• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esim evi terk etti

napsamki

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2023
57
59
3
34
Ne zamandir girmiyordum foruma. Eski konularima baktim da ne kadar zaman kaybetmisim bitecegi coktan belli olan bu evlilikte gururumu hic saymisim degmeyecegini gordugum halde.
En son incir cekirdegini doldurmayacak sebepten kavgamizda sonumuz belli ha sekiz ay sonra ha simdi vs diyerek bosanmayi ima etti yine. Ben de yeterse yeter defol git dedim. Esyalarini topladi uc bes camasir da degil uc bes valizle cikti evden. İki kucuk cocukla beni birakip. Daha once de cok kez yeltendi ben gitme dedim dur dedim kapiyi tuttum. Bu sefer gitme demedim ve gitti. Sorsan ben onu evden kovmusum. Kendisi evliligi benimseyemedi. Kendi ailesinden bagimsizlasamadi. Ev islerine yardim etmek ona yuk erkeklige ters, cocuga bakmak ev isi her sey benim gorevim. Calisiyorum. Ayni saatte kalkiyoruz. Benden hergun kahvalti hazirlamami bekliyor. Sen hazirsan bos duracagina hazirla ben hazirsam ben hazirlarim bunu mesele yapmayalim diyorum. Ama yok. Gerikafali ataerkil.
Cay yapmayacak onumuze koymayacaksa kari niye var kafasinda ben de diyorum ki ben kocamla karsilikli cay icmek icin evlendim.
O kadar kavgamız oldu babanin evime git dedi cocuklarim yoktu ben esyalarimi toplayip gitmedim ah salak kafam. Ama o her kavgada beni gozden cikardi.
Ve yine salak kafam ki bir ozur dilese pismanim hatami anladim evimize cocuklarimiza donuyorum dese affederim. Ama o egosundan gururundan errrrkekliginden ozur bile dilemez.
Herkese rezil etti bizi. Gururum cok kirildi.
Yapilmasi gereken gidip dava acmak ama neden yapamiyorum... Nasil guclu olacagim nasil davranmam lazim. Gerci baskasi yasasa yazsa bunlari senin hic mi gururun yok kendine saygin yok derdim bosan derdim...

Bu dusunce tarzını evlenmeden önce hiç fark etmediniz mi? Bu adam birden Bu hale gelmedi ya madem seviyorsunuz bosanma fikri uzak o çayı yapacaksınız baska çözümü yokki. Ortada 2 çocuk yıpranmış bir ilişki adama sihirli değnek değmeyeceğine göre çare isteklerine itiraz etmemek

Calismasaydiniz bi sure ekenomik olarak yetiyormuydi esiniz. sadece eve cocuklara zaman harcayin. Size ev cocuklar ortada olmayan koca is stresi agir gelebilir farkinda olmadan bitirmissiniz birbirinizi adamin gitmesini istemoyrsaniz evde 1 2 yil cocuk bakabilirdiniz .birini birakaydiniz keske ama su asamada artik eşinizi birakacaksiniz bosanirsaniz is sart nafaka cok cok az bağlanıyor siz maddi olarak %90 harciyacaksiniz o sadece maasinin %10 ni verecek hazirlikli olun

bu adam çocuklardan sonra böyle birisine dönüşmedi, değil mi?

bakmak ev isi her sey benim gorevim. Calisiyorum. Ayni saatte kalkiyoruz.
Bunu söyleyen adama "peki sen çok erkeksin ya çalış, evi geçindir, hiçbir seyimizi de eksik etme, gerekirse git 2 işte birden çalış bundan sonra ilgilenmiyorum" diyecektiniz görecekti dünyanın kaç bucak olduğunu.
Ayy sinir bastı, erkek müsveddesi! Böyle adamlara nasıl katlanıyorsunuz Allah aşkına, çocuk olmadan koyacaktınız kapı önüne. Şimdi çocuklar için sürekli iletişim halinde olmanız gerekecek.

Ne zamandir girmiyordum foruma. Eski konularima baktim da ne kadar zaman kaybetmisim bitecegi coktan belli olan bu evlilikte gururumu hic saymisim degmeyecegini gordugum halde.
En son incir cekirdegini doldurmayacak sebepten kavgamizda sonumuz belli ha sekiz ay sonra ha simdi vs diyerek bosanmayi ima etti yine. Ben de yeterse yeter defol git dedim. Esyalarini topladi uc bes camasir da degil uc bes valizle cikti evden. İki kucuk cocukla beni birakip. Daha once de cok kez yeltendi ben gitme dedim dur dedim kapiyi tuttum. Bu sefer gitme demedim ve gitti. Sorsan ben onu evden kovmusum. Kendisi evliligi benimseyemedi. Kendi ailesinden bagimsizlasamadi. Ev islerine yardim etmek ona yuk erkeklige ters, cocuga bakmak ev isi her sey benim gorevim. Calisiyorum. Ayni saatte kalkiyoruz. Benden hergun kahvalti hazirlamami bekliyor. Sen hazirsan bos duracagina hazirla ben hazirsam ben hazirlarim bunu mesele yapmayalim diyorum. Ama yok. Gerikafali ataerkil.
Cay yapmayacak onumuze koymayacaksa kari niye var kafasinda ben de diyorum ki ben kocamla karsilikli cay icmek icin evlendim.
O kadar kavgamız oldu babanin evime git dedi cocuklarim yoktu ben esyalarimi toplayip gitmedim ah salak kafam. Ama o her kavgada beni gozden cikardi.
Ve yine salak kafam ki bir ozur dilese pismanim hatami anladim evimize cocuklarimiza donuyorum dese affederim. Ama o egosundan gururundan errrrkekliginden ozur bile dilemez.
Yapilmasi gereken gidip dava acmak ama neden yapamiyorum... Nasil guclu olacagim nasil davranmam lazim. Gerci baskasi yasasa yazsa bunlari senin hic mi gururun yok kendine saygin yok derdim bosan derdim...
Boşan demek dile kolay gelirmiş, asıl iş icraata dönünce zor oluyor bazıları için. Eski konularınızı bilmiyorum ama anladığım kadarıyla bu evliliği bitirmemek için baya çaba sarf etmişşiniz. Kendinizden ödün vermek gibi.. Siz ne kadar yapıcı davranmışşanız, eşiniz de o kadar yıkıcı davranmış, ne yazık ki evliliğiniz çoktan bitmiş eşiniz sizi gözden çıkarmış. Zor evet ama artık ayaklarınızın üstünde durma vakti geldi. Bu saatten sonra kendinizi üzmemeye çalışın çünkü siz yeterince emek verdiniz, kendinizi toparlayıp davayı açmalısınız. Allah yardımcınız olsun 🤲

Sen onun hizmetçisi değilsin.Sende çalışıyorsun.Cay suyu koymak zor birşey değil.Kari gibi kusen erkekle olmaz zaten.

Çok zor bir süreç ama güçlü olman lazım. En azından çocukların için. İnsan kendine değer vermezse eşi de vermiyor. Arkadaşların da dediği gibi ev işlerini senin yapmanı hak görüyorsa çalışma evde otur ben sana bakarım diyecek. Uzaktan biz boşan desek de hiç kolay değil farkındayım. Konuşup anlaşacağın biri değilse ömür boyu mutsuz yaşarsın o evde. Belki böylesi senin için de hayırlı olur. Aşk sevgi bunları geçtim de anlayışsız bir eş bu dünyada cehennemdir. Allah yardımcınız olsun 🤲🏻

3 5 valiz hazırlamak gidecek yeri olduğunu gösterir planlamis
Bu kadar yük olan adamın üzerinizde bir gram faydasi olmayan + bir çocuğunuz gibi davranın adamın gitmesi isabetli olmuş
Üzülebilirsiniz bunca yaşanmışlık var ama geri dönmez bu adam
Yas tutabilirsiniz ama çok degil

Ve yine salak kafam ki bir ozur dilese pismanim hatami anladim evimize cocuklarimiza donuyorum dese affederim.
Katılıyorum.
Adam mağarada doğup büyümüş rastgele şehirde yaşamış birisi. Hani bi güzel huyu olur, sevgisi olur vs anlarım da adam hem hödük hemde seni sevmiyor konu sahibi daha nereye affedecen. Bide romantik romantik hayal kuruyosun "evimize çocuklarımıza dönüyorum" Diye. Bunu diyecek adam gitmez zaten

Son düzenleme:
Bence sevinmelisiniz,en azından o gitmiş.kimi adam bunuda yapmıyor çocuklarla perişan olurdunuz.bosverin gelmesin kafanızı dinlersiniz

Bence en doğrusu boşanmanız ancak sanırım bunu istemiyorsunuz.
O halde size tavsiyem sağlam durun.
Büyük ihtimalle daha öncekilerde olduğu gibi dönmesi için yalvarmanızı vs bekliyor.
Öyle yapmayın, boşanmaya razı olduğunuz izlenimi verin bakalım ne yapacak.
Bu adamın sizin boşanmaya cesaret edemeyeceğinizi düşündüğü için bu kadar şımardığını düşünüyorum.
Bilmem farkında mısınız ancak yaşadığınızın adı psikolojik şiddet, fiziksel şiddet var mı orasını siz biliyorsunuz.
Siz her alttan aldığınızda, gitme diye kapıda her durduğunuzda kötü muamelenin ve şiddetin dozu artmıştır.
Muhtemelen aklının köşesinden bile geçmiyordur onu boşayabileceğiniz.
Ama şeytan azapta gerek diye boşa dememişler, böylelerinin karşısında yumuşak başlı oldukça zıvanadan çıkarlar.
Restini görün bakalım ne yapacak, korkması muhtemeldir diye düşünüyorum.
Ama siz de demişsiniz, en doğrusu boşanmak.
Bu muameleyi hak etmiyorsunuz.
Ve eğer davranışlarını düzeltmeyecekse sırf evli kalmak için devam etmenin ne anlamı var.

Evi terkeden küsen erkek gerçekten hiç çekilmiyor. Benim eski ex böyleydi her ay gardırobu boşaltıp gider ortada sefil olur bir hafta sonra geri dönerdi ele güne komşulara karşı rezillik başka birşey değil bitti de kurtuldum.aslında her gidişleri bir prova bunların yapamadıkları zaman geri dönüyorlar sonra güçlenip herşeylerini ayarlayıp gidiyorlar gideni kimse tutmasın lütfen Defolsun gitsinler

Back