Eşim için ne yapabilirim???

Sugammadeks

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2020
714
3.126
33
Eşimle yaklaşık 2 yıldır evliyiz, sorunumuz ise ikimizin de hayat enerjimizin tükenmesi. Ben kendim için bir şeyler yapıyorum, psikolojimi düzeltmek için bir süredir psikoloji kitapları okuyorum, psikoloğa gidiyorum(daha çok yeni), beni mutlu eden şeyleri yapmaya çalışıyorum(her ne kadar şu an hiçbir şeyden zevk almasam da). Psikolojimizi bu kadar tüketen şey ise genel anlamda eşimin ailesi, zaten eşimin psikolojisini bu yaşına kadar defalarca tüketmişler, şimdi de beni tükettiler.
Yardım istediğim konu ise dediğim gibi kendim için bir şeyler yapmaya başladım eşim için ne yapabilirim?
Yaşadığımız sorunları özetleyecek olursam eşimin ailesinde belirli kişiler nişandan beri belli periyotlarla huzurumuzu bozdular, başlarda eşimi olaylara dahil etmemeye çalıştım ama bu insanlarla baş etmek mümkün değildi, eninde sonunda devreye bazı noktalarda eşim girdi, benim hatalı olduğum noktalarda beni de uyardı ki bunlarda haklıydı(evliliğimizin ilk 6-7 ayında ben de hatalar yaptım eş ailesiyle alakalı, daha sonra farkına vardım çok şükür ve o hatalarımı düzelttim). Eşim kendi ailesinin yaptığı hatalarda ise onları düzeltmek için aklınıza gelebilecek her yola başvurdu, ama bu insanlar asla düzelmediler. En son olayın kopma noktası şuydu: bir görümcem bana iftira attı ve bunun üzerine onu hayatımdan tamamen çıkardım hiçbir şekilde muhatap olmadım ama eşimin görüşmesine tabi ki karışmadım, hatta eşim aramadığında ablan o senin ara dedim. Görümcemle konuşmamamın üstünden birkaç ay geçmişti kayınvalidem beni onla konuşmam için zorladı, eşime de bana da bir daha sizinle konuşmam evinize gelmem sen benim oğlum değilsin sen de benim gelinim değilsin olmaz olsun senin gibi evlat vs gibi sözler etti, kendisi bilir dedim yine de görümcemle konuşmadım. Bana iftira atan görümceyle konuşmadım diye eşimin ailesi tarafından red edildim, yine farklı iftiralara uğradım ve hala kayınvalidem sırf görümceyle konuşmadım diye eşimle bile 6 aydır falan konuşmuyor, cidden eşime üzülüyorum çünkü ailesi tarafından ciddi bir psikolojik baskı var üzerinde. Bunun dışında 5 aylık hamileyim ve gebeliğimin başından beri düşük tehdidim var bu yüzden 5 6 aydır doktor ilişkiyi yasakladı, yani cinsel hayat mecburen çok az diyebilirim, o da ilişki olmadan zaten. Bunun dışında düşük tehdidim olduğu için ev işlerini çoğu zaman(yüzde 90) eşim yapıyor sağ olsun. Adamın hayatı şuna döndü uyanmak-işe gitmek-eve gelmek-yemek yemek-ev işi yapmak-uyumak bu yüzden de haklı olarak bunaldı biraz.
İkinci sorum da saydığım bu sorunlar eşimin ailesinin psikolojik baskısı benim düşük tehdidim cinselliğin olmayışı...tüm bunlar eşimin de hayat enerjisinin bitmesi için geçerli sebepler mi(yani benle yeni bir şehir gezme enerjisi heyecanı bile yok), eğer öyleyse düzeltmek için ben eşi olarak ne yapabilirim onun için bana yol gösterirseniz çok mutlu olurum. Teşekkür ederim şimdiden

bılemıyorumkı arkadasım esını bu sekılde dusunmen cok guzel..benım rahmetlı esımde ıskolıktı..bende ustune gıtmemıstım zorlamamak ıcın..şimdı hatamı yaptım dıyorum..gezmek ıcın vb zorlamalıydım belkı

Allah rahmet etsin inanın ben de ne yapacağımı bilmiyorum,inşallah eşime iyi gelecek bir şeyler yaparım.

Adamın psikolojisini siz bozmamışsınız ki, çözüm sizde değil yani. Eşi olarak yanındasınız, elinizden geldiğince ailesini tolere etmeye de çabalamışsınız, daha fazla ne yapabilirsiniz ki? Sevişmemeniz keyfi değil, ev işleri yapamıyor olmanız keyfi değil... Eşiniz ailesi bile olsa kendisini dibe çeken ve mutsuz eden insanları yok saymayı öğrenmeli, bunu sizin için değil kendi ruhsal sağlığı için yapmalı, yok yapamıyor, başa çıkamıyor ise çocuk yapmadan yolları ayırmalı ve sizi mağdur etmemeliydi.

Belki de haklısınız ama insanların bunalabilmesi normal değil mi, kendimi eşimin yerine koyarak düşünmeye çalışıyorum açıkçası, annemin benle 1 saat küs olma düşüncesi bile beni üzüyor, bu yüzden onun da üzülmesine hak veriyorum, yaptıkları hataları bu benim annemdir diyerek alttan almadı ki, tepkisini koydu ama annesi konuşmuyor diye üzülüyor ve bence haklı. Cevabınız için teşekkür ederim

ya bu aıleler bılerek huzur bozmaktan kaprıs yapmaktan ne zevk alıyor acaba..esım rahmetlı olana dek o sekılde gectı..
bız hastanede yatıyoruz..bır genc adamda kanser kemık kanserı gıdıcı karısına kızdıgı ıcın baabası sen ıyıles ben sana sorucam dıyodu.. adam zaten gıdıcı sen orda laf sokma cabasındasın ..

Ben üzülmesi anormal demiyorum ki, sizin daha fazla yapabileceğiniz bir şey yok onu diyorum.
Eşi olarak yanında mısınız? Evet. Sırf adamın gönlü olsun diye size hayatı dar eden, iftiralar atan insanları arayıp sorup her çirkefliklerini alttan alın diyemeyiz, değil mi ? Benim eşim de ailesi ile ciddi sorunlar yaşadı, 2 sene görüşmedi, yapabileceğim tek şey elimi omzuna koyup ben yanındayım demek oldu. Ha bi de yorum yapmadım hiç. Kendileri her şeyi bilseler bile bizim onlar hakkında olumsuz yorumlar yapmamızı kaldıramayabilirler. Hiç karışmadım, hiç araya girmedim, ben barışmak istiyorum dediğinde de ama onca şey yaptılar demeden tamam gidelim dedim, lakin benimle hiçbir sorunları yoktu, beni inctimiş olsalardı ben gitmem beni küçük düşürme sen git görüş derdim..
Siz de yanında olun kafi. Sırf mutlu etmek adına ailesini alttan almayın. Saygı karşılıklıdır, gelin tek taraflı saygı gösterme makinası değildir, o da saygıyı hak eder, size hiç saygı duymamışlar tüm konularınız aynı minvalde..

Hiçbir yorum yapamıyorum vallahi arkadaşım.. Allah vicdanlı insanlarla karşılaştırsın..

Bir noktadan sonra zaten sınırlarımı çizdiğim, susmadığım, cevap vermeye başladığım için cevap veren gelin pek hoşlarına gitmedi. Zaman zaman susup yokmuşlar gibi davranıp zaman zaman cevap verdim, belki burada hata yaptım, benim başka bir hatam da eşime zaman zaman ailesinin hatalarını anlatmak oldu galiba, ne demek istediğinizi şimdi daha iyi anladım

Ben öğretmenim, bizler veliler için "zaten herkes çocuğunu biliyor" amiyane tabirle "herkes malını biliyor, ona göre cümlelerimizi yumuşatalım" diye birbirimizi uyarırdık.. Aynısı kocalar için de geçerli. Herkes malını bilyor. Eşiniz anasını ablasını tanıyor.. görüyor.. Siz "..ama şöyle yaptılar böyle yaptılar" diyince savunmaya geçerler, normaldir..
Siz onların ilişkisine hiç karışmayın, yorum yapmayın. Eşinizin de psikolojisini bozuyorlarsa buna eşinizin set çekmesi gerek, sizlik bir durum yok.

Haklısınız eşim zaten kendisi söylemişti bana aynen sizin dediğiniz gibi, ben malımı biliyorum bu yüzden bu sorunlar senle alakalı değil sen değil başka biriyle evlenmiş olsam yine en az bu kadar sorun yaşardım demişti. Eşim set çekti zaten, bir de şunu sormak istiyorum size zaten hiç saygı duymamışlar dediniz ya, inanın bu insanlar kimseye saygılı davranmıyorlar, saygı etik ahlak bilmiyorlar, bu insanlara nasıl ve ne kadar sınır çizebilirsiniz ki, eşimin çok sert sınırlarını bile defalarca geçtiler. Ben çareyi muhatap olmamakta buldum, diğer türlü sinir saygı falan anlamıyorlar çünkü, sizce başka yolu var mıydı siz olsanız bu insanlara nasıl davranırdınız? Saygı nedir bilmeyenlere saygıyı öğretebilir miydiniz, ben öğretemedim çünkü

Onunla konuştunuz mu senin için ne yapabilirim mutlu olmanı istiyorum diye
Bugün ilk kez konuşmaya çalıştım ama çok yorgunum dedi konuşmak istemedi, işten akşam 8 gibi gelmişti, ben de gerçekten yorgun olduğu için zorlamak istemedim, bir de bana normalde diyordu hep, pandemi biterse şuraya gidelim buraya gidelim falan diye, ben de bu söylediklerini hatırlattım böyle demiştin diye, ben sadece sen mutlu ol diye yapıyorum, sen mutlu ol diye gezmeye gidiyoruz, ama ben zevk almıyorum yaşama sevincimi kaybettim dedi, yaptığım şeyleri sen istediğin için yapıyorum ben istediğim için değil dedi.

Ama benim mutluluğum da senin mutlu olmana bağlı deyip cok üstüne gitmeden romantik romantik halledin bu meseleyi siz

Ahh sizi o kadar iyi anlıyorum ki.. benim de eşim çok iyi bir insan ama gel gör ki annesi yüzünden hep sıkıntı yaşamış psikolojik olarak. Bu durum ister istemez evliliğimize de yansıyor. İkimiz de bu durumu düzeltmek isterdik ama karşıdaki kişi anlamıyor, dinlemiyor bildiğiniz huzur bozmak için var. İnsan üzülüyor haliyle böyle..

İlişkiyi tamamen kesseniz bile yine huzursuz gergin bir duygu,his oluşuyor insanda. Konuşsan bi dert konuşmasan bir dert. Böyle insanlar bir ömür başa bela valla. Atsan atılmıyor satsan satılmıyor
aynen evlılık olayından sogudum ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…