Eşim, inadı ve yaptıracağım dövme...

Tabiki kendi bedeniniz ,en son kararı siz vereceksiniz ama bu o kadar da hayati bir karar değil yani eşinizle ciddi bir sorun yaratmamali.Aslında bence sizin daha gösterişli ve ilgi çekici olmanızdan dolayi kiskanmis olabilir buna biraz masumca baktım ben ,bence kocaniza kizmayin demekki hoş bir bayansiniz birde güzel bir dövme sizi iyice ilgi çekici yapar eğer görünür bir yerde olacak ise o yüzden bence boyle düşünün ve orta yolu bulmaya calisin

kan benim damar benim gibi olmuş :)
geçici yaptırın belkide sonra istemezsiniz.. sıkılırsınız.. ilk önce deneyin mutlaka.. modası geçince insan pürüzsüz tenini özlüyor..

Normali aynen dediginiz gibi birinin dovme yaptirmasina ikinizin karar vermesi. Esinizi dinleyin yaptirmayin der lelaaa:KK51:

Ben dovme yaptirmak istesem kocam hosuna gitmeyecegini soylese yaptirmam. Adam beni her gun goruyor. Baktikca cani mi darlansin? Kocama itici gorunmek istemem. Ama mesela sunu giyecegim diyorum giyme dese dinlemem. Bi gunluk bir sey gonlu olmasa nolacak. Dovme radikal bi gorsel degisim. Gecici dovme yaptirabilirsin. O daha risksiz

eşim dövmeyi sevmez tam sevmez demiyeyimde dinen doğru bulmuyor onun fikri. ama bende birkaç tane dövme var daha tam sevgili değilken yaptırmıştım şu anda yaptırmak istesem istemez bende üstelemiyorum zaten inada bindirmeyin ikinizde orta yolu bulun :KK66:

yaa çok istiyorsan yaptır
süpriz yap
sen düşünene kadar yaptırdım de:))
yaptıktan sonar dönüşü yok
mecbur kabül edecek alışacak zamanla:KK53:
istediğin dövme çokmu büyük nerene yaptıracaksın
vuhuu böyle birşey yapmam demek bitişimizi imzalamak demek olur kesinlikle mecbr alışıcak bir insan değil. omzuma istiyorum yaa bana kalsa bi tanede ayak bileğimeo_O
Senin bedenin senin kararin!
:KK19: kesinlikle ama senin g,b, düşünmeyen bir eşin olması öyle birsey
Bi ara tvde beden bizim vucut bizim ister sevişirim ister çoçuk aldırım diyen saçma insanlar vardı bi cümlen onları anımsattı :KK70: Her neyse şaka bi kenara yapışkan dövmeler var yıkanınca çıkanlardan, hem daha mantıklı sıkıldıkça farklı desen yaparsın.. ayrıca eşinin karışması bana anormal gelmedi şahsen eşimde yapıcak olsa bende istemem. tek derdin bu olsun canım sıkma canını al yapıştır yıkanınca çıksın çokta orjinal duruyor kalitelileri.
:KK70: :KK70: haha artık en son çare o olucak sanırım genelde hnt kınasıyla hevesımi alıyordum ama o da cok yapay. dediklerinizede bakarım.:21:
Iki dovmesi olan biri olarak yanitliym bence yaptirma)ileride pismanlik olasiligin yuzde 90
sanmıyorum pişman olacagımı neden bir insan dövmeleriden pişman olur ki:KK57:
Benim takip ettigim bir aile psikoloğuna göre evli bayan kendisi için degil, eşinin begenilerine göre süslenmeliymiş.
(muhafazakar kesim degil bu kişi Zafer Akıncı)
Bana doğru geliyor.
Bari yaptirinca "aşkım nasıl olmuşum!" falan diye sormayın. Çelişki olur:)
biliyorum zafer akıncıyı kadını erkeğe göre şekillendirmeyi seven konuşmaları var.
neden ben eşiin beğenisine göre süsleneyim ki tabi beni güzel görsün isterim ama ben neciyim kafamda deli sorular. haha sorarmıyım hiç tek cevap şu kötüü :))

Tamam karışabilir, beğenmeyebilir ama asla yaptırmana engel olamaz. senin vücudun. bunun kararını verebilcek yaştasın da. üstteki bi arkadaşın dediği "saçma insanlar"danım sanırım. senin vücudun senin kararın. ister seviş ister çocuk aldır ister dövme yaptır. bu düşüncede olamayanlara acıyorum. kime ne?
Aslında tamamen aynı fikirdeyim. bu düşüncedeyim istediğimi yaparım kişide kendinden sorumludur bana göre. ama malesef ki eşime göre böyle değil koloni halinde karar vermeliyiz sanırsam ki. tabiki fikrini beyan edebilir istemedğini belirtir ama böyle engellemese:KK14:
Dövme yaptıranların çoğu " keşke yaptırmasaydım diyor, ya da o dövmeden sıkılıp devamlı dövme yaptırmaya başlıyorlar.
Öncelikle bu durumu değerlendirin mutlaka derim.
Bunun dışında neden belirtmeksizin " hayır" demesi sinir bozucu haklısınız.
İnada girmeyin eşinizle derim. Eğer ısrarla hayır derse ve gizlice yaparsanız aranızda büyük problemler olabilir. Evet sizin bedeniniz ancak hayat arkadaşınızın da tamamen sevmediği/ istemediği birşeyi bedenimizde bulundurmak doğru değil gibi geldi bana..
Hatta yukarıda konusu açılmış bile " benim bedenim " diye evet doğru ancak o bedeni paylaşıyorsunuz :)
Durumu değerlendirmek lazım elbette ben omzuma görmeyeceğim yere yaptırıcam ki sıkılmama fırsat kalmasın kolumda elimde olsa mutlaka sıkılırım diye düşünüyorum sürekli gözümün önünde olmamalı. kesinlikle derdim dövmeden çok nedensizce hayır demesi.
gizlice yapmam çok fazla büyütür bu konuyu. kendine saygısızlık boyutuna getirir.
haha aynen paylaşıyoruz o da kendinde söz hakkı buluyor oysaki ben kendi payımı paylaşıyorum hissesi yok ama işte:KK51:

Kürtaj konusu çok alakasız ancak madem söz edilmiş , izninizle eklemek istiyorum ; evet benim bedenim kimse karışamaz kürtaja ancak taşıdığımız canın bedeni bizim değil onun bedeni..

Hayat arkadaşlığında ortak karar almak gibi yegane bir duygu vardır.. Ortak karar alabilecek şekilde birbirine uygun hayatlar seçilmeli yoksa tabiki böyle sorunlar çıkıyor.
İki tarafında çok zıt olup ortak karar alındığı , birbirlerine sonsuz saygı duyan , fikirlerini önemseyen evlilikler elbette vardır ancak bunun sayısı çok az.
evet şu konuda haklısınız ki ortak karar alabilcek şekilde uygun hayatlar seçilmeli.eşimi seviyorum iyi bir insan genel olarak evliliğim gayet iyi fakat hayat görüşümüz düşünce tarzımız çoğu konuda taban tabana zıt. kii kısa bir sürede tanışıp evlenmiste değilimo_O
bunun sayısı gerçekten cok cok az sanırım etrafımdada kendisi gibi davranıp fedakarlık etmeden mutlu olan insan göremiyorum hemen hemen:KK64:

merhaba bende yaptırmayı düşünüyorum bebeğimin emzirme dönemi bitince tabi,kürek kemiğime oğlum ve kızımın doğdukları andaki ayak izlerini,eşimde karşıydı ama çocuklarımızın ayak izlerini duyunca çok duygulandı.neyse velakin bende bu beden benim ve söz hakkı bana aittir diyenlerdenim... eşlerin birbirlerinin sevdiği,zevk aldığı hobilerini ,isteklerini engellememeleri gerekir.eşimin yapmak istediklerini ben kısıtlarsam oda beni kısıtlarsa hayatı birbirimize zindan etmiş olmazmıyız ve ben beni mutsuz eden birini ne kadar sevebilirim ki diye düşünmek gerekir...
evet bi yerden sonra olay bu kısıma baglanıyor sinirler yıpranınca.
kısıtlamaktan ziyade üzerimde söz hakkı olsun isteyen bir eşim var ben bağımsızım biraz.bu beden benim söz hakkı bana ait ama evlilikler karşılıklı saygıya dayanıyor sanırım ki böyle rest çekemiyorum düşüncemin arkasında durmak yerine orta yol arıyorum bazen yorucu olabiliyor.

Dövme hatta dovmeler sahibi biri olarak cevap veriyim..hic sıkılmadım pismanda olmadım yaptırdığım için....evlenmeden vardı...eşim de yok sevmezde yaptırmak aklına gelmez...ama bende var.şimdi bitane daha yaptırmak istiyorum..boydan sokalim.seni seansa kaplatalim die dalga geçiyor...ama içten içe hiç istemediğini biliyorum.seste cikaramaz çünkü benim bunu sevdigimi bilerek evlendik..şimdi yok daha yaptırma demesi saçma olur.keza hiç Olmasaydı da yaptirmak isteseydim düşüncelerim yine aynı olurdu.
Bu konuda bu beden benim die dusunenlerdenim....:KK14:
evlenmeden önce o kadar erken tanıştık ki hayatımdaki herşey o varken şekillendi nitekim cocukluk askı. yukardada dediğim gibi düşüncem net aslında ama düşüncemin arkasında durmak problem yaratıyor sanırım evliliklerde biraz fedakarlık mı lazm ne ben ona mudahale etmıyomuyum ettıgım yerler olur ama bunlar izin vermek amacıyla değil fikir paylaşımıyla müdahale karışıyor.
Tabiki kendi bedeniniz ,en son kararı siz vereceksiniz ama bu o kadar da hayati bir karar değil yani eşinizle ciddi bir sorun yaratmamali.Aslında bence sizin daha gösterişli ve ilgi çekici olmanızdan dolayi kiskanmis olabilir buna biraz masumca baktım ben ,bence kocaniza kizmayin demekki hoş bir bayansiniz birde güzel bir dövme sizi iyice ilgi çekici yapar eğer görünür bir yerde olacak ise o yüzden bence boyle düşünün ve orta yolu bulmaya calisin
Kesinlikle bu yüzden istemiyor. gösteriş ilgi çekmesi tek derdi bu bence.
aslında siz böyle söyleyince masumca geliyor kulaga ama sonradan düşününce özgüvensizce değil mi bu. sorun yaratmamalı bencede ama o bu konuda cok sert benim dik kafalı olmam onuda iyice hayır dedim moduna getırıyor.
omzumda olucak olabilirse tabi bana kalsak görünür yerde olsun dikkat çekici olsa bile senin karın buu gururla taşıması gerekmezmi :KK51:

kan benim damar benim gibi olmuş :)
geçici yaptırın belkide sonra istemezsiniz.. sıkılırsınız.. ilk önce deneyin mutlaka.. modası geçince insan pürüzsüz tenini özlüyor..
haha aynen kan benim damar hücreler benim :oops:
geçici denedim defalarca. genede dediğinizi yapıp bir daha denerim.
özlüyordur mutlaka o yüzden görmediğim bir yer olsun istiyorum bende.

Normali aynen dediginiz gibi birinin dovme yaptirmasina ikinizin karar vermesi. Esinizi dinleyin yaptirmayin der lelaaa:KK51:
eşimi dinleme fikri sanırım onun dediği oldu işte benim isteğim önemsenmedi fişeklenmeleriyle iç savaş yaşıyorum:KK57::KK11:
Ben dovme yaptirmak istesem kocam hosuna gitmeyecegini soylese yaptirmam. Adam beni her gun goruyor. Baktikca cani mi darlansin? Kocama itici gorunmek istemem. Ama mesela sunu giyecegim diyorum giyme dese dinlemem. Bi gunluk bir sey gonlu olmasa nolacak. Dovme radikal bi gorsel degisim. Gecici dovme yaptirabilirsin. O daha risksiz
darlansın ben kendime baktıkca yapamadım die canımmı darlansın ama:KK53:
bide o var onu giyme herşeyde neden bu kadar söz sahibi oluyorlar boğuyor.
bende dinlemem giyerim o da alıştı ama ona karışma isteği neden?
geçiciyi denedim ona bile nazlanıak utanmasa.

eşim dövmeyi sevmez tam sevmez demiyeyimde dinen doğru bulmuyor onun fikri. ama bende birkaç tane dövme var daha tam sevgili değilken yaptırmıştım şu anda yaptırmak istesem istemez bende üstelemiyorum zaten inada bindirmeyin ikinizde orta yolu bulun :KK66:
:KK17:işte üstelememeyi nasıl başarıyosunuz inada bindirmemeye çalışıyorum henüz konusunu açmadım bi daha. orta yol için benle iletişim kurması lazım.:KK50:

Canım yazdigin şeye cevap veriyorum ... Seni kıskanması masumca bence bak sen de bunu anlamissin:) fakat özgüven konusuna gelince seven insanda özgüven kalmaz ki yani sana bakan tek bi göz bile onu rahatsız eder ve zamanla o tek bi göz artar on göz olur bu sefer özgüveni zedelenir ve sürekli ilgi çektiğini için rahatsız olur . tabiki güzel olan ilgi çeken ona gurur verir güzel bir eşim var der ama insanların bakışı bi süre sonra rahatsızlık yaratabiliyor.Şöyle düşünebilirsen bence bu sorunu asarsin kendini onun yerine koyarak düşündüğünden eğer sen kızların ona bakmasindan yani ilgi çekmesinden rahatsız oluyorsan bence dövmenin yaptirma veya bence daha az görülen sadece esininin ve senin görebileceği bi gere yaptır sutyen bağının altı (meme alti divmesi denir buna ic kolunun oldugu kisima gelir googleden aratirsan daha net olur)olabilir yada az gorunsun sade olsun mesela bilek dövmesi ? Ama dersen ki bende esimde rahatsız olmam e o da yaptırsım ben rahatsız olmam dersen bence yaptır canım dediğim gibi bursa yaptır yaptırma denir fkar hiçbirimiz senin hayatini net bilemeyiz o yüzden iyi dusunmelisin:)

X