- 5 Kasım 2020
- 32
- 12
-
- Konu Sahibi berasnegatif
Siz nişanlıyken falan bu durumu fark etmediniz mi? Keşke evlenmeden önce bu çözseydiniz, şimdi ne deseniz ne yapsanız da kavga sebebi sayılacak. Keşke önceden sevgiliyken veya nişanlıyken konuşsaydınız.Arkadaşlar 2 yıllık eviliyiz 6 aylık bir kızımız var, güzel de bir evliliğimiz var fakat evlendiğimiz ilk haftadan bu yana eşim haftada en az bir kere arkadaşlarıyla dışarı çıkar 7-8 civarı ve gece 1 den önce eve gelmez. Telefonla rahatsız edilmeyi sevmiyor, dışarda olduğu saatlerde napıyorsun diye sormaz. Şu saatte gelirim diye haberde vermez ben bundan hiç hoşlanmıyorum. Eve geldiğinde sürekli kavga çıkıyor evde bir insan var önemsemiyorsun napıyorsun diye sormuyorsun bile diyorum. Beni bunaltma hiçbir arkadaşımın eşi böyle yapmıyor diyor. Bekarken görüştüğü arkadaşlarıyla görüşmeye devam ediyor ve onlar içki içen karı-kız olayları olan erkekler. Eşimin de biraz sakin karakteri vardır ses çıkartmaz her şeye uyar ilk zamanlar gitme ya da erken gel diyordum beni dinlediği için arkadaşları ona kılıbık deyip dalga geçtiler şimdi öyle demesinler diye hep geç geliyor ne yapmam gerekiyor bilmiyorum.
Konuştuğumuz bir durum değildi bu yani bunu sormak aklıma gelmedi. Benim için bu durum çok net olduğu için herkes içinde böyle olacağını düşündüm. evlendikten sonra arkadaşlarla görüşme süresi sıklığı aileye göre düzenlenirSiz nişanlıyken falan bu durumu fark etmediniz mi? Keşke evlenmeden önce bu çözseydiniz, şimdi ne deseniz ne yapsanız da kavga sebebi sayılacak. Keşke önceden sevgiliyken veya nişanlıyken konuşsaydınız.
Ayar çekmeyle de olmuyor güzelce konuştum olmadı trip attım olmadı kavga ettim olmadı. Benim arkadaşımla buluşmama da bir şey demiyor aslında ama ben çocuklu bir insanım nasıl 1 e kadar oturabilirim hangi arkadaşımla yani? Bana diyor ki sende gez.Benim eşimde boyle yapardi ilk evlendiğimzde sonra bir ayar cektim kendine geldi en geç akşam 10bucukta evde olur.
Ben naail ki gece 1 e kadar kiz arkadaşlarımla takilamiyosam oda yapamaz.
Gittiği yeri arkadaşları vs söylüyor ama saat çok geç bence. 1 e kadar ne yapıyor nasıl doyamıyor onu anlayamıyorumBende sinir olurum. Gittigi yeri soylemediyse hele acayip kavga ediyorum. Genelde 12 1 civaro gelir onu sorun etmem. Ama bilcem onceden nerde olacagini
Her erkek farklı tabi benim esimi yönlendirmek daha kolay herkes bir degil ve hastalık var zaten çocukla ne gezmesi eşinizde iyice saçmalamışAyar çekmeyle de olmuyor güzelce konuştum olmadı trip attım olmadı kavga ettim olmadı. Benim arkadaşımla buluşmama da bir şey demiyor aslında ama ben çocuklu bir insanım nasıl 1 e kadar oturabilirim hangi arkadaşımla yani? Bana diyor ki sende gez.
Buna hak veriyorum tabiiki zırt pırt mesajlaşmamalı arkadaşlarına saygısızlık olur ama kaçta geleceğini söylemesi kaç saniyesini alabilir ki? Ya da iyi misiniz napıyorsunuz dçye sorması kaç saniyeliktir ki?Haftada bir arkadaşlarıyla çıkması bence normal hatta sizle o ara mesajlamaması vs de normal bende olsam yazmam. Zaten yine sizle yani aynı evde ama arkadaşlarıyla birlikteyken size yazmasını beklemeniz bence saçma yani ben yanımda durmadan mesajlaşan birini istemem saygısızlık. Ama geç gelmesi olayında haklısınız. 7 8 gıbı çıkıyorsa en geç 11 e doğru evde olmasını beklerim.
Çıkıyor da ne yapıyor, nerede?
Bence mühim soru bu.
Size gittiği yeri ve yanındakileri söylüyorsa iletişim kurmak gerçekten gereksiz.
Ama ‘şu mekana geldik, şunlarla’ dese, Allah korusun aksi bir durumda nerede, kimlerden ulaşacağınızı bilirsiniz.
Bu açıdan önemli.
Giderken kaçta geleceğini tabi ki söylemeli ya da muhabbet mı uzadı bı saat gecikicem vs diyebilir burda yanlış bır sey yok. Lakın zaten sızın yanınızdan çıkmış tekrar napıyosunuz falan demeye gerek var mı ki ? Hadi diyelim bir şey oldu pat ararsınız yani. Ama ıyı mısınız napıyorsunuz vs bunun devamı gelir zaten yanından giden biriyle arkadaşlarının yanında eve gelene kadar yıne mesajlaşılması saçma geliyorBuna hak veriyorum tabiiki zırt pırt mesajlaşmamalı arkadaşlarına saygısızlık olur ama kaçta geleceğini söylemesi kaç saniyesini alabilir ki? Ya da iyi misiniz napıyorsunuz dçye sorması kaç saniyeliktir ki?
Giderken kaçta geleceğini tabi ki söylemeli ya da muhabbet mı uzadı bı saat gecikicem vs diyebilir burda yanlış bır sey yok. Lakın zaten sızın yanınızdan çıkmış tekrar napıyosunuz falan demeye gerek var mı ki ? Hadi diyelim bir şey oldu pat ararsınız yani. Ama ıyı mısınız napıyorsunuz vs bunun devamı gelir zaten yanından giden biriyle arkadaşlarının yanında eve gelene kadar yıne mesajlaşılması saçma geliyor
Aynı şekilde haftada 1 bazen 2 akşam arkadaşlarımla çıkıp tam da bahsettiğiniz saatte eve geliyorum.Hangi arkadaşlarıyla ve nerede olduğunu biliyorum. 32 yaşında birisi. sürekli pes oynuyorlar bu benim için saçma ve vakit kaybı ama eşim bundan zevk alıyor onun isteklerini yargılayamam seviyorsa tabiki yapsın ama gece 1 de gelmek bunu sürekli yapmak bir düzen haline getirmek doğru değil. Evli arkadaşları bu saati sorun görmüyor. Bekar arkadaşları da eve dönelim hanım beklemesin demiyor. Eşimde arkadaşları demeden hayatta kalkmaz zaten bir yerden.
Ben zaten ılk yorumumda saatın geç olduğunu o konuda haklı olduğunuzu söyledım en gec 11 e doğru ya da 10.30 gıbı evde olabılır dedım. Lakin hafta bir yapılan bir şeye geç olmadığı sürece karışamam. Niye derseniz gittiği yeri arkadaşlarını bilirim siz de diyorsunuz. Pes oynuyorlar. Bekar evli diyede arkadaş ayrımı yapmak saçma yani evlilerin bekar arkadaşı hiç mi olmasın. Evlilier dışarı mı çıkamaz böyle bir kaide yok. Evlilikte belli sınırlar vardır. Haftanın 6 gunu evde bir günü geç gelmediği sürece sorun olmaz. Buna karışılmaz. Geç saatte gelmemesi adına konuşucaksınızSorumda saati gördümüz mü bilmiyorum daha detay vereyim 6 saatlik bir durum söz konusu. Sabah 6.30 da işe gidiyor 18.30 civarı dönüyor bazen eve uğramadan saat 7 den gece 1 e kadar dışarda oluyor. Gün içinde konuşuyoruz tabiki ama dışarı çıktığı günler hiç görüşmemiş oluyoruz. Ben uyurken işe gidiyor ben uyurken dönüyor o gün hiç görüşmemiş oluyoruz.
Nasıl davranmalıyım bilmiyorum. 18 yaşından beri ailesinden ayrı kalmış. O 32 yaşındayken evlendik. Yani bir aile ortamı olmamış. Birine hesap vermemiş. Sürekli, her gün dışarıdaymış . Şuan evde olmaktan zevk aldığını söylüyor. Aile ortamına hasretmiş. Bana diyor zaten her gün evdeyim bir gün dışarı çıksam nolur geç geldiysem nolur diye. Mesele dışarı çıkması değil ki, 2-3 gün çıksın dışarı ama geç gelmesin. Sorun benden mi kaynaklı diye düşünüyorum. İlgi göstermesem, halini hatrını sormasam dışarda mutluluk arar diyeceğim ama. inanın ilgi gösteriyorum. Kaç çeşit yemek yapıyorum her gün evimi temizliyorum ütüsüz bir kıyafet giydirmiyorum. İlgisiz bırakmıyorum güleryüzle karşılıyorum gününün nasıl geçtiğini soruyorum. Oda peş peşe iki gün dışarı çıkmamaya iki gün yalnız bırakmamaya çalışıyor genelde ama dışarı her çıktığında 1 den önce gelmiyor. Ve ben bunu anlatamıyorum bir türlü. Nasıl bir yol izlemeliyim? Yol gösterecek olan var mı? Aynı şeyi paylaşan?Arkadaşlar 2 yıllık eviliyiz 6 aylık bir kızımız var, güzel de bir evliliğimiz var fakat evlendiğimiz ilk haftadan bu yana eşim haftada en az bir kere arkadaşlarıyla dışarı çıkar 7-8 civarı ve gece 1 den önce eve gelmez. Telefonla rahatsız edilmeyi sevmiyor, dışarda olduğu saatlerde napıyorsun diye sormaz. Şu saatte gelirim diye haberde vermez ben bundan hiç hoşlanmıyorum. Eve geldiğinde sürekli kavga çıkıyor evde bir insan var önemsemiyorsun napıyorsun diye sormuyorsun bile diyorum. Beni bunaltma hiçbir arkadaşımın eşi böyle yapmıyor diyor. Bekarken görüştüğü arkadaşlarıyla görüşmeye devam ediyor ve onlar içki içen karı-kız olayları olan erkekler. Eşimin de biraz sakin karakteri vardır ses çıkartmaz her şeye uyar ilk zamanlar gitme ya da erken gel diyordum beni dinlediği için arkadaşları ona kılıbık deyip dalga geçtiler şimdi öyle demesinler diye hep geç geliyor ne yapmam gerekiyor bilmiyorum.
Nasıl davranmalıyım bilmiyorum. 18 yaşından beri ailesinden ayrı kalmış. O 32 yaşındayken evlendik. Yani bir aile ortamı olmamış. Birine hesap vermemiş. Sürekli, her gün dışarıdaymış . Şuan evde olmaktan zevk aldığını söylüyor. Aile ortamına hasretmiş. Bana diyor zaten her gün evdeyim bir gün dışarı çıksam nolur geç geldiysem nolur diye. Mesele dışarı çıkması değil ki, 2-3 gün çıksın dışarı ama geç gelmesin. Sorun benden mi kaynaklı diye düşünüyorum. İlgi göstermesem, halini hatrını sormasam dışarda mutluluk arar diyeceğim ama. inanın ilgi gösteriyorum. Kaç çeşit yemek yapıyorum her gün evimi temizliyorum ütüsüz bir kıyafet giydirmiyorum. İlgisiz bırakmıyorum güleryüzle karşılıyorum gününün nasıl geçtiğini soruyorum. Oda peş peşe iki gün dışarı çıkmamaya iki gün yalnız bırakmamaya çalışıyor genelde ama dışarı her çıktığında 1 den önce gelmiyor. Ve ben bunu anlatamıyorum bir türlü. Nasıl bir yol izlemeliyim? Yol gösterecek olan var mı? Aynı şeyi paylaşan?Arkadaşlar 2 yıllık eviliyiz 6 aylık bir kızımız var, güzel de bir evliliğimiz var fakat evlendiğimiz ilk haftadan bu yana eşim haftada en az bir kere arkadaşlarıyla dışarı çıkar 7-8 civarı ve gece 1 den önce eve gelmez. Telefonla rahatsız edilmeyi sevmiyor, dışarda olduğu saatlerde napıyorsun diye sormaz. Şu saatte gelirim diye haberde vermez ben bundan hiç hoşlanmıyorum. Eve geldiğinde sürekli kavga çıkıyor evde bir insan var önemsemiyorsun napıyorsun diye sormuyorsun bile diyorum. Beni bunaltma hiçbir arkadaşımın eşi böyle yapmıyor diyor. Bekarken görüştüğü arkadaşlarıyla görüşmeye devam ediyor ve onlar içki içen karı-kız olayları olan erkekler. Eşimin de biraz sakin karakteri vardır ses çıkartmaz her şeye uyar ilk zamanlar gitme ya da erken gel diyordum beni dinlediği için arkadaşları ona kılıbık deyip dalga geçtiler şimdi öyle demesinler diye hep geç geliyor ne yapmam gerekiyor bilmiyorum.