- 2 Mart 2010
- 10.523
- 29.496
- 798
- Konu Sahibi PrensesMononoke
-
+100000000Bir erkeğin yetişme tarzıyla,bir kadının yetişme tarzı aynı değildir.Doğal olarak tabi ki yatkın olmayacak ev işi yapmaya..Evinde annesi yaptırıyor muydu sanki de adam evlenince yapabilsin..Bende evlilikte herşeyin eşit olmasını isterim ama siz bunu çok abartmışsınız.Lavabo ovdurmak nedir yahu? Yapamıyorsanız yardımcı tutun..Eşiniz fazla bile sessiz kalmış size..İnsanların yanında kalk çay koy demişsiniz,birde tepkisine kızıyorsunuz adamın hayret yani.
Nesi abes ki? İki tuvaletim olsa birini eşime veririm ve elimi bile sürmem. Kendi temizlesin kendi kirletsinBenim eşimde misafir olduğu zaman mesela meyve tabaklarını filan taşır çaydanlığı getirir sehpa çıkartır filan ama ben söylemem içinden geldiği icin yapar. Belki iş buyuruyorsunuz diye yapmak istemiyordur. Ne bileyim ben eşitlikten yanayım ama lavabo ovdurmak bana biraz abes geldi.
Boş yapma senin çalıştığın iş ne erkeğin çalıştığı iş ne kaç saat çalışıyonuzz erkek daha uzun ve zor işlerde çalışır tabi sen yapacan bide erkeklerin şınartmayıb demiş bence siz fazla şımardınız çalışmak istiyorum diyorsan ev işi yapacan zaten artık çoğu erkek ev işi yapıyo ya da hizmetçi tutuyorlar senin kocan gibi sanma herkesi küçüklüktdn beri işte çalıştırılan erkek yan gelip yatan kızlardır iki işe girdiniz götünüz mü kalktıCidden cinsiyet ayrımcılığı tavan olmuş toplumumuzda.
Buradaki kadınlar bile errrrkektir yapmaz kafasındaysa, daha çoook ezilir kadınlar.
Zaten ağam paşam diye diye şımarık erkekleri yetiştiren de bu kadınlar.
Benim eşim de ultra titiz, ve ben onun kadar umursamıyorum, ailem zamanı yemeğim bile odama gelirdi.
"Ay beni böyle yetiştirdiler, böyle alıştım." diyebiliyor muyum, tabiiki de hayır.
Tabiiki de eşim iş yaparken oturursam, büyük bi kavga çıkar. Ve yüzde yüz haksız olurum.
O sebeple kadınu erkeği yok bu işin, yeter artık erkeklerin bu kadar şımartılması.
Ayrıca ne ev geçimine yardımı ya kendin için harcıyondur kesin ben kazandım benim param diye ayrıca burda yazacağına kocana debizim evimizin içinde ki en büyük problemlerden biri.
Ben işte çalışıp evin geçimine yardımcı oluyorsam bi zahmet paşa da ev işlerine yardım etsin.
Hem işte çalışıp hem evde eksiksiz ev hanımlığı yapacaksam niye evlendim ki ben.otururdum mis gibi anacığımın dizinin dibinde anacığım sağolsun elimi sıcak Sudan soğuk suya sokmazdı çalışıyorum diye.
Erkekler evlenirken çalışan eş aramasını biliyorlar ama.maddi zorluk çekememek için.maddi saltanatını sürerken bi zahmet ev işlerine ve çocuk bakımına da yardımcı olsunlar.
Kadın erkeğin yaptığı ağır ilerde mi çalışıyoEvet kadın erkek eşit değil yapı olarak ama kadın erkeğin çalıştığı ağır işlerde çalışabiliyorsa, erkek de pekala ev işi yapabilir. Onları yetiştiren annelerde suç. Aman benim oğlum ev işi yapamaz erkek yapamaz derse tabi yapamaz.
Ev işleri niye bayanın görevi olsun ki, suç annelerde işte onlara çok iş düşüyo bu zihniyeti değiştirmek için
Lavaboyu kullandığına göre pekala da ovabilir . Biz temizlikçi olarak
Ya sanki kazandıkları parayı ailesi için harcıyor kadınlar ha kuaföre yatırıyonud bütün parayı boş yapma çalışan kadın arıyonuş erkekler peh hayır adam gibi ev işi yapan kadın arıyorlar sabah 8 akşam çalış gece 10 11 de gelen adamdan ev işi için yardım bekle peh zaten çoğu erkek ev işi yapıyo merak etme söylemiyor çoğu zaten ondan yok sanıyonuz kendiniz bi iş yapıyo sanmayın hem kolay işte hem daha az çalışıyonus zaten çoğu eve hizmetçi gider eğer ikisi de çalışıyosa ki çalışan kadın sayısı yüzde 15 felandır hala bütün yük erkekte yanibizim evimizin içinde ki en büyük problemlerden biri.
Ben işte çalışıp evin geçimine yardımcı oluyorsam bi zahmet paşa da ev işlerine yardım etsin.
Hem işte çalışıp hem evde eksiksiz ev hanımlığı yapacaksam niye evlendim ki ben.otururdum mis gibi anacığımın dizinin dibinde anacığım sağolsun elimi sıcak Sudan soğuk suya sokmazdı çalışıyorum diye.
Erkekler evlenirken çalışan eş aramasını biliyorlar ama.maddi zorluk çekememek için.maddi saltanatını sürerken bi zahmet ev işlerine ve çocuk bakımına da yardımcı olsunlar.
Yapıyoz zatenben zaten her zaman temizliğin en çok erkek işi olduğunu düşünürüm.
halı kaldırmak indirmek, büyük cama uzanmak, perde takmak çıkarmak, evi dip köşe süpürmek, eşyaları çekmek, yerini değiştirmek bunların hepsi ciddi efor ve fiziksel güç gerektiren işler.
madem o kadar güçlüler yapsınlar da görelim :)
Boş yapmışsın ne eşit yükü sen çalıştığın parayı kendin için harcıyon erkek ev işi için zaten çalışma sürelerinis de kısa eşit yük diyonuz eve bişet alınsa erkek alıyo ama yineMerhaba arkadaşlar
Benim derdim bu. Sinir oluyorum. Eşim normalde ev işi konusunda istediğim her şeyi yapar. Ama resmen bunu insanların öğrenmesinden utanıyor. Eve bir misafir geldi mi veya ailelerimiz geldi mi çay koyar mısın bile desem tuhaf tuhaf tepkiler veriyor. Çocuk gibi niye ben senin çayını koyuyormuşum bana ne filan. Hiç bir şey demeden sessizce koysa kimse umursamayacak bile ama o kadar absürt tepkiler veriyor ki kılıbık değilim mesajı vermek için, insanların ekstra ilgisini çekiyor durum. Balkonu sil, camları sil desem komşular görecek diye yapmıyor. Kendisine bundan rahatsız olduğumu söylediğimde arkadaşlarım süpürge bile açmıyormuş, dalga geçiyorlar diyor.
İkimiz de çalışıyoruz, ben de nefret ediyorum ev işi yapmaktan. Bana bunlar kadın işi sizin yatkınlığınız var yapı olarak bu işlere, Ev işi senin sorumluluğunda ben sana sadece yardımcı olurum, bütün arkadaşlarım da böyle yapıyormuş diyor. Ve ben sinir oluyorum benim kocamın böyle düşünmesine. Biz kadınlar para kazanma konusunda onlarla eşit yükün altına girerken onlar neden bize ev işi konusunda bize sadece "yardımcı" oluyorlarmış. Arkadaşlarının eşleri bu adaletsizliği kabullenmişler diye ben de mi kabullenmeliyim?
1,5 yıllık evliyiz ben her şeye rağmen olabildiğince çok sorumluluk vermeye çalışıyorum bu konuda ona ama hiç bir gelişme göstermiyor. Bi salonu süpür diyorum bütün pazarı orada oyalanarak geçiyor. içim içimi kemiriyor bırak ben süpürürüm dememek için ama sırf alışsın diye sabrediyorum. Hiç bir şeyi kendisi düşünemiyor. Adım adım sürekli yönlendirmem gerekiyor. Sabrım kalmadı artık benim de.
Hiç yok mu göğsünü gere gere arkadaşlarına haftasonu temizlik yaptım diyebilen, şu lavabo kirlenmiş iki dk ovalayayım diye kendi kendine düşünebilen erkek. Sizce ne yapmalıyım olduğu gibi kabullenip rahat mı bırakmalıyım eşimi yoksa biraz daha sabır gösterip ısrarcı olsam değişir mi? Bu değişimi başarabilen var mı içinizde?
Yalnız burası kadınlara özgü bir platform erkekler burda takilmıyor .içinizdeki cahil fikircik kalintilarini başka yere saçınYapıyoz zaten
Ne günlük işi amk sanki çok zor iş ha ev işi ayrıca çalıştığınız işler kısa ve kolay erkepe göreBuzdolabı musluk filan tamir edebilen kaç erkek var acaba :) Bence siz kendinizi böyle basit şeylerle avutuyorsunuz valizimi taşıdı ampulü taktı filan diye. ayda yılda bir kere olacak şeylerle günlük işleri kıyaslayamazsınız.
Burda kafanıza göre salak salak konuşmayın diye girdim erkek daha fazlasıyla çalışıyo ve daha yorucu işte çalışıyo ayrıca ev işi yapıp söylemeyen erkekler olduğu için yok sanıyonuzYalnız burası kadınlara özgü bir platform erkekler burda takilmıyor .içinizdeki cahil fikircik kalintilarini başka yere saçın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?