Evlilik farklı oluyor arkadaşım . Hele çocuk varsa o zamanda bile yıpranıyor . Evlilik demek sorumluluk demek geçim sıkıntısı demek .
çocuk varsa stres uykusuzluk, sağık sorunları vs. anlarım da
şu çağda evlenmek (çocuk haricindeki) sorumluluk, geçim sıkıntısı demek kısmını anlamıyorum
benim etrafımda 100 insandan 80'i babasının evinde değil
kendi evleniyor, kendi geçiniyor evlenene kadar da
zaten babası en fazla üniversitede harçlık yolluyor o da işte KYK bursunun üstüne aç kalmayacak kadar
benim neslim zaten belli bir oranda lisede, çok büyük oranda üniversite hep kendi okudu ben babamdan en son harçlık aldığımda muhtemelen 10 yaşında filandım, o da maksimum bi simit parası
hadi benimki çok çocuklu ailenin en büyüğü olmakla alakalı da çoğu kişi 3 aşağı 5 yukarı benzer, hadi üniversitede harçlık almıştır ya da evde KPSS çalışırken 1-2 sene babasının evinde oturmuştur. en fazla olup olan bu
sonra artık ya bir iş buluyor gidiyor ya atanıyor
ya da evleniyor
ama bu şartlarda evlenen kişi zaten ne zaman bolluk görmüş ne zaman geçim sıkıntısı çekmemiş de evlenince çeksin? evlenene kadar da aç mı geziyor, çıplak mı geziyor, sokakta mı yatıyor bu insanlar? evlenmeden evin faturasını melekler mi ödüyor?
aksine 2 kişi çalışırsa, bütçe yönetimi de becerirse insanlar genelde evlenince daha iyi geçiniyor çünkü o geçici evler, geçici eşyalar, ev arkdaşım evlendi hadi ben taşınmak zorunda kalıyorum dönemleri bitiyor, 2 kişi bölüşüyorsun masrafları, dışarda yemiyorsun. daha düzenli stabil bi hayatın oluyor zaten evler birleştiriliyor ev birleştirilirken eşyalar da birleştiriliyor varsa eksik o alınıyor. ya da muhafazakarlarda eş ailesi alıyor, evlenip arabasını yükseltmeyen yok benim etrafımda bırak bekarlığına göre geçinememeyi, çünkü düğünde altın taklıyor hiç bişey yoksa...
diyeceksiniz ki herkesin ailesi dar gelirli, çok çocuklu vs değil herkes okuyup aynı zamanda çalışmıyor
e iyi de onları zaten ailesi borçsuz evlendiriyor, bazısı evini arabasını veriyor, daha nereye geçinemiyor?
neyse kısacası kim bu evlenene kadar uzayda yaşayıp evlenince anyayı konyayı görenler? hangi premsesler bunlar ben çok merak ediyorum...hem babasının evinde rahatı iyi olup, bütçe geçim derdi olmayıp, hem de fakir kocayla evlenip durumunu bozacak kadar evlenme meraklısı, kim bunlar?
aynı ülkede ne kadar farklı dünyalarda yaşıyoruz diyecem de dediğim gibi bi ben değil (ben zaten evli değilim) benim etrafımda yok yani..ki etrafımda iş çevrem alayı ateist seküler, aile çevremse dindar muhafazakar tutucu çevre, orda da yok burda da yok arkadaş...