• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim evi terk etti.

Merhaba. 2019 yılında eşimle evlendik aynı köylüyüz aynı toprağız ben ve eşim çalışıyoruz. Bundan yaklaşık 2 ay önce eşimle aramızda tartışma oldu bebeğimiz var bakıcı bakıyordu başlarda öyle anlaştık eşimle daha sonra eşimin annesi bakmak istediğini söylemiş bende eşimin annesiyle daha öncesinde bir takım tartışmalar yaşamıştım pek anlaşabildiğimiz söylenemez. Eşim de benim annemle konuşmaz görüşmez. Eşimin annesini başlangıçta bebeğe bakmasını istemedim sonra eşimin ısrarları neticesinde bir deneyelim gelsin dedik. Kadın 4-5 gün kaldı ama evde hiçbir şeye elini sürmedi bebeğin ek gıdası hazırlanacaktı onu da sen yap diyerek benim üstüme attı. Geceleri ben kalkıp bakıyordum sabahları da işi gidiyordum yorulduğumu fark ettim ve eşimle konuşup gitmesini istediğimi söyledim. Orada eşimle biraz tartıştık dışarıdaydık bana defol git diyince bende eve gittim. O ara anneside bizi başka bir yerde bekliyordu eşim annesine gidip benim onu istemediğimi evde bile dolaşmasından rahatsız olduğumu vs söylemiş kadın da eve gelmeden eşyalarını eşime toplatıp evden ayrıldı hiç ses etmedim çünkü ben yarın işe gidecektim ve bebeğe bakacak kimse yoktu tekrar eski bakıcıyı aradım geldi. Ama çok sinirlendim haliyle eşime alındım daha sonra eşim önce aynı ev içinde başka bir odada yatıp kalkmaya başladı. Ben 2-3 kere konuşmak için yanına gittim kabul etmedi. Ben seninle artık aynı evde yaşamak istemiyorum dedi. Daha öncesinde yine bir tartışmamız olmuştu onda evi terk edip gitti arkadaşında kaldı. Bu sefer de çocuk hastalandı gece ilgilenilmesi gerekiyordu 3 gece uykusuzluktan sonra eşime söyledim ben gece kalkamam vs. Dedi. Ardından kiralık ev tuttuğunu söyleyip eşyalarını toplayıp yine evden gitti 2 ay oluyor çocuğunu bile görmeye gelmedi doğum gününü yaptık ona da gelmedi boşanmak istediğini söyledi anlaşmalı olsun dedi bende git boşanma davanı aç dedim ama 1 ay olacak daha açmadı ne yapmaya çalışıyor anlamadım birkaç kere yanına gittim annesiyle de konuştum. Hiç umursamıyor. Ne yapacağımı bilemedim yardımcı olur musunuz??
Seni sindirmeye çalışan bir adet file çanta anasından plesantası kesilmemiş hanzo bir eşin var. Yapman gereken davayı açıp boşanmak çocuğu hastalandığı halde bile ilgilenmeyen bir erkekten bahsediyorsun evi sürekli terk edip giden bir tipten. Bu daha büyümemiş ki sana eş çocuğuna baba olsun. Boşa vur tekmeyi acıma.

Seni sindirmeye çalışan bir adet file çanta anasından plesantası kesilmemiş hanzo bir eşin var. Yapman gereken davayı açıp boşanmak çocuğu hastalandığı halde bile ilgilenmeyen bir erkekten bahsediyorsun evi sürekli terk edip giden bir tipten. Bu daha büyümemiş ki sana eş çocuğuna baba olsun. Boşa vur tekmeyi acıma.
O kadar haklısınız ki zaten bir olay olsun boşanalım diyor boşanmayı kolay sanıyor onun için belki de kolaydır

Valla analar böyle yapıyor kısmına katılmıyorum. Benim kayınvalidemin hayallerini yaşasaydı eşim 3. ayımızda tekmeyi yemişti benden. Tamam ailemiz yetiştiriyor bizi ama aldığımız eğitim, okuduğumuz kitap, gezip gördüklerimiz, yani tecrübelerimizle karakterimiz oluşuyor. Bazı durumlarda o karakter dediğimiz şey olmayınca eşiniz gibiler çıkıyor ortaya.

Sizi artık sevmiyor olabilir, bunu medenice karşınıza geçip söyleyebilecek kapasitesi bile yok adamın. Sizinle arası nasıl olursa olsun çocuğuyla ilgilenmemek nedir. Sizde bu şekilsizin karşısında kendinizden ödün vere vere karakterinizi kaybediyorsunuz farkında değilsiniz galiba. Zaten babası fos çıkmış evladınızın siz dik durunda düzgün örnek olun çocuğunuza. Eşiniz gibi birini yetiştirmek istemezsiniz herhalde.

Evden gittiği için kusurlu sayılıyor şuan. Açın davanızı, tazminat, nafaka talebinde bulunun. O düşünsün ne yapıcam diye. Anlaşmalı olsun diyorsa o gelsin konuşsun, sizi ikna etsin. Sonuçta kusurlu olan o. Hem kendinize hem çocuğunuza haksızlık ediyorsunuz farkında değilsiniz.

Konu sahibi, zamanında eşim de böyle keko keko arkadaşlarının evliliğine özenmişti, 2.ayda eşya topladım ben. Ailem evlenmemi istememişti üstelik, hamilelik şüphem de vardı. O an bir kekoyu çekeceğime anamın dırdırını çekerim diye düşündüm, annemle de çok sevişmeyiz hani. Şimdi fena gribim, adam sabah kalktı kahvaltı hazırladı, bulaşıkları yıkadı, eve süpürge tuttu.
ne güzel ben hastalandığım adam halı saha maçı oynamaya gittiğini bilirim. neymiş çok sürmezmiş bir saate gelirmiş

ne güzel ben hastalandığım adam halı saha maçı oynamaya gittiğini bilirim. neymiş çok sürmezmiş bir saate gelirmiş
Annesinden daha büyük sorunlarınız var, adam resmen vaktim geldi evlenip çoluk çocuğa karışayım, yemeğim ütülü donum hazır olsun, anam yaşlandı yapamaz artık diye evlenmiş. Bi de kadınlar çalışıp eve para getiriyor artık, ohh maaşlı köle.

Bende döneceğini sanmıyorum önceki evden gidişinde bile ben konuşmak istedim direttim şart sundu ben ne dersem o olacak benim sözüm kanun olacak. Ailemden özür dileyeceksin vs hepsini kabul ettim annesinden özür diledim ne için dilediğimi bilmeden sırf bir şeyler yoluna girsin diye. Ama olmadı
Niye bu kadar kendini bir şey sanması için uğraşıyorsunuz, bulunmaz hint kumaşı mı?
Mesleğiniz var, zaten çocuğunuza kendiniz bakıyorsunuz, evde olsada bir işe yaramayan biri için bu kadar kendinizi ezdirmek niye? O size yalvarsın bin pişman olsun sürünsün asıl.
Kendi kanından canından evladını yok sayan biri için fazla taviz vermişsiniz.

O kadar haklısınız ki zaten bir olay olsun boşanalım diyor boşanmayı kolay sanıyor onun için belki de kolaydır
Olaysız boşanın el kadar bebeğin de seninde ne günahın var bu davarı güdeceksin? Anlaşamadık de soran olursa. Bu faydasız senin ömrünüde paranı da yer zaten bakmıyormuş ne gerek var iyice hırpalanmana? Sanada bebeğinede yazık değil mi? Kendinizi niye hiç düşünmüyorsunuz?Bu faydasızdan ne yol olur ne kasaba.Dedikocular gibi annesiyle seni çekiştirmiş resmen sana saygısı yok ve kendi aklıda yok bırak kv turşusunu kursun.

Annemin bir şey yaptığı yok İnan ki önceki tartışmamızda aileler bir araya gelindi eşimin annesi ben sana oğlumu yedirmem vs, ben hamileyken eşimin annesinin yemeğini yemedim diye eşimin annesi benim anneme ben yemek yaptım yemedi falan dedi annemde beni savundu belki de ondan. Birde annem benim yanıma gelirken eşimin annesine haber vermeden geliyormuş buna kızmışlar.

Allaha şükür ailem yanımda.
Sizin yanınızda olan ailenize siz yukarda yazdıklarınızın yapılmasına göz yummuşsunuz. Kendinizi ezdirmeyi kabullenmişsiniz de bari ailenize bu tavırları göstermelerine izin vermeseydiniz.

Bende döneceğini sanmıyorum önceki evden gidişinde bile ben konuşmak istedim direttim şart sundu ben ne dersem o olacak benim sözüm kanun olacak. Ailemden özür dileyeceksin vs hepsini kabul ettim annesinden özür diledim ne için dilediğimi bilmeden sırf bir şeyler yoluna girsin diye. Ama olmadı
Size az bile yapmıd bu adam o zaman ;) gidin yalvarinda donsün bari pess

Merhaba. 2019 yılında eşimle evlendik aynı köylüyüz aynı toprağız ben ve eşim çalışıyoruz. Bundan yaklaşık 2 ay önce eşimle aramızda tartışma oldu bebeğimiz var bakıcı bakıyordu başlarda öyle anlaştık eşimle daha sonra eşimin annesi bakmak istediğini söylemiş bende eşimin annesiyle daha öncesinde bir takım tartışmalar yaşamıştım pek anlaşabildiğimiz söylenemez. Eşim de benim annemle konuşmaz görüşmez. Eşimin annesini başlangıçta bebeğe bakmasını istemedim sonra eşimin ısrarları neticesinde bir deneyelim gelsin dedik. Kadın 4-5 gün kaldı ama evde hiçbir şeye elini sürmedi bebeğin ek gıdası hazırlanacaktı onu da sen yap diyerek benim üstüme attı. Geceleri ben kalkıp bakıyordum sabahları da işi gidiyordum yorulduğumu fark ettim ve eşimle konuşup gitmesini istediğimi söyledim. Orada eşimle biraz tartıştık dışarıdaydık bana defol git diyince bende eve gittim. O ara anneside bizi başka bir yerde bekliyordu eşim annesine gidip benim onu istemediğimi evde bile dolaşmasından rahatsız olduğumu vs söylemiş kadın da eve gelmeden eşyalarını eşime toplatıp evden ayrıldı hiç ses etmedim çünkü ben yarın işe gidecektim ve bebeğe bakacak kimse yoktu tekrar eski bakıcıyı aradım geldi. Ama çok sinirlendim haliyle eşime alındım daha sonra eşim önce aynı ev içinde başka bir odada yatıp kalkmaya başladı. Ben 2-3 kere konuşmak için yanına gittim kabul etmedi. Ben seninle artık aynı evde yaşamak istemiyorum dedi. Daha öncesinde yine bir tartışmamız olmuştu onda evi terk edip gitti arkadaşında kaldı. Bu sefer de çocuk hastalandı gece ilgilenilmesi gerekiyordu 3 gece uykusuzluktan sonra eşime söyledim ben gece kalkamam vs. Dedi. Ardından kiralık ev tuttuğunu söyleyip eşyalarını toplayıp yine evden gitti 2 ay oluyor çocuğunu bile görmeye gelmedi doğum gününü yaptık ona da gelmedi boşanmak istediğini söyledi anlaşmalı olsun dedi bende git boşanma davanı aç dedim ama 1 ay olacak daha açmadı ne yapmaya çalışıyor anlamadım birkaç kere yanına gittim annesiyle de konuştum. Hiç umursamıyor. Ne yapacağımı bilemedim yardımcı olur musunuz??
Sen aç davayı canımm.. çocuk oyuncagı değil.. bu adamdan hayır gelmez baksana.. ayaklarının üzerinde durabiliosan ne mutlu sana çekme

Adam evden defalarca kez gitmiş, sizi ve ailenizi yok saymış, her defasında arayıp özürler dilemişsiniz??? Aileniz arkanızda ve çalışıyorsunuz üstelik?? Köyünde kocasından eziyet gören kadınlar çareleri olmadığı için kocalarına siniyor, biz da ah kızlarımız okusa, kendi ayaklari üzerinde dursa keşke aileleri arkalarında dursa diye konuşuyoruz. Size ne oluyor da bu herifin derdini çekiyorsunuz? Şimdi demezler mi bize ee çalışan da kocasının eziyetini çekiyor diye. Aklınızı başınıza alın ya annesiniz siz. Evladını bile düşünmeyen bir insan müsveddesinin peşinde hayatınızı öylece harcayacak mısınız? Evi terk edip başka ev tutmak ne demek ya ? Neden davayi açmıyor anlamıyorum diyorsunuz?? Şu an şartlar lehinize. Hem boşanma hem tazminat davası açmalısınız. Bu konu beni çok kızdırdı. Normalde empati yapmaya çalışırım ama buna yapamam.

Burdaki kadınlara sinir testi yapmak için mi açtınız konuyu ?
Yoksa toplanıp kocanizi nasıl baştan çıkarırsınız onu mu düşünecektik .

Bu arada kesinlikle boşanmayın başka kadının başı yanmasin siz halinizden memnunsunuz hanımlar başka kadınların iyiligi için kurtarın şu ablamizin yuvasını bu hödukler bekar dolanmasin

Bir şey soracağım. Neden bu kadar eziksiniz ki? Boşanmak ağır geliyor diyorsunuz, bunlar daha mı hafif? Biraz gurur ya, ileride salaklık etmişim deyip pişman olacaksınız. Yapmayın kendinize bunu. Erkeksiz de yaşanır, hem de bundan daha rahat yaşanır.

Back