Eşim her kavgamızda boşanmaktan bahsediyor

18Yngc

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2019
65
10
24
Merhaba 7aylık evliyim eşimle birbirimizi çok severek evlendik hala daha o da bnde çok seviyoruz birbirimizi bn tanımadığım bilmediğim şehirde yalnızım kimsem yok eşime markete giderken bile izin istiyorum onsuz çıkmıyorum dışarı haliyle hergün eve kapanıp kimseyle iki çift laf edememekten bunaldım o yüzden ister istemez eşime sarıyorum kış geçinceye kadar kayınvalidemle altlı üstü oturuyorum yaza doğru taşınıcam maddi durumumuz iyi şükür kayınvalidem bu yıl sıfır olarak girdi bu daireye aynı şekilde başka bi semtde eltimde sıfır bir dairede ve kredisiz borçsuz oldu herşey yaz geliyo eşim arada evlere bakıyor internetten eski küçük evlere bakıyor para olmasına rağmen bn bi eve fazla para veremem diyor biraz daha makul evler bakıyorum kızıyo bna sinirleniyo bnde surat astığımda daha çok deliye dönüyo yapamam seninle böyle olursan hava lüks senin istediğin diyor ama niyetim o değil bn sadece temiz yeni bi ev istiyorum bi an öncede şu kaynanamdan kurtulmak istiyorum eşim normaldede ufakta olsa tartışsak kavga etsek büyütüyo böyle olursan ypamam bn seninle kendine çeki düzen ver diyor sonra tamam diyorum sarılıp barışıyoruz eşime saygı göstermeye çalışıyorum her. İstediğini ypmaya çalışıyorum ama hep her kavgada böyle üzülüyorum eşimin ailesiyle bizim aile arasında kültür farkı var bu yöndende kavga ediyoruz haftada 1kavga ediyoruz her kavgada yeter artık seninle ypamam biter diyor son şans verdi akşam ne ypıcam bilmiyorum evdede bunalıyorum kursa gideyim yok işe gireyim yok ehliyet kursuna gidecektim ondanda vazgeçti bizim akrabalarda ehliyetsiz kadın yoktur onlardaysa erkekler bile yeni yeni alıyo insanlar bni farklı görür havalı görür diye istemiyo ama alakası yok bn elimde bulunsun istiyorum araba al diyede tutturmam şuan çocuk yokken alayım dedim dediğime bin pişman ettirdi kavga etti önceden yazdırcam diyodu haftada bir kavga ediyoruz her kavgayı büyüyüp boşanırız seninle ypamam böyle olursan kendine çeki düzen ver büyü diyor aramızda 11yaş var bn yaşıtlarımdan büyük gösterip davranmama rağmen daha çok büyümemi istiyo yaşımı yaşayamıyorum ne yapıcam bilmiyorum eşim sevmediğine ayrılmak için bahane arıyor desem o da değil çünkü bni çok seviyor sürekli öpüp kokluyor sevgisini dile getiriyor içki kumar başıboş gezme huyu alışkanlığı yok şükür eşime nasıl yaranabilirim ne ypabilirim ufakta olsa her kavgada bu sözler ağızında karı koca arasında hiç mi kavga olmaz her zaman denmez bu diyorum kavga olmıyacak olmasın diyor yalnızım buralarda konuşacak kimsem olmadığına eşimle her şeyi konuşuyorum işi de yoğun başını şişiriyorum bunaldım artık ne ypıcam bilmiyorum

Sizi köle olarak mı almış? Markete izin iste, evinde otur, yeni ev isteme, evlenmeden öncede böyle baskıcı mıydı? Herşeyine tamam diyerek bu duruma siz getirmişsiniz. Ne yaptınızda son şans verdi önce siz kendinize saygı duyun

Eşiniz kendine yoldaş değil evi çekip çevirmeye hatun istemiş. Benim eşimle benzer yönleri var açıkçası. Yalnız böyle emrine amade olursan mutsuzluktan kurtulamazsın

Eşinize yaranma fikrinden vazgeçin ilk başta , kendinden 11 yaş her küçük her istediğini yapmak zorunda olduğunu düşünen sizin gibi bir eş bulmuş canı sıkıldıkça tehdit ediyor sizi! Ne demek son şans yahu, ne demek kursa girmeme, ehliyet almama izin vermiyor, markete giderken bile izin istiyorum.

Bunları aileniz yapsa ailem baskıcı diye neler yaparsınız ama"eş' isteyince öylece kabul mü ediyorsunuz? Siz esinizden ayrı bir bireysiniz bunu hatırlayın ilk önce, bir silkenip kendinize gelin bu kadar hiçe saydırmayın kendinizi. Benim de kızım var, ileride evlenip kendine bu muameleyi layık görse kahrımdan ölürüm sanırım.

Böyle yaşamaya yaşamak denmez. Bildiğin köle hayatı. Evlenmeden önce konuşmadınız mı bu konuları hiç? Çocuk falan yapmayın şu aşamada. Biraz düzelmesini bekleyin, olmazsa dön babanın evinde daha rahat edersin.

Merhaba 7aylık evliyim eşimle birbirimizi çok severek evlendik hala daha o da bnde çok seviyoruz birbirimizi bn tanımadığım bilmediğim şehirde yalnızım kimsem yok eşime markete giderken bile izin istiyorum onsuz çıkmıyorum dışarı haliyle hergün eve kapanıp kimseyle iki çift laf edememekten bunaldım o yüzden ister istemez eşime sarıyorum kış geçinceye kadar kayınvalidemle altlı üstü oturuyorum yaza doğru taşınıcam maddi durumumuz iyi şükür kayınvalidem bu yıl sıfır olarak girdi bu daireye aynı şekilde başka bi semtde eltimde sıfır bir dairede ve kredisiz borçsuz oldu herşey yaz geliyo eşim arada evlere bakıyor internetten eski küçük evlere bakıyor para olmasına rağmen bn bi eve fazla para veremem diyor biraz daha makul evler bakıyorum kızıyo bna sinirleniyo bnde surat astığımda daha çok deliye dönüyo yapamam seninle böyle olursan hava lüks senin istediğin diyor ama niyetim o değil bn sadece temiz yeni bi ev istiyorum bi an öncede şu kaynanamdan kurtulmak istiyorum eşim normaldede ufakta olsa tartışsak kavga etsek büyütüyo böyle olursan ypamam bn seninle kendine çeki düzen ver diyor sonra tamam diyorum sarılıp barışıyoruz eşime saygı göstermeye çalışıyorum her. İstediğini ypmaya çalışıyorum ama hep her kavgada böyle üzülüyorum eşimin ailesiyle bizim aile arasında kültür farkı var bu yöndende kavga ediyoruz haftada 1kavga ediyoruz her kavgada yeter artık seninle ypamam biter diyor son şans verdi akşam ne ypıcam bilmiyorum evdede bunalıyorum kursa gideyim yok işe gireyim yok ehliyet kursuna gidecektim ondanda vazgeçti bizim akrabalarda ehliyetsiz kadın yoktur onlardaysa erkekler bile yeni yeni alıyo insanlar bni farklı görür havalı görür diye istemiyo ama alakası yok bn elimde bulunsun istiyorum araba al diyede tutturmam şuan çocuk yokken alayım dedim dediğime bin pişman ettirdi kavga etti önceden yazdırcam diyodu haftada bir kavga ediyoruz her kavgayı büyüyüp boşanırız seninle ypamam böyle olursan kendine çeki düzen ver büyü diyor aramızda 11yaş var bn yaşıtlarımdan büyük gösterip davranmama rağmen daha çok büyümemi istiyo yaşımı yaşayamıyorum ne yapıcam bilmiyorum eşim sevmediğine ayrılmak için bahane arıyor desem o da değil çünkü bni çok seviyor sürekli öpüp kokluyor sevgisini dile getiriyor içki kumar başıboş gezme huyu alışkanlığı yok şükür eşime nasıl yaranabilirim ne ypabilirim ufakta olsa her kavgada bu sözler ağızında karı koca arasında hiç mi kavga olmaz her zaman denmez bu diyorum kavga olmıyacak olmasın diyor yalnızım buralarda konuşacak kimsem olmadığına eşimle her şeyi konuşuyorum işi de yoğun başını şişiriyorum bunaldım artık ne ypıcam bilmiyorum

Lütfen çocuk düşünmeyin.

Siz şimdi farkında değilsiniz, gözünüz görmüyor ama evlilik, eş olmak böyle bir şey değil. Adam yanına hayat arkadaşı değil kendine köle yapmış sizi. Gözünüz elbet bir gün açılacak, umarım çok geç olmaz.

Siz bu yaşadığınıza evlilik mi diyorsunuz? Bu basbayağı köle&efendi ilişkisi. Markete giderken bile izin almak nedir ya, sizin hiç gururunuz yok mu? Eşime saygı göstermeye çalışıyorum diyorsunuz bir de, o size saygı gösteriyor mu? Adam daha kölesi değil de eşi olduğunuzun farkında bile değil. İlkokula giden çocuğun velisinden bahseder gibi bahsediyorsunuz eşinizden, oraya yazdırmadı, buna izin vermedi, şuna kızdı. Ve inanın ilkokul çocuklarının bile kendi özgür alanları, ilişkileri, hobileri var, sizin yok. Yetişkin bir insan olduğunuzun farkında mısınız? Eşiniz her kavgada tabi ki boşanmadan böyle rahatça bahseder; sizi kaybetme kokusu olsaydı zaten odun gibi davranamazdı. Yapabileceğiniz iki şey var bana göre; ya dizinizi kıracak sesinizi kesecek, kocanıza "saygı duymaya, onu mutlu etmeye çalışmaya" devam edeceksiniz ya da sonu boşanmaya da gidecek olsa kendi kararlarınızı verip, uygulayacak yetişkin bir kadın gibi davranacaksınız. Hangisi?

Diğer kavga nedenlerinizi bilemem ama ev konusuna çok takılmayın.. Maddi durumunuz iyiymiş, ne güzel küçük de olsa size ait ayrı bir eviniz olacakmış.. Eşiniz istese yok burada anneme yakın oturalım da diyebilirdi. Bu yönünden iyi yanı.
Diğer olaylara gelince; aradaki yaş farkından kaynaklı olduğunu düşünüyorum. 11 yaş bulunduğumuz devir için çok fazla. Bu yüzden sanki eş değil de baba gibi tavırları var. Sizi yönetmeye çalışıyor. Bariz bir şekilde sizden daha fazla olgunluk bekliyor..

Hanimefendi bukadar kültür farkindan dolayi bu evlilik bastan hatali ne demek evden bile cikmamak ehliyet kursuna gitmemek, siz kafayi yersiniz bir yila kalmaz bile bile lades yapmissiniz ne desek boş. Her kavgada bosanmak diyorsa peki diyin bakalim napicak yerse boşanir. Yaranmaya calistikca tepene cikiyor bu adam.

Eşiniz sizin veliniz mi her durumda izin alıyorsunuz. Eşler tabiki ortak karar almalı ama tek taraflı olmamalı. 11 yaş çok fazla sizi yönetiyor. Yaşınız kaç bilmiyorum ama siz madem evli bir insansınız bir yetişkin olduğunuza göre bağımsız birey olabilmeli kendi kararınızı verebilmelisiniz. Bu yüzden şimdilik çocuk yapmayın derim. Ayrıca eşiniz sizi ayrılmakla korkutarak her istediğini yaptırıyor. Sevgi bir yere kadar sonsuza dek sürmüyor. Önce kendinize değer verin saygı duyun ki o da size saygı duysun.

• Beğen
Reactions: 000
X