• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim kumar bağımlısı ve 5 yıldır ne yaptıysam vazgeçiremedim bırakmadı.

Tugbacanmn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2017
182
47
98
28
Eski konularıma hakim olanlar varsa, hala bırakamadım. Hala aynı sözler ve yeminler ama kumarı yine de bırakmadı. Bu sabah boşanmayı düşündüğümü söyledim. Ama içim çok acıyo. Konuşabileceğim kimse yok. Ne yapmam gerektiğini ne konuşmam gerektiğini bile bilmiyorum.

Tedavi süreci hep acılı olur. Kendinizi tedavi etmeniz gerekiyor bu süreçte üzülmek çok normal. Düşünmeyin , boşanın. Düşüncelerinizin önem arz etmediği, önceliği olmadığınız kimsenin yanında durmayın.

Siz kıymetlisiniz bunu unutmayın 🌺

Kuzum malesef ki 2 secenek var. Ya boşanacaksın ya da boşanmayacaksın. Lakin boşanmacaksan da boşanmayı sürekli dillendirme. Sözünün ehemmiyeti kalmaz. Kurtarmak istiyorsan onun yolu ayrı. Boşanmanın yolu ayrı… yapamıyorum boşanamıyorum nasıl kurtarabilirim dersen de, eniştem vaktinde oynamış. Kumar masasında evini kaybetmiş. Teyzem cıldırmış haliyle. Onunde iki yol var demiş. Ya demiş bu işi bırakacaksın. Butun maaşını ben alacağım. Kartların, banka bilgilerin her seyin bende olacak. Bensiz adım atmayacaksın. Ya da boşanacağız. Bu seceneği de sana sadece evladım için sunuyorum. Tek kendimi düşünüyor olsaydım emin ol seni yanımda 5 dakika tutmazdım demiş.. kahvede çalışıyormuş orada oynuyorlarmış o zaman. Oradan cıkarttırmış. İstersen limon sat başında sepetle hiç umrumda değil oraya bir daha adım atamazsın demiş. Araba falan varmış teyzem kendi üstüne almış. Kartlarını, parasını elinden almış. Bunun 20-25 sene öncesi yanii. Şimdi olsa telefonu da alırdı muhtemelen elinden. İşine gelirse demiş anlayacağın. İşe yaramış da ama. Mecbur kabul etmiş. O günden beri de hala daha eniştem 1 maasını görmüş , kendi almış değil. Teyzem harçlık olarak verir. Ne lazımsa o kadar. Fazlasını vermez… sonradan aldıkları ne varsa da oğlunun üstüne yaptırdı. Aradan 25 sene geçti. Ama adamın hala daha ne bir kartı, ne bir parası, ne de üstüne bir malı var. Akıllı telefonu dahi 1-2 sene önce anca almışlardır adama. Ki durumları da çok iyi. Senelerce unutmadı cektirdi teyzem

Konuyu tam okumadım ama ayrı evlerde kalsanız uzaklık belki bişeyleri değiştirir diye aklıma geldi. Bazı şeyler olmuyorsa olmuyordur. Maalesef. İnşallah yıpranmadan atlatırsınız.

Kuzum malesef ki 2 secenek var. Ya boşanacaksın ya da boşanmayacaksın. Lakin boşanmacaksan da boşanmayı sürekli dillendirme. Sözünün ehemmiyeti kalmaz. Kurtarmak istiyorsan onun yolu ayrı. Boşanmanın yolu ayrı… yapamıyorum boşanamıyorum nasıl kurtarabilirim dersen de, eniştem vaktinde oynamış. Kumar masasında evini kaybetmiş. Teyzem cıldırmış haliyle. Onunde iki yol var demiş. Ya demiş bu işi bırakacaksın. Butun maaşını ben alacağım. Kartların, banka bilgilerin her seyin bende olacak. Bensiz adım atmayacaksın. Ya da boşanacağız. Bu seceneği de sana sadece evladım için sunuyorum. Tek kendimi düşünüyor olsaydım emin ol seni yanımda 5 dakika tutmazdım demiş.. kahvede çalışıyormuş orada oynuyorlarmış o zaman. Oradan cıkarttırmış. İstersen limon sat başında sepetle hiç umrumda değil oraya bir daha adım atamazsın demiş. Araba falan varmış teyzem kendi üstüne almış. Kartlarını, parasını elinden almış. Bunun 20-25 sene öncesi yanii. Şimdi olsa telefonu da alırdı muhtemelen elinden. İşine gelirse demiş anlayacağın. İşe yaramış da ama. Mecbur kabul etmiş. O günden beri de hala daha eniştem 1 maasını görmüş , kendi almış değil. Teyzem harçlık olarak verir. Ne lazımsa o kadar. Fazlasını vermez… sonradan aldıkları ne varsa da oğlunun üstüne yaptırdı. Aradan 25 sene geçti. Ama adamın hala daha ne bir kartı, ne bir parası, ne de üstüne bir malı var. Akıllı telefonu dahi 1-2 sene önce anca almışlardır adama. Ki durumları da çok iyi. Senelerce unutmadı cektirdi teyzem
Şu an öyle kahveye gidip kumar oynamıyor yeni nesil. Telefon, bilgisayar üzerinden oynuyor. Yani adamın teknolojiyle bağını komple koparıp amish gibi yaşaması gerek bunun çözüm olması için. Tabi bir de işyerinde falan da bilgisayara ihtiyacı olmamalı. Teknolojik iletişim aleti olduğu sürece her türlü kumara erişir.

Eski konularıma hakim olanlar varsa, hala bırakamadım. Hala aynı sözler ve yeminler ama kumarı yine de bırakmadı. Bu sabah boşanmayı düşündüğümü söyledim. Ama içim çok acıyo. Konuşabileceğim kimse yok. Ne yapmam gerektiğini ne konuşmam gerektiğini bile bilmiyorum.

5 yıl savaş vermişsin +1 şans... Bence olanlar sadeece seni yıpratıyor.. sen çok seviyorsun hala ama üzülerek yazıyorum bunu "Bir insan yedisinde neyse yetmişinde de o olur".. atalarımız boşa söylememiş.. Ama şunu da soylim onun ailesi ona bişey olmaz diye hala onemsemiyosa sen tek başına mücadele etmeni saglatiyolarsa zor yani sadece senin bu duruma çare araman. Belki aileside baskı yapsa kızsa soylense bilemiyorum adamda korku morku yok galiba .. boşan diyemem ama bu sekildede olmayacak gibi görünüyor ya iyi bir surundur evdende çekip git.. yani aklıma çok şey geliyorda eşinin dikkate almayacağını düşünüyorum. Gidişata bakılırsa🤦🏻‍♀️

Bir kumarbaz olarak söylüyorum kumar bırakılmaz ara verilir ben iki aydır kumarı bırakmaya çalışıyorum oynamıyorum ama hala daha bıraktım diyemem yarın yine başlayabilirim içeriden biri olarak diyorum kaç kurtul bıraktım bırakcam şu bu yalan dolan

Canım benim abimde kumar bağımlısı ve bu yüzden kimse evlenmesini istemiyor yıllardır oynuyor asla bırakamaz terapi bile alıyor hiç etkisi yok sürekli yalanlar söylüyor herkesten para istiyor kumar illetine bulaşan kurtulamaz keşke bıraksa eşin ama imkansız gibi bir şey en kotu bağımlılık bu

Şu an öyle kahveye gidip kumar oynamıyor yeni nesil. Telefon, bilgisayar üzerinden oynuyor. Yani adamın teknolojiyle bağını komple koparıp amish gibi yaşaması gerek bunun çözüm olması için. Tabi bir de işyerinde falan da bilgisayara ihtiyacı olmamalı. Teknolojik iletişim aleti olduğu sürece her türlü kumara erişir.
Banka hesapları, telefonu, bilgisayarı gibi seyler kadında olsa yapamaz ama… iş yerinde bilgisayar olsun misal. Aldığı maası kadın cekse, banka hesapları kadında olsa yapamaz. Telefondan uygulamadan internet kullanımına kartı kapatır. Nereden oynayacak ? Elden borç alsa maası zaten kadın alıyor. Nereden alacak ? Hadi oldu da birileri verdi. Baktı ki geri vermiyor, geç ödüyor parça parça ödüyor falan. 2.ye vermezler zaten. Öyle öyle biterse biter bu iş. Başka turlu hem hesaplar adamda, telefon adamda falan olmaz bu iş. Alacak elinden her seyi. Başka ihtimali yok

Bende bu durumu yaşadım telefon üzeri oynuyordu eşim bağımlılık yapıyor öyle olunca da ne kadar isteselerde bırakamazlar iki yıl belki daha fazlaydı bununla uğraşıyordum bizdede çok para kaybı oldu ailesine söyledim önce pek ilgilenmediler ama baktım ki böylede gitmez sürekli eşime konuşmaya çalıştım anlatmaya çalıştım ne kadar denesede bırakamadı çoğu kes kavga ettik çoğu kes ben babamın evine gidiyorum bı daha dönmemek üzere dedim her seferinde pişman oldu yaani ben dahada bırakmaz diyordum ama genede yılmadan mücadele ettim iki yıldır eşim terketti kumarı şimdide konusu açılınca sen olmasan ben o bataklıktan çıkamazdım diyor ne olursa olsun ben eşime destek oldum tqbi çocuğumuzda yok o yüzden tamamen eşimle ilgilendim ona yöneldim ailesi falanda en son tepki gösterdi yaani kısacası iki yıldır hayatımızda o illet yok ve artık geleceğimize yönelik çalışıyoruz uğraşıyoruz bir yuva kolay kolay kurulmaz boşan veya boşanma demiyorum karar senin imtihan dünyası seninde imtihanın bu her şekilde Allah seni refaha çıkarır önemli olan şükredip yoluna devam etmen Allah yardımcınız olsun :⁠-⁠)

Back