Eşim için ne yapabilirim???

Valla şimdiki aklım olsa 40 defa oturur düşünürdüm ailesini
evlılık muesesınden nefret ettım gercekten surada okuduklarım..korona var dınlemez kaynanalar gelınsın gıdılsın
empatı yoksunlugu..
aklı olan ıyıce arastırıp oyle evlensın arkadasım

Bu sürecin geçici olduğunu düşün eşin içinde senin içinde hayatınıza evladınız girdiği zaman herşey çok daha anlamlı olur zorlukları olsa da eve koşa koşa gelir merak etmeyin

Siz nasıl çare buldunuz peki iletişimi mi kestiniz

Bu sürecin geçici olduğunu düşün eşin içinde senin içinde hayatınıza evladınız girdiği zaman herşey çok daha anlamlı olur zorlukları olsa da eve koşa koşa gelir merak etmeyin
İnşallah öyle olur, her sıkıntının elbet sonu var biliyorum sadece ben de eşim için bir şey yapmak istediğim için buraya yazdım. Teşekkürler

Ben pek görüşmüyorum hatta son iki senedir hiç. Böyle hayal etmiyor insan ama böyle olacağını da yaşamadan bilemezdik
Haklısınız, Aslında son yaşananlardan sonra ben de görüşmeme kararı almıştım hatta eşim dahi görüşmemi istemedi, fakat psikoloğum eşim ailesinin yanına giderken eşimin yanında olmam gerektiğini söyledi, bu yüzden kafam karıştı açıkçası gitsem mi gitmesem mi bilemiyorum.

bence kendılerı mutlu olmadıgı ıcın onlarda mutlu olmasın dıye dusunuyorlar...

Canım açıkçası bn de böyle devam etsin istemiyorum. Çünkü benim de İçim rahat değil böyle ki ailemin de değil eminim. Ama öbür türlü de iyi niyet ve düzenli ilişki olmaması kötü..ne yapacağımı ben de bilmiyorum açıkçası. Sorunlu olan taraf biz değilken neden bu durumun kahrını biz çekiyoruz anlamıyorum

Ben de anlamıyorum, ama içim çok rahat her zaman söylüyorum Allah'ın adaletine güveniyorum yaşattıklarını mutlaka yaşayacaklar, bizim huzurumuzu bozmaya çalıştıkları gibi Allah da onları huzurdan mahrum edecek, bu yüzden çok rahatım, siz de gönlünüzü ferah tutun.

Annesi ile kus olması onunla konuşmuyor olmaları onun için yeterince hayattan zevk alamama için yeterli bir sebep. Nasıl bir iftira atıldı size bilmiyorum ama eşinizin bu durumunun o konuyla doğrudan alakalı olup olmadığını yapabilecek birşeyin olup olmadığını sor. Sineye çek eşinle olan huzurun için git barış diyemem. Ama eşin için ne kadar önemli bi durum en azından kendi ağzından duymuş olursun. Başka ne yaparsan yap ailesinin bu durumunu sen onun kafasından atamazsın. Ailesi hakkında fikirde bulunma o istediği gibi söylenir ama senin en ufak bir lafını cımbızla çekip ona bile kafa yorabilir

Daha yeni boyle bir sorun biz de yaşadik. 2 hafta once dusuk yaptim. Bebeklerim buyukdu. Toparlanamiyordum. Eşim işe gitmedi benim yanimda kaldi. Kanaman dursun seni tatillere goturucem dedi. Çunku hiç iyi diyildim. Neyse duwukden kisa sure sonra babasiyla bir akrabalari kavga etmişler. Tekme tokat. Akraba da kp.leri mahkemeye vermiş. Ben o durumdayken oğlumuz yanimizda olsum burda yalniz kaldik mahkemeyle uğraşiyoruz diyerek eşimi çagirdilar. Neyse eşim de mecburen gitti. Bwnim psikolojim de alt ust. Neyse eşim döndu. Surekli telefonla o konu konuşuluyor. Bir gun hava da ruzgarli evde de o konular. Karnim da boş. Inanin depresyonun dibine girdim çikdim. Eşime ilk defa bağirdim. Eşim hem beni anliyor hem kendisi de yipranjyor. Ne yapsjn bilmiyor bir turlu. O da benden destek bekliyor. Ama benim istediyim onlara destek olmamasi deyildi. Beni sinir eden kplerin saçma sapan hareketlerinin bedelini bizim odememiz. Allah aşkina yaşli başli adamlarsiniz kari koca kendi yaşlatinda adamlara tekme tokat girişmişler, ustelik kv kadinin saçini yolmuş. Ustelik mahkemede de bagirarak konuşmuş. Oyle yapicam boyle yapicam. Verilen cezayi kesinlikle kabul etmiyor. Surekli eşimi araya sokuyor. Ben de patladim. Dovmekde haklilardi aslinda))) ama insan olarak yakişmazdi zaten kanun olarak da siddet uygulamişsin zaten. Neyse ne biz geziye gidebildik ne de ben duzele bildim. Kafami toparlamaya çalişiyorum. Ama eve tikildim kaldim. Çunki eşimin psikolojisjni alt ust ettiler

Şu süreçte zaten insanın gönlüne göre gezmesi tozması hayal ..pandeminin bittiği yok,siz de hamilelik/düşük riskiniz nedeniyle gündelik hayatınız da bile zorlanıyorsunuz..o yüzden bir gün gelecek biz gezeceğiz hayali kurmak da istemeyebilir eşiniz.Ama eşinizin ailesi ile olan ilişki sistemi çok da normal zeminlere oturmuyor..annesi sizin görümcenizle olan bir sorununuz da dahi oğlunu "siliyor".Ailesinin böyle davranmasının nedeni sizi kendinize yapılan bir haksızlıkta bile tavır alamaz hale getirmek..kayınvalidenizin oğlundan istediği ise tabiri caizse sizi yola getirmesi gördüğünüz gibi işe de yaramaya başlamış eşiniz size ablamla barış diyemiyor da "ben çok mutsuzum.. sen mutlu ol diye geziyorum" diyor...size verdiği alt mesaj; sen ablamla konuşmadığın için ben bu haldeyim.Önümüzdeki birkaç haftaya siz de "ben mutlu değilim ama eşim mutlu olsun diye görümceme gittim" derken bulabilirsiniz kendinizi..bana kalırsa karşınızdaki insanlar (eşinizin ailesi) çok da kinci.. Bu gün bu görümce ile çözün meseleyi yarın başka aile üyesi ile sorun yaşayıp tüm ailenin kenetlenip eşinize (aslında size) psikolojik savaş açmaları an meselesi. İnşallah kuzunuzu sağlıkla kucağınıza alırsınız .Siz eğer eşinize destek olmak istiyorsanız kendinize ve bebeğinize odaklanın ..bebeğinizin sağlıklı gelişimi için olabildiğince arının ve bu meselelerden uzaklaşın ,mutluluk da mutsuzluk da "bulaşıcıdır " ..siz mutlu oldukça ,hayata karıştıkça eşiniz "sizin için bile olsa" gezecek,yeni şeyler deneyimleyecek ve gülecektir

Vallahı bravo arkadasım hem ıyı ız surme ve analiz..

İş ve cinsellik olayı konusu da yapabileceğiniz bir şey yok. İkinizin çocuğunu taşıyorsunuz ve bu geçici bir süreç. Hasta yatalak vs. eşlerine bakan erkekler var yıllarca. Eşinizin psikolojisi konusunda da kendi bir adım atmadıkça size sorunlarından hislerinden bahsetmedikçe bir terapi almak istemedikçe yapabileceğiniz pek bir şey yok. Eş ailesi çok toksikse bir süre görüşülmemesi daha faydalı olur diye düşünüyorum. Doğum olunca da taraflar belki daha sağduyulu olur.

Tek yapabileceğiniz, kendiniz gibi psikoterapi almayı teklif etmek. Sadece teklif. Kabul etmiyorsa yapacak bişey yok. Kendini düzeltmek istemeyene kimse yardım edemez.

Aslında 6 aydır falan görüşmüyoruz ailesiyle, yaptıkları için annesine çok sinirli affedemiyor ama bir yanı da özlüyor. Bir de mutsuzlaşması benim hamilelikten sonra oldu, (ailesine sınır çekince üzgün değil mutluydu) hamile olduğum için değil tabi ama ben de eşimin üstüne çok gittiğimi düşünüyorum, adamın işi de çok yoğun ve zor zaten

Düşük tehlikeniz karşısında ev işlerini üstlenmesi lütuf değil, yapması gerekeni yapıyor. Eğer depresyona bu süreç sebep olduysa yardımcı alsın eve işleri hafiflesin.
Öte yandan ailesi ile olan konular da tavrınız belli, eşinizin ısrar ettiği de yok

Depresyonda olmasın bir psikolog gerekiyor galiba

Zaten sorumu acaba ailesiyle barışma çabasına mı gireyim anlamında, ya da ben de ev işleri mi yapsam anlamında sormadım. Şu an ben de sağlıklı bir psikolojide değilim bu yüzden buraya yazıp fikir almak istedim. Eşimin kafası dağılsın diye ne yapabilirim anlamında sormuştum. Ya da ben nasıl bir tavır içinde olmalıyım? Teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…