Eşim işinden şikayetçi beni de bunaltıyor

Peripadisahininkizi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2022
852
765
33
Eşim özelde çalışıyor ve gerçekten yorucu anlayabiliyorum patronundan müdüründen çalışandan telefonda konuştuğu müşterilerden hepsinden sorumlu akşama kadar hep sorun da yaşıyor. Hem fiziksel hem zihinsel çalışıyor.
Ama bazen öyle dönemler geçiriyor ki eve gelince oflayıp pufladığı kıyafetlerini sinirle yere attığı ben motivasyonunu yerine getirmeye çalışıp kendimce espri şirinlik yapsam da asla suratının gülmediği kısaca beni de o depresif hale büründürdüğü dönemler , her ay bir iki kez yaşıyoruz. Sanki bir psikolojik rahatsızlığın atağı gibi geliyorlar yani eşime.
Onun dışında o da neşeli olup sana işimi yansıtmıyorum dediği günler de oluyor kapıdan girince seni görünce her şey bitiyor dediği birlikte iyi zamanlar geçiriyoruz işte o zaman.
Ben işinden ayrılması taraftarı değilim gireceği iş de aynısı olacak özel sektör böyle malesef bunu da defalarca konuştuk kendisi de kabul ediyor ki eşim daha önce de iş değişti ilk başta yeni bir işe girdiğinde enerjik oluyor sonraki dönemler yine aynısını yaşıyor gerçekten yaşatıyorlar da yani ona sözüm yok insanlarla uğraşmak çok zor.
Ben hata mı ediyorum işinden çıkma demekle çünkü gelip en fazla 2-3 aya iş bulurum napıyım diyor ben pek desteklemiyorum hatta demişti bir kere sen demiş olsan gaza gelip hemen ayrılırdım dedi ben kendi haline mi bıraksam bilmiyorum sadece dediğim belki yeni iş yerinde daha düşük maaşla başlayacak çünkü burda kademeli olarak maaşı artırdılar ilk girdiğinde asgari ücret alırken şimdi asgarinin 2 katını alıyor

Son düzenleme:
bunla rçok normal şeyler ,herkesin yaşadığı iş stresi ,ne var ki bunda, maaşı da iyiymiş, yapacak birşey yok ikiniz de sabredeceksiniz, bu devirde ekmek aslanın ağzında, ben büyütülecek bir sorun göremedim ,iş değiştirmek yerine yaşadığı stresi nasıl azaltabilir onun yoluna bakın ,daha çok gezin ,tozun, vakit geçirin.

Özel sektör genel olarak aynı zaten.
Satın alma departmanında mı çalışıyor eşiniz bilmiyorum ama genelde baş agrıtıcı, çene yoran bir iştir maalesef.

İşten gelip bir saat gelip anlatsa dinlesem normal bende anlatıyorum iş yerinde olanları sonra sinirden de olsa gülüp geçiyorum ama o öyle olduğunda o haftamız hep öyle geçiyor o gün 6 da işten geliyorsa gece 12 hala aynı mod

"İş, işteyken aranır" derler.. İstifasını vermeden yeni iş başvuruları yapmaya başlasın.
Benim eşimin de moral olarak kendisini çok zorlayan dönemleri oluyor, eve geldiğinde sessizse anlıyorum çünkü normalde neşeli ve yüksek enerjili bir adamdır. Öyle zamanlarda keyfini yerine getirecek bişeyler yapıyorum, üstüne gitmiyorum, soru sormuyorum. Küvet banyosu çok sever mesela küveti dolduruyorum ona, sakin bi müzik açıyorum banyoda vs vs..

Bence kendisine bir Linkedin profili açsın, orada iş ilanı gani. Mutlaka gönlündeki gibi bir pozisyon çıkar karşısına, işten çıkmadan iş değiştirir.

eşinizin hoşlandığı şeylerle dikkatini dağıtın o zaman, sevdiği bir yemek bir film bir aktivite . öylece 12yi mi bekliyorsunuz beraber

eşinizin hoşlandığı şeylerle dikkatini dağıtın o zaman, sevdiği bir yemek bir film bir aktivite . öylece 12yi mi bekliyorsunuz beraber
ilgileniyorum bir şeyler yapıyorum bir yere gidelim diyorum dün öyleyken yemeğe dışarı çıktık sonra beni bıraktı arkadaşlarıyla buluştu gece 1de geldi dün ben uyumuşum ama bugün yine aynı napıyosun dedim mesajda keyfim yok diye yazıyor akşama da belli ki öyle gelecek

Benim eski koca da böyleydi. Tüm gün işte kimle ne yaşamış kavgalar gürültüler eve gelir anlatır da anlatır. Birde negatif bir insandı takıntıları vardı Ocak açık kaldı mı kapı kapalı mı bilmem ne. Yoldan dönüp 2-3 kere Ocak açık kaldı mı diye bakmak isterdi . Memlekete geldiğimizde acaba elektrikler gitti mi buzdolabı bozuldu mu diye benim beynimi yerdi. Sürekli işteki insanları sevmediğini kötü kalpli olduklarını anlatırdı. Ben en başlarda 5-6 sene hep iyi niyetle yaklaştım. Sonra iş yerinde çalışan bir aile dostu vardı dedi ki senin kocan ne kadar iyi ne kadar pozitif bir insan iş yerinde kimseyi bogmuyor. Ben şok oldum ondan sonra soğudum ondan benim beynimi yiyor negatiflikleriyle. Orada pozitif biri gibi davranıyormuş. Kimse kimsenin ömrünü yiyemez dinlemeyin çalışmak istemiyorsa gitsin başka iş baksın ama size de yazık Böyle ömür geçmiyor

İşte yasanan stresi uzun süreli eve yansitmak hoş değil . Sizin de psikolojinizi etkiler.

İş değiştirme iş bırakma konuları çok bireysel . Kendi adıma eşime karismam. Ama sizin eşiniz daha önce de değiştirmiş yine değiştiririrse maddi kayiba uğrayabilir diyorsunuz ( öyle anlıyorum ) Çok da değişen birşey olmamış ruh halinde . Belki sektör değiştirmeyi düşünebilir . O konuda destek olabilirsiniz .

Çalıştığı işten mutlu olmayan sevmedigi işi yapan insanların şikayetçi olması normal. Herkesin sevdiği işi yapmasını beklemekte ütopik. Ayda 1 2 gün bu şekilde hissetmesi kaldırılabilir bence. Modu düşükken onu yalnız bırakmak da daha iyi gelebilir belki.

Çok da eziyet ediyorlarsa kal kal diyesiz de öteki taraftan baskı yapmayın. Bir işe girip calışın. Eşiniz de çalışırken iş arasın.

Herkesin br dayanöa noktası var. Çok stres zaman için de baska baska sorunlara yol acar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…