta düşünüyorsan ilerisini düşünmek zorundasın. Zaten ekonomik açıdan çok zor dönemdeyiz ve daha kötüsünü göreceğiz çocuğun için birikim yapmalısın. Bende parasını mezara götürecekmiş gibi hiç harcamayan cimrileri sevmiyorum açıkçası gezerim, yerim ama dediğim gibi her şeyin bir sınırı vardır. Alkolü anladığım kadarıyla abartılı içiyor.

Başta alkolü yazmadiginiz için böyle yorumlar oldu belki de . Yinede kocaman adama kontrolcü de olsanız istediğini yapar.
ya ne bileyim eşiniz sizin için bunu dese ne hissedersiniz ben aşırı sinirlenirim
seni kontrol etmem lazım yoksa alkolik olursun demek bana göre ciddi bir hakaret; konu sahibi kontrolculugunden bunu göremiyor

Bence bunu tolere edin kocaman adam midesini de kendi düşünsün. Benim de midem hasta acı yememem gerek ama acı yemeyince yemek yiyesim gelmiyor. Sonuçlarını da kendim çekiyorum 😕
Tolere ederim benim midem acımayacak sonuçta ama kenara çekilip mide ağrının geçmesini beklemez. Gergin olur ben alkolden ağrıdigini bildiğim için bana bişey diyemez ama evde üç çocuk var gerginliği onlara yansıtıyor midesi ağrıyor diye huzursuz olduğu için çocuklara yapmayın etmeyin diye sarıyor benide geriyor. Böyle bi zincir oluşuyor işte yoksa banane agrisin midesi

Back
X