- 17 Nisan 2012
- 30.412
- 65.393
Boşanmak yerine onu bi şekilde ikna etmeyi sağlamayı düşünüyorum dua ediyorum sizlerde edin benim için allah rızası için
ilk başlarda istemediği için evde çok huzursuzluk vardı şuan huzursuzluk olmasın diye konuyu açmıyorum sadece dua ediyorumCok ilginc ..
Esiniz namazi spor olarak mi kiliyormus acaba?
Dinini tam olarak bilmiyormu da kapanmani istemiyor?
Hem siz onun iznini almak zorunda misiniz?
Sizi kapali istemiyorsa inancinizi gelisiminizi kisitlamaya kendisinin keyfine göre evirip ceviriyorsa bu iliski bu evlilik saglikli yürümez.
benimde düşüncem bu şekilde çevrem ne derBirden kapanip is yerine gidin. Esinizle beraber gitmeyin ondan sonra kapali olarak gidin. Allah yardim edecektir ben buna inaniyorum. Ve o da kabullenecektir.
Cunku onun tek korktugu "cevrem ne der"baskisi.
O soylemeden direk cevresine gostererek baslayin.
Kimsenin bu konuda sizi engellemeye ve kinamaya hakki yok.
Allah esinizin gonlune selamet versin.
Allah yardım edecektir. buna bende inanıyorum ... güzel haberlerini alırız inşAllahBirden kapanip is yerine gidin. Esinizle beraber gitmeyin ondan sonra kapali olarak gidin. Allah yardim edecektir ben buna inaniyorum. Ve o da kabullenecektir.
Cunku onun tek korktugu "cevrem ne der"baskisi.
O soylemeden direk cevresine gostererek baslayin.
Kimsenin bu konuda sizi engellemeye ve kinamaya hakki yok.
Allah esinizin gonlune selamet versin.
teşekkür ederimEşine anlat bıktırmadan. Bunun senin şahsi bir kararın olduğunu, karışamayacağını, saygı duyması gerektiğini. Çalışmak ibadete engel değil ki, çift maaşsa sorun, başka yerde iş bul. Bizim akrabalar arasında da açık gelini kapatma sorun oldu. Çok kızdım, kimin haddine karışmak. Bu insanın kendi kararı ve muhasebesidir. Allah ın emri sebebiyle değil, ele güne ne deriz endişesiyle yapıyorlar. Riya yüzünden yapılan şey ibadet midir acaba? Kur'an da sırf riya için kılınan namazdan bile bahsediyor. Bunlar vicdani meseleler. Senin için hayatını değiştirecek olmak zaten kolay değil. Eşinin de bu konuda daha anlayışlı olması lazım ama çevre baskısı ve alışılagelmiş olanı değiştirmek zordur her zaman, eşin için de. Anlaşılabilir bir yanı bar tepkisinin ama haklı değil. Bol dua ve iletişim inşallah sizin için çözüm olur. Tartışmak yerine sohbeti tercih edin.
inşallahAllah yardım edecektir. buna bende inanıyorum ... güzel haberlerini alırız inşAllah
ama bu şekilde hep bişeyleri yarım hissediyorum anlatabiliyormuyum hep içimde bişeyler eksik kalıyorDininize bagli ancak tesettursuz bir bayan da olabilirsiniz
Ickiye karsi olup ickili mekandaki yemeklere de katilabilirsiniz zorla icirmiyorlar kimseye benim arkadaslarim arasinda cok var daha once icki icilen bardagi kullanmam evden bardagimi getiririm diyenler de var ve hic kimse neden diye de sormuyor
benimde düşüncem bu şekilde çevrem ne der
yok bu benim düşüncem değil eşim bu şekilde düşünüyor manasında dedimEvet o yuzden çevrenin ne dedigini dusunmeyin. Allah rızasını dusunmelisiniz.
Dedigimi yapin ve nefsinizle mucadele edin. Kesinlikle Allah yardim ediyor..
içinizde bu kadar istek varsa eğer bu düşünce kapandığın anda gidiyor emin ol. bende kapanalı çok uzun zaman olmadı. devlet bankasında çalışıyorum hep isteğim vardı ama cesaret edemiyordum ve başörtü yasağı kalkınca kısa bir sürede birkaç parça kıyafet alıp kimseye birşey demeden bir pazartesi bankaya kapalı geldim. ilk kapalı geleceğim gece sabaha kadar uyuyamadım yarın neler olacak diye düşünmekten :=) ama ilk gün o şekilde bankaya geldiğim an içimdeki tüm korkular gitti ve içime bi huzur geldi. çünkü ben içimden geleni kendi istediğimi sonunda yapmıştım özgürdüm ve herkes buna saygı duymak zorundaydı. ilk gece sabaha kadar uyuyamazsın belki benimgibi ama ilk gündende alışırsın emin ol ... yeterki kır şeytanın bacağını ( öyle miydi o laf) :)benimde düşüncem bu şekilde çevrem ne der
Anliyorum canim daama bu şekilde hep bişeyleri yarım hissediyorum anlatabiliyormuyum hep içimde bişeyler eksik kalıyor
Senin kafan karışmış bence.Birşeylerin etkisinde kalmışsın.Boşluğa düşmüşsün.Bir insanın ,fazla ibadet edeyim,fazla sohbete katılayım diye işini gücünü birden bırakmak istemesi ve aqşırı derecede ölüm korkusu taşıması ve bu korku yüzünden kapanmak istemesi.
İnsanlar,eşinin içkili yere gitmesini yadırgamış.Eşinin namaz kılıpta kapanmanı istememesini yadırgamış.Hatta yargılamış.
Bir insanın dinini yapabildiği kadar yaşaması ayrı birşey,açık olarak evlendiği karısının bir gün karşısına geçip ben kapanacağım demesini kabullenmemesi,kapalı bir eş istememesi ayrı birşey.
İnsanlar yazmış,eşinin karışmak haddi değil sen kapan.Evliliği sağlıklı bir şekilde yürütme çabası da ibadettir.Eşin senin karşına geçip ben cübbe giyicem şalvar giyicem deseydi ne olurdu.Ya da sen istemesen ama eşin Allah ın emri kapan deseydi ne olurdu.
Sen şimdi bi hevesle fazla ibadet yapmak istiyorum diyorsun ama,çalışırkende yapabilirsin.Eve gider televizyon seyretmez yine yaparsın.Gece teheccüde kalkar yine yaparsın.Sabah kuşluğa kalkar yine yaparsın.İlmihaller okur,yolda tesbih çeker yine yaparsın.İzin günlerinde sohbete gider yine yaparsın.
Yalan söylememek,oruç tutmak,dürüst namuslu olmak,hayırlı evlat yetiştirmek,düşküne yardım etmek,alın terini kazanmak,şükretmek...bunlar da ibadettir.
Eşini tatlı dille,zamanla,güzellkle anlatarak alıştıra alıştıra ve dua ederek kabul ettirebilirsin.
Yazdıklarınız bi an içimi ferahlattı nedense
yok bu benim düşüncem değil eşim bu şekilde düşünüyor manasında dedim