Eşim evi terk etti

leyla2656

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2008
13
0
86
Merhaba, bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Eşim ile 6 yıldır evliyiz, çocuğumuz yok. Eşim bir süredir çalışmıyor, ben çalışıyorum ve evi geçindirecek kadar para kazanıyorum. Benim ailem de destek oluyorlar.
Eşimin 2 tane ablası var. Nişanlandığımızdan beri bana sürekli laf sokmalar, garip hareketler yapıyorlardı. Ablaları , birinin uzatmalı evli sevgilisi ile aynı evde yaşıyorlar, bu adamdan bir de çocuk yaptılar. Eşim bu olaydan çok etkilendi ama içine attı.
Genelde çok sakin ve sevecendir ancak sinirlenince kötü sinirleniyor ve evi terk ediyor. Ben de sinirlenince gerçekten çok kötü konuşuyorum.
Bunu utanarak yazıyorum ama eşim şimdiye kadar 4 defa evi terk etti, konuştuk, özür diledim, ailem araya girdi ve barıştık.
Geçen gün kavga ettik, ben de sinirle defol git dedim, bu gitmeye kalktı. Özür diledim, peşinden koştum ama nafile..

Bu evlilik bitti dedi ve telefonlarımı da açmıyor. O sevgi dolu, iyi insan bir anda gitti ve öfke nöbetine tutuldu. Nerede olduğunu da bilmiyorum. Ailesinde ki karışık olaylar ve işsiz olması , onu çok etkiliyor biliyorum ama ben ona moral vermek için hep elimden geleni yapıyorum. Kurslar, iş fikirleri oluşturuyorum. Pazarda tezgah bile açıp bir şeyler sattık. Gerçekten o kadar kötü durumdayım ki, bana bir akıl verirseniz, yardımcı olursanız çok sevinirim. Eşimi bir süre aradım, telefonları açmayınca artık aramıyorum. Zaten ailesi de beni istemiyorlar. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Daha bir kaç gün önce çocuk yapmaya karar verip, bunun için doktordan randevu almıştık. Beni hep çok sevdiğini söylerdi.Ne yapacağımı bilemiyorum, kahroluyorum

Merhaba, bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Eşim ile 6 yıldır evliyiz, çocuğumuz yok. Eşim bir süredir çalışmıyor, ben çalışıyorum ve evi geçindirecek kadar para kazanıyorum. Benim ailem de destek oluyorlar.
Eşimin 2 tane ablası var. Nişanlandığımızdan beri bana sürekli laf sokmalar, garip hareketler yapıyorlardı. Ablaları , birinin uzatmalı evli sevgilisi ile aynı evde yaşıyorlar, bu adamdan bir de çocuk yaptılar. Eşim bu olaydan çok etkilendi ama içine attı.
Genelde çok sakin ve sevecendir ancak sinirlenince kötü sinirleniyor ve evi terk ediyor. Ben de sinirlenince gerçekten çok kötü konuşuyorum.
Bunu utanarak yazıyorum ama eşim şimdiye kadar 4 defa evi terk etti, konuştuk, özür diledim, ailem araya girdi ve barıştık.
Geçen gün kavga ettik, ben de sinirle defol git dedim, bu gitmeye kalktı. Özür diledim, peşinden koştum ama nafile..

Bu evlilik bitti dedi ve telefonlarımı da açmıyor. O sevgi dolu, iyi insan bir anda gitti ve öfke nöbetine tutuldu. Nerede olduğunu da bilmiyorum. Ailesinde ki karışık olaylar ve işsiz olması , onu çok etkiliyor biliyorum ama ben ona moral vermek için hep elimden geleni yapıyorum. Kurslar, iş fikirleri oluşturuyorum. Pazarda tezgah bile açıp bir şeyler sattık. Gerçekten o kadar kötü durumdayım ki, bana bir akıl verirseniz, yardımcı olursanız çok sevinirim. Eşimi bir süre aradım, telefonları açmayınca artık aramıyorum. Zaten ailesi de beni istemiyorlar. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Daha bir kaç gün önce çocuk yapmaya karar verip, bunun için doktordan randevu almıştık. Beni hep çok sevdiğini söylerdi.Ne yapacağımı bilemiyorum, kahroluyorum

niye kavga ettiniz ki? ayrıca her defasında haklı olan eşin mi? hep o evi terk edip, sen özür dileğine göre?
kusura bakma ama eşin evi terk etmeye alışmış, sende peşinden gidiyorsun ve her defasında sana bu kozu kullanıyor.
her kavgada ev mi terk edilir...

Son düzenleme:
Kavga sebebimiz çok saçma sapan bir şeydi, fırının fişi bozulmuş çalışmadı. O bir şey dedi, ben bir şey dedim. Ben onu ittim, su attım üstüne filan , Kavga zaten 5-6 dakika sürdü. Yoksa yarım saat önce sarmaş dolaştık. Haftasonu ne yapsak diye plan yapıyorduk.

Benim hep özür dilememin iki nedeni var, birincisi "çenemi tutamıyorum, kötü konuşuyorum" ikincisi de " kavga zamanında çenemi tutamadığım için, daha sonra alttan alan ben olayım, özür dileyeyim diyorum".

Ittiniz, su attınız.
Evi terk etti.

Bu kadar kısa sürede saygı kaybedildiyse geri kazanmak mümkün mü bilmiyorum, mümkünse de kolay değildir.
Sizin sakinleşmeniz lazım, yaptıklarınız hoş değil.
Eşinizin alınganlığına çözüm bulması lazım, yanlış anlamayın ama böyle evi terk eden kişi kadın olsa çekilmez.

Kavga esnasında dilini tutabilmek hakkaten büyük meziyet. Hem neden meydan veriyorsun böyle saçma bir duruma; kadın gibi evi terkedip yalvartmalar falan. Roller değişmiş sizin evliliğinizde.

Umarim kocan bir an evvel döner ve bu tip saçmalıkların olmayacağı konusunda sözleşip sözünüzü de tutarsınız.
Bundan sonra kavga ederken bile kadın olduğunu unutmayıp, zarafeti elden bırakma. Bırakma ki sonradan özür dileyip yalvarmak zorunda kalmayasın.

Kavga esnasında dilini tutabilmek hakkaten büyük meziyet. Hem neden meydan veriyorsun böyle saçma bir duruma; kadın gibi evi terkedip yalvartmalar falan. Roller değişmiş sizin evliliğinizde.

Umarim kocan bir an evvel döner ve bu tip saçmalıkların olmayacağı konusunda sözleşip sözünüzü de tutarsınız.
Bundan sonra kavga ederken bile kadın olduğunu unutmayıp, zarafeti elden bırakma. Bırakma ki sonradan özür dileyip yalvarmak zorunda kalmayasın.

Daha önce de sözleştik bu konularda, ama işte bir anda patlayıverdim, o da çekip gitti.
Keşke zamanı geri almak mümkün olsa. Aslında hemen arayıp özür diledim, lütfen gitme dedim ama bana bağırıp, çağırıp kapattı. Sonra da açmadı telefonları
Evet evliliğimizde sanki roller değişti. Ne yapabilirim bilmiyorum, çok acı içindeyim. Acaba o da üzülmüş müdür, arar mı,yoksa direkt boşanma davasını mı açar bilmiyorum. Zaman gösterecek herhalde..
Buradan sizlerle konuşmak bile biraz güç veriyor.. Teşekkürler yorumlarınız için

Eşiniz çalışmıyor diye içten içe ona karşı öfke duymuş olabilir misiniz? Çalışmayan erkeğin kadının bilinçaltında yansıması farklıdır çünkü.

Bence çocuk fikri için doktora gitmekten ziyade aile terapisti veya psikoloğa gitmenizde fayda var
Eşiniz doktora daha rahat anlatır derdini ve bir uzman gözüyle daha kolay çözebilirsiniz sorunlarınızı

Kovulmak çok ağır birşey olmalı
Hele de çalışmıyorken lafı başka yerlere de çekebilir
Küsün ayrı odalarda durun, siniriniz geçince konuşun
Evden kovulacak kadar ciddi bi durum varsa zaten boşanılır, blöf için fazla ağır

Bence çocuk fikri için doktora gitmekten ziyade aile terapisti veya psikoloğa gitmenizde fayda var
Eşiniz doktora daha rahat anlatır derdini ve bir uzman gözüyle daha kolay çözebilirsiniz sorunlarınızı

Kovulmak çok ağır birşey olmalı
Hele de çalışmıyorken lafı başka yerlere de çekebilir
Küsün ayrı odalarda durun, siniriniz geçince konuşun
Evden kovulacak kadar ciddi bi durum varsa zaten boşanılır, blöf için fazla ağır

Evet ama şu an elimden gelen birşey yok. Sinirle ağzımdan çıktı ve hemen durdurmaya çalıştım ama olmadı. Şimdiki aklım olsa, yapmam elbetteki... O da çekti gitti uff... Nerden baksam tutulacak yeri yok bu olayın. Ne yapsam biliyorum ki.. Acaba ne yapsam, ne dersiniz, bir akıl verebilir misiniz

hande üstüne düşme birsüre...bırak bakalım gelecek elbet gelmeyip napacak....ne zamana kadar başkalarında kalacak....eşim de yapardı arada öyle....ne git dedim ne gitme....öfkeyle çıkar gider bir iki saat sonra geri gelirdi..ben de hiç sesimi çıkarmazdım....konuşalım edelim desem aynısı olacak....beklerdim gelene kadar,kapı sesini duyunca uyuyor gibi yapardım....çok sakin normalde ama öfke kontrolü yok...annesinin falan haberi varmıydı...

öffff tepkiyi ayarlayamama durumu bende vardı. Ne fena. Haklıyken ağzından çıkan bir söz yüzünden haksızsın. Sonrası kayıp, pişmanlık ve daha fazla öfke. Eşinle barışırsınız ama bence bir an önce öfke kontrolü için bir uzmandan destek al canım. Hayatın her alanına yansıyor sonra.:50::50:

Evet ama şu an elimden gelen birşey yok. Sinirle ağzımdan çıktı ve hemen durdurmaya çalıştım ama olmadı. Şimdiki aklım olsa, yapmam elbetteki... O da çekti gitti uff... Nerden baksam tutulacak yeri yok bu olayın. Ne yapsam biliyorum ki.. Acaba ne yapsam, ne dersiniz, bir akıl verebilir misiniz

Yani olay ne niye kavga ettiniz bilmiyorum
Belki de hak etti, bilemiyorum

Kısaca bir mesaj yaz
Sinir anında söyledim, özür diliyorum ama telefonlarıma bile çıkmıyorsun. Başka da elimden birşey gelmez, senin de beni kırdığın zamanların oldu. Bu yüzden bitecekse sen bilirsin.

Başka sorunlar yoksa yani eşinin aklında bir ayrılık fikri yoksa biraz kafasını toparlayıp gelir, ne yapacak ki sadece bu sebepten boşanmaz herhalde boşansa ilkinde boşanırdı ama bu 4 olmuş bence sende şansını fazla zorlama

Canım benim sen neden kendini suçluyorsun hep :19:
Tamam kavga etmiş olabilirsiniz,biraz ileride gitmiş olabilirsin
Her insan sinirlenince olmadık sözler sarfedebiliyor,
Sen öyle dedin diye gitmesi mi gerekirdi
Zaten eşin çocuk oyuncağına çevirmiş olayı
Kaçan kovalanır misali devmlı kaçıyor sende her defasında özür diliyorsun
Sen kavga ederek suçluysan,o da evini yuvasını terkederek senden daha suçlu
Onun gelip senden özür dilemesi lazım,seni merakta bıraktım diye
Siz "biz" olmayı becerememişsiniz,inş en kısa zamanda yoluna koyarsınız
Tekrar dönünce adam gibi konuşun olmaz öyle terkedip gitmeler
Sizde biraz sabredin,öyle hemen alevlenmeyin :34:

Buradan sana olumlu bir cevap cikmaz.zira evliliginin neresinden tutacaz da cevap verecez.adam issiz,senin maasla yasam savasi veriyorsunuz,senin cenenin ayari bozulmus,adamin da psikolojisinin.
Evlilik ciddi bir kurumdur.zirt pirt kavga edilince ev terkedilmez.gerci bunun bilincinde olan adam da evde bos bos durmaz.erkek bu yahu.
Taşı sıksa suyunu cikarmali.bi iş tutmali.
Sende farkinda olmadan icinde biriktirip patliyosun.
Öyle yap böyle yap diyemiyorum.inceldigi yerden kopsun,
Bir de işsiz gücsüz adamla niye cocuk yapmaya kalkiyorsun ki.sen calisamayinca nolucak? Duvarlari mi yiyeceksiniz?

Yorumlarınız için teşekkür ederim. 2 gündür eve gelmiyor, arayıp sormuyor. Ben ilk gün çok aradım, mesaj attım , telefonları açmadı, mesajlara cevap vermedi. Sinir ile söylediğimi, çok üzgün ve pişma olduğumu biliyor
Aslında o da bir daha böyle çekip gitmeyeceğim demişti ama beni en can alıcı noktamdan vurmak için yaptı. Ailesinin yanına gitti sanırım, ailesi ile herhangi bir sözlü tartışmamız , kavgamız olmasa da beni sanki düşman gibi görüyorlar. Ortada birşey yokken olayı daha da büyütmüşlerdir.
Bekliyorum işte, tek dertleştiğim sizlersiniz bir de yaşlı annem . O da ne yapsın çok üzüldü o yüzden pek acımı belli etmiyorum ona.

Allah yardım eder de en yakın zamanda kocanız iş bulur inşallah:40:
sizin evde cidden roller değişmiş sanki eşiniz kadın, siz erkek evi terk etme mevzusunda...

Yorumlarınız için teşekkür ederim. 2 gündür eve gelmiyor, arayıp sormuyor. Ben ilk gün çok aradım, mesaj attım , telefonları açmadı, mesajlara cevap vermedi. Sinir ile söylediğimi, çok üzgün ve pişma olduğumu biliyor
Aslında o da bir daha böyle çekip gitmeyeceğim demişti ama beni en can alıcı noktamdan vurmak için yaptı. Ailesinin yanına gitti sanırım, ailesi ile herhangi bir sözlü tartışmamız , kavgamız olmasa da beni sanki düşman gibi görüyorlar. Ortada birşey yokken olayı daha da büyütmüşlerdir.
Bekliyorum işte, tek dertleştiğim sizlersiniz bir de yaşlı annem . O da ne yapsın çok üzüldü o yüzden pek acımı belli etmiyorum ona.

Annene de üzüldüm
Hemen söylemeseydin keşke
Belki gelir, hallolur her şey

kovulunca gidilir genelde..
üstelik itmek,su atmak bilmemne flnda var..
inşallah düzelir..

Arkadaşım bence eşin çalışmadığı için suçluluk duyuyor, her fırsatta evi terk ederek seni değil, kendini cezalandırıyor.Senin yazdığın su attım, ittim ... sözünü okuyunca şok oldum.Nasıl yani? Eşin bahsettiğin aile yapısı içinde seni bırakmayı göze alamaz, istemez de.Sen hareketlerinle onu hata yapmaya itiyorsun, o da sağlıklı düşünemiyor zaten.Barışırsınız, ama özür dilemek değil, özür dilenecek şeyler yapmamayı başarmak önemli. İş sorunu acil çözülmeli, bebek falan şu anda çok yanlış çok...

bak şimdi açık konuşcam anlaşılan eşin kötü durumda ve senin de biraz alttan alman lazım . ailesinde ki sinir bozucu olaylar yaşanmaması gereken durumlar aklını karıştırması yetmiyormuş gibi bi de işsiz kalması onu iyice yıpratmış demek ki .
belki bilmeden üstüne çok gitmiş olabilirsin ama onun da hataları var sürekli evden gitmek ne demek sonuçta o bir erkek insan düşünmezmi millet bu kadına ne der diye sürekli evden gidio demi yani ? nolursa olsun gitmemeliydi şimdi sana ne ara diyebiliyorum ne de arama ama zamana bırak umarım herşey düzelir :)

Back
X