eşim :( (konu devamı)

• Konu Sahibi Konu Sahibi ragy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ragy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2014
827
1.095
158
kızlar geçen hafta konu açmıştım. Eşimin sigara içtiğinden şüpheleniyorum diye. Benden gizli sigara içtiğini düşünüyordum. Konuştum eşimle. Ona sarılıp, Sigara kullandığını bildiğimi söyledim. Eşimde sağolsun inkar etmedi. İş stresinden dolayı başlamak zorunda kaldığını, başlamasaydı kendine ve çevresine zarar vereceğini söyledi. “1,5 aydır falan içiyorum, çok değil günde 10-15 tane. Ailemin, çocuklarımın bilmesini istemiyorum. Zaten bırakıcam. Sen içtiğimi farketmeden bırakmayı düşünüyordum. Ama şu sıralar zor günler geçiriyorum. Biliyorum psikolojik ama beni sakinleştirdiğini düşünüyorum“dedi. Bence 10-15 tane hiç de az bir rakam değil. sesimi çıkarmadım. Elini tuttum. Anlayışla karşıladım. Sağlığına zarar verdiği için üzgün olduğumu, bırakacağına inandığımı söyledim. O gece saatlerce konuştuk, dertleştik. Eşimle çocuklardı, iş-güçtü derken birbirimize ne kadar az zaman ayırdığımızı farkettim. O günden sonra bir daha bu konuyu açmadık. Eve daha neşeli gelmeye başladı. Yeniden flört eder gibi olduk. Bana anlatınca hafifledi sanki. Onu anlayışla karşıladığım, bırakacağına inandığım için teşekkür etti. Ama ben sürekli ona bakınca, ellerine, dudaklarına bakınca sigara içtiğini düşünüp hüzünleniyorum, üzülüyorum. Ya bırakamazsa, gün geçtikce tiryaki olursa diye. Az önce cebine baktım. Hangi marka içtiğini öğrenip nikotin değerine baktım. Kent d-range blue içiyormuş. Hiç hafif bir sigara olmadığını öğrendim. Biz evlenmeden önce de marlbora içerdi. Sonra biz nişanlıyken bıraktı. 9 yıl geçti aradan. Şimdi yeniden başlaması mahfetti beni. (Bu arada sigara isimlerini yanlış yazıyorsam affedin içmediğim için hiç yazılışlarına dikkat etmemiştim) Pakette iki tane kalmıştı. Şimdi çocuklar ve eşim uyuyor. Şeytan diyor bir tane al, ağlayarak gizlice balkonda iç. “Ulan aşkım seni rahatlatan bu zıkkım beni de rahatlatsın” de. Sabah eşim aldığımı farkederse de “ sebebini sorma, bir tane içtim” de. Çocukluk mu yapmış olurum.

Bu şekilde yaklaşarak çok doğru bir davranış da bulunmussunuz. Eşinize baskı uygulayarak değilde tam da bu şekilde destek olun sigarayı bırakması için. Sizin baskı uygulamanız yalana iter (diğer konunuzda olduğu gibi) bu şekilde devam diyorum ben...

ben de sigaradan hiç hazetmem,
ama çok takmış görünüyorsunuz.
evet eşinizin size yalan söylemesi hoş değildi, ama konuşup bir plan yapmışsınız, bundan sonra biraz rahatlamanız gerekiyor artık.
Yaa evet çok taktım ağlıyorum bazen. İçime birşey oturdu gitmiyor. Allah vaşka dert vermesin diyorum. Abarttığımın farkındayım ama bir taraftanda intikam alma gibi bir duygu var içimde. Eşim için çok üzülüyorum. Bu yaşadığımı onunda yaşamasını istiyorum.

Yapmanız gerek buydu tebrik ederim.

Ama
Neden bu sigara meselesini dünyanın sonuymuş gibi abartıyorsunuz anlamadım.
Kendim içtiğim için demiyorum yanlış anlamayın, ama evrene sürekli sigara yüzünden şu olursa bu olursa enerjisi gönderirseniz, size döner.
Sanki sizi sigara adında biriyle aldatıyormuş gibisiniz.
Tepkileriniz çok büyük. Dışardan cool içerden vayvaylı

Baştan sona haklısınız. Sanki sizi sigara adında biriyle aldatıyormuş gibisiniz demişsiniz ya tamda öyleyim

Güldüm :))
Daha önce bırakmışsa yine bırakır umarım ama kalkıp siz de başlamayın. Bu sebeple kavga da etmeyin zaten. İlk başta da içiyormuş sonuçta.

Sigara meselesini fazla abartmissiniz. Ama zor gunlerinde gosterdiginiz destegi tebrik ederim.

Siz arada bana da ugrayin lutfen..sigarayi birakmak istiyorum da..))
Saka bir yana esinize tutumunuzu ilk actiginiz konuda hic begenmemistim.ama simdi oturup guzelce konusmaniz baski kurmamaya calismaniz hosuma gitti..fakat fazla abartiyorsunuz.Sigara tamam zararli ama stres te cok zararli..relax..

Baştan sona haklısınız. Sanki sizi sigara adında biriyle aldatıyormuş gibisiniz demişsiniz ya tamda öyleyim
Aynen öyle gibisiniz. Dudakları ellerine.. sanki birini öpüyor okşuyor sonra size geliyor gibi

Bu Evren ilişkisine de kimse inanmıyor nedense.
Düşünceleriniz söylemleriniz olur, Birgün dua kapınız açık olur da kabul oluverir Allah korusun.

Dünya da ne zor durumlar var, bi bunun için harap oluyorsanız böyle dünyanın zorluğuna mücadeleye gücünüz kalmayacak.

Yakın bitane sizde şimdi, intikam için değil ama istediğiniz için.

Ve eşiniz gayet anlayışlı bence sigara kullanan tiryaki birine göre, zaman tanıyın kendinize de ona da.
( tiryaki olur diye korkuyorum diyorsunuz ama eşiniz baya tiryaki. Tadına bakan herkes birgün tiryaki olur derler :)))

Sigarayi biraktiricam diye sigaraya baslamayi dusuneni ilk defa goruyorum.
aslında başlamayı istemiyorum. Sevmem kokusundan rahatsız olurum. Sadece başlamış numarası yapıp eşimi üzmek istiyorum. Ama size bu satırları yazarken bile saçmaladığımın farkındayım. Umarım sabah uyandığımda düzelirim

Al buradan yak bir tane. Esine bol sigarali iconlar gonder. Sekil A

Senin birak demenle birakmaz o. Yaninda oldugunu da bilse birakmaz anca kendisi isteyecek o zaman birakacak. Yani bosuna stres ediyorsun.

Kent ağır bir sigara ve 10-15 tane çok bir rakam değil mi?

Benim eşimde bıraktı, tiryaki gibi içermiş tütünde sararmış. Ama sonra birkac kez işyerinde içip eve geldigini farkettim. Bunu farkettiğimi söyledim stresliyim vs dedi. Hala evde içmez paket almaz ama arkadaş ortamında icer hiç sesimi cıkarmam.

Sigaradan tiksinen biriyim kokusu bilr yeter ama elinden geleni yapıyor benvr sizde üstüne gitmeyip iyi yapmışsiniz bunu kendi içinizde de normalleştirin derim yoksa saklama ihtiyacı hissedecek.

Vallaha şuan kalbime ağrı girdi Uyuyan Adamdan Nefret arkadaşımız da yazmış ya eşiniz bayaga tiryaki diye. Bittim ben

Vallaha şuan kalbime ağrı girdi Uyuyan Adamdan Nefret arkadaşımız da yazmış ya eşiniz bayaga tiryaki diye. Bittim ben
Ne olmus tiryaki ise?Bende tiryakiyim..ve birakabilmistim daha once..bir yil hic icmemistim.sonra yine basladim ama eminim ki istersem yine birakirim..dunyanin sonu gibi davranmayin lutfen..

Kent ağır bir sigara ve 10-15 tane çok bir rakam değil mi?
Günde fix 2-3 tane içse bile tiryaki yani onu söylemeye çalışıyorum.

Bunu diyebilirsiniz mesela aşkım tamam içiyorsun ama en hafifini alalım, bırakmanda kolay olur. Hem bana çok kokmaz, hem seni diğeri gibi etkilemez.

Kentin hepsi ağır değil ayrıca oranı 1 olanıda var 10 olanı da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…