tesettursuz ama dıne baglı ınsanlarda var bılın ıstedım .merhaba arkadaşlar sürekli bu forumdayım. Uzaktan takip ediyordum.Bugün üye olmak kısmet oldu.Evleneli 3,5 yıl oldu ve evlenmeden önce kapanmak vs bu tarz şeylere uzaktım.Ailemde ben ve kardeşim açık sadece herkes tesettürlü ve dinine bağlı insanlar.Eşimin ailesi bir o kadar uzak.Şuan çalışmak istemiyorum.Evde durup çocuğumla ilgilenmek sohbetlere vs şeylere katılmak bilgilenmek istiyorum.Çok şükür namazımı uzun zamandır kılıyorum.Ancak uzun zamandır içimde kapanma isteği var.Ancak eşim şuan buna sıcak bakmıyor.Ancak işten çıkarsan kapanırsın diyor.Aynı yerde çalışıyoruz ve benim işten ayrılmamı da istemiyor.Elim kolum bağlandı.İçimdeki bu kapanma isteğinin gitmesinden korkuyorum.Bir ara bu konuda baya baskı yaptım ancak ters tepti ve bir daha bana bu konuyu açma dedi.O aralar benim ailemde çok konuştu eşimle.Galiba bu ona baskı gibi geldi.Eşimde namazını kılan bir insan.Ama iş kapanma mevzusuna gelince konusunu bile açtırmıyor.Bu konuyu eşimle konuşamamaktan dolayı sinir oluyorum.Sürekli aklımda kapanma isteği.Sürekli ölücem,öldükten sonra nasıl hesap vereceğim korkusu.Ne yapacağımı bilemiyorum.
aynı şekilde bizde öyle alkol satan yerlerden alışveriş yapmıyoruz.Ama eşim girmek zorunda müşterilerini yemeğe götürüyor kendi içmese bile karşısındakine içme diyemiyor.Yani kendi müşterisi olduğu için öyle ortamada girmek zorunda kalıyor.Tuhaf namaz kılan bir insan iş gereği de olsa nasıl alkollü ortamlara giriyor giremez girmemesi gerekiyor eşim ve kendimden biliyorum çünkü açık bir bayanım ama çok şükür namazımızı kılarız biz alkol satan tekel bayilerden bile alışveriş yapmayız
tabikide var bunu biliyorum en kötü kendimden biliyorum:) ama bu inancımla beraber kapanmayıda istiyorumtesettursuz ama dıne baglı ınsanlarda var bılın ıstedım .
Bence sin istemiyosa kapanma..gozu disarda olmasin zamani gelince kapanirsin.benomkide beni zorla kapatti hic istemedim kpanmk ama alistim zamanlamerhaba arkadaşlar sürekli bu forumdayım. Uzaktan takip ediyordum.Bugün üye olmak kısmet oldu.Evleneli 3,5 yıl oldu ve evlenmeden önce kapanmak vs bu tarz şeylere uzaktım.Ailemde ben ve kardeşim açık sadece herkes tesettürlü ve dinine bağlı insanlar.Eşimin ailesi bir o kadar uzak.Şuan çalışmak istemiyorum.Evde durup çocuğumla ilgilenmek sohbetlere vs şeylere katılmak bilgilenmek istiyorum.Çok şükür namazımı uzun zamandır kılıyorum.Ancak uzun zamandır içimde kapanma isteği var.Ancak eşim şuan buna sıcak bakmıyor.Ancak işten çıkarsan kapanırsın diyor.Aynı yerde çalışıyoruz ve benim işten ayrılmamı da istemiyor.Elim kolum bağlandı.İçimdeki bu kapanma isteğinin gitmesinden korkuyorum.Bir ara bu konuda baya baskı yaptım ancak ters tepti ve bir daha bana bu konuyu açma dedi.O aralar benim ailemde çok konuştu eşimle.Galiba bu ona baskı gibi geldi.Eşimde namazını kılan bir insan.Ama iş kapanma mevzusuna gelince konusunu bile açtırmıyor.Bu konuyu eşimle konuşamamaktan dolayı sinir oluyorum.Sürekli aklımda kapanma isteği.Sürekli ölücem,öldükten sonra nasıl hesap vereceğim korkusu.Ne yapacağımı bilemiyorum.
aynı şekilde bizde öyle alkol satan yerlerden alışveriş yapmıyoruz.Ama eşim girmek zorunda müşterilerini yemeğe götürüyor kendi içmese bile karşısındakine içme diyemiyor.Yani kendi müşterisi olduğu için öyle ortamada girmek zorunda kalıyor.
benim bildiğim kapanma örf adet değil namaz gibi Allahın bir emridir.Alkol alınan ortama namaz kılan girmez klişesini de anlayamadım ben
Alkol haram olabilir ama günahı îçene ortama girene ne olacak ki
Bir de namaz kılması kapanmayı destekleyeceği anlamına da gelmez
Namaz kuralları olan bir ibadettir kapanma örf adet yaşam biçimidir
Keşke ilk istediğim zaman ona sormadan kapanıp karşısına çıksaydım şuan bunu yapmadığıma çok pişmanın keşke sormadan yapsaydım ilk başta inşallah kalbi yumuşar dediğiniz gibicanım benim ya. nedir bu erkeklerin yada genel olarak insanların birbirlerinin inançlarına olan saygısızlığı
tabiki eşini dinlemen önemli ama sonuçta eğer bu kadar çok içinden geliyorsa sen kapan ve dua et Rabbim elbet eşinin gönlünü yumuşatacaktır . allahın emri olan bir konuda eşin aksini istiyorsa sendne onu dinleme zorunluluğun yok . işten çıkmak konusuna birşey diyemem bende çalıştığım ve sohbetlere gidemediğim için üzülüyorum amaa işten çıkmakta işime gelmiyor açıkçası ve bu yüzdende akşamları evde bazı hocaların sohbetlerini internetten dinliyorums ende şimdilik en azından sohbet isteğini bu şekilde gidermeye çalışabilirsin. hatta belki eşin ile birlikte dinlerseniz eşinede bir katkın olur. eşin amaz kılan bir insanmış sonunda mutlaka kalbinin yumuşayacağına inan...rabbim içindeki isteği gerçekleştirebilmeni nasip eder inşAllah
eşinde enteresan bırı :=) alkol satan yerden alıs verıs yapmıyor ama musterıyı alkollu yerde yemege goturuyor .aynı şekilde bizde öyle alkol satan yerlerden alışveriş yapmıyoruz.Ama eşim girmek zorunda müşterilerini yemeğe götürüyor kendi içmese bile karşısındakine içme diyemiyor.Yani kendi müşterisi olduğu için öyle ortamada girmek zorunda kalıyor.
Alkollü ortama zaten sürekli girmiyor yılda 1 veya 2 kez o da mecburiyetten alkol satan yerlerden de almıyoruz o da benden kaynaklı olabilir ben hiç almadım o da benden dolayı almıyor olabilirMesela alkol satan yerden alışveriş yapmama sebebi ne eşinizin
Alkol olan masaya oturuyor ama alkol satan marketten alışveriş yapmıyor işin özünden uzaklaşmış şekli şeylere takılıyor gîbi geldi
Dininize ibadetinize karışmayanın kapanmanıza karşı çıkması da şekli gibi geldi
Çalışmayı aslında bi yandan istiyorum bi yandan da çalışmasam daha çok ibadet vs bu tarz şeylerle uğraşabilirim diye istemiyorum yani işin açıkçası ölümden korkuyorum öldükten sonra nasıl hesap veririm korkusu var bendeÇalışmak istiyor musun peki?
Bence ilginç değil birinde kişisel bir tercih ama diğerinde tercih hakkı yok para kazanmak, hayatini devam ettirmek için mecburiyet var. Demek ki musteri içkili yerler istiyor es de mecbur kalıyor.eşinde enteresan bırı :=) alkol satan yerden alıs verıs yapmıyor ama musterıyı alkollu yerde yemege goturuyor .
aradakı farkı goremedım pek :=)
inşAllah canım bol bol dua et. peki eşinin kapanmana karşı çıkmasının sebebi ne. ?Keşke ilk istediğim zaman ona sormadan kapanıp karşısına çıksaydım şuan bunu yapmadığıma çok pişmanın keşke sormadan yapsaydım ilk başta inşallah kalbi yumuşar dediğiniz gibi
işyerinde kulaklığı takıp dinlemeye çalışıyorumSohbetlere katilmak istiyosunuz tv lerde 24 saat sohbet programları var. Amaç sadece hem sohbet dinleyim hemde hoş vakit geçiririm çay pasta borek kisir yeriz diyosaniz işten ayrilirsaniz gidebilirsiniz başka türlü nasil gitmeyi düşünüyorsunuz?
Çalışmayı aslında bi yandan istiyorum bi yandan da çalışmasam daha çok ibadet vs bu tarz şeylerle uğraşabilirim diye istemiyorum yani işin açıkçası ölümden korkuyorum öldükten sonra nasıl hesap veririm korkusu var bende