Eşim evlendikten sonra ailesine çok düşkün oldu

pnargelin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2017
8
2
1
30
  • Merhaba arkadaşlar 10 aylik evliyim ve evdeki tek kavgamiz eşim ve ailesi. Eşim evlenmeden önce hiç ailesine düşkün degikdi onlarla birlikte bi yere gitmez evde bile durmazdı. Şimdi ise hep onlarin isteklerini yapmaya ve bana da yaptirmaya calisiyor. Kayinvalidemle aramda yaş farki baya fazla paylasabilecegimiz bisey yok. Eşim sürekli annemler seni istiyor yanina git annem seninle güne gitmek istiyor git. Misafiri gelmiş git diye ısrar ediyor. Bende gitmek istemeyince çok kavga ediyoruz. Ne yapmam lazım benimle ayni seyleri yasayanlar var mı ve de nasıl çözdünüz bu durumu şimdiden herkese teşekkür ederim.

Evliliğin ilk yıllarında bu tarz şeyler yaşaman çok normal. kavga etme sadece ona hep örnekler ver o hissetmeden. Bi arkadaşımın evliliği karşı tarafın ayağının hep annesinin evinde olmasından dolayı bitti tarzı mesajlar ver. gerçekten evliliği bitiren nedenler arasında en büyüğü erkek yada kadının diğer ailesinden kopamaması. siz iki yetişkin bireysiniz, onlara gitmek zorunda değilsiniz sende aynısını yap hoşuna gidecek mi?

Benin aileme gitmemek için elinden geleni yapiyor kendisi. Yok cok yorgunum uykum var şöyle işim var vb bahaneler üretip duruyor beni almaya geldiginde oturuyorsa 5 dk oturuyor ve bazende eve bile girmeden beni alip gidiyor ama ona sorsan üstüne düsen tüm görevleri yapiyor.

Ben eşimi karşıma aldım dedim ki bak bana ısrar etme onlar benim huzurumu bozuyor benim huzurum bozulunca senin de huzurun bozuluyor dolayısıyla mutsuz oluyoruz. Kendi huzurunun bozulmasını istemiyorsan, benimle mutlu olmak istiyorsan bana onlarla ilgili tek kelime etme. Ben gitmiycem görüşmiycem dedim ki bunu dediğim zaman zaten bir süredir görüşmüyordum ama eşim yine de görüşeceğimi umuyordu herhalde kendi kendine. O zamandan beri de onlarla ilgili hiç konuşmuyor. Onlar rahat durmuyor tabii orası ayrı ama ben yine de muhattap olmuyorum o kadar akrabamı karıştırdılar bi şeyler yaptılar hiç arayıp da muhattap olmadım çatlıyorlar galiba. Neyse benim eşimin ailesiyle sorunlarım çözülemeyecek kadar büyük o yüzden böyle. Sizin çözümü daha kolay olur umarım. :)

Erkeklerde görüyorum ben suçu dengeyi saglayamiyorlar. Sen artik evlisin önceliğin eşin evin olmali. Ama o tarafi daha cok düşünüyorlar. Benimki evlenmeden önce uyanirdi kahvalti bilr yapmadan cikardi disari anca gece 2 3 gibi giderdi eve simdi bi aileci oldu birlikte bi yere gitsek hemen aritor habwr veriyor anne biz şuraya gidiyoruz biz eve geldik haberin olsun vb diyor. Bi ara bana diyordu ara haber ver diye

Ay sende kendi evliligimin ilk yillarini gordum

Ayni esimde seninki gibiydi anneme gittin mi bugun kac kere gittin alt ust oturuorum ben. Bi misafir gelir kv indin mi die sorardi hemen sinir olurdum haliyle sende daha yeni evlisin sonra sonra bu kadar olmuolar. Ben bu gidip gelme mevzularindan dolayi esimde ayrilma noktalarina geldik bi takim nedenlerden dolayi kv kustuk yeni baristik simdi napiorum anne sen yap biz yiyelim beraber olalim hep diorum esim inmeden ben iniorum yemegi attim uzerine cocugada bakio esimin agzida kapandi ben gittigim icin benim ailemede kayitsiz sartsiz gitmek zorunda simdi kendi dior hadi gidelim evimize die sabirli ol aklini kullan mezarda kullanmayacagiz bu akillari

ohhoooo daha en başlarda böyle dayatıyorsa, bu yaptırımları giderek artacaktır..

aynı sorunları bende yaşadım, ben direk görüşmeyi keserek kurtuldum ama bu da doğru bir çözüm değil tabi..

Butun erkekler ne hikmetse evlenince aileci oluyorlar

Aile de bir cirpida atilacak bir sey degil.Dengeyi bulmak zor hatta imkansiz.Genelde bir taraf eziliyor.kim baskin cikarsa artik.Siz baskin ciksaniz erkek uzuluyor.o baskin cikarsa siz uzuluyorsunuz.yirmi yillik evliyim.Hala aileden dolayi sorunlar cikiyor.

Biz o kadar yakın oturmuyoruz bi de ben çalışıyorum tatil günlerim anca kendime yetiyor ev temizligidir dinlen derken pazartesi geliyor. Benimki ne dese begenirsin evde iş yapma temizlikçi çağır ama git annemin işini yap diyor ağzım açık kalıyor resmen

Acaba annesi sizin hakkinizda ileri geri konusuorda esiniz laf vermemek adina yap islerini laf isitme anlaminda mi soyluor.

Bir erkeğin ev işinden çok anlayacağını da ev işleriyle ilgileneceğini de sanmıyorum. Bir üstteki yorumda arkadaşın da dediği gibi acaba annesi mi dolduruyor? Bir erkek bunu kendisi düşünüp de demez bence. Annesi mutlaka şikayet ediyordur gelmiyor gitmiyor işimi yapmıyor vs diye o da artık laf duymak istemediğinden böyle söylüyor olabilir. Annem diyor da demez zaten erkekler kendi düşünmüş gibi söylerler bir de bu lafları.

Aman ne güzelim ilk zamanlar oluyor bizim de oldu ben aramadım niye aramadın etmedin unuttum diyip gecistirdim hep KV de her konuştuğunda beni soruyor Muş sonra beni arayıp annemle ne zaman konuştun en son diyor bir hafta önce felan diyorum ara bir kadını diyor mısır olursam diyip konuyu kapatıyorum ilk başta ilk iki üç ay kendi annemin hasta olduğunu ogrenene kdr bir surtustuk eşimle sonra annem rahatsizlaninca ben KV yine sitem etmiş eşim de kızmış kızın işi başından aşkın birde aramasını mı bekliyorsun diye canım ne zaman isterse o zamn arıyorum bazen üst üste hergun bazen onbeş günde bir kafama ne zaman eserse sorarsa da şimdi şuan konuşmak istemiyorum istiyorsan sen ara diyip işin içinden çıkıyorum
Arayın gidin iyi davranın sonra KV kendisi aramaya başlıyor bir baktım o beni aramaya başladı hatta açmadığım da çok oldu hatta eşimin anne tarafına ziyarete gittiğimizde aradı herkes de gördü sessize aldım hepsi tepki gösterdi şuan biz muhabbet ediyoruz daha sonra buradan çıkınca ararım dedim hepsi şok :) birde görümcem vardı orda bir iki dakika sonra onu aradı sen dedim şöyle annene neden acmadigimi tamm diyip konuştu

Ev islerinin tamamıni da yuklenmeyin arkadaşlar camları silmeyin mesela yada balkonu yikamayin perde aşmayı kirlenmiş diyene kdr cevap olarak da ben yapamam ben bir bayanım diyin

Ana birde gidip annesine temizlik mı yapacakmissin o zaman hergun işten çıkıp annesine git illaki pes edecek gece gündüz çıkma orda bunalt onları :) ben KV mı aradım bir gün iki saat konuştum abartmiyorum iki saat saçmaladım kadın iki hafta aramadı beni .d

kusura bakma seni kötülemek için demiyorum. yaptığını çok sevdim.
şu söz aklıma geldi. DİNSİZİN HAKKINDA İMANSIZ GELİR

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…