eşim issiz ben calısıyorum

Sadece işsizken degil çalışıyorkende size yardımcı olmalı çünkü sizde çalışıyorsunuz.
Toplamayin evi pisliginde otursun . Ne kadar ayıp ,işsizim iste aramıyorum bari evi toparlayayım der insan.
Yüz vermeyin bence .

Merhaba,
Zor bir durumdasınız ailecek. Umarım çabuk atlatırsınız ama piyasa gerçekten kötü. Onu da anlayışla karşılayın kimse hazmetmediği bir işte çalışmak istemez.
Sorununuzda ise haklısınız ama biz kadınlar erkekleri fazla akıllı zannediyoruz. Oysa onlar çocuk gibiler. Bence konuşmak yerine daha yapıcı bir çözüme gitmelisiniz. Konuşursanız (ki konuşun da zaten) size "he he" diyecek hak verecek ama sonra hiç bir şey yapmamaya devam edecektir :) O yüzden ona yapılacak işlerin listesini vermeyi deneyin. Örneğin evden çıkmadan önce ya da akşamdan yiyecek olduğunuz sebzeleri hazırlayın.
Örnek 1: "Bunları soyar mısın? Doğrar mısın? Suda bekletir misin? Ben gelince pişireyim." -> Sonuçta eğer duyarlı ve de canı sıkılan bir insansa "nasıl olacağını söylesene ben pişireyim?" diyebilir bir süre sonra.
Örnek 2: Çamaşırları hazırlayın. Yarın XYZ ayarında bunlar makineye atılacak, bitince asılacak
Örnek 3: Evden çıkarken süpürgeyi hazırlayıp orta yere koyun. "Rica etsem bi şurayı süpürebilir misin? 5 dakikanı almaz" deyin. Emin olun başlamışken bütün evi süpürecektir :)
Erkeklerin kafası iş yapmaya genellikle basmaz ama tam olarak komut verilip bir şeyler yapmalarını istediğimizde de genelde yaparlar. Denedim %87,5 çalışıyor :) Siz de anlayışlı olup depresyonunu dikkate alıp %100 beklememelisiniz. Hiç yoktan iyidir demelisiniz.

Tepkini koy arkadasim .Ya çalışacaksın ya evi temizle yemek yap ben gelene kadar de .Bir arkadasim bu sebeple bosaniyor yakinda .
Ona da soyledim susma niye eziliyorsun diye .Hep icine atti en sonunda ben saf miyim bosaniyorum dedi .
Yol yakinken duzeltmek lazim bazi seyleri .Sonra telafisi olmuyor

Bugün çalışıyoruz yarın işsiz kalıp kalmayacağımızı bilmiyoruz. Çok kötü bir dönemdeyiz insanları patır patır işten çıkarıyorlar. Olabilir, insanlık hali inşallah bulur toparlar ama öyle işten çıkarıldım diye 3 ay evde yatmak iş aramamak, evde hiçbir şeye elini sürmemek falan bunlar olmaz.

Mühendismiş, kendi işini bulana kadar idareten bir yerde çalışabilir. Hiç mi rahatsız olmuyor?

Erkeklerin işsiz kalması inanın çok daha zor sizi çok iyi anlıyorum haklısınız
Ama bu durumu beraber aşmanız lazım eşinizle konuşun yorulduğunuzu anlatın
Biraz ondan destek beklediğinizi söyleyin emin olun anlayacaktır eşinizde.
Büyük bir ihtimal eşinizde boşluktadır Zor bir süreç Allah yardımcınız olsun inş. en kısa zamanda çağırılır işine

Siz ona iş bakın, bir sürü ilan var kalifiye personel arayan.sonra Linkedin’e üye olsun. Sorumsuz insanları dürteceksin ki kendine gelsin. Ne güzel de mesleği var. Atsın cv leri, baskı yapın gerekirse ne kadar saçmalamış yahu

Insaat sektorunun duzelecegi yok bence. Tabi ki insan kendi meslegini yapmak ister ama gecinmek icin de paraya ihtiyacimiz var. Kendi isine donene kadar gecici bir is bulmali. Su zamanda is begenmemek gibi bir luksumuz yok.

Ev islerine de calissa da calismasa da zaten yardim etmek zorunda cunku siz de calisiyorsunuz. Guzelce konusun, yine ise yaramazsa tartisin. En azindan ortaligi toplasin, bir supurge acsin.

Üzülerek söylüyorum ekonomi çok kötü..ekonomiden en çok etkilenen sektörlerin başında inşaat sektörü geliyor.sirket çağırmaya bilir cagirirsa ne ala...kendi mesleği dışında iş arasa bile zor bu dönem..işsizlik kabahat değil ama ev işlerini bölüşmek için aynısını söyleyemem.calissa da çalışmasa da yapmali

Ucretsiz izin bu kadar olur mu .Tazminat vermemek icin bi dolaplar dönmüs olmasin .Cok tuhaf .Sirket geri dön derse diye is bakılmaz mı.

Günümüz erkekleri artık daha mı rahatlar sanki ne ?
İşsiz kalmasına bşy diyemem Olabilir bu zorlukta ama en azından sizin yükünüzü hafif hale getirmeye çalışabilir.
İş aramıyorsa da üstüne iyice moral bozucu.

Işsiz olmasından çok evde bi işe elini sürmemesine takıldım ben

Tamam memlekette işsizlik var ama. Işten gelen karısına da 1 bardak çay yapsın yani.

Bir işin ucundan tutsun. Ben olsam tepkimi gösteririm.

Ozaman ev işi yapacak görev verin söyleyin yapsın ev işi herkesin sorumluluğu

Cagirasiya kadar geçici bir iş bulsun o ne demek ya mühendis diye evde yatamaz evlenmiş geçim evde yatmayı Kabul etmiyor insan yeterki çalışmak istesin alın teriyle her yerde iş var

Benim eşim de çalışmıyor 2 ay oldu, ne bulursa yapsin kafasinda degilim asla, 40 yaşında, belli bir kariyeri olan adama her şeyi sil git garsonluk yap demem, elim kolum tuttuyor çok şükür, gerekirse bir ömür bakarim, hayat arkadasim o benim.
Ama olay ev islerine gelince, calissa da calismasa da bana destek olmak zorunda, aksini dusunemiyorum bile. Su an da eve gidiyorum, yemekhazir, ev temiz, acikcasi ben evdeyken bu kadar iş yapmiyordum, yapmasa bozulurdum.

İnşaat mühendisi nasıl işbulamaz anlamadım iş bak de olmadı evi toparlama surat as bencillik yaptığı

işten sonra bisi yapmayin. kan değerlerim dustu bu ara cok yoruluyorim diyip direkt yatin. eve gelmeden once bisiler atistirmis olun tabi. siz direkt yatinca yemegi falan mecbur o yapar. evi de bir sure sonra ustlenir. babam gencliginde cayini kendi koymus insan degil. emekli olunca yemegi bulasigi hep yapti. yemek icin de internet varken herkes yemek yapar diyordu. bildiginden degil internetten bakip yapti hep

Eşiniz depresyonda olabilir mi? Tam tersi olsaydı siz onun gözüne batsaydınız üzülmez miydiniz kendinizi onun yerine koyun bence. Biraz daha zaman tanıyın iş araması için onu teşvik etmeye çalışın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…