Eşim kısır olduğunu gizlemiş. Sizce boşanmalı mıyım

Anlattığınız kadarıyla duygusal, empatik, mantıksal ve her açıdan sıkıntı bir tip arkanıza bakmadan boşanın derim…

Konu başlığını ilk olarak eşim sığır olduğunu gizlemiş olarak okudum. Konunuzu da düğünde sahte altın takalım dedi yazan yere kadar okudum.☺️

Son düzenleme:
Evet çocuğum olsun istiyorum.. tekrar birini sevebilir miyim acaba.. zaten normal yollardan çocuk çok zor dedi doktor. Sperm kalitesi kötü olduğu için düşük yapıyor olabilirsin vs dedi. Bu adamdan çocuğum olmamalı.. Zaten daha doğmadan yok devlet okuluna gitsin bakıcı gelmesin anneler baksın vs başlamıştı çok ağladığımı hatırlıyorum
Tabikide seversin. Allah bir çeşit yardım etmiş sana biliyor musun. Daha şimdiden bunları söyleyen adam çocuğun psikolojisini de altüst ederdi.

Kısır deyince aklıma ilk gelen 😯😯😯😯

(BENCE NE BİR KADINA NE DE NE OLURSA OLSUN ERKEĞE KULLANILAMAYACAK AĞIR BİR KELİME....)
IMG_20230625_184507.jpg

Burda ki asil sorun böyle bir evliliğe illa bebek dünyaya getirmek istemeniz.

Cidden farkında değil misiniz eşinizin para sevgisinin? Ayrıl ama bundan çocuk yapma.

Evet sürekli kazıklanma korkusu var. Bi de erkenden emekli olup rahata ermek istiyor. Ama bensiz duramıyor o da paradan sanırım. Günde 10 kere arar kahvaltımı hazırlar. Ne yeyip içtiğime kadar ilgilenir. Her şeyimle ilgili sadece param değil. Ama bu çocuk mevzusunda ne zaman spermlerini öğrendim değişti. Kaçıyor konudan. Sperm testi vermek bile zor geliyor. Çocuğu maddi kayıp gibi görüyor. Çocuk gelcek sen beni unutacaksın derdin çocuk diyor. Sonra beni bırakacaksın diyor. Ben niye bırakacağım adamdan çocuk yapayım.? Çok garip düşünceleri var
Ya para konusunda benim de bu derece olmasa da anksiyetem var. Dolayisiyla bence, bensiz duramamasi paradan diye dusunmeyin derim. Olabilir mi? Olabilir, ama sizi gercekten seviyor da olabilir. Bunlar ayri seyler.

Konudan kacmasi vs olgun olmamasindan, yuzleşememesinden flndir. Orada da ayri psikolojik bir neden vardir.

Sinirlenince ağzına geleni söylüyor. Sonra gelip özürdiliyor. Bi de hata yapınca işine gelirse diyor. Çocuğu masraf olarak görüyor. Hamileyken aldığım şeylere hep kızardı. Zaten olmadı. Ben de avukat tuttum. Yuvamı yıkmıyorum değil mi? Anlaşmalı yanaşmazsa çekişmeli açacağım. Avukata da ev eşyalarına kadar nasıl bölünecek demiş? İnsan ayrılırken en son bunu sormaz mı
Karaktersiz biri ya

Çok uzatmadan anlatacağım. Eşime güvenim kalmadı. Peşimden çok koştu. Ben öğretmenim iyi özel bir okulda. İyi kazanıyorum. Eşim evlenirken maaşımı vs soruyordu. Düğün için para harcamak istemezdi. Sahte altın takalım bile demişti. Sürekli para hesabı yapardı. Çok üzerinde durmadım. Düğünü de ortak yaptık. Ama bu durumlar kafamı karıştırmıştı. Neyse evlendik. Eşim çocuk olmasa da olur kafasındaydı. Ben de 1 yılın sonunda istediğimi söyledim. Çok sevindi aslında. Ama olmadı uzun bir süre. 7-8 ay denedik. Ben sarılıp ağlardım neden olmuyor diye, o da olur olur deyip geçiştirirdi. Sonra bir gün adetim gecikince test yaptım. Hamileyim dedim. O da bana ilk kurduğu cümle aa nasıl hamilesin benim spermlerim azdı düzelmiş o zaman dedi. Ben de o heyecanla peşine düşmedim. Sonra 3 aylıkken bebeğimi kaybettim. Sonra tekrar kontrollere başladım. Ben kendime baktırırken ona da söyledim sen de kendine baktırabilir misin diye? O da tamam dedi. Sonra sperm testinde sayı 17 milyon ileri hareket toplam %20 morfoloji %1 çıktı. Ben de sen biliyor muydun dedim. Meğer varikosel ameliyatı olduğunda sperm testi vermiş. Değerleri kötü çıkmış. Bana evlenmeden önce sadece ağrıdan rapor almak için ameliyat olduğunu söylemişti. Sperm testi vs verdiğini hiç söylememişti. Önce bir kere test verdim dedi. Sonra düzelir dediler takip etmedim dedi. Bu yüzden sana söylemedim dedi. Ben de neden söylemedin gidip öğrenelim ameliyat olduğun yerden dedim. Sonra bir kere verdim dediği testi 1-2 kere verdiğini söyledi. Başta normaldi sperm sayım alt sınıra yakındı derken araştıralım hastaneden deyince 6 milyondu dedi. Sonra da ben böyleyim işine gelirse beni sıkıştırma demeye başladı. Tüp bebeğe gidelim dedim parasına laf etti. Ki ondan fazla kazanıyorum ve durumumuz kötü değil. Her tartışmamızda ben tüp bebekten vazgeçtim diye beni tehdit ediyor. Ben de bir kere tartışmamızda 3 yıl önceki konuyu açınca sen de bana neden kısır olduğunu söylemedin gibi hakaret ettim ama dayanamadım. Bir kere bile özürdilemedi. Hep işine gelirse diyor..Sürekli yatırım yapma peşinde. Benden bütün paramı istiyor. 4-5 bin alıp 25 binimi ona gönderiyorum. Kendi de harcamıyor ama sürekli ev araba alıyor. Sanki benimle para için evlenmiş gibi geliyor. Ayrılalım deyince ilk sorduğu ev araba nasıl bölünecek diyor? Pek paylaşımımız da kalmadı. Anlattığım şeyleri bana karşı kullandığı için hiçbir şeyimi anlatmıyorum. Tüp bebeğe geliyoruz içeri giricez doktorun yanında en ufak bi tartışmada vazgeçtim diyor çocuğu para için istiyorsun dedi bir de bana. Kendini garantiye almaya çalışıyorsun diyor.😔

Aslında sizce esas merak ettiğim şey şu. Gerçekten gizledi mi sizce yoksa önemsemediği için söylememiş olabilir mi? Ama ilk hamile kaldığımda ilk dediğimde aa spermlerim düzelmiş niye dedi. İnsan denerken aşkım ben ameliyat olmuştum sperm testim kötüydü düzelmemiş mi bi baktıralım demez mi? Bu kadar kötü olabilir mi bir insan…
Evlenecek çiftlerden biri çocuk istemiyorsa ya da buna engel bir durumu varsa önceden söylemeli. Diğer türlüsünün bencillik ve karşıdaki insana haksızlık olduğunu düşünüyorum. Bu bir. İkincisi eşinizin bu konuda sürekli size yalan söylemesi, sizden kazancınızı istemesi, sizi para için çocuk sahibi olmak istemekle suçlaması birer red flag. Böyle bir insanla çocuk sahibi olursanız başınıza gelecekleri ön görebiliyor musunuz?

Çok uzatmadan anlatacağım. Eşime güvenim kalmadı. Peşimden çok koştu. Ben öğretmenim iyi özel bir okulda. İyi kazanıyorum. Eşim evlenirken maaşımı vs soruyordu. Düğün için para harcamak istemezdi. Sahte altın takalım bile demişti. Sürekli para hesabı yapardı. Çok üzerinde durmadım. Düğünü de ortak yaptık. Ama bu durumlar kafamı karıştırmıştı. Neyse evlendik. Eşim çocuk olmasa da olur kafasındaydı. Ben de 1 yılın sonunda istediğimi söyledim. Çok sevindi aslında. Ama olmadı uzun bir süre. 7-8 ay denedik. Ben sarılıp ağlardım neden olmuyor diye, o da olur olur deyip geçiştirirdi. Sonra bir gün adetim gecikince test yaptım. Hamileyim dedim. O da bana ilk kurduğu cümle aa nasıl hamilesin benim spermlerim azdı düzelmiş o zaman dedi. Ben de o heyecanla peşine düşmedim. Sonra 3 aylıkken bebeğimi kaybettim. Sonra tekrar kontrollere başladım. Ben kendime baktırırken ona da söyledim sen de kendine baktırabilir misin diye? O da tamam dedi. Sonra sperm testinde sayı 17 milyon ileri hareket toplam %20 morfoloji %1 çıktı. Ben de sen biliyor muydun dedim. Meğer varikosel ameliyatı olduğunda sperm testi vermiş. Değerleri kötü çıkmış. Bana evlenmeden önce sadece ağrıdan rapor almak için ameliyat olduğunu söylemişti. Sperm testi vs verdiğini hiç söylememişti. Önce bir kere test verdim dedi. Sonra düzelir dediler takip etmedim dedi. Bu yüzden sana söylemedim dedi. Ben de neden söylemedin gidip öğrenelim ameliyat olduğun yerden dedim. Sonra bir kere verdim dediği testi 1-2 kere verdiğini söyledi. Başta normaldi sperm sayım alt sınıra yakındı derken araştıralım hastaneden deyince 6 milyondu dedi. Sonra da ben böyleyim işine gelirse beni sıkıştırma demeye başladı. Tüp bebeğe gidelim dedim parasına laf etti. Ki ondan fazla kazanıyorum ve durumumuz kötü değil. Her tartışmamızda ben tüp bebekten vazgeçtim diye beni tehdit ediyor. Ben de bir kere tartışmamızda 3 yıl önceki konuyu açınca sen de bana neden kısır olduğunu söylemedin gibi hakaret ettim ama dayanamadım. Bir kere bile özürdilemedi. Hep işine gelirse diyor..Sürekli yatırım yapma peşinde. Benden bütün paramı istiyor. 4-5 bin alıp 25 binimi ona gönderiyorum. Kendi de harcamıyor ama sürekli ev araba alıyor. Sanki benimle para için evlenmiş gibi geliyor. Ayrılalım deyince ilk sorduğu ev araba nasıl bölünecek diyor? Pek paylaşımımız da kalmadı. Anlattığım şeyleri bana karşı kullandığı için hiçbir şeyimi anlatmıyorum. Tüp bebeğe geliyoruz içeri giricez doktorun yanında en ufak bi tartışmada vazgeçtim diyor çocuğu para için istiyorsun dedi bir de bana. Kendini garantiye almaya çalışıyorsun diyor.😔

Aslında sizce esas merak ettiğim şey şu. Gerçekten gizledi mi sizce yoksa önemsemediği için söylememiş olabilir mi? Ama ilk hamile kaldığımda ilk dediğimde aa spermlerim düzelmiş niye dedi. İnsan denerken aşkım ben ameliyat olmuştum sperm testim kötüydü düzelmemiş mi bi baktıralım demez mi? Bu kadar kötü olabilir mi bir insan…
Çocuktan ziyade adamın derdi para. Muhtemelen sizinle para için evlenmiş. Sizde adamın onca falsosuna pot kurmasına fln rağmen hiç suphelenmemissiniz. Böyle bir durum sizce önemsemez mi? Önemsemeyen insan bir kaç defa test verir mi? Ayrılma aşamasında bile malı mülkü düşünür mü? Ya da siz neden bütün paranızı ona verip yönetimi komple ona bıraktınız? Sahte altın nedir Allah aşkına. Bence çocugu bu adamdan değil başkasından yapın.

konu başlığı eşim kısır yazmışsınız ve hamile kalmışsınız pardon da eşiniz nasıl kısır oluyor? Burayı bi açıklar mısınız?

Çocuktan ziyade adamın derdi para. Muhtemelen sizinle para için evlenmiş. Sizde adamın onca falsosuna pot kurmasına fln rağmen hiç suphelenmemissiniz. Böyle bir durum sizce önemsemez mi? Önemsemeyen insan bir kaç defa test verir mi? Ayrılma aşamasında bile malı mülkü düşünür mü? Ya da siz neden bütün paranızı ona verip yönetimi komple ona bıraktınız? Sahte altın nedir Allah aşkına. Bence çocugu bu adamdan değil başkasından yapın.
Bir daha nasıl güvenirim hiç bilmiyorum.. sevebilir miyim.. avukata vekalet verdim süreçten çok korkuyorum. Muhtemelen pisleşicek..

konu başlığı eşim kısır yazmışsınız ve hamile kalmışsınız pardon da eşiniz nasıl kısır oluyor? Burayı bi açıklar mısınız?
Sperm testine göre kısırlık indeksi var orda kısır olarak raporlandı. Ve insan kısır olsa bile tek bi sperm ile hamile kalabiliyor. Azospermide bile. Dünya sağlık örgütü kriterleri var.. kısırlık( infertilite indeksi) indeksi diye. Raporlandığı için.. 3 yıllık evliyiz..zaten 1 yılın üzerinde korunmasız ilişki vardı. 7-8 ay takvim ile, Son 2 ay ovulasyon testi ile takip etmiştim. 7-8 ay düzenli takip etttim sadece

hiç düşünmeden boşan
baska senin değerini bilen birini illaki bulursun bu paragöz insanla yolunu ayrirman şart

X