• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim Gururumu Eziyor.

gizzemksk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2009
886
86
123
İzmir
Yeni evli sayılırım 6 aylık kadar. Nişanlanmadan önce çalışıyordum. Nişanla ya da evlilikle ilgili olmayan bir nedenden dolayı işten ayrıldım. Evlendiğimde de çalışmıyordum şuanda da çalışmıyorum.

Zaten eşimin beni ezdiği nokta tamda burası. Eşimle evlenmeden önce bu konuları konuşurduk bende ona her zaman çalışacağımı söylerdim. Zaten tahsilim var çalışmayı bende istiyorum. Evlendiğimizden beri birkaç talihsiz olay geçirdim. Önce hamile kaldım bebeğim karnımda öldü. Daha sonra bir rahatsızlık geçirdim ameliyat oldum fakat rahatsızlığım geçmedi. Tekrar bir operasyon geçirmem söz konusu.

Ama eşim her tartışmamızda bana para kazanmadığımı söylüyor konu ne olursa olsun lafı hep benim çalışmama getiriyor. Bir örnek vermem gerekirse geçen akşam eşim işten geldi o sırada elektrikli su ısıtıcısını gereksiz yere çalıştırdı. Bende gayet düzgün bir şekilde bu aletlerin çok elektrik çektiğini çok sık kullanmamasını söyledim. Onun verdiği cevap ise ''Sen mi ödüyorsun?''

Ve geçen yaşadığımız bir tartışmamızda bana adam olda git çalış para kazanda katkın olsun dedi. Bu ve bunun gibi kaç kere çirkin bir biçimde beni aşağıladı. Ben hastalığım başladığından beri onunla hep konuştuğumda iyileşince ben çalışınca şunu yaparız bunu yaparız diyorum. Ona hiçbir zaman ben çalışmayacağım evde oturacağım demedim. Sadece çocuğum olunca mecbur kalmazsam çalışmak istemediğimi söyledim. Birde önce gönlüme göre bir iş bakmak istediğimi olmazsa diğer seçenklerden birini mutlaka tercih edeceğimi söyledim.

Ben eşime maddi açıdan elimden geldiğince yük olmamaya çalışıyorum hatta olmuyorum desem yeridir. Evlendiğimden beri kuaföre bir kere gittim. Ne kıyafet alıyorum kendime ne başka bir şey. Hamileyken canımın çektiği şeyleri bile demedim sırf yük olmamak adına.

Eşime çok kırgınım. Nasıl bir yol izlemeliyim? Ne yapmalıyım? Sanki beni maddi ortağı görüyormuş gibi hissediyorum. Ben çalışıp para kazanmaya başlayınca belki aramız çok güzel olacak ama ben bu lafları nasıl unutacağım? Benim yerimde olsanız ne yaparsınız? Dilim demeye varmıyor ama ben ayrılmayı bile düşünüyorum. Boşanmak için yeterli midir bunlar?

bu kadar paracıl bir adamla Allah sabır versin sizeee :19::19::19:

Acaba sen mi çok hassassın,alınıyorsun ?

Yani eşin o kadar laf söylemek yerine istese açık açık çalışmanı söyleyebilir.
Erkekler pek ima etmeyi,laf vurmayı bilmezler,dan diye söylerler genellikle.

Siz biraz sessiz bir insansınız herhalde. Ne demek laf sokmak ya. O sizin eşiniz ve sizinle evlendiyse sizin yükümlülüğünü almış oluyor, istemezseniz hiç çalışmayın size bakmak zo-run-da. Evlenmeseydi o zaman ? İşlerine gelince biz erkeğiz höt zöt. İşlerine gelmeyince sen neden para kazanmıyorsun. Dişinizi göstermeniz lazım ağzının payını verin susturun. Ne ayıp şey bir de hasta insana :20:

Çok yanlış davranmış eşiniz, kırılmakta çok haklısınız, kim olsa alınır bu sözlere. Siz çalışmak zorunda değilsiniz kaldı ki, üstelik sağlık sorunlarınız varmış, bence içinize atmayın bu durumu. Alın karşınıza eşinizi konuşun, söyleyin ne kadar üzüldüğünüzü, bugün para kazanmıyorsun diyen yarın az kazanıyorsun der, sonraki gün paranın hesabını kitabını yapar. :20:

Bence esiniz kendini kandırılmıs hissediyor calısan biriyle evlenmeyi tercih etmis ama siz bazı nedenlerle calısmıyosunuz
Ayrıca bi arkadas yazmıs ama kimse kimseye bakmak zorunda değil
Sadece cok iğrenc bi sekilde dile getiriyor
Bence bi an önce is bulun

Aslinda onun ne soylediginden cok, durum daha cok seninle alakali . Sen calismamaktan rahatsiz oldugun icin bunu ona hissettirmis olacaksin ki , o da yeri geldiginde bunu sana karsi kullaniyor.

Ayrilmak icin yeterli mi orasi tartisilir ve kisiden kisiye degisir. :31:

nedemek sen mi ödüyosun.. erkek olan oysa size bakmak ZORUNDAAA. senin maaşına güvenipmi evlenmiş sizle. allahım daha neler duyacağım ya. bende şuan nişanlıyım nişanlım bazen ima eder sen çalışırsan çok rahat ederiz diye. bende valla şuan çalışıyorum ama şehir değiştirince istediğim gibi bi iş olmazsa bana bakmak zorundasın diyorum hiç bişey diyemiyor.

benim eşim de çalışmamı desteklemiştir her zaman ama bu tarz da söylenmez ki...
Maddi durumunuz kötü mü ki paraya çok ihtiyacınız mı var borç vs varsa oda bunalıyor mu acaba diyeceğim

Yeni evli sayılırım 6 aylık kadar. Nişanlanmadan önce çalışıyordum. Nişanla ya da evlilikle ilgili olmayan bir nedenden dolayı işten ayrıldım. Evlendiğimde de çalışmıyordum şuanda da çalışmıyorum.

Zaten eşimin beni ezdiği nokta tamda burası. Eşimle evlenmeden önce bu konuları konuşurduk bende ona her zaman çalışacağımı söylerdim. Zaten tahsilim var çalışmayı bende istiyorum. Evlendiğimizden beri birkaç talihsiz olay geçirdim. Önce hamile kaldım bebeğim karnımda öldü. Daha sonra bir rahatsızlık geçirdim ameliyat oldum fakat rahatsızlığım geçmedi. Tekrar bir operasyon geçirmem söz konusu.

Ama eşim her tartışmamızda bana para kazanmadığımı söylüyor konu ne olursa olsun lafı hep benim çalışmama getiriyor. Bir örnek vermem gerekirse geçen akşam eşim işten geldi o sırada elektrikli su ısıtıcısını gereksiz yere çalıştırdı. Bende gayet düzgün bir şekilde bu aletlerin çok elektrik çektiğini çok sık kullanmamasını söyledim. Onun verdiği cevap ise ''Sen mi ödüyorsun?''

Ve geçen yaşadığımız bir tartışmamızda bana adam olda git çalış para kazanda katkın olsun dedi. Bu ve bunun gibi kaç kere çirkin bir biçimde beni aşağıladı. Ben hastalığım başladığından beri onunla hep konuştuğumda iyileşince ben çalışınca şunu yaparız bunu yaparız diyorum. Ona hiçbir zaman ben çalışmayacağım evde oturacağım demedim. Sadece çocuğum olunca mecbur kalmazsam çalışmak istemediğimi söyledim. Birde önce gönlüme göre bir iş bakmak istediğimi olmazsa diğer seçenklerden birini mutlaka tercih edeceğimi söyledim.

Ben eşime maddi açıdan elimden geldiğince yük olmamaya çalışıyorum hatta olmuyorum desem yeridir. Evlendiğimden beri kuaföre bir kere gittim. Ne kıyafet alıyorum kendime ne başka bir şey. Hamileyken canımın çektiği şeyleri bile demedim sırf yük olmamak adına.

Eşime çok kırgınım. Nasıl bir yol izlemeliyim? Ne yapmalıyım? Sanki beni maddi ortağı görüyormuş gibi hissediyorum. Ben çalışıp para kazanmaya başlayınca belki aramız çok güzel olacak ama ben bu lafları nasıl unutacağım? Benim yerimde olsanız ne yaparsınız? Dilim demeye varmıyor ama ben ayrılmayı bile düşünüyorum. Boşanmak için yeterli midir bunlar?

Açıkcası bunlar yenir yutulur şeyler değil. Ne kadar ayıp. Hakaret gibi. Yol yordam bilmiyor eşin.
Sen hiç tepki göstermedin mi bunları sana söylerken?
Ben de açıkcası boşanmayı bile göze alırdım. Boşanmazsam da bu lafları teker teker yuttururdum ona.
Seni gaza getirmek istemiyorum ama sen çalışmaya başlayınca da tatmin olmayacakmış gibi görünüyor. Sanki senden maaşını isteyecekmiş gibi bir mesaj aldım ben. Buna izin verme.
Karı koca arasında böyle şeyler olmamalı. Ya o senin elinize bakarsa sen böyle mi davranacaksın? Allah böyle bir ders verir ona belki. Büyük konuşmasın söyle. Bunu ona hatırlat erkekler empati kuramazlar.

Ne biz erkeklerin hizmetçisiyiz arkadaşlar, ne de onlar bizim para kasalarımız. Burda konu sahibinin durumu farklı. Ama erkektir bakacak düşüncesinin kadındır evi temizleyecekten farkı yok kusura bakmayın.

Çok merak ediyorum erkekse bakmak zorunda diyen arkadaşlar kadın erkek eşitliğine inanıyolar mı?
İnaniyolarsa eşi ona çalışıp bakmak zorunda diil çünkü de.

Böbrek damarımda daralma var geçmiş olsun dileğin için teşekkür ederim. Bir buçuk ay önce ameliyat oldum. Tekrar ameliyat olma riskim var tam düzelme olmamış maalesef.

eşinin davranışı hakikaten çok yanlış, 6 aylık ve bebeğini kaybetmiş bir kadına yapılmaması gereken şekilde davranmış. senin adına çok üzüldüm yapman gereken tekşey görmezden gelmek ama bu olay sen iş bulmadan sonlanacağa benzemiyor. umarım kısa sürede iş bulursun hem sana hem yuvanız için moral olur.

sen zaten çalışcam demişsin bi de üstüne 6 ay içinde olumsuz şeyler yaşamışsın Allah beterinden korusun canım yinede geçmiş olsun...

yalnız eşiniz neden bu kadar agresif ve sizin üstünüze bu kadar geliyor??

eşiniz çok paracı... sen mi ödüyorsun, git çalış bilmem ne bu nedir arkadaş köle misin sen yoksa eş mi?

masrafınız bile yokken bu kadar üstünüze geliyor yani şaştım walla... :ssz:

sen bence en kısa sürede iş bulmaya çalış ayrılmayı düşünme hemen parandan da koklatma böylesine...

Arkadaşlar sizce eşi kadın erkek eşitliğine inandığı için mi hasta karısının çalışmasını istiyor? Siz buna inanıyor musunuz peki? Böyle adama böyle muamele kimse kusura bakmasın

Rahatsızsınız öncelikle geçmiş olsun hiç duymamaya çalışın rahatsızlığınızla ilgilenin inşallah sağlığınıza kısa sürede kavuşursunuz.Bebeğinizi kaybetmişsiniz Rabbim sabır versin.Maalesef eşiniz bunları anlayamayacak kadar bencil kırıcı davranıyor üzgünüm unutulmaz kalır biryerlerde çalışsanız bile kırıldığını belli edeceksiniz ister ciddi ister net konuşun size kalmış tabi ki hakkınızda hayırlısı olsun.

Son düzenleme:
Evi geçindiren daima erkek olmalıdır, kadının parasına güvenmemelidir...
Güvenecekse de evlenmemelidir...
Sizin yaranıza tuz basarak yaptığı hakaretler de hiç hoş değil.
Yerinizde olsam evet bir an önce iş bulmaya bakardım, sonra da bu adamla evliliğimin nereye gittiğine bakardım.

Gecmis olsun.
Ama is hayatından kopmamak isteyen biri icin bu tür seyler sebep diil bence.
Benim tanıdığım kanser olup ameliyatlar olup calısan onca insan var onların canı yok mu
Hem mecburlar ev kredisi ödüyolar vs hem de eslerine kıyamıyolar tek basına üstlenmesin yükü diye.
Esinizin üslubu cok cirkin buna bisi demiyorum
Ama siz de isin kolayına kacıyosunuz bence
Yok dilediğim isi buluyum su olsun bu olsun
Kimse istediği iste ve istediği sartlarda calısamıyo malesef.
Bence en kısa sürede is bulun.

Back