- 19 Mayıs 2020
- 47.233
- 212.105
- 548
Bunları keşke konuya yazsaydınız, çok farklı şeyler konuşulurdu.Geçmişinde alkolikti zaten. Her evrede biraz daha bıraktı. Ama biz üç yıllık evliyken trafik kazası yaptı ondan snra bosanacaktim ağzıma sürmem dedi iki yıl icmedide ama sonra azcik azcik derken ayda iki keze kadar indirdi alkole karışmak zorundayım ipin ucunu bırakamam ama başka hobileri var balık olta malezeme fln sever onlara harcar harcasinda ama alkol bizim hayatimizda tehliky
Geçmişinde alkolikti zaten. Her evrede biraz daha bıraktı. Ama biz üç yıllık evliyken trafik kazası yaptı ondan snra bosanacaktim ağzıma sürmem dedi iki yıl icmedide ama sonra azcik azcik derken ayda iki keze kadar indirdi alkole karışmak zorundayım ipin ucunu bırakamam ama başka hobileri var balık olta malezeme fln sever onlara harcar harcasinda ama alkol bizim hayatimizda tehliky
Tepkinizi fazla buldum. Neden söyleyeyim. Öncelikle sizin harcamalarınizi kısıtlamayan bir eşiniz var, bu güzel birşey. Çoğu adam söylenir. Belli ki bu adamin da 2 haftada bir stres atmasını, kafa dağıtmasıni, relax olmasini sağlayan bir keyfi var, bırakın o kadarını da yapsın. Bugün var yarın yokuz. Hayat zaten yeterince zor, arada bir stres atmak iyidir, emin olun onun yaşadığı relax sizlere bile olumlu yansıyordur. Ben açıkçası çok yoğun çalışan bir insanim, stresin bini bin para. Elimin altında bazen bir meyveli şarabım olur, bazi haftasonlari (eşim sağlık nedeniyle almaz) arada canım isterse kuruyemişimi alır keyiflerim veya ayda 1-2 kızlarla çıkarız vs. Eşim karışmaz, "hakkindir, git keyif yap" der mesela..Karışsa mutsuz olurum, gerilirim.. zaten ne keyfimiz var ki bu sıkıcı dünyada ..Onu da elinden almayın derim. Çünkü size anlamsız gelen birşey eşinize çok iyi gelebiliyordur.Çocuğummu olması gerek karışmam için. Söyleme gereği duymamak başka bişey aldığından eksik söyleyip fazlasını almak yalana girer. Bende sonuçta eşek başı değilim bu evde. Beni kısıtlamiyor diye kendisinin her istediğini yapabileceği anlamı taşımaz.
Farklı olan bişey olmazdı ozaman konuşulan şey bağımlı adamdan yapılan çocuk olurdu. 21 yaşında evlendim ne olduğunu anlamadan hamile kaldım zaten benim aklım başıma geldi de hemen gelmedi işte alkolü baska şeyi bırakmıştı zaten diğer çocuklarım olduğunda bu para saklaması beni tekrar yönelir korkusu yaşattı iki haftada bir içtiği alkol beni etkilemiyor yoksa yanimda içiyor gayet muhabbet eşliğindeBunları keşke konuya yazsaydınız, çok farklı şeyler konuşulurdu.
Ayda iki kez icecekse evde içiyor yada bir hakkını evde içip diğerini ayda bir yada iki ayda bir arkadaslariyla dışarda içiyor evdekinin hesabı belli ama dışardakinin değil sonucta eşim sen ben yapmaz başkasıninkinide karsilarİyide alkolü evde tüketmiyor mu? Öyle eve 3 bin liralık alıp içtiği oluyor mu? Evdeki şişelerden ödediği masrafı az çok anlarsınız içkiden.
Ben de sonradan okudum bunlari, haklisiniz konu sahibi. Takip edin isterseniz hemen bir sey soylemeyinFarklı olan bişey olmazdı ozaman konuşulan şey bağımlı adamdan yapılan çocuk olurdu. 21 yaşında evlendim ne olduğunu anlamadan hamile kaldım zaten benim aklım başıma geldi de hemen gelmedi işte alkolü baska şeyi bırakmıştı zaten diğer çocuklarım olduğunda bu para saklaması beni tekrar yönelir korkusu yaşattı iki haftada bir içtiği alkol beni etkilemiyor yoksa yanimda içiyor gayet muhabbet eşliğinde
Bu öyle bişey değil ama işte adam alkolü seviyor meyilli daha fazlasına...Tepkinizi fazla buldum. Neden söyleyeyim. Öncelikle sizin harcamalarınizi kısıtlamayan bir eşiniz var, bu güzel birşey. Çoğu adam söylenir. Belli ki bu adamin da 2 haftada bir stres atmasını, kafa dağıtmasıni, relax olmasini sağlayan bir keyfi var, bırakın o kadarını da yapsın. Bugün var yarın yokuz. Hayat zaten yeterince zor, arada bir stres atmak iyidir, emin olun onun yaşadığı relax sizlere bile olumlu yansıyordur. Ben açıkçası çok yoğun çalışan bir insanim, stresin bini bin para. Elimin altında bazen bir meyveli şarabım olur, bazi haftasonlari (eşim sağlık nedeniyle almaz) arada canım isterse kuruyemişimi alır keyiflerim veya ayda 1-2 kızlarla çıkarız vs. Eşim karışmaz, "hakkindir, git keyif yap" der mesela..Karışsa mutsuz olurum, gerilirim.. zaten ne keyfimiz var ki bu sıkıcı dünyada ..Onu da elinden almayın derim. Çünkü size anlamsız gelen birşey eşinize çok iyi gelebiliyordur.
Olan olmuş artık, o çocuklar yapılmış, yumurtalıklarınıza geri gönderme imkanı yokFarklı olan bişey olmazdı ozaman konuşulan şey bağımlı adamdan yapılan çocuk olurdu. 21 yaşında evlendim ne olduğunu anlamadan hamile kaldım zaten benim aklım başıma geldi de hemen gelmedi işte alkolü baska şeyi bırakmıştı zaten diğer çocuklarım olduğunda bu para saklaması beni tekrar yönelir korkusu yaşattı iki haftada bir içtiği alkol beni etkilemiyor yoksa yanimda içiyor gayet muhabbet eşliğinde
Söylemem lazım devam edebilir diye korkuyorum ilk kez böyle biseye başvuruyor çünkü. Normalde para anlamında asla cimri hesap yapan biri değildir hesap yapmaya başladıysa durum kötü heralde ne bilim başka şeylere başlarsa bu sefer hiç dönüşü olmaz biliyor yoksa öyle çekinen biri değildir saklamaz bişeyBen de sonradan okudum bunlari, haklisiniz konu sahibi. Takip edin isterseniz hemen bir sey soylemeyin
Alkolü arttirmasi ve farklı durumlar olusmasi durumu farklı birşey.Bu öyle bişey değil ama işte adam alkolü seviyor meyilli daha fazlasına...
Siz temkinli olun ama gene de baskı kurmadan yapmaya çalışın. Baskı her konuda, her zaman ters teper, daha çok yönelmesine sebep olur.Bu öyle bişey değil ama işte adam alkolü seviyor meyilli daha fazlasına...
Bosanamayacagimi bilse dinlemez. O tipte biri değil ama bana hak veriyor kazadan sonra alkolü tek seferde bırakmasınin etkisi kızım oldu daha 3 yaşındaydı. Ölüp giyseydin çocuk babasını hatirlayamayacakti ben koca bulurdum ama çocuğum baba bulamazdi demiştim öyle bıraktı. Pert olan araba benimdi yine arabanın parasını bisekilde yapıp verdi bana senin bu para diye yani dusuncesiz savruk değilde işte kendine zararı e haliyle cocuklarimin geleceğinin zararı yoksa dediğim gibi ayda iki kez yanımda oturup içmiş bana çok değilOlan olmuş artık, o çocuklar yapılmış, yumurtalıklarınıza geri gönderme imkanı yokOnun üzerinden konuşmak yersiz. Annesi olmuşsunuz demişler ama mecburen yani hal böyleyken başka seçenek kalmamış. İyi yine laf dinliyormuş, utanması varmış, işiniz kolay olacak.
Haklısınız durum buraya geldiğine göreAlkolü arttirmasi ve farklı durumlar olusmasi durumu farklı birşey.
Siz temkinli olun ama gene de baskı kurmadan yapmaya çalışın. Baskı her konuda, her zaman ters teper, daha çok yönelmesine sebep olur.
Ayda iki kez icecekse evde içiyor yada bir hakkını evde içip diğerini ayda bir yada iki ayda bir arkadaslariyla dışarda içiyor evdekinin hesabı belli ama dışardakinin değil sonucta eşim sen ben yapmaz başkasıninkinide karsilar
Evet söyler biliyorum. Dışardan eve gelirken benimde harcanan paranın farkında olmam için aldığı şeyin fişini poşete birakrir çoğunlukla göreyim diye. Yada dışarı çıktığımızda bende görebiliyorum disarisinin pahalılığı dan haberim var ama bu saklaması normal değilSizle böyle muhabbet ederken eşiniz anlatıyor mu şu kadar olmuş, şuraya şunu ödedim diye? Bu kayıp olduğu düşünülen 3 bin lira dışında, normalde yaptığı ödemeleri, masrafları sizle konuşuyor mu?
Kocamın harcamasına bende karışıyorum da, benimki aldığı 15 binin 15ini de bir günde arabaya yatırıp benim maaşa göz diktiği içineşiniz bile olsa kendi kazandığı parayı kendisine harcamasına nasıl bu kadar karışabiliyorsunuz aklım almıyor
bir kaç konuda daha bunu gördüm
eşiniz yine ek mesai yapıyorum alkol paramı çıkarıyorum filan demiş
ben çok başka şeyler söylerdim ne bileyim ya
bana tuhaf geliyor bu hal durum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?