aynen öyle zaten kendi içkili bi ortam istemese bile şirket yemeği nihayetide şirket nereyi istiyorsa oraya gidiliyorBence ilginç değil birinde kişisel bir tercih ama diğerinde tercih hakkı yok para kazanmak, hayatini devam ettirmek için mecburiyet var. Demek ki musteri içkili yerler istiyor es de mecbur kalıyor.
ne olursa olsun. birinde para kazanacak dıgerınde harcayacak.Bence ilginç değil birinde kişisel bir tercih ama diğerinde tercih hakkı yok para kazanmak, hayatini devam ettirmek için mecburiyet var. Demek ki musteri içkili yerler istiyor es de mecbur kalıyor.
çalışırkende ibadetlerini yapabilirsin ama canım. işyerinde namaz kılma imkanın var mı ? yani eğer namaz konusunda seni engellemiyorsa işyerin namazını ibadetini çalışırkende yapabilirsin sonuçta işten çıktığın zaman sabahtan akşama kadar evde ibadet etmeyeceksin muhtemelen. izinli olduğun günleri düşün mesela bütün gün ibadet mi ediyorsun. tabi bu isteğin bu korkun bana göre güzel şeyler ama kuranını akşam eve gittiğinde okuyabilirsin sohbetleri tv den netten dinleyebilirsin işyerindede içinden sürekli tesbih çekebilirsin ve her daim abdestli olmaya özen gösterebilirsin.Çalışmayı aslında bi yandan istiyorum bi yandan da çalışmasam daha çok ibadet vs bu tarz şeylerle uğraşabilirim diye istemiyorum yani işin açıkçası ölümden korkuyorum öldükten sonra nasıl hesap veririm korkusu var bende
yok hayır sanki çalışmasam tarz şeylerle daha çok ilgilenip daha çok şey yapacakmışım gibi geliyor yani işin özü sürekli içimde ölüm korkusu var ve bu beni yiyip bitiriyor sanki hiçbişey yapmıyomuşum gibi geliyoBence kafan karismis şu anda.ozel olmaz ise bir tarikata falan mı girdin? Sanki oyle gibi geldi bana çünkü açık olup çalışıp ibadeti de çok güzel yapan insanlar var.
ne olursa olsun. birinde para kazanacak dıgerınde harcayacak.
harcamasından zıyade nasıl kazandıgı da önemlı degıl mı?
bu tarz tanıdıklarım var
ne içkili yerden alıs verıs yapar, ne de içkili yere işe gıder
evet eşimi dinlemek zorunda değilim bunu biliyorum ama onun rızasıyla olmasını istiyorum sanki o istemeden bunu yaparsam benden soğuycakmış gibi geliyoSana farz kılınmış konularda eşinin iznine tabi değilsin
Kapanmak kadın için farzdır, buna izin vermeyen eşi boşama hakkın bile var
İslama göre erkek ; karısının farzlarına karışamaz, çünkü Allah'ın emirleri eş rızasından öndedir
Eşinin bunları bilmesi gerekirdi, izin almak zorunda değilsin
Eşinize baskı yapmak anlamsız.merhaba arkadaşlar sürekli bu forumdayım. Uzaktan takip ediyordum.Bugün üye olmak kısmet oldu.Evleneli 3,5 yıl oldu ve evlenmeden önce kapanmak vs bu tarz şeylere uzaktım.Ailemde ben ve kardeşim açık sadece herkes tesettürlü ve dinine bağlı insanlar.Eşimin ailesi bir o kadar uzak.Şuan çalışmak istemiyorum.Evde durup çocuğumla ilgilenmek sohbetlere vs şeylere katılmak bilgilenmek istiyorum.Çok şükür namazımı uzun zamandır kılıyorum.Ancak uzun zamandır içimde kapanma isteği var.Ancak eşim şuan buna sıcak bakmıyor.Ancak işten çıkarsan kapanırsın diyor.Aynı yerde çalışıyoruz ve benim işten ayrılmamı da istemiyor.Elim kolum bağlandı.İçimdeki bu kapanma isteğinin gitmesinden korkuyorum.Bir ara bu konuda baya baskı yaptım ancak ters tepti ve bir daha bana bu konuyu açma dedi.O aralar benim ailemde çok konuştu eşimle.Galiba bu ona baskı gibi geldi.Eşimde namazını kılan bir insan.Ama iş kapanma mevzusuna gelince konusunu bile açtırmıyor.Bu konuyu eşimle konuşamamaktan dolayı sinir oluyorum.Sürekli aklımda kapanma isteği.Sürekli ölücem,öldükten sonra nasıl hesap vereceğim korkusu.Ne yapacağımı bilemiyorum.
bende onu dıyorum işte.. içki satan yerden bişi almıyor ama orada yemek yıyorSur mecbur bu adam yok gitmem diyemez.ne içerim ne içkili yere giderim rahatsız oluyorum ama bir kaç kez gitmek durumunda kaldım. Hayatta bazı mecburiyetler vardır.
Adam içki içerek para kazanmiyor ki arada bir içkili yerde yemek zorunda kalıyor.
etkilemez çalışmasamda olur. işyerinde namazlarımı kılıyorum eve gidince kuranımıda okuyorum işten eve evden işe gidip geldikte çekebildiğim kadar tesbih çekiyorum bilmiyorum ya bunlar bana az geliyoçalışırkende ibadetlerini yapabilirsin ama canım. işyerinde namaz kılma imkanın var mı ? yani eğer namaz konusunda seni engellemiyorsa işyerin namazını ibadetini çalışırkende yapabilirsin sonuçta işten çıktığın zaman sabahtan akşama kadar evde ibadet etmeyeceksin muhtemelen. izinli olduğun günleri düşün mesela bütün gün ibadet mi ediyorsun. tabi bu isteğin bu korkun bana göre güzel şeyler ama kuranını akşam eve gittiğinde okuyabilirsin sohbetleri tv den netten dinleyebilirsin işyerindede içinden sürekli tesbih çekebilirsin ve her daim abdestli olmaya özen gösterebilirsin.
çalışmadığın zaman evinizdeki maddiyat bundan ne derece etkilenir?
Alkollü ortama zaten sürekli girmiyor yılda 1 veya 2 kez o da mecburiyetten alkol satan yerlerden de almıyoruz o da benden kaynaklı olabilir ben hiç almadım o da benden dolayı almıyor olabilir
Boşanmak yerine onu bi şekilde ikna etmeyi sağlamayı düşünüyorum dua ediyorum sizlerde edin benim için allah rızası içinEsin seni zorla kapatmak isteseydi gör sen burdaki yorumlari. Boşan derlerdi.
Ben de sana boşan diyorum.
Dini inancini kimse engelleyemez.
Bir kadin vardi 50 yasinda. Otobus beklerken beni yanina çağırdı. Baktim aglamaya basladi kizim ben kapanmayi cok istiyorum esim izin vermiyor, cok kotu durumdayim, ne yapacagimi bilmiyorum lutfen bana dua et Allah rizasi icin demisti. Ama kadin nasil agliyordu.
Yani diyecegim o ki cidden bosanabilirsiniz bu sebepten..
sevgiler..
benim alışveriş yaptığım marketlerde satılmıyor kapalılıktan kastım zaten askılı mini etek vs giyinmiyorum başımı kapatmak tunik vs şeyler ile başlamak istiyorumHangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama büyük marketlere hiç mi gitmiyorsunuz yani
Migros carrefour kipa ve benzerleri
Evime yakın ve ürünleri iyi olan bir market var içki de satar şimdi ordan almayayım da 10 km uzak başka markete mi gideyim mantığını anlayamadım
Yılda 1-2 gidilen yemeğin lafı dahi edilmez kapanıp kapanmama konusunda
Tabii benim aklıma kapalı deyince pantolon kısa kol dar giysi vs giymeyecek makyaj yapmayacak bir kişi geliyor takısı vs görünmeyecek
Yani iki kapalı bayan tanıdığımı görünce ben onları yanlarına yanaşır konuşmadan ayırt edememeliyim benim kapalıdan anladığım bu tabii
anladım canım. zaten doğru olan bu. yani hiçbirzaman kendimizi tamam ben oldum diye görmemeliyiz yani bununla ilgili bir yazı okumuştum ama şuan konuyu uzatmayayım. eğer maddi konuda bir ettkilenme olmayacaksa ve sen bunu gerçekten çok istiyorsan kendi kararlarınla hareket edebilmelisin bence eşinde zamanla sana saygı duyacaktır çünkü kendince onunda bir inancı var her insan gibi. ama beni düşündüren şey bu isteğinin işten ayrıldıktan sonra geçmesi ve bunalıma girmen. çünkü çalışmaya alışmış bir kadının sonradan işten çıkması ve buna alışması zor oluyor gibi geliyor bana. yada belki yıllık izin alıp bir süre evde kendini deneyebilirsin böyle bir imkanın varsaetkilemez çalışmasamda olur. işyerinde namazlarımı kılıyorum eve gidince kuranımıda okuyorum işten eve evden işe gidip geldikte çekebildiğim kadar tesbih çekiyorum bilmiyorum ya bunlar bana az geliyo
senin için dua edeceğimBoşanmak yerine onu bi şekilde ikna etmeyi sağlamayı düşünüyorum dua ediyorum sizlerde edin benim için allah rızası için
aynen öyle zaten söylemiştim eşime yemeğe ben gitmem zorunluda değil benim gitmem ama anladığım kadarıyla bunları bahane ediyor banaHangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama büyük marketlere hiç mi gitmiyorsunuz yani
Migros carrefour kipa ve benzerleri
Evime yakın ve ürünleri iyi olan bir market var içki de satar şimdi ordan almayayım da 10 km uzak başka markete mi gideyim mantığını anlayamadım
Yılda 1-2 gidilen yemeğin lafı dahi edilmez kapanıp kapanmama konusunda
Tabii benim aklıma kapalı deyince pantolon kısa kol dar giysi vs giymeyecek makyaj yapmayacak bir kişi geliyor takısı vs görünmeyecek
Yani iki kapalı bayan tanıdığımı görünce ben onları yanlarına yanaşır konuşmadan ayırt edememeliyim benim kapalıdan anladığım bu tabii
allah razı olsunsenin için dua edeceğim