• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim gidioyr beni yalnız bırakıyorr ben ne yapacağım

Sirine_4553

Guru
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2007
1.703
504
323
İzmir
szilere defalarca konu açtım..
bilmeyen arkadaşlarıma özetleyeceğim
8 yıllık evliyim ailemin rızasını almadan evlendim.benim okulum eşimin tayini sebebi ile iki yıl ayrı kaldık ben annemler de o ise farklı bir ilde .arada gittim geldim ama aynı evde yaşamaya benzemez tabi.
Eşimin bu dönemde msn chat gibi programlara aşırı merakı başladı pc başından kaldıramaz oldum.
eşim yeniden yanıma tayin oldu geldi .benim okulum devam ediyordu o bir yılımız güzel geçti.ben işe girdim çalışma saatlerim fazlalaştı irtibatımız azaldı ve yine msnler derken ben işimin de bana verdiği streslede dayanma gücümün kalmamasından dolayı ailemi aradım .
yeni bir ev tutuldu hem çalışıyor hem işe gidip geliyordum eşimle yeniden barışmak için bir araya geldil 8 ay sonra barıştık bu dönemde görüştük ama.
ve aradan bir yıl geçti.
eşimin telefonunda bir bayanın mesajlarını okumamla çılgına döndüm sevgin bitti mi vs vs diye.eşim bir bayanla tanışmış bir hafta kadar görüşmüşler daha sonra ayrılmış.vs vs
bayanla aramızda tartıştık .benbu bayanın ailesi ile konuşmak için gittim .kız bunu fırsat bilip karakola şikayetde bulunmuş.
söylemeiğim asla dile getirmeyeceğim sözlerden hakaret davası açıldı görülüyor.aynı şekilde bayanın bana karşı hakaretlerinden dolayı bende şikayetimi ilettim davam görülüyor.
Ben eşimin görüşmüş olduğu bir bayan yüzünden böyle çirkin insanlarla muhatap oldum hakarete uğradım davalık oldum rencide oldum .
bu durumla boğuşurken ;eşimin bu olayı duyuldu görev yeri değişti çevresinde yaptıklarından dolayı bir çok arkadaşı konuşmamaya başladı.
ben se bunca şeye rağmen hem alışkanlığım hem cesaretsizliğim ;hem karşı taraftaki bayanı sevindirmemek adına devam edicem evliliğime dedim belkide bahane buldum kendime.
eşim ise işinde yaşadığı stresi eve yansıtır oldu.ben güvensizliğimden hafiye gibi oldum sürekli cep telefon pc kurcalar oldum.
bu aramızda şiddetli kavgalara sebeb oldu.
yuvarlana yuvarlana giderken herşey dün akşam eşimin kendi rızası gönüllü olarak van a tayin talebinde bulunduğunu öğrendim.maddi açıdan borçlarımız çok fazla benim maaaşım bana ancak yetiyor belli bir miktar eşime versemde üçü beşi karşılıyor.eşim hem ek maddiyat hem de bulunduğu çevreden uzaklaşmak için istemiş.
Ya bennnn......bana istersen gelirsin istemezsen kalırsın demez mii
benim ailem zaten eşime karşı ister istemez tepkililer yaşamış olduklarımdan dolayı ..eşim van görevinden sonra ailesinin yanına gitmek istiyor ailesi ile anlaşamıyoruz annesi akıl vari biri değil.yanlarına gitsem iki aya kalmaz ölür giderim.
ailem gitmemi bu yüzden istemez.
bana kal ozaman demesi eşimin beni şoka uğrattı.ben tek başıma bir evde.
herkes evinde mutlu huzurlu yaşarken ben bir başıma kaldım.bunca sorunla dava ile tek başıma mücadele edeceğim.
bir yandan alıştığım eşim.aldatıldım çok kötü zamanlar da yaşadım ama iyi zamanlarda yaşadım.
insan huzuru için gururunu onurunu bile kenara atıyor.
ben ne yapıcam nasıl güçlü ayakata kalıcam benim ailem öle bana çok destek insalar değiller sözde varlar iş başa gelince kimse istemiyor ayrılmış boşanmış birini hi,ç bir yere sığamaz oluyorsunuz ;eşimden ayrı kaldığım dönemde kimse bana sormadı sen ne yaptın kiranı vs ödedin mi diye bir dünya borcum oldu işe gidicek param bile kalmadı o dönemde eşim para veriyordu öle idare ediyordum.
babam baskıcı bir insan yani ayrıldığımda da beni hzuurlu bir hayat beklemiyor .boşanmış olduğum yıllarca başıma kakılacak el gün içine çıkma çalışma nefes alma diyecekler..
daha önce ayrı evde kalamam izin verildi boşanma dönemine kadarrdı.
tek baıma özel sektörde çalışıyorum hadi eyvallah diyerek aileme sırt dönemem eşim deseniz anlattığım gibi van a gitsem ne yapabilirim oralarda eşim düzelir mi bilinmez işimi gücümü bırakıp gitmeye değer miii her yanım sıkıntııı

yaşadıkların gerçekten çok zor. okurken aklıma bişey takıldı, eşinin vanla bir bağlantısı var mı. memleket gibi daha önce orda yaşamışlık gibi. yoksa van hiç bilmediği bir yer mi. yoksa sırf deprem yüzünden tayin açıldı diye mi girmek istiyor

öncelikle allah size sabır,eşinize de akıl fikir versin.
eşinizin davranışları anladığım kadarıyla günden güne düzelmek yerine, günden güne kötüye gitmiş. şimdi onun peşinden gidince neyle karşılaşacağınız aslında biraz belli. allah korusun yarın öbürgün yine bu yaşattığı şeyler gibi durumlar yaşatsa size, bu sefer, birazda olsa size destek olan ailenizi arkanızda hiç bulamayabilirsiniz.
yani bırak gitsin demek elbetteki dile kolay. sizin acınızı çıkmazınızı ancak ve ancak siz bilebilirsiniz ama size bunca zaman hiçbirşekilde güven vermeyen, ve sizi hala yarı yolda bırakan bir adam için herşeyi bırakıp peşinden gitmek ne kadar doğrudur, bilemem. hem sonrasında, ki sonrasına kadar size bir ihanet daha gerçekleştirmezse, ilesinin yanında onlardan daha da fazla yüz bulup size daha kötü davranmayacağınınn garantisini kim verebilir. bence ayaklarınızın üzerinde durabiliyor olmanız çokbüyük bir artı,
ayrıınca ailemden ve çevremden tepki alırım demişsiniz ya, bırakın tepki alın, 1-2 yıla kalmaz hepsi biter gider.
unutmayın ki insan hayata 1 kere geliyor ve bunu da kimze için zehir etmeye değmez...

konu başlığına eşim gidiyor beni yalnız bırakıyor ben ne yapacağım demişsin ya şirine...
eşin seni yalnız bırakalı çok uzun zaman olmuş sen farkında değilsin.
o hiç senin yanında olmamış zaten. fiziksel olarak aynı ortamda olmanız senin yanında olduğu anlamına gelmez. o seni çok uzun zaman önce yalnız bırakmış.
yapacağın şey güçlü olmak. hayata tutunmak. gencecik bir kızsın. düzgün bir adam bulup düzgün bir evlilik kurabilirsin.

konu başlığına eşim gidiyor beni yalnız bırakıyor ben ne yapacağım demişsin ya şirine...
eşin seni yalnız bırakalı çok uzun zaman olmuş sen farkında değilsin.
o hiç senin yanında olmamış zaten. fiziksel olarak aynı ortamda olmanız senin yanında olduğu anlamına gelmez. o seni çok uzun zaman önce yalnız bırakmış.
yapacağın şey güçlü olmak. hayata tutunmak. gencecik bir kızsın. düzgün bir adam bulup düzgün bir evlilik kurabilirsin.

hayata insalara karşı kimseye ne eşime ne aileme güvenim kalmadı kiii ben hep yalnız kaldım herkes önce kendini düşündü..
ve yine yalnız kalıyorum ...
bundan sonrada benim karşıma birinin çıkıp düzen filan kurabileceğime hiç inanmıyorum ben yapamam zaten
anne baba olurken herkesin biraz daha düşünmesi gerekiyor.
ben bunca sıkıntıyı kapı gibi arkamda ailem durmadıgı ıcın cekmek zorunda kalıyorum caresızlıgım aglamalarım bu yuzden ...sankı bosanmıs olmak benım sucum ben ım bu evlılıkte hatam gunahım varmıs gıbı davranan bı aılem var ..

kimsen yoksa Allahın var. hayatta bazı insanlar mücadelesini tek vermek zorunda kalıyor. yani tek kendinin bu durumda olduğunu düşünüp üzülme. işi gücü olan 25 yaşında kadınsın kimseye muhtaç değilsin.

kimsen yoksa Allahın var. hayatta bazı insanlar mücadelesini tek vermek zorunda kalıyor. yani tek kendinin bu durumda olduğunu düşünüp üzülme. işi gücü olan 25 yaşında kadınsın kimseye muhtaç değilsin.[/QU

insanın tutunacak bir dalı olmadığında böle durumlarda yalnız kalmak acı veriyor sahip olamadığım mutlu huzurlu yuvanın sadece arkasından ağalayabiliyorum.
beni düşünmeyen beni ölece bırakıp giden eş için

daha önceki konunuzda da yorum yazmıştım. "eşim davayla ilgilenmiyor" demiştiniz. eşiniz evliliğinizi kendisi için bitirmiş gibi geliyor bana. ne kadar çaresiz olursanız olun, ömür boyu evliliğiniz sürecek diye bir şey yok maalesef. eşiniz bence sizi bırakmanın çok çeşitli yollarına başvurmuş, başvurmaya da devam ediyor. siz de artık kendi yolunuzu çizmeye başlayın. mesleğinizi bilmiyorum ama asgari ücret alıyorsanız, yine nafaka talep edebilirsiniz. belki size yaşattıkları için tazminat alabilirsiniz. maddi olarak bunlar size detek olabilir bir süre..

yaşadığın şeyler çok zor ve ne kadar acı çektiğini tahmin edebiliyorum. kimse böyle acı çekmek için evlenmez ama başa gelince yapacak tek şey mücadele etmek. hayatta üzüntü de insan için herşey insan için. herkese nasıl güçlü olduğunu göstermelisin.

belki ilişkinizin düzelmesi için oraya gitmeniz gerekiyor.Bu size bir yol olabilirr

böle bi durumda bir insan vana neden gider,memleketidir ailesi vardır atanan 800 öğretmen gibi yıllardır işsizdir nereye olursa olsun gitmeye razıdır

evi karısı zaten hazırda bi işi bir hayatı olan biri neden şu zor şartlarda vana gitmek ister bu sorunun cevabını verdiğinde kendi sorununun da cevabını bulmuş olacaksın

bırak gitsin....
sen de kendi yoluna git.. zorla güzellik olmaz ki

güzel bir söz var : korktuğunuz birşey başınıza geldiğinde sandığınız kadar korkunç olmadığını görürsünüz.
ailenin yanına dön. birkaç sene sabret. gerekiyorsa dediğin gibi nefes bile alma. paranı biriktir. ilerde kendi hayatını kuracaksın.
yavaş yavaş yoluna girecektir herşey.

Kusura bakma belki acımasız olacak ama kendin etmiş kendin bulmuşsun hem de çok kez.. Ailenin onaylamadığı biriyle evlenmişsin.. Aldatılmışsın, tek muhatabın eşinken gidip seni aldattığı kadına sarmışsın.. Yetmemiş affetmişsin.. Van`a gideceğini söylemiş sana ve istersen onunla gideceğini, istemezsen kalacağını ona yok diyosun, ailesinin yanına gideceğini söylüyo ona da yok diyosun. Arkadaşım sen ne istediğini biliyo musun?

eşimle konuştuk uzun uzadıya ek tazminat sebebi ile maddi durumunu düzeltmek istediğni sürekli borç harç vs ile yaşamak istemediğini bu şehirdeki bu bayan ile ilgili muhabbetlerin işine arkadaşlarına yansıdığını belirtti.
BU BENİM BORÇLARIMI ÖDEYEBİLMEK İÇİN SON SANSIM İCRA GELSİN İYİCE ARKADAS CEVREME REZİL OLAYIM istemiyorum dedi.
ev bulana kadar lojman yapılıncaya kadar calısmamı sonra yanına gıtmemı ıstedıgını soyledı.
gel orada vekıl ogretmenlık yaparsın sonra ıstedıgmız denız kenarı bır ıle gıderız dedı sımdılık askıda kaldı.net bırsey soylemedı..bılemıyoum

Back