işten çıkmanızla kapanmanızın ne alakası var anlamadım, eşiniz neye göre işten çıkarsan kapanırsın diyor.merhaba arkadaşlar sürekli bu forumdayım. Uzaktan takip ediyordum.Bugün üye olmak kısmet oldu.Evleneli 3,5 yıl oldu ve evlenmeden önce kapanmak vs bu tarz şeylere uzaktım.Ailemde ben ve kardeşim açık sadece herkes tesettürlü ve dinine bağlı insanlar.Eşimin ailesi bir o kadar uzak.Şuan çalışmak istemiyorum.Evde durup çocuğumla ilgilenmek sohbetlere vs şeylere katılmak bilgilenmek istiyorum.Çok şükür namazımı uzun zamandır kılıyorum.Ancak uzun zamandır içimde kapanma isteği var.Ancak eşim şuan buna sıcak bakmıyor.Ancak işten çıkarsan kapanırsın diyor.Aynı yerde çalışıyoruz ve benim işten ayrılmamı da istemiyor.Elim kolum bağlandı.İçimdeki bu kapanma isteğinin gitmesinden korkuyorum.Bir ara bu konuda baya baskı yaptım ancak ters tepti ve bir daha bana bu konuyu açma dedi.O aralar benim ailemde çok konuştu eşimle.Galiba bu ona baskı gibi geldi.Eşimde namazını kılan bir insan.Ama iş kapanma mevzusuna gelince konusunu bile açtırmıyor.Bu konuyu eşimle konuşamamaktan dolayı sinir oluyorum.Sürekli aklımda kapanma isteği.Sürekli ölücem,öldükten sonra nasıl hesap vereceğim korkusu.Ne yapacağımı bilemiyorum.
Aynı yerde çalıştığımız için örneğin müşteri yemeğimiz oluyor ve içkili ortam ben istemeden de olsa girmek zorunda kalıyorum öyle ortama içkiye sebebini bilmediğim derecede karşıyım içenler yanlış anlamasınlar beni lütfen bu benim fikrim ben seni o şekilde o ortama sokmam diyor bende diyorum gitmek zorunda değilim girmem ortama bu seferde diyorki sen olmadan gidicem sen problem çıkarıcaksın anladığım kadarıyla işi bahane ediyor kapanmamı istemediği içinişten çıkmanızla kapanmanızın ne alakası var anlamadım, eşiniz neye göre işten çıkarsan kapanırsın diyor.
size engel olarak kendisi vebal altına giriyor, o kadar namaz kılıyormuş -ki düzenli namaz kılmak en zor ibadetlerden birisi bence- keşke bunun da farkında olabilse eşiniz.
Allah yardımcınız olsun.
kesinlikle öyle hem işten çıkarsan diyor hem de işten çıkmanızı istemiyor.Aynı yerde çalıştığımız için örneğin müşteri yemeğimiz oluyor ve içkili ortam ben istemeden de olsa girmek zorunda kalıyorum öyle ortama içkiye sebebini bilmediğim derecede karşıyım içenler yanlış anlamasınlar beni lütfen bu benim fikrim ben seni o şekilde o ortama sokmam diyor bende diyorum gitmek zorunda değilim girmem ortama bu seferde diyorki sen olmadan gidicem sen problem çıkarıcaksın anladığım kadarıyla işi bahane ediyor kapanmamı istemediği için
Yok dediğiniz gibi değil yani bilmediğimiz o kadar çok şey varki öğrenince boşa yaşıyomuşum gibime geliyor.Yani tabiki de bu benim fikrimBana sorarsan, bu meseleden eşinle aranı bozma sana izin vermediği için zaten günahı onun boynuna, senden çıkıyo o vebal eşine bunu dersin ahirette hesabı senin, ayrıca o sohbetlere gitme tamamen beyin yıkıyorlar kendin oku kuran ilmihal ne varsa bilgilen sohbetleri tavsiye etmem.
Aynı yerde çalıştığımız için örneğin müşteri yemeğimiz oluyor ve içkili ortam ben istemeden de olsa girmek zorunda kalıyorum öyle ortama içkiye sebebini bilmediğim derecede karşıyım içenler yanlış anlamasınlar beni lütfen bu benim fikrim ben seni o şekilde o ortama sokmam diyor bende diyorum gitmek zorunda değilim girmem ortama bu seferde diyorki sen olmadan gidicem sen problem çıkarıcaksın anladığım kadarıyla işi bahane ediyor kapanmamı istemediği için
canım benim ya. nedir bu erkeklerin yada genel olarak insanların birbirlerinin inançlarına olan saygısızlığımerhaba arkadaşlar sürekli bu forumdayım. Uzaktan takip ediyordum.Bugün üye olmak kısmet oldu.Evleneli 3,5 yıl oldu ve evlenmeden önce kapanmak vs bu tarz şeylere uzaktım.Ailemde ben ve kardeşim açık sadece herkes tesettürlü ve dinine bağlı insanlar.Eşimin ailesi bir o kadar uzak.Şuan çalışmak istemiyorum.Evde durup çocuğumla ilgilenmek sohbetlere vs şeylere katılmak bilgilenmek istiyorum.Çok şükür namazımı uzun zamandır kılıyorum.Ancak uzun zamandır içimde kapanma isteği var.Ancak eşim şuan buna sıcak bakmıyor.Ancak işten çıkarsan kapanırsın diyor.Aynı yerde çalışıyoruz ve benim işten ayrılmamı da istemiyor.Elim kolum bağlandı.İçimdeki bu kapanma isteğinin gitmesinden korkuyorum.Bir ara bu konuda baya baskı yaptım ancak ters tepti ve bir daha bana bu konuyu açma dedi.O aralar benim ailemde çok konuştu eşimle.Galiba bu ona baskı gibi geldi.Eşimde namazını kılan bir insan.Ama iş kapanma mevzusuna gelince konusunu bile açtırmıyor.Bu konuyu eşimle konuşamamaktan dolayı sinir oluyorum.Sürekli aklımda kapanma isteği.Sürekli ölücem,öldükten sonra nasıl hesap vereceğim korkusu.Ne yapacağımı bilemiyorum.
Eşime sorma gereği duydum çünkü kendi kararımla onu dinlemeyip kapansam huzursuzluk çıkacaktı aramızda kapanmamı istememesinin sebebini bilmiyorum işi bırakmamamıda sebep olarak sosyal olmayacaksın evde bütün gün boş boş zamanın geçecek sıkıldıkça bana saracaksın falan falan diye söylüyorbu tür kararların kişinin kendisinin vermesi gerektiğine inanıyorum.
- kapanmak istediğinizde neden eşinize sorma gereği duydunuz? ona duyduğunuz saygıdan mı yoksa tereddüt mü ettiniz?
- eşinin neden kapanmanı istemediğini sordun mu?
- işi bırakmamanızı neden istiyor açıkça sordunuz mu?
Tuhaf namaz kılan bir insan iş gereği de olsa nasıl alkollü ortamlara giriyor giremez girmemesi gerekiyor eşim ve kendimden biliyorum çünkü açık bir bayanım ama çok şükür namazımızı kılarız biz alkol satan tekel bayilerden bile alışveriş yapmayızAynı yerde çalıştığımız için örneğin müşteri yemeğimiz oluyor ve içkili ortam ben istemeden de olsa girmek zorunda kalıyorum öyle ortama içkiye sebebini bilmediğim derecede karşıyım içenler yanlış anlamasınlar beni lütfen bu benim fikrim ben seni o şekilde o ortama sokmam diyor bende diyorum gitmek zorunda değilim girmem ortama bu seferde diyorki sen olmadan gidicem sen problem çıkarıcaksın anladığım kadarıyla işi bahane ediyor kapanmamı istemediği için