Eşim, inadı ve yaptıracağım dövme...

ya arkdas dovme yaptiracam diye sen niye kocani uzuyorsun ki vucudunda bi boya parcasi olmus olmamis ne yazar.ama esinin kalbine soguklugu sokdugun anda o dovme seni kurtarmaz soyleyim.sonra buraya konu acarsan esim bana karsi soguk diye sasmam.kadinlari anlamiyorum ya .esinin istemedigi seyleri yapiyorlar sonra baskalarini sucluyorlar .ne faydasi vaar o dovmenin tarz yapacaksan farkli seylerle yap.ayrica o dovmeyle gusul abdesti olmuyor bunu bil eger muslumansan....... cok sey yazasim varda dini seyler yasak.benxe esinle zitlasma .bos seyler icin....
Tmm anladim da bana niye kiziyosun :KK70:

Dovmeme karisacak adamla evlenmezdim, o yuzden ikna problemim olmadi hic.
vucudumda birden cok dovme var, birini tanismadan once digerlerini sevgiliyken/evliyken yaptirdim. Bir tanesini hic begenmedi mesela, ama sonucta onu omur boyu tasiyacak olan benim ve onemli olan benim fikrim dedim yaptirdim, simdi seviyor. Ama kendisi asla dovme yaptirmazmis, deli miymis :KK70:

Bence de eşlerin karışması normal.
Sonuç olarak, ben de dövmeden hoşlanmasam ve eşim buna rağmen yaptırmak istese hoşlanmam.
Be adam, ben beğenmeyeceğim niye yaptırırsın diye düşünürüm.
Bu nedenle de insanların görüşlerinin yakın olması çok önemli.

bence eşler böyle konularda birbirlerinin fikrini almalılar, şahsen benim eşimde dövme yaptırmak istese bende karışırım ,yaptırmasını istemem. bence hemen birbirinizle inatlaşmaya başlamadan önce siz dövmeyi niye istediğinizi, eşinizde neden istemediğini karşılıklı olarak konuşun, hangi taraf kendini daha gzl ifade ediyorsa o tarafın dediği olmalı bence :KK22: karşılıklı oturup sıkıntıları sohbet şeklinde konuşursak evliliklerimizde sorun kalmaz bence :KK15:

bende üst dudağıma dolgu yaptırmak istiyorum minnicik azıcık dolgu
seni kapıdan içeri almam dedi bana:KK53:
halbuki işaret parmağımla başparmağımın arasında kalan yere pircing(yanlış yazdım galiba) taktırmamı istiyor
ama dolguya izin vermiyor halbuki baskıcı kıskanç yada nebilim öyle bir tip değildir eşim
belkide eşiniz dövmeli tenden hoşlanmıyor olabilir

Ama burada kişilerin, kişiliklerin önemi çok büyük. Ben istemediğimi söylediğim halde burnuna estetik yaptırsaydı ben problem çıkarmazdım, sonuçta nasıl mutlu olacaksa öyle olsun, öyle gezsin. Benim fikrimi önemsemedi diye düşünüp de sorun çıkarmazdım ben yani. Sizin eşiniz onun fikri önemsenmedi diye sorun çıkaracak bir yapıdaysa işler değişiyor.
evet sorun ne kelime bu sorundan daha fazla probleme yol acar onaysız olursa.
ve kesınlıkle bende aynı sızın dedıgınız gıbı davranırdım.

ya arkdas dovme yaptiracam diye sen niye kocani uzuyorsun ki vucudunda bi boya parcasi olmus olmamis ne yazar.ama esinin kalbine soguklugu sokdugun anda o dovme seni kurtarmaz soyleyim.sonra buraya konu acarsan esim bana karsi soguk diye sasmam.kadinlari anlamiyorum ya .esinin istemedigi seyleri yapiyorlar sonra baskalarini sucluyorlar .ne faydasi vaar o dovmenin tarz yapacaksan farkli seylerle yap.ayrica o dovmeyle gusul abdesti olmuyor bunu bil eger muslumansan....... cok sey yazasim varda dini seyler yasak.benxe esinle zitlasma .bos seyler icin....
mevzu bir boya parçası değil ki ama. bana deseki ben hoşnut olmam ama vucut senin yinede sen bilirsin belki bende sizin dediğiniz gibi düşünürdüm eşimin istemeiği sey benim istediğim birşeyse orta yolu bulmak gerekli. size göre boş olabilir elbette inançlarımızı tartışmayalım bile zaten :KK66:
Dovmeme karisacak adamla evlenmezdim, o yuzden ikna problemim olmadi hic.
vucudumda birden cok dovme var, birini tanismadan once digerlerini sevgiliyken/evliyken yaptirdim. Bir tanesini hic begenmedi mesela, ama sonucta onu omur boyu tasiyacak olan benim ve onemli olan benim fikrim dedim yaptirdim, simdi seviyor. Ama kendisi asla dovme yaptirmazmis, deli miymis :KK70:
karışacagını bileydim :KK70:
haha benimkide sevmiyor ama ben yaptırırsam sen yaptırmıcaksan yapcak yani sırf dikkat çekmiyim secenegini gelıyor aklıma :KK70:

Bence de eşlerin karışması normal.
Sonuç olarak, ben de dövmeden hoşlanmasam ve eşim buna rağmen yaptırmak istese hoşlanmam.
Be adam, ben beğenmeyeceğim niye yaptırırsın diye düşünürüm.
Bu nedenle de insanların görüşlerinin yakın olması çok önemli.
görüşlerimiz uzak bu konularda. siz beğenmeyekseniz ama o beğeniyor diyelim o zaman benim vucudum hakkında soz hakkı sahıbı yanı bunu boyle kabullenmemıstım. :O
Vücudunuz size ait,kimseden izin almayın.
aynı fikirdeyim. ama işte...
bence eşler böyle konularda birbirlerinin fikrini almalılar, şahsen benim eşimde dövme yaptırmak istese bende karışırım ,yaptırmasını istemem. bence hemen birbirinizle inatlaşmaya başlamadan önce siz dövmeyi niye istediğinizi, eşinizde neden istemediğini karşılıklı olarak konuşun, hangi taraf kendini daha gzl ifade ediyorsa o tarafın dediği olmalı bence :KK22: karşılıklı oturup sıkıntıları sohbet şeklinde konuşursak evliliklerimizde sorun kalmaz bence :KK15:
sıkıntı brda eşim konusmuyor hayır dedım ben ıstemıyorum işte o kadar yaptırcaksanda yap görelim vs. keşkee sohbet şeklinde konuşsak ama tek tarfalı olcak bişey değil ki malesef eşimdeki inat kimsede yok sağolsun cok iyidir hoştur ama inattır.

bende üst dudağıma dolgu yaptırmak istiyorum minnicik azıcık dolgu
seni kapıdan içeri almam dedi bana:KK53:
halbuki işaret parmağımla başparmağımın arasında kalan yere pircing(yanlış yazdım galiba) taktırmamı istiyor
ama dolguya izin vermiyor halbuki baskıcı kıskanç yada nebilim öyle bir tip değildir eşim
belkide eşiniz dövmeli tenden hoşlanmıyor olabilir

:KK70: :KK70: hahah ya gerçekten eşimde o tip bir insan değil ama şu dövme konusunda uzlaşamıyoruz atıyorum saçımı boyatıcam ne renge diye bile sormaz. dövmenin dikkat çektiğini düşünüyor bence:KK47:

:KK70: :KK70: hahah ya gerçekten eşimde o tip bir insan değil ama şu dövme konusunda uzlaşamıyoruz atıyorum saçımı boyatıcam ne renge diye bile sormaz. dövmenin dikkat çektiğini düşünüyor bence:KK47:
evet belkide kötü durur diye düşünüyordur tenini öyle seviyordur
bazen eşlerimiz çok sahipleniyor bizi
yüzüme dokunduğumda,biyerimi kaşıdığımda vurur hemen elime
onun vücuduymuş:KK70::KK70:
eşimde çok fazla var dövme
en son tüm koluna boydan boya yaptıracak
ben yap diyorum karışmıyorum çünkü severim dövmeyi başka vücutlarda
ama ben asla yaptırmam bana yapalım sanada diyor
ölürümde yaptırmam:KK70:

evet belkide kötü durur diye düşünüyordur tenini öyle seviyordur
bazen eşlerimiz çok sahipleniyor bizi
yüzüme dokunduğumda,biyerimi kaşıdığımda vurur hemen elime
onun vücuduymuş:KK70::KK70:
eşimde çok fazla var dövme
en son tüm koluna boydan boya yaptıracak
ben yap diyorum karışmıyorum çünkü severim dövmeyi başka vücutlarda
ama ben asla yaptırmam bana yapalım sanada diyor
ölürümde yaptırmam:KK70:
yok daha neler ya bnim benimmm diye bagırasım gelıyor :KK70:
benımkıde dese super olabılır :KK70:
ama o sevmıyor dıye ben nıye fedakarlık edeyım ya :S

yaa çok istiyorsan yaptır
süpriz yap
sen düşünene kadar yaptırdım de:))
yaptıktan sonar dönüşü yok
mecbur kabül edecek alışacak zamanla:KK53:
istediğin dövme çokmu büyük nerene yaptıracaksın

Bi ara tvde beden bizim vucut bizim ister sevişirim ister çoçuk aldırım diyen saçma insanlar vardı bi cümlen onları anımsattı :KK70: Her neyse şaka bi kenara yapışkan dövmeler var yıkanınca çıkanlardan, hem daha mantıklı sıkıldıkça farklı desen yaparsın.. ayrıca eşinin karışması bana anormal gelmedi şahsen eşimde yapıcak olsa bende istemem. tek derdin bu olsun canım sıkma canını al yapıştır yıkanınca çıksın çokta orjinal duruyor kalitelileri.

Konuya net bir başlık bulamadım açıkcası. olayı çok uzatmadan özet geçeyim. dövme yaptırmak istiyorum. eşim bunu istemiyor çünkü o bir bay mantık. kendisi bu konuya bilhassa karşı. Ama benim kafamdaki düşünce onu nasıl ikna ederimken birden neden benim isteklerime saygı duyulmuyora geldi.

yani neticede vucut benim beden benim buna neden o karışabiliyor birde bi açıklama yok gerekçe yok hayırmış istemezmiş en son tamam düşünücem dedi ama tamamen oyalamak bence. Bu konularda zıtız ben rahatcı düşünce tarzındayım o ise baskıcı. o boyle birsey istese ben karısamam bana göre.

normali birimizin dövme yaptırmasına ikimizin karar vermesi mi?

Eğer öyle ise eşlerinizi bu tarz konularda nasıl ikna ediyorsunuz?

Iki dovmesi olan biri olarak yanitliym bence yaptirma)ileride pismanlik olasiligin yuzde 90

Benim takip ettigim bir aile psikoloğuna göre evli bayan kendisi için degil, eşinin begenilerine göre süslenmeliymiş.
(muhafazakar kesim degil bu kişi Zafer Akıncı)
Bana doğru geliyor.
Bari yaptirinca "aşkım nasıl olmuşum!" falan diye sormayın. Çelişki olur:)

Tamam karışabilir, beğenmeyebilir ama asla yaptırmana engel olamaz. senin vücudun. bunun kararını verebilcek yaştasın da. üstteki bi arkadaşın dediği "saçma insanlar"danım sanırım. senin vücudun senin kararın. ister seviş ister çocuk aldır ister dövme yaptır. bu düşüncede olamayanlara acıyorum. kime ne?

Dövme yaptıranların çoğu " keşke yaptırmasaydım diyor, ya da o dövmeden sıkılıp devamlı dövme yaptırmaya başlıyorlar.
Öncelikle bu durumu değerlendirin mutlaka derim.
Bunun dışında neden belirtmeksizin " hayır" demesi sinir bozucu haklısınız.
İnada girmeyin eşinizle derim. Eğer ısrarla hayır derse ve gizlice yaparsanız aranızda büyük problemler olabilir. Evet sizin bedeniniz ancak hayat arkadaşınızın da tamamen sevmediği/ istemediği birşeyi bedenimizde bulundurmak doğru değil gibi geldi bana..
Hatta yukarıda konusu açılmış bile " benim bedenim " diye evet doğru ancak o bedeni paylaşıyorsunuz :)

Tamam karışabilir, beğenmeyebilir ama asla yaptırmana engel olamaz. senin vücudun. bunun kararını verebilcek yaştasın da. üstteki bi arkadaşın dediği "saçma insanlar"danım sanırım. senin vücudun senin kararın. ister seviş ister çocuk aldır ister dövme yaptır. bu düşüncede olamayanlara acıyorum. kime ne?

Kürtaj konusu çok alakasız ancak madem söz edilmiş , izninizle eklemek istiyorum ; evet benim bedenim kimse karışamaz kürtaja ancak taşıdığımız canın bedeni bizim değil onun bedeni..

Hayat arkadaşlığında ortak karar almak gibi yegane bir duygu vardır.. Ortak karar alabilecek şekilde birbirine uygun hayatlar seçilmeli yoksa tabiki böyle sorunlar çıkıyor.
İki tarafında çok zıt olup ortak karar alındığı , birbirlerine sonsuz saygı duyan , fikirlerini önemseyen evlilikler elbette vardır ancak bunun sayısı çok az.

merhaba bende yaptırmayı düşünüyorum bebeğimin emzirme dönemi bitince tabi,kürek kemiğime oğlum ve kızımın doğdukları andaki ayak izlerini,eşimde karşıydı ama çocuklarımızın ayak izlerini duyunca çok duygulandı.neyse velakin bende bu beden benim ve söz hakkı bana aittir diyenlerdenim... eşlerin birbirlerinin sevdiği,zevk aldığı hobilerini ,isteklerini engellememeleri gerekir.eşimin yapmak istediklerini ben kısıtlarsam oda beni kısıtlarsa hayatı birbirimize zindan etmiş olmazmıyız ve ben beni mutsuz eden birini ne kadar sevebilirim ki diye düşünmek gerekir...

Dövme hatta dovmeler sahibi biri olarak cevap veriyim..hic sıkılmadım pismanda olmadım yaptırdığım için....evlenmeden vardı...eşim de yok sevmezde yaptırmak aklına gelmez...ama bende var.şimdi bitane daha yaptırmak istiyorum..boydan sokalim.seni seansa kaplatalim die dalga geçiyor...ama içten içe hiç istemediğini biliyorum.seste cikaramaz çünkü benim bunu sevdigimi bilerek evlendik..şimdi yok daha yaptırma demesi saçma olur.keza hiç Olmasaydı da yaptirmak isteseydim düşüncelerim yine aynı olurdu.
Bu konuda bu beden benim die dusunenlerdenim....:KK14:

X