• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim,işim,annem

osllam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2013
103
0
26
Konya
mrhb kızlar benimde fikirlerinize ihtiyacım var kararsızım...

evlendim eşimde bende özel sektrdeyiz eşim başka şehire gitti ben ailemin yanında çalışmaya devam ettim 2 güne bir geliyordu kızım doğdu işi bıraktım eşimin yanına geldim şükür şu an maddi olarak pek bi sıkıntımız yok ama burda ne tanıdık ne akraba kimse yok kızımlada heryere gidemiyorum komşuya falan 19 aylık heryeri döküp karıştırıyor çocuk yapacak tabi ama rahatsız oluyorum....

eski iş yerim aradı kızında büyüdü gel başla diye eşim başla diyor yine annenlerin yanına gidersin bi belge alacak ondan sonrada ben gelirim bi 5-6 ay sonra dedi şimdi kızımda var ailemin yanında kalacam annem biraz sorunlu bi insan fazla titiz torunu dahi olsa ne bilim iştee...bende çalışmayı istiyorum lise mezunuyum eski iş yerim maaş olarakta çalışma olarakta sundukları güzel burda bi işe bakıyım dedim deneyim falan dinlemiyorlar ya diploma soruyorlar yada lise mezunu olunca asgari ücret oda çalıştığıma değmez...diyebilirsiniz magdem maddi olarak çok sıkıntınız yok oturun die ben liseden çıktım kızım oluncaya kadar çalıştım evde durmak daraltıyor beni bide yaptığım bişey yok evin içinde akşama kadar pinekliyorum kendimii pasifff işe yaramaz gibi hissediyorum konu şimdi gitsem eşimle 5-6 ay ayrı kalacaz ben o sürede ailemin yanında kalacam bunları düşününce içim daralıyor gtmek istemiyorum ama bi tarafımda çalışmak istiyor siz olsanız napardınız

Ben olsam gider çalışırdım,hayatımı düzene sokardım.
5-6 ay nedir ki , göz açıp kapayıncaya kadar geçer.
Kendinizi böyle hissetmenizden iyidir , hem maddi olarak sıkıntınız olmasa bile daha rahat olursunuz.
Kızınızda büyümüş artık küçük değil maşallah.
Annenize de katlanıverirsiniz biraz sonraaa mutlu son :80:

anneniz bile olsa herkesin kendine göre bir düzeni var.rahatsız olacağınızı düşünüyorsanız gitmeyin 5-6 ay daha dişinizi sıkıp eşinizle gidin bence.siz evli bir kadın olarak bile eskiden kalmışsınız bide üstüne bebekle kalmak pek doğru gelmiyor bana.

Aklima gelenler: : )

1. is yeriyle konus ve sana bir 3-4 ay daha zaman vermelerini iste, ozaman iki ay annende idare edersin.
2. is yeriyle konus ve esinle beraber geri o sehire tasinacaginizi, bundan dolayi yarim sene sonra ise basliyacagini söyle, belki kabul ederler
3. veya madem durumunuz iyi esinde geri tasinacakmis, simdiden tutun evinizi ve sen yeni evinize yerles ve cocuga bakici tut annen bakmak istemesse
4. ailenin yanina git ama annenin evine haftada bir temizlikci getittir, annenin istedigi sekilde dip bucak temizlik yapsin, parasinida esin ödesin.

Son düzenleme:
Gitmeyin bence..
O nasıl evlilik öyle ya..
İki kuruş para geçecek elimize diye adam orda sen burda..

yorumlariniz için tskrlr iş yeriyle konustum zaten 2 ay verdiler o zamana kadar dusun baskada bişey yapamam dedi p.mudurumuz oda önümüzdeki ayın birinde 2 ay oluyor orda beş seneye yakın çalıştım zaten istemeyerek çıkmıştım çocuk olunca şimdi tekrar fırsat dogunca kafam çok karisti bi yandan düzen bozmaya degmez diyorum bi yandan özel sektorde çalışan arkadaşlar bilir ortam çok önemli yani insanları orayı benimsemen müdürü falan falan... gün yaklaştıkça uyuyamaz oldum pisman olacagim karar vermek istemiyorum

Son düzenleme:
Madem maddi sıkıntınız yok tavsiyem en güzel meslek olan anneliği icra etmen,
Çocuklar bizlerin yaşam tarzı..
Hem eşinden de ayrılmamış olursun böylece..

ben olsam çalışırdım 5-6 aydan bişey olmaz göz açıp kapayıncaya kadar geçer.insanın sevdiği bi işinin olması güzel zira artık kimse istediği yerde çalışamıyor

6 ay az bir zaman değil kocanı yalnız bırakma sonra istemediğin şeyler olur:50:
para kariyer herşey değildir hayatta evliliğin ve çocuğun daha önemli bence..
evlada yapılan yatırım en güzel en büyük servettir:40:

Bazen kaçan fırsatlar da geri gelmez. Çalısmaya alışık biriyseniz bence hic düşünmeyin gidin.

Annelik guzel, cocuğunla birebir ilgilenmek iyi olabilir ama cocuğunun illerdeki hayatı icin çalışmak da gerekli.

Oyle bir zaman gelecek ki cocuk büyüyecek, size bağımlı olmayacak o zaman da siz is bulup ta calisamayacaksiniz hayat daha sıkıcı olacak sizin icin.

Ben yerinizde olsam hic düşünmeden giderim 5-6 ay cok uzun degil. Bir arkadasın ev tutun demesi de mantıklı geldi. Eğer annenizin evine gitmek istemezseniz .

evlendim eşimde bende özel sektrdeyiz eşim başka şehire gitti ben ailemin yanında çalışmaya devam ettim 2 güne bir geliyordu kızım doğdu işi bıraktım eşimin yanına geldim şükür şu an maddi olarak pek bi sıkıntımız yok ama burda ne tanıdık ne akraba kimse yok kızımlada heryere gidemiyorum komşuya falan 19 aylık heryeri döküp karıştırıyor çocuk yapacak tabi ama rahatsız oluyorum....

eski iş yerim aradı kızında büyüdü gel başla diye eşim başla diyor yine annenlerin yanına gidersin bi belge alacak ondan sonrada ben gelirim bi 5-6 ay sonra dedi şimdi kızımda var ailemin yanında kalacam annem biraz sorunlu bi insan fazla titiz torunu dahi olsa ne bilim iştee...bende çalışmayı istiyorum lise mezunuyum eski iş yerim maaş olarakta çalışma olarakta sundukları güzel burda bi işe bakıyım dedim deneyim falan dinlemiyorlar ya diploma soruyorlar yada lise mezunu olunca asgari ücret oda çalıştığıma değmez...diyebilirsiniz magdem maddi olarak çok sıkıntınız yok oturun die ben liseden çıktım kızım oluncaya kadar çalıştım evde durmak daraltıyor beni bide yaptığım bişey yok evin içinde akşama kadar pinekliyorum kendimii pasifff işe yaramaz gibi hissediyorum konu şimdi gitsem eşimle 5-6 ay ayrı kalacaz ben o sürede ailemin yanında kalacam bunları düşününce içim daralıyor gtmek istemiyorum ama bi tarafımda çalışmak istiyor siz olsanız napardınız

okadar eşimden ayrı kalmısım zaten kızımda büyümüş :) bi 5 ay daha ayrı kalabilirdim sonrasında zaten hep birlikte olucam ve işimde olmuŞ olucak. anne faktörünü sorun etme benCe ne yapabilir ki en fazla bi iki laf eder iadare et onuda

Çalışmayı seviyormuşsunuz, ortamıda seviyorsunuz, sizede 2 ay süre vermişler.

Çocuğunuz büyümüş, ben sizin yerinizde olsam 5-6 ay kendimi zorlar ve girerdim işe.

İleride aynı imkanlarda başka bir iş bulabilecekmisiniz? yada bulduğunuz işi de bu işiniz kadar sevebilecek misiniz?

Bu devirde üniversite mezunları zor iş bulurken bence fırsatı kaçırmayın derim.

Öyle ayrı kalıncada başınıza başka işler gelir hikayelerini dinlemeyin, biz eşimle 19 aydır ayrıyız, şükür başımıza bir iş gelmedi. :34:

5-6 ay sonra madem eşin belge alacak
5-6 ay daha bekleyin, bu kadar süre sonra sizi çağıran firma 5-6 ay daha bekler herhalde

O belge olmaz veya çok uzar belki, bence netleşmeden gitmeyin
Netleşince eşinle beraber gideceğinden sizin evinizde bakar anneniz çocuğunuza, problem de kalmaz :3:

Eski iş yerinin sunmuş olduğu imkanları göz önünde bulundurarak, ben olsam gider çalışırdım.
Hayat malesef günden güne zorlaşıyor, hiç bir zaman kolaylaşmıyor.
Hazır çocuğun ele avuca gelir olmuş, annen de bakabilecek durumda sanıyorum.
Her ne kadar titiz ve pinpirikli olsa da, torundur, korktuğun gibi olmayacaktır.

Zaten eşin ile bir dönem ayrı kalmışsınız iş nedenleriyle.
Güven sorunu yok aranızda, o yüzden bu konuda çok düşünme derim.
Zaten eşin de senin eski işine dönmeni sakıncalı bulmuyormuş.
Yarın öbürgün çocuğun büyüdüğünde ihtiyaçları da onunla büyüyecek.
Hazır ciddi bir engelin yokken, çalışmanı tavsiye ederim.
Kenarında köşende birikmişin olur hiç yoktan.

Ayrıca sosyal özgürlük kadar özgüven veren birşey daha yok hayatta.
İnsan zamanla körelir, körelmeye müsaittir ve rahata da çabuk alışır.

Karar senin, hakkında hayırlısı olsun inşallah...

Eger eski iş yerinde çalışmaktan mutluysan ve sana 2 ay daha zaman tanımışlarsa bunu değerlendir ve git çalış. En azından dene bakalım çocuğun sensiz kalacak mı durabilecek mi annen bakabilecek mi bunlarda çok önemli. ama en azından denemeni ve çalışmanı tavsiye ederim psikolojik açıdan çok rahat edersin.

kesinlikle çalışırdım

sağolun kızlar eşime güven konusunda problemim yok zaten içinde olan insan yanındaykende yapar yapı olarakta zaten herzaman der herşeyi affederim bi aldatılmayı affetmem kendim içinde senin içinde aynı die öle bişey yaparsam ben senın yüzüne bakamam vicdanen der yaş olarakta aramızda 16 yaş var hep korktum sorun olur mu die ama asla pişman değilim allahım kimseyi yolundan şaşırtmasın annem başta gelin falan diyordu şimdide daha çok sans cıkar boşver diyor

Back